2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Evet bide insülin desteği gereken durumlar oluyor sanırım sen mesela daha iyi bilirsin bu durumu.
Ben onu hesaba katmamıştım. Tatlım sürecin başından beri her konuda iki görüş olıyor. Aşı içinde öyleyiz. Bütün anneler nasıl içi rahat ediyorsa öyle yapsın
Benim düşüncem yapılması yönünde

Keşke sağlık konusunda gerçekten çok güzel araştırmalar yapılsa ve tüm dünya doktorlarımız aynı şeyi söylese ama ne yazık ki mümkün olmuyor. Nesnel bir görüş bulmak çok zor. İster istemez doktorların kendi düşünce ve fikirleri devreye giriyor. Buda insanları malesef düşünce olarak ikiye bölüyor.
Tabiki bir düşüncemizi belirtirken Ay bak senin yaptığın çok yanlış sakın ha yaklaşımında değilde bildiğimizi aktarıp gerisini anne adayına bırakmak daha sağlıklı.
Dediğim gibi herkes doktoru ile içi nasıl rahatsa öyle ilerlerlesin. İnsallah senin bu sefer şekerin olmaz tatlım

kızlar birkaç günüm çok yoğun geçti 2 kere şehirler arası yolculuk yaptım ve çok kısıtlı uyuyabildim cenazemiz vardı. oldukça yoruldum. kasıklarımda bir gerginlik ve ağrı hissediyorum hafifçe belimde de ağrı var. kokusuz yeşilimsi bir akıntım oldu bu sabahta. acaba susuz kalmak akıntı rengini değiştirir mi?

Kızlar yürürken kasıklarım ağrıyor demiştim bir kaç gün önce, bu sabah aynı şekilde hiç uyutmadı sürekli tuvalete kalktım ama sürekli az az geldi, acaba idrar yolu enfeksiyonu mu oldum tekrar

Kızlar yürürken kasıklarım ağrıyor demiştim bir kaç gün önce, bu sabah aynı şekilde hiç uyutmadı sürekli tuvalete kalktım ama sürekli az az geldi, acaba idrar yolu enfeksiyonu mu oldum tekrar
havalar çok sıcak ya anında su kaybediyoruz eğer çok bol su içmezsek idrar yolu enf. için daha riskliyiz şu dönemde. beni asmden aradılar yarın gidip rutin kan tahlili ve idrar tahlili yaptıracağım bir de tetanoz aşısını. sen de bir asmde idrar tahlili verebilirsin canım.

Kızlar benim halam dahiliye uzmanı , benim ailemde şeker olduğu için hamileliği öğrenir öğrenmez şeker yükleme testi sana mutlaka yapmalıyız dedi.Aynı tedirgilik bendede vardı. İçirdikleri sekerli gıdanın bir zararı olmadığını güvenle testi zamanı geldiğinde yapmam gerektiğini söyledi. Gebelikte şeker bebek için ciddi sağlık problemi oluşturabilir dedi.
Kendi kadın doğumcumda hem şeker yükleme testini , gerekli olan aşıları ve kan uyuşmazlığı iğnesinin haftasını düzenli takip edeceğini söyledi.
Bir biyoloji öğretmeni olarak şeker yükleme testine sıcak bakıyorum.Geelik süresince neler neler yiyip içiyoruz baktığınızda. Tehlike arz eden bir durum varsa hem bizde ilerleyen süreçte Tip 2 Diyabet başlayabilir.Aynı zamanda bebeğimizde çeşitli rahatszılıklara yol açabilir.Bu risklere girmektense 50-75mg şeker içeren testi uygulamak daha mantıklı geliyor

Son düzenleme:
Sağlık ocağına gideceğim birazdan bir baktırmak için, evden çalışıyorum oturduğum yerde aşırı terliyorum. Ve çok su içen biri değilim kendimi zorluyorum sürekli, ah ah en sıcak sene bize denk geldi

Ben de aynı durumdayım az önce sadece oturma odasından mutfağa geçtim nabız 127 oldu. Bebek hareketlerini seğirme gibi hissediyorum daha hep seğiriyor heralde diyorum ama herrrrr damarım ayrı atıyo kalbim ayrı çarpıyo ayırt edemiyorum

Aynen öyle zaten bizim yazdığımızdan ziyade herkesin takip doktoru ne diyorsa ebeveyenler araştırmalarını yaparak karar verecektir. Bilimsel tıbbın destekçisiyim bende aşılarda yapılmalı şekerde yüklenmeli. Zaten diyetten dolayı şekersizlikten kurudum o günü sabırsızlıkla bekliyorum ben

Arayıp Çağıran olmadı daha beni. Kayıt açıldığında 21.de tetanos yapılacak denildi. Henüz gitmedim ona da haftaya gidicem
Tetanoz icin kacinci haftada cagiriyorlar. Ben de kayit yaptirdiktan sonra hic cagirmadilar

İlk mesajı bulamadım ondan yazdım bu mesaja canım. En başından beri bu konuda söylediklerine katılıyorum. Zaten zarar verecek bişey olsa doktorumuz neden yaptırsın ki? Çok farklı görüş var ve bence bunun sebebi maalesef güvendiğimiz doktorların bile bazı durumlar için net konuşmayıp ayrışması. Bende yaptıracağım çünkü gerekli bişey olduğu düşüncesindeyim. Zaten gün içinde o kadar farklı kimyasal yiyoruz ki aslında bilmeden, şeker yüklemesinde yediğimiz hiçbişey. Bu arada sadece şekerli su sanıyordum az önce öğrendim içinde kimyasal olduğunu
Gebelik şekeri bizi şeker hastası yaparken, bebeğimizi yüksek sarılık riskinden tutun Allah korusun ölü doğuma kadar götürme tehlikesi var. Amnşyon sıvıyı çoğaltıp erken doğum riski oluşturuyor, gebelik zehirlenmesi oranını artırıyor. Yani biraz kimyasal içerim ama bunları yaşama tehlikesini göze alamam çünkü gebelik şekeri bize doktor gözetiminde verilen kimyasaldan daha zararlı düşüncesindeyim. Gebelik süresince yediğimiz her şey bir kimyasal barındırıyor aslında çok haklısınız. Bende yapılması yönünde sizinle hemfikirim. Yaptırmayana tabii ki saygım sonsuz bu arada asla yargılamak gibi olmasın arkadaşları

Tetanoz icin kacinci haftada cagiriyorlar. Ben de kayit yaptirdiktan sonra hic cagirmadilar
21de çağırdı 20+1im şuan hafta gidiyorum
beni ilk kez arayıp çağırdı hemşire, daha öncede tahlil için aradım ama ulaşamadım size dedi eşimin numarasını da aldı. tetanoz aşısının ilk dozunu da yapalım dedi 20. haftada.
Eşimi de beni de aramadı ama sağlıkçı göründüğüm içindir heralde sürece vakıfım diye kaydımı da telefondan yaptı çünkü normalde gidilmesi gerekiyormuş

benim de tansiyonum düşük nabzım yüksek hep bebişte öyle net hissediliyo ki artık eşim elini koyunca bazen tekmelerini hissedebiliyo bazen karın duvarıma doğru yaklaşıyo dışardan gözüküyo kabartı şeklinde

Tansiyon 7/6-8/5 öyle gidiyo ayırt edemiyorum ya ben hareketlerini düzenli olmuyo zaten 1 gün çok oluyosa 3 gün hissetmiyorum

Bence rutin kontrolleri aynı doktor detaylı gibi ulturasyonlari başka doktor yapmalı 2 farklı gözün görmesi çok önemli ama 15 dakikada bitecek bir iş değil kordonda kan akışı oluyor ya onu bile kalp sesi gibi dinleyip grafiğini alıyorlar

Evet canım çok etkiliyor basın sağ olsun

Stresli süreçlerdeyiz.
HEr anne adayı kendi içine sinen şekilde yapmalı yada yaptırmamalı bu testleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…