- 2 Eylül 2022
- 7.741
- En iyi cevaplar
- 2
- 9.209
- 118
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #14.281
Rabbim yardimciniz olsun inşallahkızlar babaannem yoğun bakıma kaldırıldı,entübe edildi. inanılmaz üzgünüm çok travmatik bir gün geçirdim. Allah iki rahmetten birini versin diye dua ediyorum. hamilenin duası kabul olurmuş sizlerde dua edin lütfen
Bu kisi sana hali hazirda olan diyet listesini vermis yollamis. Helal olsun vallahi gunaha girmek bu. Bebeginin dogmamis beneginin hakkina girmek pes diyorum.. ben olsam saglik bakanligina sikayet dderim cunku hem anne hem bebek sagligina aykiri. Ki onu da gectim 15sene oncenin diyet listesi bu. PesYok canım boyumu bile sormadı 1.62 boyum 59 ile hamile kaldım 65 kilo olmuşum zaten çıkar çıkmaz diyet listesini yırttım dalga geçer gibi sabah 1 yumurta 10 zeytin ince bir dilim ekmek domates biber salatalık 1 dilim peynir
Öğle yemeği yok ara öğün yok ikindi yazmış oraya 3 galeta 1 porsiyon meyve 1 çay bardağı süt akşam yemeğine 4 kaşık bulgur pilavı 2 kepçe çorba 3 köfte / et/ balık 4 yemek kaşığı yoğurt
Gecede 1 çay bardağı kuruyemiş bütün gün bu kadar
2 porsiyon var biz gebelere. O da aabah kahvalti ve ogle ara ogunde. Gerisi seker oluyorGerçekten öyle günde 1 porsiyon meyve hakkın var diyor 15 tane kiraz yediysen o gün daha meyve yiyemezsin falan dedi
Ben akşama doğru yere basamıyorum çok acıyor ayağım doktor iç ödem oluşabileceğini el ve ayak bileklerine baskı yapacağından el ayak şişmesi olabileceğini bol sıvı içmem gerektiğini söyledi ama hala maalesef 1lt anca geçiyorum
Evet çok teşekkür ederim. Miraç beyi başka platform da daha duymuştum orda da cok ovmustu birisi şimdi sizden de duyunca merak etmedim değil 45 dk devlet hastanesinde muayene etmek valla helal olsun. Hatırlar misiniz geçen hafta yazmistim bebeğime down sendromlu diyorlar diye o teşhisi koyan hicran hanım isteKadın değil, isim verebiliyor muyuz bilmiyorum ama Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi'nde Doç. Dr. Miraç Özalp. Gerçekten muhteşem bir doktor. Nette çok güzel yorumlar okumuştum ama yazılanların ötesinde hem bilgisiyle hem hasta iletişimiyle. Hasret kaldığım bir tavırmış vallahi. Aynı hastanede bir kadın perinatolog daha var ismi Hicran sanırım, soyadını anımsayamıyorum. Onunla ilgili de çok güzel yorumlar yapılmıştı. Sadece Miraç Bey de randevu vardı, tesadüfen ondan almıştım. Kadın doktoru da araştırabilirsiniz. Zaten yalnızca ikisi var hastanede perinatolog olarak. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Allah sifa versin canım benim☺ben de hapşırınca öyle bir sancı giriyor ki bağırıyorum anidenama çok normalmiş geriliyormuş rahim. çok kısa sürüyor Allahtan. bir de alerjim var sürekli hapşırıyorum
Aynen bana da genel de yataktan koltuktan dogrulurken oluyor. Teşekkür ederimBen çok sık yaşıyorum bu gerilme hissini. Daha çok ani hareket edersem (yataktan kalkarken örneğin) veya hapşırırken/öksürürken. Her gidişimde doktora soruyorum, normal diyor. Ben de dikkat etmeye çalışıyorum sadece. Daha kontrollü hareket ediyorum.
Canım yaa çok sagol birtanesinAy ne demek sende iyi ki varsınsabah ebeye tekrar sordum senin için gayet normal dedi
Ben kullandım canım yeni bitti bir yan etki gormedim sadece biraz mide yanması yaptı o da benim midem sorunlu zaten benden dolayı olabilirKızlar elenatal 2 vermişti doktor bugğn alabildim ağzımda değişik bir demir tadı var acaba bu ilaçtan dolayı mı? Birde kullanan var mı aranızda ne gibi yan etkiler oldu, iyi bir ilaç mı
Ben hem tüp bebekle gebeydim hemde bekarken trafik kazası geçirmiştim ve sakrum’da kırığım vardı buda normal doğuma engeldi. Ama her şey yolunda bile olsa yapamazdım normal. Çünkü benim için çok ütopik bir şey yapana hayranlık duyuyorum ama benim için çok zor. Anneliği kıyaslayabileceğimiz bir şey asla değil. Sağlık açısından normal doğum daha iyidir tabiiki ama yapamayan da karalar bağlamamalı. Bende senin gibi sezaryenden 2 gün sonra ayaklandım kendi işimi kendim hallettm.Kızlar bu doğumla ilgili insanların dışarıdan yaptıkları yorumları boşverin. Ben oğlumda 37. Hafta dolana kadar çok kalabalık ve benden yaşça büyük kadın öğretmenlerle dolu bir okulda çalıştım. Allahımmm hepsinin en büyük derdi beni normal doğuma ikna etmeye çalışmaktı. Şimdi düşünüyorum da ne saçma geliyor. Kendim isteyerek sezaryan oldum ben. Çok çabuk iyileştim modum çok yerindeydi vs. Bedenim ve kendi mentalitem için bunu arzuladım gerçekten. Kucağımda bebeğimle 5. Gün kontrolüne hastaneye gittiğimde emzirme odasında yanımda normal doğum yapmış bi kadınla birlikte oturduk çocuk emzirdik. Bana yaptığı o üstün annelik tavrını hiç unutamıyorum hala. Ve hepsii çok ilginç geliyor. Normal doğum tabiiki harika bir şey. Ameliyat yarası yok bir şey yok. Mis gibi kalkıp gidiyorsun hastaneden. Ama bence sezaryan da harika bir şey. Her iki doğum şeklini de kucaklayalım bize sağlıkla getirsin bebeklerimiziiii hiç mühim değil hangisi olduğu
Çok üzüldüm, inşallah güzel haberlerle gelir yavrunuzEvet çok teşekkür ederim. Miraç beyi başka platform da daha duymuştum orda da cok ovmustu birisi şimdi sizden de duyunca merak etmedim değil 45 dk devlet hastanesinde muayene etmek valla helal olsun. Hatırlar misiniz geçen hafta yazmistim bebeğime down sendromlu diyorlar diye o teşhisi koyan hicran hanım istegeçen hafta ona muayene oldum ve hiç memnun kalmadım günahı boynuna resmen nipt testi yaptırmam için eften püften şeyler çıkardı cocugumda tavrı falan dalga geçer gibiydi tavsiye etmem o yuzden☹
Benim bir arkadaşım şuan 22 haftalık gebe. Çok yoğun varisleri vardı. Geçen hafta detaylıda perinatolog böbreklere baskı yapacak düzeye gelmiş biraz daha ilerlerse rahimede baskı yapacak demiş. Öneriside yarım saatte bir 5 dk yürümek( bankacı) ve asla fazla kilo almamak sürekli mümkün olduğunca hareket etmek. Kan sulandırıcı vermemiş onada . Bu aralar hareketsiz kalmış olabilir misin? Belki ondan ağrı yapmıştırKızlar kendi kendime nazar mı ettim bonevit yan etki mı yaptı bilmiyorum.
Dünden beri varislerim fena ağrıyor. Hatta kolum bile ağrıyor. Dün çok yürüdüm çok ayakta kaldım sıcaktı ondan mı magnezyumu sabah içerdim boneviti sabah içtim diye magnezyumu (magositi) akşam aldım ondan mı çözemedim.
Hala varis ağrım geçmedi.
Sende iyiki varsın tatlımYaa içimi rahatlattiniz kızlar bende bebeğin kordonu kopacak falan diye ödüm kopuyorduçok çok teşekkür ederim Allah ne muradiniz varsa versin evlatlarınizi size bagislasin iyi ki varsınız sizde bu platformda ❤
Sen aldırma o yazılanlara senden bir parça doğuyor tabiki zor olacak yani ama yaradılışımız bu biz bunu da yaparızAy o kadar rahatlattı ki içimi söylediklerin anlatamam. Son zamanlarda çevrem olsun instagram olsun normal doğum zor, yapmayın vs gördüm korkmuştum. Tek tesellim vücudumun bu şekilde yaratılmış olması yani buna uygunuz kadınlar olarak. İnşallah sağlıkla doğuralim
Zorunlu sezeryan için birsey diyemem, annenin psikolojik olarak normal doğuma hazır olmamasına da birsey diyemem bu bir tercih meselesi.Ben de normal doğum yapmak istiyorum normal doğumla doğan bebeklerin bağışıklıklari çok daha güçlü oluyor sezeryanda o an acı hissedilmiyor ama sonrasında sorunlar oluyor en önemliso anne ve bebek için en iyi olanı seçmek
Tam aksi sanki çok hareket ettim bilemedim valla.Benim bir arkadaşım şuan 22 haftalık gebe. Çok yoğun varisleri vardı. Geçen hafta detaylıda perinatolog böbreklere baskı yapacak düzeye gelmiş biraz daha ilerlerse rahimede baskı yapacak demiş. Öneriside yarım saatte bir 5 dk yürümek( bankacı) ve asla fazla kilo almamak sürekli mümkün olduğunca hareket etmek. Kan sulandırıcı vermemiş onada . Bu aralar hareketsiz kalmış olabilir misin? Belki ondan ağrı yapmıştır
Benim irsi varisler hamilelikten öncede vardı . Ama dıştan varis benim damar damar görünüyor. Kadın doğumcuma gösterdim ilaca da çoraba da kan sulandırıcıya da şu an gerek yok dedi.Benim bir arkadaşım şuan 22 haftalık gebe. Çok yoğun varisleri vardı. Geçen hafta detaylıda perinatolog böbreklere baskı yapacak düzeye gelmiş biraz daha ilerlerse rahimede baskı yapacak demiş. Öneriside yarım saatte bir 5 dk yürümek( bankacı) ve asla fazla kilo almamak sürekli mümkün olduğunca hareket etmek. Kan sulandırıcı vermemiş onada . Bu aralar hareketsiz kalmış olabilir misin? Belki ondan ağrı yapmıştır
Daflonda varis çorabıda vermemişler. Bende anlamadım. Ne yapmak lazım varis için hiç bilgim yok. Arkadaşınkide aynı olunca yazayım dedim belki farklı bir şey vardır diye ama zor bir şey sanırım varis .Tam aksi sanki çok hareket ettim bilemedim valla.
Daflon filan içiyor mu?
Varis çorabı giyiyor mu?
Okul kapalı ya genelde evdeyim. Misafir vardı bir kaç gün dışarda idim valla bende bilemedim.
Çok sağol canım Allah razı olsun. Desteğin dünyaya bedel.Daflonda varis çorabıda vermemişler. Bende anlamadım. Ne yapmak lazım varis için hiç bilgim yok. Arkadaşınkide aynı olunca yazayım dedim belki farklı bir şey vardır diye ama zor bir şey sanırım varis .
Magnezyumu bana en kuvvetlisi die magnimore plus verdir doktor. 2 ic dedi ama 1 idare etti die 1 iciyorum. Ama yemeklerden 2 saat snra ic dediler.mesela hemen gunduz hem gece de icilebilio fln.. Baya yogun icerigi de. Bikac tip mag var icinde. Bi baksana sende.Kızlar kendi kendime nazar mı ettim bonevit yan etki mı yaptı bilmiyorum.
Dünden beri varislerim fena ağrıyor. Hatta kolum bile ağrıyor. Dün çok yürüdüm çok ayakta kaldım sıcaktı ondan mı magnezyumu sabah içerdim boneviti sabah içtim diye magnezyumu (magositi) akşam aldım ondan mı çözemedim.
Hala varis ağrım geçmedi.
Doğuma girmeden seninle konuşsam hemencecik doğurur çıkarımSen aldırma o yazılanlara senden bir parça doğuyor tabiki zor olacak yani ama yaradılışımız bu biz bunu da yaparız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?