2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Asla temizlik icin yasayan biri olmadim eskiden beri. Cocuk da olunca evde surekli bi daginiklik zaten var. Ama mutfak ozel temizlik istiyor canim. Hani toz degil yag da oluyor dolaplar. Ama erkeklerin gozu malesef gormuyor onu. Ayda 1 aspirator tenizligi yapilirsa evde ne hale gelir dusunsene 4 aydir is yapamiyorum. Bugun baktim tezgah arasi fayanslarim yag olmus hep. Sen yapmazsan ben yapcam artik dedim de esim yapti biraz once

Riskli gebelik mi canım senin?

Evet serklajliyim canim
Anladım canım allah kolaylık versin çok bunalırsan yarım günlük de olsa bi kadın bul kendime. Çok göze batan yerleri temizlettir. Eğer yardımına gelebilecek biri yoksa. Yani ben bebek doğduğunda pandemi başlamıştı tüm gün yalnızdım eşim de çok yoğun çalışıp akşam gelip iş yapıyordu sürekli. İlişkimiz çok yıpranmıştı hem küçük bi bebekle kucağımda yapayalnız kalmıştım tüm gün, hem de eşim tüm gün yoktu geldiğinde de işleri yapıyordu. Çok şükür 4-5 ay sonra yaz döneminde biraz ortalık rahatladı biz de yatılı yabancı bi abla bulduk 2 sene kaldı bizimle. Allah ondan razı olsun hem bana psikolojik olarak çok iyi geldi hem oğlumu çok sevdi ilgilendi hem de eşimle benim aram çok daha iyi oldu. Pandemiyi böyle geçirdik ablamız da geçen yıl evlendi bi türkle. Hala görüsüyüm geliyor bazen kalıyor biz de oğlumla özlem gideriyor

Simdilik yaz tatilindeyiz canim. Okul acildiginda dedigin gibi ayda 2 defa filan yardimci alsam cok iyi olacak

Normalde de temizlik için yaşadığımı nereden çıkardınız yahu Evim temiz olmak zorunda çünkü alerjim var ve hamilelikte daha da tetiklendi. Hastane hariç evden çıkamadığım için soluduğum yerde toz olmamalı yoksa ciddi solunum sıkıntısı çekiyorum. İlaçlı hava almak durumunda kalıyorum. Mutfaktan zaten tiksindigim için giremiyorum ama mecbur kalır da girersem en azından temizlik kokusu duymak mide bulantıma engel oluyor. Siz pis olmasını tercih edebilirsiniz elbette, belki tüm bu sağlık durumlarım olmasa ben de tercih edebilirdim ama maalesef. Neredeyse 4 aydır yatakta çakılı kaldığım için artık kendime zaman ayırmak değil sevdiğim insanlarla da zaman geçirmek için deliriyorum. Yaptığım her şey hayat kalitemi yani sağlık durumumu en azından stabil tutabilmek için.

Simdilik yaz tatilindeyiz canim. Okul acildiginda dedigin gibi ayda 2 defa filan yardimci alsam cok iyi olacak
Bir kadının destek alabilmesi özellikle özel durumlarda+ bebek sonrasında çok değerli çok mühim. Benim ailem şehir dışında, eşimin ailesinden kayınvalidem zaten rahatsız kendi işini yapamıyor. Annelikle ilgili zor olan şey bebek değil, yardım almamak zor, bebek dışında uğraştığı diğer şeylerin fiziksel yorgunluğa sebep olması sonucu ihtiyaçlarının karşılanmaması zor. Lütfen talepkar olun, annenizden kayınavalidenizden kızkardeşinizden eşinizden herkesten talepkar olmaya çekinmeyin.

Canim keske burda olabilseler. Farkli sehirlerdeyiz hepsiyle de. Sadece esim var yanimda. Allah razi olsun gik demeden her seye yetismeye calisiyor. Bu ikinci cocugum ilkinde de hamileligim aynen boyle gecti. Dogum sonrasi da yanimda 1 hafta kaldilar sadece. Oglumu yalniz buyuttuk esimle. Hasta oldu ise gidemedik. Mesela ilkokula basladi gecen sene. Okuldan cikista alamadigimiz icin ogle arasi ve aksamaustu icin bakici tuttuk. O yuzdrn kimseden beklentimiz yok. Bu oglumu da esimle buyutecegiz

Anladım canım Allah sana da onun kolaylığını veriyordur bi şekilde eminim. Ama anne baba için yıpratıcı. Sağlık olsun gerisi mühim değil.

Bence S saskito genel konuşmuş

Ya kesin tepki alırım ama Toz pis içinde yaşamakta çok hijyenik değil malum hemde bu zamanda. Dediğinize katılıyorum en azından mutfak temiz olmalı ne olursa olsun.

Kızlar bu duduak yarikligi vb kaçıncı haftada belli oluyor bilen var mı

Valla ben S saskito ya katiliyorum
2ay filan oldu heralde kadinim beni terkedeli evde robotlar var onlarin temizledigi kdr bana okey
Gelmek isteyen gelsin toz var die gelmeyen gelmesin..
tuvaletler banyolar temiz hijyenik mutfak tezgah fln ok. Ama dolapta pek umurumda degil
Alerjiye gelince bnm esim alerjik oyuzden her odaya hava temizleyici koyduk sifir alerji kaldi. Evi extra temizlemeye gerek bile yok..
Sizden kiymetli bisey yok hamileligin tadini cikartin bence temizligi dert ediceginize

hava temizleyici hangisi

Kızlar bir şeyler aşeriyor musunuz. Benim canım sadece ekşi ve tuzlu şeyler istiyor aserme değil de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…