2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Şeker yüklemesi videolarina bakarken canım önce ulturasyonda aminyon sıvının rahmin kaçta kaçına denk geldiğinin oranlamasini yapan bir doktor görmüştüm detaylı ultrason da benim doktorum da ölçüp oranlamisti belki bütün doktorlar yapıyordur canım ama kötü tecrübeler insanı ciddi anlamda endişelendiriyor. Şeker yüklemesi hakkında 4 5 doktor röportaji daha arıyorum ben de ona göre karar vereceğim ve şeker yüklemesi öncesi bakılması gereken kan idrar vb testler var mı çeşitleri neler onları da araştırıyorum 7 tane falan izledim 1 tanesi olsa da olur olmasa da olur kafasindaydi

gerçekten böyle doktorlardan nefret ediyorum benimde ilk üç ay kanama alanı vardı ve ben kürtaj sonrası hamile kaldım üç ay progesteron+dupot+duphaston kullandım doktorum korkma ben kanama alanı görünce hatta seviniyorum bu bebeğin geliştiğini etrafını genişlettiği gösterir dedi

kızım doğduğunda reflüsü vardı kontrole gittiğimde dikkat et böyle uyurken ölen iki hastam var dedi ben aylarca kafayı yedim uyurken ölürse diye uyuduğunda bazen dürtüyordum yaşıyor mu diye çok kötü geçti kohusalığım takıntılı oldum sürekli gözüm üstündeydi

Bahsettiğimiz kalbin daha hızlı atması ve hamilelikte bu gayet normal bir durumdur. Daha hızlı daha güçlü atar kalp. Yani biz okulda böyle öğrendik. Ama tabii siz öyle düşünüyor olabilirsiniz. ayrıca akıllı saate gerek yok ya, bilekten dakikalık ölçümle de bulunuyor nabız.
Burada ki örnekte binlerce makale ve bilgiden sadece biri.

Ayrıca bayılma dediğimiz durum gebelikte kan miktarının artmasına falan bağlı değildir. Kan şekerinin düşmesine bağlıdır. Çünkü gebe kadın 2 vücudu birden beslemeye, iki vücuda yetmeye çalışır. Dolayısıyla vücutta enerji üretimi sekteye uğrar. Bu durum sonucunda da bayılma hissi, baş dönmesi veya bayılma yaşanır.

Ya inanamıyorum bu nasıl kalpsizce bir söylemdir daha insancıl söyleme yolu yokmuş gibi

Kızlar ben bu hafta tatile gidiyorum.
Denize girmemizde bir mahsur var mıdır?
Hiç doktoruna soran oldu mu? ( benim geçtiğimiz haftalardaydı kontrolüm ben sormayı unuttum)
Ben 1 aydir yazliktan calisiyorum. Hafta ici 3 kere haftasonu 5 6 kere giriyorum hafta ici direk gir cik yapip eve gidiyorum ama haftasonu bazen gidip degistirmeye useniyorum. Sahilde golgede takiliyorum. Altima surekli havlunun kuru kismini degistire degistire oturuyorum. Cok sukur simdiye kadar enfeksiyon ya da usutme olmadi. Ama benim yaptigim dogru degil islak kalmamak lazim

Motivasyon iyimserlik çok önemli şeyler

Benim kizimda da 14.hafta kalbinde parlaklik oldugunu soylemisti ki ben nipth testi filan yaptirmamistim. Doktor beni down sendromlu olur soyle olur boyle olur diye korkutmustu. Asistan doktordu o zaman gittigim. Ilk isim doktorumu degstrmek oldu zaten ama detayli ultrasona kadar arastirmadigim kaynak kalmamisti. Sonra detaylida yine prenatal gordu tek bir parlaklikla durumu bir hastalikla eslestiremeyiz. Bazi bebeklerde olabilen bisey. Dogumdan sonra muhtemelen kendiliginden kaybolacaktir dedi. Oyle de oldu sukur saglikli bir cocugum oldu. Sizde de insallah oyle olacak hic korkmayin dualarim sizinle. Guzel haberler mucizeler sizi bulsun insallah

Ya inanamıyorum bu nasıl kalpsizce bir söylemdir daha insancıl söyleme yolu yokmuş gibi
Bunu da bu forumda biri yazmis. Simdi okuyunca size yollamak istedim. Alinti yapmayi beceremedim direkt konudan konuya.

Bağırsak parlaklığı ile ilgili yazmak istedim, ben 23. Haftamda periontologa gitmiştim. Bağırsak parlaklığı var demişti. İlk defa ne olduğunu duyduğum için çok telaşlanıp sordum, ikili ve üçlü tarama yaptırmamıştım ultrasonda diğer her şey normal göründüğü içinde yaptırmak istemedim. Dr beni çok korkuttu her türlü genetik rahatsızlık nedeniyle olabilir, senden kaynaklı olabilir, virüs olabilir, kistik fibroz olabilir dedi. Yüzde 98 de bir şey olmaz dedi. Sonra nıpt testi yada anne karnından su alımına bakın dedi eğer sıkıntı varsa bunlarda 99.9 oranında çıkar dedi. Yasal olarak aldırabilirsiniz bebeği. Ben tabi istemedim dedim aldırmayacağım ama bir ayımıda ağlayarak geçirdim. Sonra bol bol dua ettim, radyologa göründüm o da parlaklığı çok önemsiz buldu dedi hafif süzeyde bir şey çıkmaz korkma. Sonra rahatladım. Bir hafta önce doğum yaptım, bugün kontrolede gittikten sonra size yazmak istedim. Elhamdülillah ultrasonda trmiz, oarlaklıkla ya da bağırsakla ilgili bir sorun yok. Kan tahlilinde yalnızca tsh yüksek çıktı o da muhtmelen benim kullandığım ilaçla alakalı onu takip edecekler. Özellikle tek bulguysa lütfen siz de üzülmeyin. Ayrıca etrafımda sonra kime desem, banada böbrek parlak, kalp parlak vs.. gibi şeyler denildi diyorlar. Sanırım bu yeni cihazlar fazlasıyla irdeliyor ve her bulguyu dr ciddiye alarak söylüyor. İçinize sinmiyorsa başka doktorlara da danışın. Burada yazan çok insan var sağlıkla kucağına aldığına dair. Rabbim kimseyi evladın hastalığı ile sınamasın

Malesef doğru ama doğruyu söylemenin de bir tarzı var ve bunu yapmıyor kimse.. benim de bu konudaki korkum yüzümden sütüm kesilmişti. Nefes alamayacak korkusu..

Tatlım benim bakış açım şu günümüz Türkiyesinde içtiğimiz ilaçların, yediğimiz sebze ve meyvelerin içtiğimiz suların, tükettiğimiz sütlerin, peynir, yoğurtların, et gruplarının hayatımız da ki bir çok şeyin bize ne kadar zararı olduğunu her gün düşünüyor muyuz?
Şeker yüklemesi olmadan hamileliğin ilerleyen haftalarında nasıl bir harita çizeceğimize karar vereceğiz?
Ne kadar bilinçli de olsak doktorun ağzından çıkan tek kelime bizlerin hemen toparlanmasını sağlıyor.
Ben yaptırılması ve sürecin bu şekilde takip edilmesinin sağlıklı olduğundan yanayım.
Doktorum yaptıralım derse diğer konularda nasıl güvenip inandım ise bunda da aynı tepkiyi veririm.
Sanırım yaptırmayacak ve şeker konusunda kendine dikkat etmeyi seçeceksin saygı duyarım..

Bu konuda sana çok katılıyorum. Şeker yüklemesinde bebeklerine çok zarar verdiğini düşünüyor arkadaşlarım ama Allah korusun şeker varsa bu konu bebeğimize ne kadar zarar verecektir. He belki ben zaten temiz besleniyorum yürüyüşümü yapıyorum şeker çıksada bunlar yapılacak nasılsa mantığı olabilir ama bazen ne yazık ki sıkı bir diyet ve yürüyüş de işe yaramıyor insülin gerekebiliyor. Herkese saygım var tabii herkes kendi doğrusunu yapacaktır. Şahsen fikrimi beyan etmek istedim bende şeker yüklemesi bence gebelikte en az detaylı kadar mühim ve önemli bir konu doğum esnasında bebek ve anne için hayati bir risk.

Ben detaylımdan hiç memnun kalmadım doktorum zaten perinatolog diye onda yaptırmıştım ameliyatı var diye sanırım 15dk da kontrol yaptı. Bi de randevu için bana detaylı olduğunu belirt ki uzun sürecek 1saat kadar falan gibi bişey demişti. Ama böyle oranlamadan bahsetmedi. Kan tahlilleri de verdi 24.te istiyor. Sırf bu yaşadığım şeyden doktoru değiştircem.

Bi tanıdığım hisar internationala gidiyor o da istememiş şeker yüklemesi . Doktor o zaman1 hafta boyunca çekerimi aç ve tokken sabah akşam ölç takibini yapalım demiş.

Kızlar ben bu hafta tatile gidiyorum.
Denize girmemizde bir mahsur var mıdır?
Hiç doktoruna soran oldu mu? ( benim geçtiğimiz haftalardaydı kontrolüm ben sormayı unuttum)
Ben bizzat kendim denize girdim ama havuza hiç girmedim.
En önemli kural denizden çıkıp ıslak mayodan kurtulacaksın tatlım. Duş alıp yedek mayoya geçmek. alt bölgeyi kuru tutmamız gerekiyor.
Ben enfeksiyon kapmadan geçirdim tatili mi. Herkesin tatili en güzel şekilde geçsin insallah

Ben de katılıyorum canım sana. Burada kendi fikirlerimizi empoze etmeye çalışmak birimizin yaptırdığının diğerinden daha tehlikeli olduğuna ikna etmeye çalışmanın ya da bu konuda fikirler beyan etmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Ben de kendi doktoruma güveniyorum oğlumda ne yazık ki şekerim çıktı ve doğuma kadar diyetle beslendim çok şikür insülin gerekmedi ama doktorum her seferinde beni diyetle ilgili uyarıyordu lütfen diyetine sadık kal bebeği hastaneden seninle birlikte eve gönderelim diye. Velhasıl diyete uydum ama yine de bi gün fazladan kaldık hastanede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…