2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Merhaba. Ben de cybex eezy twist 360 almak istiyorum. Travel sistem olarak da kullanılabilir. Kabin boy ama travel sistem de oluyor. Bu şekilde kullanışlı olur mu sizce?

Kız bugün ben kan idrarı da söyledim sağlık ocağında daha hiç yapmadılar bana dedim bir kan idrar alsanız iyi olur yok dediler bugün enfeksiyon geçiriyorum galiba dedim direk monurol yazdı
Aaaa ne tuhaf benim sağlık ocağındaki ebe de telefonlarımı susturmuyor gel diye aslında istekte de bulunmuşsun yapmak zorundalar. Manurol ve türevleri zararsız ya hemen onu yazın gönderin zaten deseydin

Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız sizler de diğer arkadaşlar gibi Allah’ın izniyle bebişimizde bir problem çıkmadan bu parlaklık geçecek bu şekilde inanmaya güvenmeye başladım kimse yaşamasın ama yine de stresi üzüntüsü yetiyor. Size geçmiş olsun kalp parlaklığı zamanında yaşadığınız üzüntüyü stresi kalpten anlıyorum.

Beni hiç arayan soran olmadı şimdiye kadar.
18+3 olduk
Benim sağlık ocağı aşırı ilgiliymiş onu anladım belki sisteme kaydınız yoktur diyeceğim ama hastanede gebelik onaylanınca hemen düşüyor her sisteme. Benim gebelik onaylandı hemen arayıp çağırdılar tahliller için, geçen gün tetanoz için gittim yine aynı tahlil artı kalp atışı dinledik. Birde 3.trimeserde çağıracağım dedi. Bir siz gidin bakalım belki haberleri yok veya ihmal ediyorlar

Saglık ocagı beni 10lu haftalarda aradı sadece oda aile hekımı söylemiş sanırım ne tahlil ne bırsey yapıldı. Tetanoz ıcın 20 de gelirsin dedi okadar..

Kalp atışı sonrası form dolduruyorsun 1. İzlemde a dan Z ye tahlil yapıyorlar 20. Haftda tetenoz 2. İzlem 100 e yakın değere bakılıyor 3. İzlemi de bilmiyorum

Merhaba. Ben de cybex eezy twist 360 almak istiyorum. Travel sistem olarak da kullanılabilir. Kabin boy ama travel sistem de oluyor. Bu şekilde kullanışlı olur mu sizce?
Anakucagi ile travel kullaniliyor aldim twist. Acmadi kapanasi fln cok rahat. Sdce anakucagina adaptor aliniyor

Kalp atışı sonrası form dolduruyorsun 1. İzlemde a dan Z ye tahlil yapıyorlar 20. Haftda tetenoz 2. İzlem 100 e yakın değere bakılıyor 3. İzlemi de bilmiyorum
İlk gebelik mi sizinki ? Çünkü benim ilk gebeligimde böyle çok ilgiliydi aynı sağlık ocağı ikinci gebeliğe bence fazla şeapmiyorlar zaten çok da üstünde durmuyorum mesela daha hiiiiiccc alışveriş yapmadım çevreye de dedim sakin 36 haftadan önce bir şey almayın çocuğum adına evde dunyalsr kadar bebiş kıyafeti var ne istersen bebek adına bütün malzemeden var

Çok doğru düşünüyorsun insanın herşeyi oluyor kanguru ama en fazla beş ay kilolu bir bebekse normal veya daha zayıf olursa yaşına kadar kullanım mümkün
yok boyuna uygun kanguruysa 2-2,5 yaşına kadar kullanılıyor. ben ilk kızımda çok severek kullandım biraz bebeğe de bağlı tabi inşallah bu da sever de yine kullanırım. ilk kangurum ergo babydi sonra boyuna uygun nekobaby aldım ikisinden de çok memnundum.

Aaaa ne tuhaf benim sağlık ocağındaki ebe de telefonlarımı susturmuyor gel diye aslında istekte de bulunmuşsun yapmak zorundalar. Manurol ve türevleri zararsız ya hemen onu yazın gönderin zaten deseydin
Ya bende çok öyle şeapmiyorum yani ikinci gebelik benimki. Mesela oğlan bu hafta okula başlıyor onun hazırlıkları var annem hastanede yatıyor bütün herkes onun yanında. Olası testleri bildiğim için sadece testlere gidiyorum enfeksiyona da alıştı bünyem hemen biliyorum bugün yazdırdım ilacı.

Anakucagi ile travel kullaniliyor aldim twist. Acmadi kapanasi fln cok rahat. Sdce anakucagina adaptor aliniyor
Yaaa? Rahat mı? Ben de s balios lux e karar vermiştim. Sonra biraz daha araştırdım da. Şimdi twist istiyorum gibi. Cloud z2 isize ana kucağı da alacağım. Öyle kullanmayı düşünüyorum. 1 aylıkken falan da ihtiyaç olursa sonradan portbebesini almayı düşünüyorum. Çünkü ocakta doğacak bebeğim. En 5 ay havalar tam ısınmaz olduğum yerde. Port bebeyi de kullanırım gibi. İyi olur mu sizce bu şekilde?

Kızlar özel sektörde aktif çalışan anne adaylarına bir sorum var ( Kamudaki izinler özel sektöre göre farklılık gösteriyor)
Doğum İzninden sonra ( 16 Haftayı tamamladığınızda)
İşe ne zaman dönmeyi planlıyorsunuz?
Doğum İzni + Yarım Çalışma ( 2 Ay ) + 4 ay Ücretsiz İzin mi?

yoksa
Doğum İzni + + 4 ay Ücretsiz İzin + Yarım Çalışma ( 2 Ay ) ( Yarım çalışma cocuk sayısına göre dğişiyor ben ilk gebeliği baz aldım.
Benim iş yerim evime ters gün içinde süt izinlerini kullanma fırsatım olacağını sanmıyorum. (Yarım çalışma döneminde 1,5 saat olan süt izni hakkını kullanamıyoruz malum)- Normal çalışma sürecine geçtiysek ilk 1 yıl süt izin saatinden faydalanabiliyoruz.)
Kısmı çalışma hakkını kullanmayı düşünen yada daha önce kullanış olan var mıdır? Eşlerden ikisi de çalışıyorsa çocuk ilk okul çağına gelene kadar anneye yarı zamanlı çalışma hakkı veriliyormuş.) Çevremde bu şekilde hiç çalışan olmadı. Özel sektörde bu ne kadar uygulamaya geçiyor merak ediyorum.
Diyelim ki Doğum İzni + + 4 ay Ücretsiz İzin + Yarım Çalışma ( 2 Ay ) bu izinleri kullandık ama sonrası için ekstrem bir sorun oldu . İşe dönemeyeceğimiz bir durumda işten çıkarsak haklı fesih sayılıyor mu? Tazminat alabilir miyiz? Yada işsizliğe başvuru yapılır mı?

Çok soru sordum biliyorum kızlar ama özel sektör çok çetrefilli atacağım her adımı önceden belirlemek istiyorum

Son düzenleme:
Benim de 16 hafta, ücretsiz izin daha sonrasında veriyorlar onu duydum ama ne kadar hiç sormak aklıma gelmedi, bir sormam lazım. Emzirme için galiba 2 saatte bir mola veriyorlar (Home office çalışıyorum) Ayreten 1 sene boyunca gündür saatlerinde çalışacağımı biliyorum.

Dediğin gibi özel sektör çok çetrefilli kitabına uyduruyorlar çünkü

Ben biraz araştırdım
Doğum iznimiz bitince 6 aya kadar daha izin yapabiliyoruz ( İş yerine dilekçe verdiğimiz taktirde.)
Ayrıca doğum izni sonrası Kısmı zamanlı işe başlarsak en az 60 gün yarım mesai yapma hakkımız var ( Maaşın yarısını devlet diğer yarısını iş yeri karşılıyor)
Benim kafamı karıştıran kızım Ücretsiz izin mi önce başlamalı Kısmı izin mi orada emin olamıyorum.
Anladığım kadarıyla doğum iznimiz bitti işe dönebilir 60 gün sonra 4 aylığına ücretsiz izin alabiliyoruz. ( 6 ay olan ücretsiz izin süresinde kısmı çalışma ile birlşetirme ve çakışma durumları oluyormuş)
Homeoffice çalışan olarak çok şanslısınız. Ben öğretmenliği bıraktım 3 yıldır E-ticaret uzmanlığı yapıyorum. Doğum sonrası homeofice teklifinde bende buluncam inşallah sıcak bakarlar bu teklifime işyerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…