2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Tecrübeli annelere soruyorum.
Bebek şampuanı , Deterjan ve pişik kreminde hangi markaları tercih ettiniz. ?
Pişik kremi bende bilmiyorum o yüzden konunun takipçisiyim ama etrafımdaki anneler şampuan için Minoris önerdi hep ondan alcam kokusuz bişi. Deterjanda dalin sıvı aldım ama değiştiririm onu şimdilik araştırmadan aldım

İnsatgramda çok ünlü bir perinatolog var oktay kaymak diye yanlış hatırlamıyorsam her perşembe günü soru cevap yapıyor öncesinde soruları alıyor elinde fotoğraf varsa istiyor Perşembe yayında da açıklıyor sorunun cevabını elinde her organa bakarken durdurup fotoğraf çektiği bir CD var mı verdi mi verdiyse oradan bağırsakları ve bilgileri soru olarak yolla çok mantıklı bir şekilde açıklıyor

Çok teşekkür ederim umarım ecopirin hamileliğin başından beri kullanıyorum ben de doktorum aksatmadan devam etmemi söyledi. 32. Haftadan sonra geçti mi sizin direnç?
Benim direnç daha erkenden bitmişti tam haftasını hatırlamıyorum ama. Bende kan pıhtılaşması problemde olduğu için 32’ye kadar temkin amaçlı kullandım. Hamileliğin başından doğuma kadarda oksapar kan sulandırıcı iğne kullanmıştım pıhtılaşmamdan dolayı. Kızımda 39. Haftada doğdu. Merak etmeyin direnç çok ciddi boyutta olsa başka sorunlarla belli ederdi kendini içiniz rahat olsun o konuda.

Ben seniin yeri de olsam 22+4 e filan baska bi doktordan randevu alirim

Tecrübeli annelere soruyorum.
Bebek şampuanı , Deterjan ve pişik kreminde hangi markaları tercih ettiniz. ?
Tecrubeli degilim ama en leri yazarim
Bebek sampuani heaven on earth / trukid trubaby / incia / thinkbaby
Deterjan green clean / just clean / incia
Pisik kremi kesinlikle gunluk bakim sari kantaron krem olarak yurtdisi desitin / mustela 1-2-3 pisik oldugunda oksizinc pomat %40

Yaa hanımlar bu tetanozdan sonra benim gibi kasları eklemleri ağrıyan var mı? Belim kopuyor gibi ağrıyor şu anda

Evet doğru bebiş için güzel şeyler düşünüyorum hep. Doktor ben bebeği düşünüyorum seni değil diyip pat pat yüzüme söyledi her şeyi sanki o bebeği ben taşımıyorum

“Ben problemsiz dedim ona rağmen bebek doğdu 3 gün sonra öldü” dedi “arkadaşıma senin bebeğin %80 engelli dedim bir şeyi çıkmadı” dedi. Bu şekilde cümleler kuran bir adam. Doktor olmuş insan olamamış resmen. Karşında bir insan var ve hamile bunu düşünmüyor bir de bana diyor ki ben seni değil bebeği düşünürüm. Perinatologdan çıkıp kendi doktoruma geçtim zaten aynı hastanedeler, doktorum üzüldüğümü gördü anladı korkma o perinatolog her şeyin en kötüsünden bakar sen stres yapma güzel olacak her şey dna testi ver istersen içimiz rahatlasın dedi. O şekilde ayrıldık bakalım hayırlısı inşallah

Kızlar şimdi geldim üçlü risksiz çıktı şükür. Tam 19+1. Gayet iyiymiş herşeyi çok güzel gidiyor dedi. Rahim ağzı uzunluğuydu sanırım o da güzelmiş. Detaylı ultrasonu sordu öneriniz var mı dedim uğur turhan dedi zaten ona almıştım dedim en iyisi o biraz pahalı ama yanılmaz dedi. Bugğn birisinin daha kontrolü vardı ismini unuttum görürse eğer onun nasıl geçti

B Babydustt fetal dna inşallah güzel gelicek dualarımız seninle.
Hayırlısı ile bebeklere kavussak bende 10 agustos şehir hastanesınde ayrıntılı ultrason var, özele gidiyorum artık orda da 12 sine gün verildi 2sine gitmek olmaz.
2li teste sehır hast gttm ekranı asla göremiyorsun bazen hocanın tersine gelırım dıe bıseyde demedim. İşten git gel olmasın die cmtesi gidiyorum doktora muayenelerde. Cmtesi kontrol var 20. Haftada olucam nasipse.
Haftaya tetanoz olucam sağlık ocağında bakalım işten izin alsam mı cok mu zorlar aşı kestıremedım.
Büyük Alısverıs falan baslamadım ayrıntılı gecsın 25 de almaya baslarım yavastan liste yapıyorum. Çok şükür bugunlere geldik ya ne mutlu.

Kızlar biz köydeyiz merkeze gittiğimde 23 haftalık oluyorum perinatologtan randevu alacağım daha kadın Doğuma da gidemedim haftam gecikmiş mi oluyor bakmazlarmı acaba

Bulantı ve yanma karışık bir his yaşattı bana
Anladim canim Allah sifa versin hepimize
Birsey diyim mi onu kim demişse ellerinden öpmek isterim o kadar haklı ki gerçekten bu bir kaç gündür yerinde durmuyo paşamiz normalde sürekli sagdaydi şimdi soldan da vuruyo kayıyor birseuler uapiyor demek ki ondanmis çok teşekkür ederim
Su içince bile midem bulandı ara ara çok severim içerim normalde su.

Kızlar benim kalp atışım aşırı hızlı. Sağlık ocağına gittiğimde 121 çıkmıştı o zaman hava sıcaktı ve eşim güldürmüştü. Belki ondandır dedim. İki gündür ölçüp duruyorum. Gece 94 çıktı şimdi de 102. Ve gece sol tarafıma yatarken kalp sesinden uyuyamıyorum. Normal mi sizce? Bir yerde okumuştum belirli bi haftadan sonra kalbimiz %50 fazla çalışmaya başlıyormuş. Acaba ondan mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…