2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Kaç mg tek doz baksana?
Bir de senin D vitamini adı ne içeriğinde ne var?

Bana 3 aydır magosit veriyor onda sıkıntı yok. İşte bonevitteki magnezyum kafamı karıştırdı.

Kesinlikle normal doğum en sağlıklısı ben zorunlu sezaryan oldum maalesef. Tavsiyem kesinlikle normal doğum. Gönlünüzden geçen olsun inşallah

Bağışıklık konusunu bilemiyorum tartışılabilir ama bağışıklık doğumdan daha ziyada anne sütü alımıyla daha ilgili diye düşünüyorum. Kızım 2 yaşında bağışıklığı oldukça güçlü

Ben de oyle dusunuyorum. Oglum 13 emdi. Bu sure boyunca 1 defa filan hasta oldu. Ne zamanki emmeyi birakti hastaliktan basimizi kaldiramadik

Kızlar ben çok stresliyim maalesef bu stresim hamileliğime de yansıyor çevremdeki insanlar yüzünden her gün maalesef mutlaka sinirleniyorum, geriliyorum ve bebeğime zarar gelecek diye çok korkuyorum. Siz stresle nasıl baş ediyorsunuz?

41 kere maşallah diyelim Allah bozmasın .
Kızım 24 ay emdi. 3 yaşa kadar sorun yoktu kreşe başladı hastalıktan başımızı kaldıramıyoruz ilk sene böyle olur normal diyorlar.
Ama kuzenim hiç anne sütü veremedi bebeği prematüre 1400 gr doğdu 1 ay yoğun bakımda kaldı bebişi şuan 6 yaşında maşallah supanallah daha 1 kere bile antibiyotik içmedi bizim kız her ay bir şişe deviriyo:)
Anne sütü veremeyen anneler içinde kendilerini çok yıpratmamaları gerektiğini söylemek için örnek verdim bunu. Allah hepsine sağlık sıhhat uzun ömür versin.

Stres yapmamaya calismamiz gerekiyor. Ama ben de cok sakin kalamiyorum. Ozellikle riskli bir hamileligim var. Ev isi yapmayacaksin dedi doktor. Icim icimi yiyor evdeki daginikligi gordukce. Esim kendi capinda yapiyor sagolsun. Ama ueterli gelmiyor. Mutfak dolaplarini, camlari asiri temizleyesim var. Ama yapamiyorum iste. Biri gelecek eve diye korkuyorum artik etraftaki insanlar senin stres olamna sebep oluyorsa gorusme. Minimuma indir etkilesimini sen de canim. Hic bir sey bebegimizin sagliginda onemli degil

Benimde ciddi bi eşimin annesi ve ablaları baskısı var kayınvalidem kışları bende kalır 4-5 ay geldiğinde hayatımı mahveder gider etkisi hala üzerimden gitmez. Görümcelerim 5 adetler her biri ayrı uyuz:) ben onları bozduğu psikolojiyle başetme yolunu psikologla aşmak için uğraşıyorum ayda 2 kere düzenli terapim var.
Mümkün olduğunca aradıklarında açmıyorum ben zaten asla aramam. Diyelim ayda 1-2 kere açıyorumdur telefonlsrını. Şehir dışında yaşadıkları için heran gelemiyolar gelmelerinede izin vermiyırum. Ama anne konusu farklı eşimin annesi nrticede kayınpederimde yok. Nefrette etsem 4-5 ay kalıyo ve saygıda kusur etmiyorum. Ama birbirimizden nefret ediyoruz o saygısızlığıda kendinde hak görüyo ama ben her şeye rağmen susuyorum. Neticede ben yıpranıp zarar gördüğüm içinde terapi alıyorum.
Bu işin sırrı sınır koymak. Bazı şeylerin oluşunu kabul etmek ve sınırlarını iyi çizmek. Ben hem kabul edemedim hemde sınırlarımı hiç belirleyemedim. Buda çocukluktan geçmişten gelen kendi kök ailemizle yaşadığımız şeylerden kynaklı. Ama evet insan zamanla hrr şeyi öğreniyor. Şimdi paikologla onu öğreniyorum ve yavaş yavaş başarıyorum bunu yaptığımda zarar görmeden kendini rahatlatabiliyorsun.

Kesinlikle normal doğum en sağlıklısı ben zorunlu sezaryan oldum maalesef. Tavsiyem kesinlikle normal doğum. Gönlünüzden geçen olsun inşallah
Bu tarz bir mesajın stres yaratabileceğini düşünüyorum. Her iki doğum tarzıyla ilgili de olumsuz yorumlarda bulunmamak en güzeli olur hepimiz için. Gerçekten stresli bi dönem çünkü Herkesin doğumu kendine özel ve has. Dün yazdığım mesajda da özellikle buna dikkat etmeye çalışmıştım. Her iki doğum şekli de bize sağlıkla bebeklerimizi getirdiği sürece çok güzel. Sezaryanla doğurdum oğlumu , sürecim çok kolaydı ve çok ağrısızdı. Eminim normal doğum da öyledir. Emin ellerde olalım Allah iyi doktorları çıkarsın önümüze yeter ki

Vajinal yolla doğan bebeklerin vücutları bu yolla ilk bakterilerle karşılaşıyorlar ve doğum esnasında vücut bu baktarileri yenmeyi öğreniyor. Normal yolla doğan bebeklerin sezeryanla doğan bebeklere göre astım, bronsit, alerji vb ihtimalleri %20 daha az oluyor benim arkadaşım normal doğum yapmayi çok istedi ama açılması olmadı 40+2 falan oldu doktor dışkısını yiyebilir sezeryana alalım dedi o şekilde sezeryan oldu. Başka arkadaşımın her şeyi normal doğum için çok elverişliudi ben korkuyorum yapamam dedi sezeryan oldu başka bir arkadaşımind suyu bebeği 8 aylikken patladı zorunlu sezeryan oldu komşumuzda sezeryan istedi planlandı bebek bir gün önceden doğdu hastaneye gittiklerinde bebeğin çok aşağıya indiğini söylediler normal doğum yaptı. O kadar plan yapılıyoruz ama bebisler istedikleri gibi geliyorlar

3,5 aydır yemek, temizlik, bulaşık, çamaşır, ütü her şey eşimde. Her şey çok iyi ama temizlik basamağında asla istediğim düzeyde değil. Süpürüyor, siliyor, toz alıyor, banyo-tuvaleti güzel temizliyor ama ince temizlik de adamın gözüne perde iniyor Dediğiniz gibi mutfak dolapları gözüme batıyor, sil diyorum nesi var tertemiz diyor, dağınıklığı da çok kaldır diyorum evimin düzenine karışma ben zamanını biliyorum diyor Allah'tan yaşadığımız yerde yalnızca annesi var, gelmek isteyene de gelin şimdi müsait değil diyor beni de kurtarıyor ama bir gelen olsa eve pat diye ar ederim su dağınıklıktan

Anlatmak çok işe yarıyor bence

Kızlar selam bir kaç gün önce burada bir arkadaş çiğ etten bahsetmişti. Ben de bugün buzluktan aldığım çiğ et ile baya uğraşıp yemek yaptım. Sonrasında ellerimi çamaşır suyla yıkadım. Ama yine de bişey olur mu diye aklımda deli Sorular oluştu. Çiğ et ile uğraşmak taksoplazma ya da başka durumlar doğurur mu

Dr kağan Kocatepenin videosu var bu konuda faydalı olacağını düşünüyorum canım

Hayır hayır normal doğum bebeğin ciğer gelişimini bile etkiliyor. Basınçla çıkıyor çocuk.
İmkan varsa normal ama sezeryan zorunlu ise kötü bir şey değil.

Hayır hayır normal doğum bebeğin ciğer gelişimini bile etkiliyor. Basınçla çıkıyor çocuk.
İmkan varsa normal ama sezeryan zorunlu ise kötü bir şey değil.
İşte tam olarak bu. Normal doğum her açıdan en iyisi anne için de bebek için de ama tabii zorunlu olursa sezeryam da kötü bişey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…