2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Bende sabah youtube de videolar izledim işe gelirken tetanoz ve seker yüklemesi..
Cemal ünlü diye doktor tetanoz u 30. Haftada tetanoz difteri bogmaca versiyonu varmıs onu yaptırın diyor. Saglık ocagındakı tetanoz yeterli değil anladım.
Seker yuklemesine tamam diyor ama Ümit Aktaş var oda seker yuklemesine karşı, dogacak bebekte sekeri tetıkleyebilır dior. videoları buraya ekleyemedim.
Ne yapalım tetanoz difteri bogmaca asısı varmıs onu eczaneden alıp saglık kurulusunda vurulun diyen hocada var, özel hast doktoru dınledım oda tetanoz vurulun dio. Şeker le tetanoz napıcam bilmiyorum.
Cuma Sabah tetanoz için gitmem lazım. Videoları izleyın isterseniz.
Ben tatlı arası olmayan biriyim sadece caya bıraz seker atarım 20. Haftaya kadar 5 kılo aldım şimdi ekmegı biraz daha azaltıcam öğlen yürüyüş yapıyorum 30 40 dk.

Tetanoz icin kacinci haftada cagiriyorlar. Ben de kayit yaptirdiktan sonra hic cagirmadilar
Ben 19+4’üm bugün. Daha geneliğimi dün bildirdim aile hekimine:) sisteme son adet tarihini girince sağlık bakanlığı otomatşk belli bi aralık tarihinde aşı için gün açıyormuş. Beni mesela cuma günü çağırdı 19+6 oluyorum ilk günü bugün dedi. Son gününü sormadım cuma günü gidip yaptırcam.

Evet canım çok etkiliyor basın sağ olsun
Ben de 2 litre su içemiyorum bu durum beni rahatsız ediyor dedim doktora bana dedi ki idrar rengin çok çok açık sarı veya şeffaf olana kadar su içsen yeter bu bazı insanlarda 2 litredeie bazılarında 1.5 bazılarında 3 litredir seklinde konuştu normal zamanda da bir kez sağlıklı yaşam 2.5 litre su vb deneyeyim dedim tansiyonum düştü midem bulandı babamlar doktora götürdü şu zehirlenmesi başlangıcı demişlerdi vücut su ile beraber tuzun hepsini de atıyormuş bazı insanlarda yani canim idrar renginden o gün için yeterli su içip icmedigini anlayabilirsin kafanda daha rahat olur

Canım 21 haftalık oluyorsun 20+1 de beni de öyle çağırdı

Ben detaylı ultrasonda dışardan karma şeklinde asi alıp yaptırayım mi dedim tetenoz yerine tetenoz yeter dedi doktor bana ama onu kendi doktoruma da soracağım

Kesinlikle katılıyorum benim kendi doktorum mesela şey dedi bizim yaşadığımız şehirde perinatolog yok en yakın samsun ve ankarada var, ben bakıyorum her organına ama imkanın varsa benim içinde senin içinde en iyisi perinatologa gitmen. Yani buradaki radyologlara git demem benim baktığımdan farklı bir şey yorumlayamaz ama perinatolog olması önemli dedi.

Bence de öyle

Ben detaylı ultrasonda dışardan karma şeklinde asi alıp yaptırayım mi dedim tetenoz yerine tetenoz yeter dedi doktor bana ama onu kendi doktoruma da soracağım
Eczane yı aradım 30. Haftada yapılacak aşının adı boostrıx olması lazım elinızde yok dedi genelde bulunmaz dedı tektek arayacağız eczaneleri sanırım. Büyük depolarda da yok dedi su an.

Bizim kan uyuşmazlığımiz var kan uyuşmazlığı olan bebeklerin sarılık olma ihtimalleri çok daha fazla. Bir 0 ve ab gruplarının evliliklerinde kan uyuşmazlığı olmasa bile iki zıt grup oldukları için onlarda da sarılık ihtimali çok fazla bu yüzden bu durumda olanların şeker yüklemesine bakış açıları daha detaylı olmalı annem ab babam 0 ne anne tarafında ne baba tarafinda bir tane bile negatif kan grubu yok ben dışında 3 kere kan grubu belirleme testi almışlar o zaman imkansız diye bebeğin negatif olması daha sonra annenin kani genel alıcı babanın ki genel verici iki grubun karışımı negatife dönmüş demişler

Eczane yı aradım 30. Haftada yapılacak aşının adı boostrıx olması lazım elinızde yok dedi genelde bulunmaz dedı tektek arayacağız eczaneleri sanırım. Büyük depolarda da yok dedi su an.
20 tetenoz 1. Doz 24 tetenoz 2. Doz 30 u bilmiyorum

bazi arkadaslar ne kdr bunun normal oldugunu savunacak olsa da 127 eger nabzin hep yuksek degilse normal degil. Tiroidle yada baska biseyle ilgili olabilir. Doktoruna bi danis bence. 127 dedigin karsio baslangici ?

kızlar dr gitsem mi gitmesem mi kararsız kaldım kasıklarımda bir ağrı var bacaklarıma da vuran ama uzanırken azalıyor. bebekte hareket ediyor. çok yorulduğum için ağrıyor muhtemelen ama benim neredeyse hiç ağrım olmadığı için evhamlanmış durumdayım.

20 tetenoz 1. Doz 24 tetenoz 2. Doz 30 u bilmiyorum
20 ve 24 de tetanozu saglık ocagı yapıyor ama izlediğim doktorun demesine göre etkisi yok
30. Haftada tetenoz difteri bogmaca kapsamlı olan asıyı yaptırın dio 2si farklı yani. 30. Haftada olanı zaten depolarda yokmuş eczaneye sordum. Asıyı bulsam tek doz 30. Haftada vurulurum.

Ne için yapılıyor bu aşı
Sağlık ocagı yapıyor tetanoz 20 ve 24. Haftalarda..
Bunun tek versiyonu varmıs tetanoz difteri ve bogmaca olarak tek aşı yani buda 30. Haftada yapılıyormuş bu saglık ocagının yapmadığı ve cogu yerde yok depolarda bulunmuyormuş.

Normal şekerle yapılıyor olsa bende yaptırırım...
Evet açlık tokluk kan şekerine bakılıyor istemeyenlerde. Hamile olmayanlara neden şeker yüklemesi yapılmıyor da normal takip ediliyor? Hiç kimse bunu sorgulamıyor
Sürekli bir günlük şeker baklava kıyaslaması yapılıyor ama o şeker yükleme testinde bize verilen sıvı ne biliyor muyuz? Gözümün önünde şekerli su yapsınlar bende yaptırayım o yüklemeyi yada bıraksınlar herkes yanında getirin üç beş küp şekerli su onu içsin...
O kadar bariz ki aslında bize kimyasal verildiği
Kimse sorgulamıyor doktorlara da güvenim yok onlarda prosedür uyguluyor.. Sorsan doktora içindekini şekerli su diyecek veya sayamayacak içinde ne var...
Elbette herkes kendi için en iyisi nedir bilir... Kimse kimseye birşeyi empoze edemez lakin zararlı olduğunu bildiğim birşeyi her yerde savunmak anlatmak bir Müslümanı borcudur.. Uygulayıp uygulamamak kişisel tercihtir... İyi günler

Sadece şunu söylemek isterşm canım gebelik şekerin varsa bile açlık tokluk takibinde değerlern çok güzel ve normal gelebiliyor. Hatta hba1c dediğimiz 3 aylık şeker ortalaması bile normal çıkabiliyor. Benim ilk gebeliğimde mesela açlık tokluk hba1c hep normaldi ama yüklemede şekerim çıktı. Bu arada hamile olmayanlarada tabikii yükleme yapılıyor şeker hastalığı riski gördüklerinde.
Asla kimseye mutlaka yaptırmalısın ya da aman sakın ha yaptırma diyemem herkes kendi kararını verecek yaşta elimizin altında bilgiler derya deniz. Sadece bu iki konudaki görüşümü yazmak istedim.

Evet su zehirlenmesi olabiliyor çok tükettiğin zaman, ben yine enfeksiyon olmuşum bu 4cü kez, antibiyotiğe devam teşekkür ederim canım öyle takip edeyim bari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…