- 25 Aralık 2019
- 1.785
- 2.953
- 83
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #14.921
Ben 19+4’üm bugün. Daha geneliğimi dün bildirdim aile hekimine:) sisteme son adet tarihini girince sağlık bakanlığı otomatşk belli bi aralık tarihinde aşı için gün açıyormuş. Beni mesela cuma günü çağırdı 19+6 oluyorum ilk günü bugün dedi. Son gününü sormadım cuma günü gidip yaptırcam.Tetanoz icin kacinci haftada cagiriyorlar. Ben de kayit yaptirdiktan sonra hic cagirmadilar
Evet canım çok etkiliyor basın sağ olsunkızlar birkaç günüm çok yoğun geçti 2 kere şehirler arası yolculuk yaptım ve çok kısıtlı uyuyabildim cenazemiz vardı. oldukça yoruldum. kasıklarımda bir gerginlik ve ağrı hissediyorum hafifçe belimde de ağrı var. kokusuz yeşilimsi bir akıntım oldu bu sabahta. acaba susuz kalmak akıntı rengini değiştirir mi?
Ben de 2 litre su içemiyorum bu durum beni rahatsız ediyor dedim doktora bana dedi ki idrar rengin çok çok açık sarı veya şeffaf olana kadar su içsen yeter bu bazı insanlarda 2 litredeie bazılarında 1.5 bazılarında 3 litredir seklinde konuştu normal zamanda da bir kez sağlıklı yaşam 2.5 litre su vb deneyeyim dedim tansiyonum düştü midem bulandı babamlar doktora götürdü şu zehirlenmesi başlangıcı demişlerdi vücut su ile beraber tuzun hepsini de atıyormuş bazı insanlardaSağlık ocağına gideceğim birazdan bir baktırmak için, evden çalışıyorum oturduğum yerde aşırı terliyorum. Ve çok su içen biri değilim kendimi zorluyorum sürekli, ah ah en sıcak sene bize denk geldi
Canım 21 haftalık oluyorsun 20+1 de beni de öyle çağırdı21de çağırdı 20+1im şuan hafta gidiyorum
Eşimi de beni de aramadı ama sağlıkçı göründüğüm içindir heralde sürece vakıfım diye kaydımı da telefondan yaptı çünkü normalde gidilmesi gerekiyormuş
Şu gunleri ayarlayamadım 20+1 olunca 21 içindemi oluyorumCanım 21 haftalık oluyorsun 20+1 de beni de öyle çağırdı
Ben detaylı ultrasonda dışardan karma şeklinde asi alıp yaptırayım mi dedim tetenoz yerine tetenoz yeter dedi doktor bana ama onu kendi doktoruma da soracağımBende sabah youtube de videolar izledim işe gelirken tetanoz ve seker yüklemesi..
Cemal ünlü diye doktor tetanoz u 30. Haftada tetanoz difteri bogmaca versiyonu varmıs onu yaptırın diyor. Saglık ocagındakı tetanoz yeterli değil anladım.
Seker yuklemesine tamam diyor ama Ümit Aktaş var oda seker yuklemesine karşı, dogacak bebekte sekeri tetıkleyebilır dior. videoları buraya ekleyemedim.
Ne yapalım tetanoz difteri bogmaca asısı varmıs onu eczaneden alıp saglık kurulusunda vurulun diyen hocada var, özel hast doktoru dınledım oda tetanoz vurulun dio. Şeker le tetanoz napıcam bilmiyorum.
Cuma Sabah tetanoz için gitmem lazım. Videoları izleyın isterseniz.
Ben tatlı arası olmayan biriyim sadece caya bıraz seker atarım 20. Haftaya kadar 5 kılo aldım şimdi ekmegı biraz daha azaltıcam öğlen yürüyüş yapıyorum 30 40 dk.
Kesinlikle katılıyorum benim kendi doktorum mesela şey dedi bizim yaşadığımız şehirde perinatolog yok en yakın samsun ve ankarada var, ben bakıyorum her organına ama imkanın varsa benim içinde senin içinde en iyisi perinatologa gitmen. Yani buradaki radyologlara git demem benim baktığımdan farklı bir şey yorumlayamaz ama perinatolog olması önemli dedi.Bence rutin kontrolleri aynı doktor detaylı gibi ulturasyonlari başka doktor yapmalı 2 farklı gözün görmesi çok önemli ama 15 dakikada bitecek bir iş değil kordonda kan akışı oluyor ya onu bile kalp sesi gibi dinleyip grafiğini alıyorlar
20 +1 olunca 20 hafta bitmiş 21. Haftaya girmiş oluyorsun yani artık 21 haftalık hamilesinŞu gunleri ayarlayamadım 20+1 olunca 21 içindemi oluyorum
Bence de öyleKesinlikle katılıyorum benim kendi doktorum mesela şey dedi bizim yaşadığımız şehirde perinatolog yok en yakın samsun ve ankarada var, ben bakıyorum her organına ama imkanın varsa benim içinde senin içinde en iyisi perinatologa gitmen. Yani buradaki radyologlara git demem benim baktığımdan farklı bir şey yorumlayamaz ama perinatolog olması önemli dedi.
Eczane yı aradım 30. Haftada yapılacak aşının adı boostrıx olması lazım elinızde yok dedi genelde bulunmaz dedı tektek arayacağız eczaneleri sanırım. Büyük depolarda da yok dedi su an.Ben detaylı ultrasonda dışardan karma şeklinde asi alıp yaptırayım mi dedim tetenoz yerine tetenoz yeter dedi doktor bana ama onu kendi doktoruma da soracağım
20 tetenoz 1. Doz 24 tetenoz 2. Doz 30 u bilmiyorumEczane yı aradım 30. Haftada yapılacak aşının adı boostrıx olması lazım elinızde yok dedi genelde bulunmaz dedı tektek arayacağız eczaneleri sanırım. Büyük depolarda da yok dedi su an.
Ne için yapılıyor bu aşıEczane yı aradım 30. Haftada yapılacak aşının adı boostrıx olması lazım elinızde yok dedi genelde bulunmaz dedı tektek arayacağız eczaneleri sanırım. Büyük depolarda da yok dedi su an.
bazi arkadaslar ne kdr bunun normal oldugunu savunacak olsa da 127 eger nabzin hep yuksek degilse normal degil. Tiroidle yada baska biseyle ilgili olabilir. Doktoruna bi danis bence. 127 dedigin karsio baslangici ?Ben de aynı durumdayım az önce sadece oturma odasından mutfağa geçtim nabız 127 oldu. Bebek hareketlerini seğirme gibi hissediyorum daha hep seğiriyor heralde diyorum ama herrrrr damarım ayrı atıyo kalbim ayrı çarpıyo ayırt edemiyorum
20 ve 24 de tetanozu saglık ocagı yapıyor ama izlediğim doktorun demesine göre etkisi yok20 tetenoz 1. Doz 24 tetenoz 2. Doz 30 u bilmiyorum
Sağlık ocagı yapıyor tetanoz 20 ve 24. Haftalarda..Ne için yapılıyor bu aşı
Normal şekerle yapılıyor olsa bende yaptırırım...Tatlım benim bakış açım şu günümüz Türkiyesinde içtiğimiz ilaçların, yediğimiz sebze ve meyvelerin içtiğimiz suların, tükettiğimiz sütlerin, peynir, yoğurtların, et gruplarının hayatımız da ki bir çok şeyin bize ne kadar zararı olduğunu her gün düşünüyor muyuz?
Şeker yüklemesi olmadan hamileliğin ilerleyen haftalarında nasıl bir harita çizeceğimize karar vereceğiz?
Ne kadar bilinçli de olsak doktorun ağzından çıkan tek kelime bizlerin hemen toparlanmasını sağlıyor.
Ben yaptırılması ve sürecin bu şekilde takip edilmesinin sağlıklı olduğundan yanayım.
Doktorum yaptıralım derse diğer konularda nasıl güvenip inandım ise bunda da aynı tepkiyi veririm.
Sanırım yaptırmayacak ve şeker konusunda kendine dikkat etmeyi seçeceksin saygı duyarım..
Evet açlık tokluk kan şekerine bakılıyor istemeyenlerde. Hamile olmayanlara neden şeker yüklemesi yapılmıyor da normal takip ediliyor? Hiç kimse bunu sorgulamıyorBen detaylımdan hiç memnun kalmadım doktorum zaten perinatolog diye onda yaptırmıştım ameliyatı var diye sanırım 15dk da kontrol yaptı. Bi de randevu için bana detaylı olduğunu belirt ki uzun sürecek 1saat kadar falan gibi bişey demişti. Ama böyle oranlamadan bahsetmedi. Kan tahlilleri de verdi 24.te istiyor. Sırf bu yaşadığım şeyden doktoru değiştircem.
Bi tanıdığım hisar internationala gidiyor o da istememiş şeker yüklemesi . Doktor o zaman1 hafta boyunca çekerimi aç ve tokken sabah akşam ölç takibini yapalım demiş.
Elbette herkes kendi için en iyisi nedir bilir... Kimse kimseye birşeyi empoze edemez lakin zararlı olduğunu bildiğim birşeyi her yerde savunmak anlatmak bir Müslümanı borcudur.. Uygulayıp uygulamamak kişisel tercihtir... İyi günlerBen de katılıyorum canım sana. Burada kendi fikirlerimizi empoze etmeye çalışmak birimizin yaptırdığının diğerinden daha tehlikeli olduğuna ikna etmeye çalışmanın ya da bu konuda fikirler beyan etmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Ben de kendi doktoruma güveniyorum oğlumda ne yazık ki şekerim çıktı ve doğuma kadar diyetle beslendim çok şikür insülin gerekmedi ama doktorum her seferinde beni diyetle ilgili uyarıyordu lütfen diyetine sadık kal bebeği hastaneden seninle birlikte eve gönderelim diye. Velhasıl diyete uydum ama yine de bi gün fazladan kaldık hastanede.
Normal şekerle yapılıyor olsa bende yaptırırım...
Evet açlık tokluk kan şekerine bakılıyor istemeyenlerde. Hamile olmayanlara neden şeker yüklemesi yapılmıyor da normal takip ediliyor? Hiç kimse bunu sorgulamıyor
Sürekli bir günlük şeker baklava kıyaslaması yapılıyor ama o şeker yükleme testinde bize verilen sıvı ne biliyor muyuz? Gözümün önünde şekerli su yapsınlar bende yaptırayım o yüklemeyi yada bıraksınlar herkes yanında getirin üç beş küp şekerli su onu içsin...
O kadar bariz ki aslında bize kimyasal verildiği
Kimse sorgulamıyor doktorlara da güvenim yok onlarda prosedür uyguluyor.. Sorsan doktora içindekini şekerli su diyecek veya sayamayacak içinde ne var...
Elbette herkes kendi için en iyisi nedir bilir... Kimse kimseye birşeyi empoze edemez lakin zararlı olduğunu bildiğim birşeyi her yerde savunmak anlatmak bir Müslümanı borcudur.. Uygulayıp uygulamamak kişisel tercihtir... İyi günler
Evet su zehirlenmesi olabiliyor çok tükettiğin zaman, ben yine enfeksiyon olmuşum bu 4cü kez, antibiyotiğe devamEvet canım çok etkiliyor basın sağ olsun
Ben de 2 litre su içemiyorum bu durum beni rahatsız ediyor dedim doktora bana dedi ki idrar rengin çok çok açık sarı veya şeffaf olana kadar su içsen yeter bu bazı insanlarda 2 litredeie bazılarında 1.5 bazılarında 3 litredir seklinde konuştu normal zamanda da bir kez sağlıklı yaşam 2.5 litre su vb deneyeyim dedim tansiyonum düştü midem bulandı babamlar doktora götürdü şu zehirlenmesi başlangıcı demişlerdi vücut su ile beraber tuzun hepsini de atıyormuş bazı insanlardayani canim idrar renginden o gün için yeterli su içip icmedigini anlayabilirsin kafanda daha rahat olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?