- 20 Nisan 2023
- 392
- 520
- 33
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #14.801
bende o durum var.. eşim bazen diyor neden nefes nefesesin bende bılmıyorum oğluna sor dıyorumKızlar bazen istemsizce nefes nefese kalıyorum sizde de oluyor mu elimde olmadan bir de bakıyorum sanki koşmusum gibi oluyor
Canım çok gçemiş olsun ben de okudum genelde geçtiğini söylüyorlar belli haftadan sonra. Ama ben de yerinde olsam bir doktora daha giderdim açıkçası. İnş fetal dna dan gelen güzel haberleri paylaşacaksın bizimle benim içimden öyle geçti okuyunca .Bağırsak parlaklığı başlı başına bir hastalık değil fakat belirti olabilir dedi, kendi kendine geçme ihtimali oluyormuş. Belirteç olduğu hastalıklar down sendromu, kistik fibrozis gibi hastalıklar. Pappa düşüklüğü hakkında bir şey söylemedi ama o da plasentadan üretiliyormuş onu öğrendim sadece. Doktor inanılmaz sert bir adam perinatolog olduğu için değiştirmedim ama çok kalp kırıyor, 2500 gr prematüre doğabilir sürekli kontrol etmemiz lazım seni dedi. Bu güne kadar her şey harika gidiyordu oysa ki
Kan ilacınızı değiştirin deneyinGunaydin kızlar
Bu sabah ilk kez istifra ettim 5 aydırmillet başlarında kötü olur ben ortalarında olcam sanırım kahvalti yaptım bir iki lokma yedim boyle oldu. Bir kaç gündür kahvalti yaparken bulanıyor midem. 1 haftadır ferramat kullanıyorum kan ilacı ac karnına ondan dolayi olmuş olabilir mi ?
Mutlaka başka bir doktora daha gidin gerekirse tekrar detaylı ultrason yaptırın modunu düşürme sakın bizim bir yakinimiza neler demişlerdi ama o inadına başka doktorlara da gitti çok şükür çok sağlıklı kocaman kızları var şimdiArkadaşlar dün detaylı ultrasonumuz vardı perinatolog yaptı ve maalesef bebeğimizin bağırsaklarında parlaklık görüldü. Grade 2, 3’e yakın hatta, inanılmaz moralim bozuldu tabii. Amniyosentez yaptırmamızı önerdi fakat ben istemedim fetal dna testi verdim. Tek bir belirteçin önemli olmadığını fakat yine de dikkat etmemiz gerektiğini söyledi ve bunları aslında çok kaba bir şekilde dile getirdi. Modum çok düşük çıktım doktordan. İkili taramamın sonucunu telefonda söylemişlerdi, sonuç çok düşük ihtimal çıkmıştı fakat yine de pappa değerim düşükmüş bunu söylememişlerdi. Uriner arterlerde direncim varmış fakat ikili taramadan bu yana o dirençte azalma varmış. Bu üç pürüzle çıktık doktordan. Başından bu tarz şeyler geçen varsa desteklerinize ihtiyacım var. Bu arada bebeğin burun kemiği, ense kalınlığı, bel açıklığı vs asla şüphe uyandırmayacak düzeyde çıkmıştı keza yaşlarımız da 28-29. Bebeğimiz 19+1 günlüktü dün 280 gr çıktı
İşte bu yüzden detaylı ultrason için en uygun hafta 23 ve 24 haftalar net.. ama burada hep gördüm ki 21 den itibaren yapılıyor kendi kendime dedim galiba artık böyle yapıyorlar diye ama benim doktor 24. Haftada yaptırıyorİnşallah bebeğinin hiçbir şeyi yoktur canım direnç için coraspin tarzı bir şey verdi mi bağırsak parlaklığı yanında başka bir fiziksel unsur taşımiyorsa ileri haftalarda çok büyük oranda kayboluyor bana kendi doktorum hocam 21. Haftaya girmeden detaylı ultrasona gitme demişti bebekler inanılmaz hızlı büyürler ve 1 hafta önce sorun olarak göreceğimiz şeyi 1 hafta sonra kaybolmuş olarak görürüz demişti. Bağırsak parlaklığı ve pappa nin düşüklüğü hangi hastalığa vb sebep oluyormuş bir bilgi verdi mi ? Bu durum çok büyük ihtimalle geçer dedi mi
21+2 de benim ki yani 22. Haftanın içinde oluyor normalde 18-23 arası diye biliyorum 24den sonrası da riskli gebeliklerdeİşte bu yüzden detaylı ultrason için en uygun hafta 23 ve 24 haftalar net.. ama burada hep gördüm ki 21 den itibaren yapılıyor kendi kendime dedim galiba artık böyle yapıyorlar diye ama benim doktor 24. Haftada yaptırıyor
En ideal hafta 21. Hafta belki 10 tane prof. Dr detaylı ultrason ne zaman yapılmalı röportajini izledim 24 lere geldiğinde bebek artık çok büyüdüğü için detaylı ultrason çok sağlıklı sonuç vermiyor hatta eğer aşırı riskli bir gebelik yoksa 25. Haftadan sonra detaylı ultrason bile yapmıyor çoğu doktor.İşte bu yüzden detaylı ultrason için en uygun hafta 23 ve 24 haftalar net.. ama burada hep gördüm ki 21 den itibaren yapılıyor kendi kendime dedim galiba artık böyle yapıyorlar diye ama benim doktor 24. Haftada yaptırıyor
Ne kadar düşüncesiz bunları diyip ona güvene bilecegini nasıl düşünmüşEvet doğru bebiş için güzel şeyler düşünüyorum hep. Doktor ben bebeği düşünüyorum seni değil diyip pat pat yüzüme söyledi her şeyi sanki o bebeği ben taşımıyorum
“Ben problemsiz dedim ona rağmen bebek doğdu 3 gün sonra öldü” dedi “arkadaşıma senin bebeğin %80 engelli dedim bir şeyi çıkmadı” dedi. Bu şekilde cümleler kuran bir adam. Doktor olmuş insan olamamış resmen. Karşında bir insan var ve hamile bunu düşünmüyor bir de bana diyor ki ben seni değil bebeği düşünürüm. Perinatologdan çıkıp kendi doktoruma geçtim zaten aynı hastanedeler, doktorum üzüldüğümü gördü anladı korkma o perinatolog her şeyin en kötüsünden bakar sen stres yapma güzel olacak her şey dna testi ver istersen içimiz rahatlasın dedi. O şekilde ayrıldık bakalım hayırlısı inşallah
Tatlım sınava hazırlanıp mı gittin ne yaptın sen öyleCanım ilk gittik düşük geçmişini sordu kan grubu sordu ikili üçlü nipt testi yapıldı mı onlari sordu sonra önce kafasını inceledi biz de kan uyuşmazlığı var dedi ki kan uyuşmazlığı bebeğin beynini etkiler su birikimije neden olur dedi baktı etkilememis dedi sonra kaburgalarıni inceledi kalbine baktı her şeyi normal dedi ben kalbindeki damar sayısını sordum ona da normal dedi göbek bağından kan akışını sordum ona da normal dedim aminyon sıvısıni ölçtü plesantanin konumuna yerine baktı sonra üst bacak kemiğini ölçtü orada dedi ki bir insanın uzun olup olmayacağını belirleyen şey üst bacak kemiğidir dedi oradan 56 cm doğar dedi büyük ihtimalle kilosua baktı 440 gram 3500 kiloyla kucağınıza alırsınız dedi sonra ben rahim ağzıni sordum iyi dedi ama ben ölçüsünü de sordum karından ölçtü 4cm dedi bebeğim sürekli sol tarafımda sorun olur mu dedim hayır dedi kafası orada böyle şeyleri sorun yapmayın dedi ayak ve el parmaklarını saydı onu kendi doktorumda sürekli sayıyordu. Mide boşluğuna baktı aminyon sıvısı yeterli bu da böbreklerin iyi çalıştığını gösterir dedi. Bağırsak parlaklığı vb çok duymuştum onu sordum hiç öyle bir şey yok dedisonra yüzünü gösterdi burnu ağzı yanakları tam şeklini almıştı ben yarık dudak var mı diye sordum ondan da korkuyordum baktı hayır dedi yüzü tam şekillenmiş dedi. Su veya kan ikizi olma ihtimali var mı dedim bir daha baktı hayır şu veya kan ikizi değil dedi sonra tekrar yüzünü açtı gözünü oluşturdu güldüğünü gördüm doktor dedi ki sizi 5 aydır nasıl erkeğim diye kandırdığına gülüyor dedi bir de girer girmez annem CD istiyoruz dedi annem öyle diyince CD yaptı. Bu 4d fotoğrafı doktorumuz özel bir kağıda basıyordu 9 haftaliktan beri hep öyle verdi bu doktor onu vermedi ozellille isteyince başka kağıda basip verdi. Bandırma da 1000 TL detaylı ultrason kredi kartıyla ödeyince 1200 istediler canı sağolsun tahmini doğum tarihini sordum Normalde 5 Aralık ama 1 Aralık gözüküyor dedi
21+2 de benim ki yani 22. Haftanın içinde oluyor normalde 18-23 arası diye biliyorum 24den sonrası da riskli gebeliklerde
Benim hamileliğim riskliydi dört sene öncesi de aynıydı şimdi de doktorum aynısıni söyledi belki doktordan doktora değişiyordu bilemem ama 23 ile 24 hafta dediler ki öyle de yapıldı şimdiki de 18 ağustosta 23 haftam bitince yapılacak zaten plesenta previa da o zaman belli olmuştu çünkü öncesinde olan bazı şeyler bu 23 24 haftaya kadar düzelme olasılığı olduğu için. Ayrintilidan sonra doktorum plesenta aşağıda ve yapışık yukarı çıkma olasılığı yok demişti. Öncesinde kaç doktora gitsem de söylemediler bende bu yüzden dediklerini sanıyorum 23 hafta 24 hafta normali diyeEn ideal hafta 21. Hafta belki 10 tane prof. Dr detaylı ultrason ne zaman yapılmalı röportajini izledim 24 lere geldiğinde bebek artık çok büyüdüğü için detaylı ultrason çok sağlıklı sonuç vermiyor hatta eğer aşırı riskli bir gebelik yoksa 25. Haftadan sonra detaylı ultrason bile yapmıyor çoğu doktor.
Aynen benim perinatolog doktorum 21 sen önce bakmıyorum dedi 21 de geleceksin dedi sonrasını da istemedi Tam 21+1 de gidicez perşembe günüEn ideal hafta 21. Hafta belki 10 tane prof. Dr detaylı ultrason ne zaman yapılmalı röportajini izledim 24 lere geldiğinde bebek artık çok büyüdüğü için detaylı ultrason çok sağlıklı sonuç vermiyor hatta eğer aşırı riskli bir gebelik yoksa 25. Haftadan sonra detaylı ultrason bile yapmıyor çoğu doktor.
Bazi kitaplar, uygulamalarda bas popo olcusunu söylüyor. Bazisi ise bastan ayağa. O yuzden fark olabilir canimkızlar kontrolüm vardı bugun oradan geldim doktorum tetanoz aşısını ayrıntılı ultrasondan sonra yaptırmamı söyledi. 4lü tarama sonuclarım gayet iyi , bir de size bir sey sorucam bu sitedeki imzalarımızın altında yazan boy kilo doktorun dediği ile uyumlu çıkıyor mu sizde de doktorum 20 cm dedi burada 15 cm yazıyor bende boyu . Acaba boyu uzun olucak iyi gelişiyor diye sevinsem mi
Aynı olmuyor diye biliyorum canım çünkü bende farklıydı 15 cmdi burda 7.5 yazıyordukızlar kontrolüm vardı bugun oradan geldim doktorum tetanoz aşısını ayrıntılı ultrasondan sonra yaptırmamı söyledi. 4lü tarama sonuclarım gayet iyi , bir de size bir sey sorucam bu sitedeki imzalarımızın altında yazan boy kilo doktorun dediği ile uyumlu çıkıyor mu sizde de doktorum 20 cm dedi burada 15 cm yazıyor bende boyu . Acaba boyu uzun olucak iyi gelişiyor diye sevinsem mi
Fizik tedavi ya da ortopedi ve travmatoloji bölümünden biri olması lazım.Kızlar nasılsınız? Ben dün yazmıştım ya son bi haftadır sağ kalçamda acaip ağrı var diye bugün topallayarak yürüyorum resmen. Bunun için hangi doktora gidilir acaba? Böyle çok zor.
İnsatgramda çok ünlü bir perinatolog var oktay kaymak diye yanlış hatırlamıyorsam her perşembe günü soru cevap yapıyor öncesinde soruları alıyor elinde fotoğraf varsa istiyor Perşembe yayında da açıklıyor sorunun cevabını elinde her organa bakarken durdurup fotoğraf çektiği bir CD var mı verdi mi verdiyse oradan bağırsakları ve bilgileri soru olarak yolla çok mantıklı bir şekilde açıklıyor
Benim direnç daha erkenden bitmişti tam haftasını hatırlamıyorum ama. Bende kan pıhtılaşması problemde olduğu için 32’ye kadar temkin amaçlı kullandım. Hamileliğin başından doğuma kadarda oksapar kan sulandırıcı iğne kullanmıştım pıhtılaşmamdan dolayı. Kızımda 39. Haftada doğdu. Merak etmeyin direnç çok ciddi boyutta olsa başka sorunlarla belli ederdi kendini içiniz rahat olsun o konuda.
21+3’e buldum bir randevu daha önceden sevip gittiğim bir doktor bakalım o ne diyecek.Ben seniin yeri de olsam 22+4 e filan baska bi doktordan randevu alirim
Sağol canım kendi kendime düşünüyorum yani film çekemezler bişey yapamazlar nasıl tedavi olabilir ki buna diye. Bi de kilodan desem kilolu bi insan da değilim ince uzun bi yapım var. Ben anlamadımFizik tedavi ya da ortopedi ve travmatoloji bölümünden biri olması lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?