2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
ben de hapşırınca öyle bir sancı giriyor ki bağırıyorum aniden ama çok normalmiş geriliyormuş rahim. çok kısa sürüyor Allahtan. bir de alerjim var sürekli hapşırıyorum

ya kişiye göre değişiyo bence bu hissetme olayı bazen çok erken bazen çok geç. Hiç hissetmeyen bile var yani.

Yaaa maşallah çok güzel bı hisdir eminim ki darısı bana artık

Ben çok sık yaşıyorum bu gerilme hissini. Daha çok ani hareket edersem (yataktan kalkarken örneğin) veya hapşırırken/öksürürken. Her gidişimde doktora soruyorum, normal diyor. Ben de dikkat etmeye çalışıyorum sadece. Daha kontrollü hareket ediyorum.

19 +1 deyiz valla ben bişey hissetmedim beklemedeyiz, hocam 10 güne bu ay sonuna hissedersin demıstı. Yarın devlette perinatologa gidicem aslında kendime güvensem sehır hast doğum düşündüm ama özelde paket aldık.

Benim arkadaslarimdan sezeryan olanlarin hicbirinin doktoru sezeryan diye tutturmadi ya acilmaolmadi ya suyu bitti . benim doktorum ozel son ayda sıksık nts olacak gidisata gore dedi. ucret degismiyor dedi. devlette zaten ucret yok artik Su Turkiye'deki doktorlar muhabbeti sıktı.

Ne güzel sağlıkla gelsin inşallah:) benim hiç soracak bişey aklıma gelmiyor doktora giriyorum varsa bile unutuyorum sormamız gereken önemli şeyler var mı detaylıda hiç bilmiyorum siz neler sordunuz acaba

Ay o kadar rahatlattı ki içimi söylediklerin anlatamam. Son zamanlarda çevrem olsun instagram olsun normal doğum zor, yapmayın vs gördüm korkmuştum. Tek tesellim vücudumun bu şekilde yaratılmış olması yani buna uygunuz kadınlar olarak. İnşallah sağlıkla doğuralim

Doktorum tam da söylediğiniz gibi acelesiz bekleyeceğini söyledi, yaşımın, vücudumun şuan normale daha uygun olduğunu öyle yapacağımızı söyledi. Nefes çok önemliymiş evet onlara son aylar çalışmaya başlayacağım. Çok teşekkürler içimi ferahlattınız

Ay ne demek sende iyi ki varsın sabah ebeye tekrar sordum senin için gayet normal dedi

İlkte yaşamak o kadar normal kii eminim herkes yaşamıştır. Bebek doğup büyürkende bazen kendini çok yeterli tamam ben oldum artık diye hissederken bazende yok yapamıyorum ben başaramıyorum yetemiyorum diye sorgularken buluyorsun:) annelik hem delilik hem dünyanın en güzel şeyi. Ama su akıp yatağını bulacak. Ben şuan 2. Gebeliğimdeyim ilkinden daha kaygılıyım ikisinede yetebilecek miyim diye. Ama şu tecrübe var biliyorum ki bu yol çok engebeli meşakkatli dümdüz ilerlemiyor inicez düşücez kalkıcaz çıkıcaz. Hiçbir şey internette yazdığı gibi ya da kitaplarda okuduğumuz gibi olmayacak. Her ailenin dinamiği o kadar farklı ki. Düzenimize yeni bir düzen kurucaz. Yaşadığın duygu çok doğal kendine sakın yüklenme anne adayı herkes bunu yaşıyor yaşayacak:)

Benim şekerim en az 70 olmaliyken 46 çıktı aile hekimi kadın doğumcuya o da dahiliyeye yolladı dahiliye doktoru çok sorun değil dedi o da diyetisyene yolladı diyetisten bana bir diyet yazdı hamile kalmadan önce zayıflamak için diyetisyenim yazdığı diyetin yarısi kadar kalorili. Siz de şekeri düşük çıkan var mi

Ben kendi kisisel dusuncemi cevremden gordugumu soyledim sadece :) istisna olabilir tabi ama benim gozumde bu sekilde.

Tetanoz güncellemesi; kolum kopuyor kızlar halsizim uykum var akşam yemeği babamızdan anlaşılan
Şu an haftaya asıya gidicem cok mu zor hanı korona asısı bile insanı durduk yere hasta ediyordu onun gibimi. Korktum biraz. Bulantı kusma yaptımı

Ne güzel sağlıkla gelsin inşallah:) benim hiç soracak bişey aklıma gelmiyor doktora giriyorum varsa bile unutuyorum sormamız gereken önemli şeyler var mı detaylıda hiç bilmiyorum siz neler sordunuz acaba
Âmin, her birimizinki inşallah Ben detaylı için gitmedim açıkçası. 16+5'im, memlekette perinatolog yok, gitmeden evvel bir de uzmana görünmek istediğim için gittim. Ben her doktora gidişimde aşırı tedirgin ve gergin oluyorum. O yüzden soracaklarımı hep unutuyorum. Ben de telefona not alıyorum, öyle soruyorum. Bebekle ilgili bir şey sormama gerek kalmadan doktor her şeyi anlattı ve gösterdi zaten tek tek. Kendimle ilgili de ağrılarımı, progestana devam edecek miyim, istirahatim devam ediyor mu, serviks uzunluğu nasıl gibi sorularımı sordum. Tabi uzun bir listeydi, hazır perinatolojiye gitmisken ne var ne yok sordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…