- Konu Sahibi sunshine__
-
- #14.941
Benimde öyleydi yürürken kasık ağrısı vardı, dün akşam uzandığım yerde de başladı gittim dağlık ocağına idrar enfeksiyonu çıktı, nolur nolmaz bir idrar ver çok can yakıyor ilerleyincekızlar dr gitsem mi gitmesem mi kararsız kaldım kasıklarımda bir ağrı var bacaklarıma da vuran ama uzanırken azalıyor. bebekte hareket ediyor. çok yorulduğum için ağrıyor muhtemelen ama benim neredeyse hiç ağrım olmadığı için evhamlanmış durumdayım.
Baba tarafımda da anne tarafımda da şeker hastalığı var hiç kimseye yükleme yapılmadı risk sülale de var... Diyorum ya bana o şeker yüklenmesini normal şekerli suyla yapsınlar amenna benim karşı çıktığım şey yüklemede verilen kimyasal, zaten sınırda olan bir şekeri var olarak gösterebiliyor mesela benimde şekerim 98 çıktı sınırda yani bana o yükleme yapılsa benimde şekerim çıkarSadece şunu söylemek isterşm canım gebelik şekerin varsa bile açlık tokluk takibinde değerlern çok güzel ve normal gelebiliyor. Hatta hba1c dediğimiz 3 aylık şeker ortalaması bile normal çıkabiliyor. Benim ilk gebeliğimde mesela açlık tokluk hba1c hep normaldi ama yüklemede şekerim çıktı. Bu arada hamile olmayanlarada tabikii yükleme yapılıyor şeker hastalığı riski gördüklerinde.
Asla kimseye mutlaka yaptırmalısın ya da aman sakın ha yaptırma diyemem herkes kendi kararını verecek yaşta elimizin altında bilgiler derya deniz. Sadece bu iki konudaki görüşümü yazmak istedim.
ben cumartesiden beri hiç dinlenemedim çok yoruldum yorgunluğunda etkisi var sanırım yarın idrar testi vereceğim bakalım inşallah bir şey çıkmazBenimde öyleydi yürürken kasık ağrısı vardı, dün akşam uzandığım yerde de başladı gittim dağlık ocağına idrar enfeksiyonu çıktı, nolur nolmaz bir idrar ver çok can yakıyor ilerleyince
İnşallah kuzum, biraz dinlemeye çalışben cumartesiden beri hiç dinlenemedim çok yoruldum yorgunluğunda etkisi var sanırım yarın idrar testi vereceğim bakalım inşallah bir şey çıkmaz
Ya bu aşıyı bende yaptırmak istiyorum bulursanız bize de haber verir misin istanbul da misin canimBende sabah youtube de videolar izledim işe gelirken tetanoz ve seker yüklemesi..
Cemal ünlü diye doktor tetanoz u 30. Haftada tetanoz difteri bogmaca versiyonu varmıs onu yaptırın diyor. Saglık ocagındakı tetanoz yeterli değil anladım.
Seker yuklemesine tamam diyor ama Ümit Aktaş var oda seker yuklemesine karşı, dogacak bebekte sekeri tetıkleyebilır dior. videoları buraya ekleyemedim.
Ne yapalım tetanoz difteri bogmaca asısı varmıs onu eczaneden alıp saglık kurulusunda vurulun diyen hocada var, özel hast doktoru dınledım oda tetanoz vurulun dio. Şeker le tetanoz napıcam bilmiyorum.
Cuma Sabah tetanoz için gitmem lazım. Videoları izleyın isterseniz.
Ben tatlı arası olmayan biriyim sadece caya bıraz seker atarım 20. Haftaya kadar 5 kılo aldım şimdi ekmegı biraz daha azaltıcam öğlen yürüyüş yapıyorum 30 40 dk.
Canım benim var bel fıtığım daha önce doğum yapmadım ama normal yapmayı istiyorum zaten normal doğuma da engel degil diye biliyorumKızlar aranızda bel fıtığı olup normal doğum düşünen ya da yapmış olan var mı?
Bende de bir tane fıtık var engel olur mu diye düşündüm bugünYa bu aşıyı bende yaptırmak istiyorum bulursanız bize de haber verir misin istanbul da misin canim
Canım benim var bel fıtığım daha önce doğum yapmadım ama normal yapmayı istiyorum zaten normal doğuma da engel degil diye biliyorum
Canım iki gebeliğimde de şeker yüklemesi sonucu temiz çıktı ama ona rağmen ikisinde de sancılar başlamıştı hatta ikincide çıkmamasına rağmen doktor diyet ve tansiyon takibi yaptırdı düzenli her iki günde bir bi muayene çağırıp amniyon sıvısına baktı.Şeker yüklemesi amniyo sıvısını arttırıyor amniyosıvısı çok olursa erken doğum olma riski var Benim yengem amniyo sıvısı çok fazla olduğu için suyu patlamış 36. Da doğurmuş . Rahim ağzım normalden kısa olduğu için bu sebeple ben de çekimser yaklaşıyorum. Bir de baklava tatlı vs örneği veriliyor ama baklavada içinde farklı vitaminler de var birbirinin emilimine etkisi oluyor saf şeker olmadığı için baklava ile mukayese edilmesi bana pek mantıklı gelmiyor
Bir kadın doğum doktoruna sorulmustu bu soru ondan dinlemiştim bende engel değil demişti ama yinede kendi doktoruma da sorucam jyi olduğu hatirlattiginBende de bir tane fıtık var engel olur mu diye düşündüm bugün
Aynen benim de yeni aklıma geldi daha erken sormak için diye düşünüyorum şöyle bir 7 aylık falan olsun o zaman konuşulur heralde doğum yöntemiBir kadın doğum doktoruna sorulmustu bu soru ondan dinlemiştim bende engel değil demişti ama yinede kendi doktoruma da sorucam jyi olduğu hatirlattigin
Aaa bunu bilmiyordum teşekkür ederimSağlık ocagı yapıyor tetanoz 20 ve 24. Haftalarda..
Bunun tek versiyonu varmıs tetanoz difteri ve bogmaca olarak tek aşı yani buda 30. Haftada yapılıyormuş bu saglık ocagının yapmadığı ve cogu yerde yok depolarda bulunmuyormuş.
Bugün oğlum için gittim rapor almaya doktor hamileliğini sordu kaç haftalık oldu dedi 20. Hafta bitiyor dedim tetanoz aşısı vuruldun mu dedi yok dedim hemşireye uğra vurunmak istersen dedi büründüm hemşire sen hamile mıydın dedi önceden söyledim dedim unutmuşlar yani unutuyorlar siz özellikle gidin sorun. Onun harici birşeye cagirmiyorlar diye biliyorum yada belki de unutmuşlardirKizlar saglik ocagi ne siklikla cagiriyor sizleri?
Daha yarin 18 haftalik oluyorum. 2 hafta sonra gideyim o zaman benBugün oğlum için gittim rapor almaya doktor hamileliğini sordu kaç haftalık oldu dedi 20. Hafta bitiyor dedim tetanoz aşısı vuruldun mu dedi yok dedim hemşireye uğra vurunmak istersen dedi büründüm hemşire sen hamile mıydın dedi önceden söyledim dedim unutmuşlar yani unutuyorlar siz özellikle gidin sorun. Onun harici birşeye cagirmiyorlar diye biliyorum yada belki de unutmuşlardir
Temiz denize girebilirsin dedi benim doktorumKızlar ben bu hafta tatile gidiyorum.
Denize girmemizde bir mahsur var mıdır?
Hiç doktoruna soran oldu mu? ( benim geçtiğimiz haftalardaydı kontrolüm ben sormayı unuttum)
3 izlem 2 asi uygulaması varBugün oğlum için gittim rapor almaya doktor hamileliğini sordu kaç haftalık oldu dedi 20. Hafta bitiyor dedim tetanoz aşısı vuruldun mu dedi yok dedim hemşireye uğra vurunmak istersen dedi büründüm hemşire sen hamile mıydın dedi önceden söyledim dedim unutmuşlar yani unutuyorlar siz özellikle gidin sorun. Onun harici birşeye cagirmiyorlar diye biliyorum yada belki de unutmuşlardir
Evett tam olarak böyle3 izlem 2 asi uygulaması var
Beni hiç izleme çağırmadi ben ilk öğrendiğimde hemşireye ben hamileyim dedim yapılacak bir şey var mı dedim o da biz seni çağırırız aşı için sonra dedi ne çağırdı ne gördü3 izlem 2 asi uygulaması var
Kız bugün ben kan idrarı da söyledim sağlık ocağında daha hiç yapmadılar bana dedim bir kan idrar alsanız iyi olur yok dedilerEvett tam olarak böyle2 doz tetanoz, her trimeserde 1 kez izlem yani kan, idrar, hormon tahlilleri falan.
Ben Antalya’dayım. Memorialde Onur Erol la başladım devam ediyorum. Sen nerde yapıyorsun canım?Kızlar Antalyada yaşayan kimse var mı gebelik takibini nerede yapıyorsunuz orada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?