- 3 Haziran 2022
- 2.120
- 5.029
- 78
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #14.201
ben de hapşırınca öyle bir sancı giriyor ki bağırıyorum anidenYaa içimi rahatlattiniz kızlar bende bebeğin kordonu kopacak falan diye ödüm kopuyorduçok çok teşekkür ederim Allah ne muradiniz varsa versin evlatlarınizi size bagislasin iyi ki varsınız sizde bu platformda ❤
Yaaa maşallahYaaa ben bunu der demez sanki kipirdandilar. Yemek yemistim, calisirken ayaklarimi pufa uzattim masanin altinda. Bir iki belli belirsiz kabarcik patlamasi gibi oldu. Sanra karnimi acip baktim sagda bir sey kalkti indidemekki bir kac haftaya baya baya hissedecegim gercekten.
Ben çok sık yaşıyorum bu gerilme hissini. Daha çok ani hareket edersem (yataktan kalkarken örneğin) veya hapşırırken/öksürürken. Her gidişimde doktora soruyorum, normal diyor. Ben de dikkat etmeye çalışıyorum sadece. Daha kontrollü hareket ediyorum.Kızlar bisey sorucam ya size bir kaç kere başıma geldi korkmaya başladım. Sağ kolumu bir yere uzattığımda yada doğrulmaya çalıştığım da bir kaç kere oldu bu. Göbek deligimin çevresinde oyle bir sey oluyor ki aha diyorum çocuğa bisey oldu yani oyle böyle degil sanki içimden biseyi dışarı doğru çekiyorlar çığlık atıyorum her seferinde size de oluyor mu bu? Acaba plasentasi falan mı cekisiyor kuzumunondan sonra hareketlerini hissediyorum ama içim rahat değil gene de
InsallahYaaa maşallahçok güzel bı hisdir eminim ki darısı bana artık
Benim arkadaslarimdan sezeryan olanlarin hicbirinin doktoru sezeryan diye tutturmadi ya acilmaolmadi ya suyu bitti . benim doktorum ozel son ayda sıksık nts olacak gidisata gore dedi. ucret degismiyor dedi. devlette zaten ucret yok artik Su Turkiye'deki doktorlar muhabbeti sıktı.Turkiyedeki doktorlarin nedense sezeryan diye tutturmasini bir turlu anlayamiyorum. Almanyada son ayda belirlenir bebegin durusu annenin yapisi vs. Oncesinde genellikle hazirlik hep normal dogum hazirligidir. Anne ilk cocugunda bebekten kaynakli bir sebeple sezeryan yaptiysa bile ikincide ilk tercih normal dogum olur.
Tabiki soyle bi gercek de var, normal dogum hastaneye doktora da bi para kazandirmaz. Sezeryan dogum ameliyat a girdigi icin para kazandirir. Belki trde bunun icin yapiyolardir boyle. Burada ozel hastane yada devlet hastanesi gibi bi kavram olmadigi icin ilk akla hep normal dogum geliyor.
Ne güzel sağlıkla gelsin inşallah:) benim hiç soracak bişey aklıma gelmiyor doktora giriyorum varsa bile unutuyorum sormamız gereken önemli şeyler var mı detaylıda hiç bilmiyorum siz neler sordunuz acabaNormalde kadın doğum doktoru takipliyim ve hafta sonu memlekete gitmeden evvel, haftalar evvelden ancak bugüne bulabildiğim bir perinatoloji randevum vardı. Çünkü memlekette ne ilde, ne komşu ilde perinatolog yok. Gitmeden görünmek istedim. Allah'ım o kadar harika bir doktora denk geldim ki, neredeyse 45 dk içeride kaldım. Her şeyi tek tek anlattı, gösterdi. Sorularımı yazıp gitmiştim, hepsine uzun uzun cevaplar verdi. O kadar memnun kaldım ki, randevu kovalayacağım ve dönüşte kesinlikle geleceğim bir doktor. Tüm sorunlarıma cevap almış olmak ve içimin inanılmaz rahatlamasıyla birlikte sevinç topuna döndüm.Rabbim hepimize miniklerimizi sağlıkla, hayırlısıyla, kolaylıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
Ay o kadar rahatlattı ki içimi söylediklerin anlatamam. Son zamanlarda çevrem olsun instagram olsun normal doğum zor, yapmayın vs gördüm korkmuştum. Tek tesellim vücudumun bu şekilde yaratılmış olması yani buna uygunuz kadınlar olarak. İnşallah sağlıkla doğuralimTatlım zor evet ama bitmeyen birsey değil sistem seni sonuç olarak doğurtuyor Allahın izniyle.
Yani ben hep bu şekilde baktım.
Evet acı çekecem ama bitecek. İlk doğuran ben değilim son da olmayacağım.
Yanımda doktor hemşire ekipmanlar var sürekli bebeğin kalp atışı takip ediliyor.
Evde doğum yapan insanlar var hala mesela.
Bizler ne kadar şanslıyız.
Bunları düşününce korkulacak inan Hiçbirsey yok. Ben normal doğum yaşadım bir daha yaşarım Rabbim nasip etsin sağlıcakla olsun önemli olan bu
Doktorum tam da söylediğiniz gibi acelesiz bekleyeceğini söyledi, yaşımın, vücudumun şuan normale daha uygun olduğunu öyle yapacağımızı söyledi. Nefes çok önemliymiş evet onlara son aylar çalışmaya başlayacağım. Çok teşekkürler içimi ferahlattınızCok zor degil, benim ilk bebegim normaldi. 5 cm acilma olduktan sonra sanci cekmistim yogun bi sekilde. Nefes calismasi cok onemli. Nefesle kontrol altina aliyordum cunku sanciyi. Dogum hikayelerini cok okuyordum onlar da baya katki sagladi ama herkes eninde sonunda cok farkli yasiyor dogumu. Tabiki ebe veya doktorun acele etmeden seninle bir calismasi da gerek. Sonrasi buyuk kolaylik, hicbi derdin olmuyor sezeryan sonrasi gibi dikis, egilme kalkma problemi. Saglik problemi yada baska bir sikintisi olmayan herkese tavsiye ederim
Ay ne demek sende iyi ki varsınYaa içimi rahatlattiniz kızlar bende bebeğin kordonu kopacak falan diye ödüm kopuyorduçok çok teşekkür ederim Allah ne muradiniz varsa versin evlatlarınizi size bagislasin iyi ki varsınız sizde bu platformda ❤
İlkte yaşamak o kadar normal kii eminim herkes yaşamıştır. Bebek doğup büyürkende bazen kendini çok yeterli tamam ben oldum artık diye hissederken bazende yok yapamıyorum ben başaramıyorum yetemiyorum diye sorgularken buluyorsun:) annelik hem delilik hem dünyanın en güzel şeyi. Ama su akıp yatağını bulacak. Ben şuan 2. Gebeliğimdeyim ilkinden daha kaygılıyım ikisinede yetebilecek miyim diye. Ama şu tecrübe var biliyorum ki bu yol çok engebeli meşakkatli dümdüz ilerlemiyor inicez düşücez kalkıcaz çıkıcaz. Hiçbir şey internette yazdığı gibi ya da kitaplarda okuduğumuz gibi olmayacak. Her ailenin dinamiği o kadar farklı ki. Düzenimize yeni bir düzen kurucaz. Yaşadığın duygu çok doğal kendine sakın yüklenme anne adayı herkes bunu yaşıyor yaşayacak:)Kızlar ben bazen acaba bu bebeğin sorumluluğunu alabilecek miyim acaba iyi bir anne olabilecek miyim acaba doğunca zorlanacak miyim vb bir sürü şey geçiyor kafamdan bu konu da tek miyim ikinci gebeliği olan anneler bu durumu ilkte yaşadınız mi
İlkte yaşamak o kadar normal kii eminim herkes yaşamıştır. Bebek doğup büyürkende bazen kendini çok yeterli tamam ben oldum artık diye hissederken bazende yok yapamıyorum ben başaramıyorum yetemiyorum diye sorgularken buluyorsun:) annelik hem delilik hem dünyanın en güzel şeyi. Ama su akıp yatağını bulacak. Ben şuan 2. Gebeliğimdeyim ilkinden daha kaygılıyım ikisinede yetebilecek miyim diye. Ama şu tecrübe var biliyorum ki bu yol çok engebeli meşakkatli dümdüz ilerlemiyor inicez düşücez kalkıcaz çıkıcaz. Hiçbir şey internette yazdığı gibi ya da kitaplarda okuduğumuz gibi olmayacak. Her ailenin dinamiği o kadar farklı ki. Düzenimize yeni bir düzen kurucaz. Yaşadığın duygu çok doğal kendine sakın yüklenme anne adayı herkes bunu yaşıyor yaşayacak:)
Benim geceleri oluyor genelde ya da çok oturuncakızlar ayakları şişen var mı ? ayak bileği falan
Benim arkadaslarimdan sezeryan olanlarin hicbirinin doktoru sezeryan diye tutturmadi ya acilmaolmadi ya suyu bitti . benim doktorum ozel son ayda sıksık nts olacak gidisata gore dedi. ucret degismiyor dedi. devlette zaten ucret yok artik Su Turkiye'deki doktorlar muhabbeti sıktı.
Şu an haftaya asıya gidicem cok mu zor hanı korona asısı bile insanı durduk yere hasta ediyordu onun gibimi. Korktum biraz. Bulantı kusma yaptımıTetanoz güncellemesi; kolum kopuyor kızlar halsizim uykum var akşam yemeği babamızdan anlaşılan
Âmin, her birimizinki inşallahNe güzel sağlıkla gelsin inşallah:) benim hiç soracak bişey aklıma gelmiyor doktora giriyorum varsa bile unutuyorum sormamız gereken önemli şeyler var mı detaylıda hiç bilmiyorum siz neler sordunuz acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?