2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Rabbim yardimciniz olsun inşallah

Bu kisi sana hali hazirda olan diyet listesini vermis yollamis. Helal olsun vallahi gunaha girmek bu. Bebeginin dogmamis beneginin hakkina girmek pes diyorum.. ben olsam saglik bakanligina sikayet dderim cunku hem anne hem bebek sagligina aykiri. Ki onu da gectim 15sene oncenin diyet listesi bu. Pes
Gerçekten öyle günde 1 porsiyon meyve hakkın var diyor 15 tane kiraz yediysen o gün daha meyve yiyemezsin falan dedi
2 porsiyon var biz gebelere. O da aabah kahvalti ve ogle ara ogunde. Gerisi seker oluyor

bende öyle, tuzu muzu beyazı bıraktım ama yine de şişiyo. bütün gün oturarak çalışıyoruz 3 ten sonra davul elim ayağım.

Evet çok teşekkür ederim. Miraç beyi başka platform da daha duymuştum orda da cok ovmustu birisi şimdi sizden de duyunca merak etmedim değil 45 dk devlet hastanesinde muayene etmek valla helal olsun. Hatırlar misiniz geçen hafta yazmistim bebeğime down sendromlu diyorlar diye o teşhisi koyan hicran hanım iste geçen hafta ona muayene oldum ve hiç memnun kalmadım günahı boynuna resmen nipt testi yaptırmam için eften püften şeyler çıkardı cocugumda tavrı falan dalga geçer gibiydi tavsiye etmem o yuzden☹

ben de hapşırınca öyle bir sancı giriyor ki bağırıyorum aniden ama çok normalmiş geriliyormuş rahim. çok kısa sürüyor Allahtan. bir de alerjim var sürekli hapşırıyorum
Allah sifa versin canım benim☺
Aynen bana da genel de yataktan koltuktan dogrulurken oluyor. Teşekkür ederim
Ay ne demek sende iyi ki varsın sabah ebeye tekrar sordum senin için gayet normal dedi
Canım yaa çok sagol birtanesin
Kızlar elenatal 2 vermişti doktor bugğn alabildim ağzımda değişik bir demir tadı var acaba bu ilaçtan dolayı mı? Birde kullanan var mı aranızda ne gibi yan etkiler oldu, iyi bir ilaç mı
Ben kullandım canım yeni bitti bir yan etki gormedim sadece biraz mide yanması yaptı o da benim midem sorunlu zaten benden dolayı olabilir

Ben hem tüp bebekle gebeydim hemde bekarken trafik kazası geçirmiştim ve sakrum’da kırığım vardı buda normal doğuma engeldi. Ama her şey yolunda bile olsa yapamazdım normal. Çünkü benim için çok ütopik bir şey yapana hayranlık duyuyorum ama benim için çok zor. Anneliği kıyaslayabileceğimiz bir şey asla değil. Sağlık açısından normal doğum daha iyidir tabiiki ama yapamayan da karalar bağlamamalı. Bende senin gibi sezaryenden 2 gün sonra ayaklandım kendi işimi kendim hallettm.
Dediğin gibi sonrasına odaklanıp her anın tadını çıkarmalıyız. Hayatta her şey olması gerektiği gibi oluyor zaten

Çok üzüldüm, inşallah güzel haberlerle gelir yavrunuz Dediğim gibi ben de gitmedim Hicran Hanım'a, yalnızca nette yazılanlar üzerine konuştum. İçinize sinen, güvenebildiğiniz bir doktor bulursunuz inşallah en kısa zamanda. Hamilelik zaten çoğumuz için zor bir süreç, bir de anlayışsız, hasta iletişimi sağlıklı olmayan doktorlara denk gelmek psikolojik olarak da yoruyor bizi. Her şey sizin için çok güzel olur inşallah.

Kızlar selam

Doktor'un reçete ettiği ilaçlar. Her birinden günde bir tane.
Magnezyum toplamda 490 mg almış oluyorum.
Fazla mı sizce?
Siz günlük kaç mg alıyorsunuz?
D vitamini için bonevit yazdı onda da her tablette 125 mg var?

Kızlar kendi kendime nazar mı ettim bonevit yan etki mı yaptı bilmiyorum.
Dünden beri varislerim fena ağrıyor. Hatta kolum bile ağrıyor. Dün çok yürüdüm çok ayakta kaldım sıcaktı ondan mı magnezyumu sabah içerdim boneviti sabah içtim diye magnezyumu (magositi) akşam aldım ondan mı çözemedim.
Hala varis ağrım geçmedi.

Benim bir arkadaşım şuan 22 haftalık gebe. Çok yoğun varisleri vardı. Geçen hafta detaylıda perinatolog böbreklere baskı yapacak düzeye gelmiş biraz daha ilerlerse rahimede baskı yapacak demiş. Öneriside yarım saatte bir 5 dk yürümek( bankacı) ve asla fazla kilo almamak sürekli mümkün olduğunca hareket etmek. Kan sulandırıcı vermemiş onada . Bu aralar hareketsiz kalmış olabilir misin? Belki ondan ağrı yapmıştır

Sen aldırma o yazılanlara senden bir parça doğuyor tabiki zor olacak yani ama yaradılışımız bu biz bunu da yaparız

Zorunlu sezeryan için birsey diyemem, annenin psikolojik olarak normal doğuma hazır olmamasına da birsey diyemem bu bir tercih meselesi.
Ama bebeğin normal doğumda geçtiği kanal sağlığı için anlamlı, kadının da rahim yenilenmesi için çok güzel bir süreç.
Ama bebek bağışıklığı olarak bir araştırma yapılmış mı onu bilmiyorum

Tam aksi sanki çok hareket ettim bilemedim valla.
Daflon filan içiyor mu?
Varis çorabı giyiyor mu?
Okul kapalı ya genelde evdeyim. Misafir vardı bir kaç gün dışarda idim valla bende bilemedim.

Benim irsi varisler hamilelikten öncede vardı . Ama dıştan varis benim damar damar görünüyor. Kadın doğumcuma gösterdim ilaca da çoraba da kan sulandırıcıya da şu an gerek yok dedi.

Tam aksi sanki çok hareket ettim bilemedim valla.
Daflon filan içiyor mu?
Varis çorabı giyiyor mu?
Okul kapalı ya genelde evdeyim. Misafir vardı bir kaç gün dışarda idim valla bende bilemedim.
Daflonda varis çorabıda vermemişler. Bende anlamadım. Ne yapmak lazım varis için hiç bilgim yok. Arkadaşınkide aynı olunca yazayım dedim belki farklı bir şey vardır diye ama zor bir şey sanırım varis .

Çok sağol canım Allah razı olsun. Desteğin dünyaya bedel.

Magnezyumu bana en kuvvetlisi die magnimore plus verdir doktor. 2 ic dedi ama 1 idare etti die 1 iciyorum. Ama yemeklerden 2 saat snra ic dediler.mesela hemen gunduz hem gece de icilebilio fln.. Baya yogun icerigi de. Bikac tip mag var icinde. Bi baksana sende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…