- 11 Ocak 2015
- 2.265
- 3.680
- 333
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #14.961
Ben Ankarada özel bir klinikte başladım ama Antalya'ya tayin istedim oraya gidince ne yapacağım bilemiyorumBen Antalya’dayım. Memorialde Onur Erol la başladım devam ediyorum. Sen nerde yapıyorsun canım?
Beni hiç arayan soran olmadı şimdiye kadar.Evett tam olarak böyle2 doz tetanoz, her trimeserde 1 kez izlem yani kan, idrar, hormon tahlilleri falan.
Merhaba. Ben de cybex eezy twist 360 almak istiyorum. Travel sistem olarak da kullanılabilir. Kabin boy ama travel sistem de oluyor. Bu şekilde kullanışlı olur mu sizce?Eğer tek başınıza bebekle dışarı çıkma konusunda rahat olmak istiyorsanız travel bebek arabaları pişmanlıktır. Benim için en önemli kriter hafif olması ve pratiklik oldu şahsen kendi aracınız ile ve bebekle yalnız dışarı çıkacaksanız (çok sık) kabin boy bi bebek arabası bakmalısınız. Görümcem priam ı ne kaldırabildi ne indirebildi tek başına, en büyük pişmanlığı da ona verdiği para. Ben ilk 6-8 ay için doona sonrası için de chicco goody plus kullandım (tek elle açılıp kapanıyor ve hafif) Doona yı zaten anlatmama gerek yok.
Bebek arabası biraz da tarz meselesi. Kriterinizi belirleyip ona göre hareker etmeniz gerekiyor.
Aaaa ne tuhaf benim sağlık ocağındaki ebe de telefonlarımı susturmuyor gel diyeKız bugün ben kan idrarı da söyledim sağlık ocağında daha hiç yapmadılar bana dedim bir kan idrar alsanız iyi olur yok dedilerbugün enfeksiyon geçiriyorum galiba dedim direk monurol yazdı
Benim kizimda da 14.hafta kalbinde parlaklik oldugunu soylemisti ki ben nipth testi filan yaptirmamistim. Doktor beni down sendromlu olur soyle olur boyle olur diye korkutmustu. Asistan doktordu o zaman gittigim. Ilk isim doktorumu degstrmek oldu zaten ama detayli ultrasona kadar arastirmadigim kaynak kalmamisti. Sonra detaylida yine prenatal gordu tek bir parlaklikla durumu bir hastalikla eslestiremeyiz. Bazi bebeklerde olabilen bisey. Dogumdan sonra muhtemelen kendiliginden kaybolacaktir dedi. Oyle de oldu sukur saglikli bir cocugum oldu. Sizde de insallah oyle olacak hic korkmayindualarim sizinle. Guzel haberler mucizeler sizi bulsun insallah
Bunu da bu forumda biri yazmis. Simdi okuyunca size yollamak istedim. Alinti yapmayi beceremedim direkt konudan konuya.
Bağırsak parlaklığı ile ilgili yazmak istedim, ben 23. Haftamda periontologa gitmiştim. Bağırsak parlaklığı var demişti. İlk defa ne olduğunu duyduğum için çok telaşlanıp sordum, ikili ve üçlü tarama yaptırmamıştım ultrasonda diğer her şey normal göründüğü içinde yaptırmak istemedim. Dr beni çok korkuttu her türlü genetik rahatsızlık nedeniyle olabilir, senden kaynaklı olabilir, virüs olabilir, kistik fibroz olabilir dedi. Yüzde 98 de bir şey olmaz dedi. Sonra nıpt testi yada anne karnından su alımına bakın dedi eğer sıkıntı varsa bunlarda 99.9 oranında çıkar dedi. Yasal olarak aldırabilirsiniz bebeği. Ben tabi istemedim dedim aldırmayacağım ama bir ayımıda ağlayarak geçirdim. Sonra bol bol dua ettim, radyologa göründüm o da parlaklığı çok önemsiz buldu dedi hafif süzeyde bir şey çıkmaz korkma. Sonra rahatladım. Bir hafta önce doğum yaptım, bugün kontrolede gittikten sonra size yazmak istedim. Elhamdülillah ultrasonda trmiz, oarlaklıkla ya da bağırsakla ilgili bir sorun yok. Kan tahlilinde yalnızca tsh yüksek çıktı o da muhtmelen benim kullandığım ilaçla alakalı onu takip edecekler. Özellikle tek bulguysa lütfen siz de üzülmeyin. Ayrıca etrafımda sonra kime desem, banada böbrek parlak, kalp parlak vs.. gibi şeyler denildi diyorlar. Sanırım bu yeni cihazlar fazlasıyla irdeliyor ve her bulguyu dr ciddiye alarak söylüyor. İçinize sinmiyorsa başka doktorlara da danışın. Burada yazan çok insan var sağlıkla kucağına aldığına dair. Rabbim kimseyi evladın hastalığı ile sınamasın
Benim sağlık ocağı aşırı ilgiliymiş onu anladımBeni hiç arayan soran olmadı şimdiye kadar.
18+3 olduk
Merhaba. Cybex kabin boy hangi modeli tercih ettiniz acaba?Biz bi travel buyuk bi de kabin boy aldik ikisini de cybex aldik ama zamlardan once. Baya guzel yorumlar var kullanan arkadaslarimda cok memnun
Kalp atışı sonrası form dolduruyorsun 1. İzlemde a dan Z ye tahlil yapıyorlar 20. Haftda tetenoz 2. İzlem 100 e yakın değere bakılıyor 3. İzlemi de bilmiyorumBeni hiç izleme çağırmadi ben ilk öğrendiğimde hemşireye ben hamileyim dedim yapılacak bir şey var mı dedim o da biz seni çağırırız aşı için sonra dedi ne çağırdı ne gördüben bugün tesadüf gittim dedim asi var mı aaaa hamilemiydin dedi baktı haber de vermişsin dedi yani ne deyim tetanozu bugün vuruldum başka da çağırırım ederim demedi bende cagirmazsa artık gitmem banane küstüm işte
tıp fakültesinde ya da devlet hastanesinde gebelik takibi nasıl bir bilginiz var mı tavsiye eder misinizBen Antalya’dayım. Memorialde Onur Erol la başladım devam ediyorum. Sen nerde yapıyorsun canım?
Anakucagi ile travel kullaniliyor aldim twist. Acmadi kapanasi fln cok rahat. Sdce anakucagina adaptor aliniyorMerhaba. Ben de cybex eezy twist 360 almak istiyorum. Travel sistem olarak da kullanılabilir. Kabin boy ama travel sistem de oluyor. Bu şekilde kullanışlı olur mu sizce?
İlk gebelik mi sizinki ? Çünkü benim ilk gebeligimde böyle çok ilgiliydi aynı sağlık ocağı ikinci gebeliğe bence fazla şeapmiyorlarKalp atışı sonrası form dolduruyorsun 1. İzlemde a dan Z ye tahlil yapıyorlar 20. Haftda tetenoz 2. İzlem 100 e yakın değere bakılıyor 3. İzlemi de bilmiyorum
yok boyuna uygun kanguruysa 2-2,5 yaşına kadar kullanılıyor. ben ilk kızımda çok severek kullandım biraz bebeğe de bağlı tabi inşallah bu da sever de yine kullanırım. ilk kangurum ergo babydi sonra boyuna uygun nekobaby aldım ikisinden de çok memnundum.Çok doğru düşünüyorsun insanın herşeyi oluyor kanguru ama en fazla beş ay kilolu bir bebekse normal veya daha zayıf olursa yaşına kadar kullanım mümkün
Ya bende çok öyle şeapmiyorum yani ikinci gebelik benimki. Mesela oğlan bu hafta okula başlıyor onun hazırlıkları var annem hastanede yatıyor bütün herkes onun yanında. Olası testleri bildiğim için sadece testlere gidiyorum enfeksiyona da alıştı bünyem hemen biliyorum bugün yazdırdım ilacı.Aaaa ne tuhaf benim sağlık ocağındaki ebe de telefonlarımı susturmuyor gel diyeaslında istekte de bulunmuşsun yapmak zorundalar. Manurol ve türevleri zararsız ya hemen onu yazın gönderin zaten deseydin
Hiç gitmedim açıkçası bir bilgim yoktıp fakültesinde ya da devlet hastanesinde gebelik takibi nasıl bir bilginiz var mı tavsiye eder misiniz
Yaaa? Rahat mı? Ben de s balios lux e karar vermiştim. Sonra biraz daha araştırdım da. Şimdi twist istiyorum gibi. Cloud z2 isize ana kucağı da alacağım. Öyle kullanmayı düşünüyorum. 1 aylıkken falan da ihtiyaç olursa sonradan portbebesini almayı düşünüyorum. Çünkü ocakta doğacak bebeğim. En 5 ay havalar tam ısınmaz olduğum yerde. Port bebeyi de kullanırım gibi. İyi olur mu sizce bu şekilde?Anakucagi ile travel kullaniliyor aldim twist. Acmadi kapanasi fln cok rahat. Sdce anakucagina adaptor aliniyor
Benim de 16 hafta, ücretsiz izin daha sonrasında veriyorlar onu duydum ama ne kadar hiç sormak aklıma gelmedi, bir sormam lazım. Emzirme için galiba 2 saatte bir mola veriyorlar (Home office çalışıyorum) Ayreten 1 sene boyunca gündür saatlerinde çalışacağımı biliyorum.Kızlar özel sektörde aktif çalışan anne adaylarına bir sorum var ( Kamudaki izinler özel sektöre göre farklılık gösteriyor)
Doğum İzninden sonra ( 16 Haftayı tamamladığınızda)
İşe ne zaman dönmeyi planlıyorsunuz?
Doğum İzni + Kısmi Çalışma ( 2 Ay ) + 4 ay Ücretsiz İzin mi?
yoksa
Doğum İzni + + 4 ay Ücretsiz İzin + Kısmi Çalışma ( 2 Ay ) ( Kısmi çalışma cocuk sayısına göre dğişiyor ben ilk gebeliği baz aldım.
Benim iş yerim evime ters gün içinde süt izinlerini kullanma fırsatım olacağını sanmıyorum. (Kısmı çalışma dönminde 1,5 saat olan süt izni hakkını kullanamıyoruz malum)- Normal çalışma sürecine geçtiysek ilk 1 yıl süt izin saatnden faydalanabiliyoruz.)
Ben biraz araştırdımBenim de 16 hafta, ücretsiz izin daha sonrasında veriyorlar onu duydum ama ne kadar hiç sormak aklıma gelmedi, bir sormam lazım. Emzirme için galiba 2 saatte bir mola veriyorlar (Home office çalışıyorum) Ayreten 1 sene boyunca gündür saatlerinde çalışacağımı biliyorum.
Dediğin gibi özel sektör çok çetrefilli kitabına uyduruyorlar çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?