2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Benimde öyleydi yürürken kasık ağrısı vardı, dün akşam uzandığım yerde de başladı gittim dağlık ocağına idrar enfeksiyonu çıktı, nolur nolmaz bir idrar ver çok can yakıyor ilerleyince

Baba tarafımda da anne tarafımda da şeker hastalığı var hiç kimseye yükleme yapılmadı risk sülale de var... Diyorum ya bana o şeker yüklenmesini normal şekerli suyla yapsınlar amenna benim karşı çıktığım şey yüklemede verilen kimyasal, zaten sınırda olan bir şekeri var olarak gösterebiliyor mesela benimde şekerim 98 çıktı sınırda yani bana o yükleme yapılsa benimde şekerim çıkar söylemek istediklerini Çok iyi anlıyorum ve evet şunu kabul ediyorum bazı şeylerin yapılması gerekiyor ama o yapılan şeyler zarar veriyorsa ben işgillenirim... Bilim her gün yenilenen birşey ve günümüzde bilimi sağlık açısından kötüye kullanmak barizleşti bundan 20 yıl önce zarar vermediği söylenen şeylerin bile bugün zararının var olduğu saptanıyor.. 10 yıl önce oğluma hamileyken yaptırdım mesela o zaman bana gerçekten şekerli su verilmişti çok net hatırlıyorum ama bugün yapılan uygulama şekerli su değil bunu anlatmaya çalışıyorum

ben cumartesiden beri hiç dinlenemedim çok yoruldum yorgunluğunda etkisi var sanırım yarın idrar testi vereceğim bakalım inşallah bir şey çıkmaz

Ya bu aşıyı bende yaptırmak istiyorum bulursanız bize de haber verir misin istanbul da misin canim
Kızlar aranızda bel fıtığı olup normal doğum düşünen ya da yapmış olan var mı?
Canım benim var bel fıtığım daha önce doğum yapmadım ama normal yapmayı istiyorum zaten normal doğuma da engel degil diye biliyorum

Bende de bir tane fıtık var engel olur mu diye düşündüm bugün

Canım iki gebeliğimde de şeker yüklemesi sonucu temiz çıktı ama ona rağmen ikisinde de sancılar başlamıştı hatta ikincide çıkmamasına rağmen doktor diyet ve tansiyon takibi yaptırdı düzenli her iki günde bir bi muayene çağırıp amniyon sıvısına baktı.
Ben bu yaşadıklarımdan ötürü totem gibi mi desem ne desem bilmiyorum kaygılıyım ve doktorumla uzlaşabilirsem yaptırmak istemiyorum. Biraz da psikolojik olabilir. İlkinde 30.haftada ikinci de 33.haftada sancılarım başlamıştı şeker yüklemesi ile ilgili olmasa bile ben korkuyorum. Diyete şimdiden başladım zaten. Doktorumun tecrübesine güveniyorum o ayrı ama benim yaşadığım psikoloji de ayrı.. Yaptırmak isteyen yaptırsın herkes kendi doktoruna güvensin ya da güvendiği doktora gitsin.
Ben zaten daha hamileliğin başında şeker yüklemesi hariç diğer testlere karşı değilim doktorum ısrar ederse yaptırırım demiştim.
Yazdıklarım kimseyi olumlu ya da olumsuz etkileme çabası değil sadece yaşadığım kötü olaylar sonucu bendeki bıraktığı izler.

Hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım inşallah
Dediğim gibi şeker çıkmıyor ama ona rağmen varmış gibi zaten doktorum takibini sıkı diyetini yapıyor yani gerekli önlem tedbir alacağım Allah'ın izniyle gerisi takdiri ilahi.
Başı boş bırakmayacağım. Salıp kendimi karbonhidrat cennetinde gibi yemeyeceğim inşallah

Son düzenleme:
Bir kadın doğum doktoruna sorulmustu bu soru ondan dinlemiştim bende engel değil demişti ama yinede kendi doktoruma da sorucam jyi olduğu hatirlattigin
Aynen benim de yeni aklıma geldi daha erken sormak için diye düşünüyorum şöyle bir 7 aylık falan olsun o zaman konuşulur heralde doğum yöntemi

Aaa bunu bilmiyordum teşekkür ederim

Kizlar saglik ocagi ne siklikla cagiriyor sizleri?
Bugün oğlum için gittim rapor almaya doktor hamileliğini sordu kaç haftalık oldu dedi 20. Hafta bitiyor dedim tetanoz aşısı vuruldun mu dedi yok dedim hemşireye uğra vurunmak istersen dedi büründüm hemşire sen hamile mıydın dedi önceden söyledim dedim unutmuşlar yani unutuyorlar siz özellikle gidin sorun. Onun harici birşeye cagirmiyorlar diye biliyorum yada belki de unutmuşlardir

Daha yarin 18 haftalik oluyorum. 2 hafta sonra gideyim o zaman ben

3 izlem 2 asi uygulaması var

3 izlem 2 asi uygulaması var
Beni hiç izleme çağırmadi ben ilk öğrendiğimde hemşireye ben hamileyim dedim yapılacak bir şey var mı dedim o da biz seni çağırırız aşı için sonra dedi ne çağırdı ne gördü ben bugün tesadüf gittim dedim asi var mı aaaa hamilemiydin dedi baktı haber de vermişsin dedi yani ne deyim tetanozu bugün vuruldum başka da çağırırım ederim demedi bende cagirmazsa artık gitmem banane küstüm işte

Evett tam olarak böyle 2 doz tetanoz, her trimeserde 1 kez izlem yani kan, idrar, hormon tahlilleri falan.
Kız bugün ben kan idrarı da söyledim sağlık ocağında daha hiç yapmadılar bana dedim bir kan idrar alsanız iyi olur yok dediler bugün enfeksiyon geçiriyorum galiba dedim direk monurol yazdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…