- 2 Eylül 2022
- 7.741
- En iyi cevaplar
- 2
- 9.209
- 118
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #14.181
Yasadim ben sahsen. Dusundukce hersey dag gibi geliyordu gozume. Oysa normalde cesaretli biriyimdir, ama hamilelik donemi bir ara beni kucucuk yapti tabiri yerindeyse. Ama doguma yakin buyuk bir cesaret kuvvet geliyor gercekten. Saglikla dogdugunda o agriyi aciyi atlatirken ben ne gucluymusum diyorsun. O endiseler ucup gidiyorKızlar ben bazen acaba bu bebeğin sorumluluğunu alabilecek miyim acaba iyi bir anne olabilecek miyim acaba doğunca zorlanacak miyim vb bir sürü şey geçiyor kafamdan bu konu da tek miyim ikinci gebeliği olan anneler bu durumu ilkte yaşadınız mi
Hamileliği öğrendiğim ilk andan itibaren aklımda hep bunlar var. İyi bir anne olabilir miyim, maddi-manevi yetebilir miyim vs... bu sorular o kadar çok zihnimde dönüyor kiKızlar ben bazen acaba bu bebeğin sorumluluğunu alabilecek miyim acaba iyi bir anne olabilecek miyim acaba doğunca zorlanacak miyim vb bir sürü şey geçiyor kafamdan bu konu da tek miyim ikinci gebeliği olan anneler bu durumu ilkte yaşadınız mi
Benim şimdilik normal diyor doktorum hatta çok zorda kalmazsam sabaha kadar sancı çekersin yine almam sezaryen dedinormal doğum yapan arkadaşlar çok zor mu ya
Ben 17+5 im ilk gebeliğim şuana kadar hiç birşey hissetmedim kelebek kanat çırpmasi yada pıt pıt atış hiç biri elimi karnıma koyuncada bişe hissetmiyorum. Ama bebeğim sağlıklı çok şükür benim gibi olup geç hisseden varmıKızlar bebislerin hareketlerini hissediyor musunuz
Ben 18+2yi hiç bir şey hissetmiyorum. Sırf bunun için sağlık ocağına gittim kalp atışı dinleyip rahatladım. Herkes hissediyorum falan diyor. Ebe bana daha yeni hissetmeye başlarsın dediBen 17+5 im ilk gebeliğim şuana kadar hiç birşey hissetmedim kelebek kanat çırpmasi yada pıt pıt atış hiç biri elimi karnıma koyuncada bişe hissetmiyorum. Ama bebeğim sağlıklı çok şükür benim gibi olup geç hisseden varmı
bende de aynı düşünceler var. daha önce hiç çocuk bakmadım ve şu an okuduklarım haricinde bir tecrübemde yok yapabilecek miyim diye düşünüyorum. tek tesellim ailelerimiz yakında ve hepsi çok destekleyici insanlar acemiliğimi atarken yardımcı olacaklardır. ama ilay kuşumla ne anılar biriktireceğiz onların hayalini kuruyorum beni rahatlatıyorKızlar ben bazen acaba bu bebeğin sorumluluğunu alabilecek miyim acaba iyi bir anne olabilecek miyim acaba doğunca zorlanacak miyim vb bir sürü şey geçiyor kafamdan bu konu da tek miyim ikinci gebeliği olan anneler bu durumu ilkte yaşadınız mi
bu kişiden kişiye değişiyor canım ben 16da hissetmeye başladım ama her gün değildi. 19. hafta artık etrafımdakilerde hissetmeye başladı. bir de ben diyordum ki beni çok kuvvetli itiyor ya kafasıyla ya poposuyla kafasını bana yasladığı bir pozisyondaydı o sebeple böyle hissettiğimi söyledi dr. bebeğin pozisyonu da hissetmende çok etkili.Ben 18+2yi hiç bir şey hissetmiyorum. Sırf bunun için sağlık ocağına gittim kalp atışı dinleyip rahatladım. Herkes hissediyorum falan diyor. Ebe bana daha yeni hissetmeye başlarsın dedi
Ya insan panik oluyor bide ilk olunca acaba orda mi iyi mi hani bakiyorsun seninle aynı zamanda olanlar senden önce bile hissetmiş ama sen hissetmeyince korkuyorsunbu kişiden kişiye değişiyor canım ben 16da hissetmeye başladım ama her gün değildi. 19. hafta artık etrafımdakilerde hissetmeye başladı. bir de ben diyordum ki beni çok kuvvetli itiyor ya kafasıyla ya poposuyla kafasını bana yasladığı bir pozisyondaydı o sebeple böyle hissettiğimi söyledi dr. bebeğin pozisyonu da hissetmende çok etkili.
Bunu bende yaptım sağlık ocağına gidip kalp atışı dinlemek istiyorum dedim ebe bana 20-21 de anca hissedersin dedi . Hissetmek dedi iyi ama bir yerde de dedi bir süre sonra hareketlerini hissettikten sonra hissetmemeye başlayınca bu sefer de dedi korkacaksın acaba yine bir şey mi oldu diyeBen 18+2yi hiç bir şey hissetmiyorum. Sırf bunun için sağlık ocağına gittim kalp atışı dinleyip rahatladım. Herkes hissediyorum falan diyor. Ebe bana daha yeni hissetmeye başlarsın dedi
Sırt üstü yatınca çok hissediliyor diye biliyorumBunu bende yaptım sağlık ocağına gidip kalp atışı dinlemek istiyorum dedim ebe bana 20-21 de anca hissedersin dedi . Hissetmek dedi iyi ama bir yerde de dedi bir süre sonra hareketlerini hissettikten sonra hissetmemeye başlayınca bu sefer de dedi korkacaksın acaba yine bir şey mi oldu diye
Ben de canim hic bir his yok. 18+4Ben 17+5 im ilk gebeliğim şuana kadar hiç birşey hissetmedim kelebek kanat çırpmasi yada pıt pıt atış hiç biri elimi karnıma koyuncada bişe hissetmiyorum. Ama bebeğim sağlıklı çok şükür benim gibi olup geç hisseden varmı
İlk gebeliklerde 21-22ye kadar normalBen de canim hic bir his yok. 18+4
Burada okuyup etkileniyoruz ama tamamen normal henuz hissetmememiz
Ben de canim hic bir his yok. 18+4
Burada okuyup etkileniyoruz ama tamamen normal henuz hissetmememiz
Bana tam dediğin şey oluyor göbeğimde bir ip var içeriden çekiyorlar gibi bir sancı, normalmiş rahim bağları genişliyormuş ondan oluyormuş
Çığlık attıracak kadar şiddetli ama saniyelik ağrı 3/5 saniye sonra geçiyo doktoruma da bu şekilde anlatmıştım. İçerde bi şey kopuyo gibi
Yaa içimi rahatlattiniz kızlar bende bebeğin kordonu kopacak falan diye ödüm kopuyorduUzanıp kanepeden kalkınca yada sandalyemden ani kalınca öyle bir ağrı giriyor ki yürüyemeyecek seviye de oluyorum 20 30 saniye sonra bırakıyor kendini. Ani hareket istemiyorlar bence.
Ya masallah bu hangi doktor resmen detaylı ultrason yapmış özel mi adı ne insallah kadındır çok soru sordum☺Normalde kadın doğum doktoru takipliyim ve hafta sonu memlekete gitmeden evvel, haftalar evvelden ancak bugüne bulabildiğim bir perinatoloji randevum vardı. Çünkü memlekette ne ilde, ne komşu ilde perinatolog yok. Gitmeden görünmek istedim. Allah'ım o kadar harika bir doktora denk geldim ki, neredeyse 45 dk içeride kaldım. Her şeyi tek tek anlattı, gösterdi. Sorularımı yazıp gitmiştim, hepsine uzun uzun cevaplar verdi. O kadar memnun kaldım ki, randevu kovalayacağım ve dönüşte kesinlikle geleceğim bir doktor. Tüm sorunlarıma cevap almış olmak ve içimin inanılmaz rahatlamasıyla birlikte sevinç topuna döndüm.Rabbim hepimize miniklerimizi sağlıkla, hayırlısıyla, kolaylıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
Kadın değil, isim verebiliyor muyuz bilmiyorum ama Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi'nde Doç. Dr. Miraç Özalp. Gerçekten muhteşem bir doktor. Nette çok güzel yorumlar okumuştum ama yazılanların ötesinde hem bilgisiyle hem hasta iletişimiyle. Hasret kaldığım bir tavırmış vallahi. Aynı hastanede bir kadın perinatolog daha var ismi Hicran sanırım, soyadını anımsayamıyorum. Onunla ilgili de çok güzel yorumlar yapılmıştı. Sadece Miraç Bey de randevu vardı, tesadüfen ondan almıştım. Kadın doktoru da araştırabilirsiniz. Zaten yalnızca ikisi var hastanede perinatolog olarak. Umarım yardımcı olabilmişimdir.Ya masallah bu hangi doktor resmen detaylı ultrason yapmış özel mi adı ne insallah kadındır çok soru sordum☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?