- 25 Kasım 2021
- 2.593
- 3.079
- 63
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #14.981
Öncelikle annene çok geçmiş olsun, hemen iyileşir inşallahYa bende çok öyle şeapmiyorum yani ikinci gebelik benimki. Mesela oğlan bu hafta okula başlıyor onun hazırlıkları var annem hastanede yatıyor bütün herkes onun yanında. Olası testleri bildiğim için sadece testlere gidiyorum enfeksiyona da alıştı bünyem hemen biliyorum bugün yazdırdım ilacı.
Bende balios die gittim bakmaya. Ama balios buyuk. Baya konforlu gorunuyor ama pratik degil asla. Esimle priam+360twist almaya karar verdik. O varken priam o yokken 360 kullanmak icin. Biz aldigimizda fiyatlar bole ucmamisti tabi. Ama kullanan arkdslarim asiri memnunYaaa? Rahat mı? Ben de s balios lux e karar vermiştim. Sonra biraz daha araştırdım da. Şimdi twist istiyorum gibi. Cloud z2 isize ana kucağı da alacağım. Öyle kullanmayı düşünüyorum. 1 aylıkken falan da ihtiyaç olursa sonradan portbebesini almayı düşünüyorum. Çünkü ocakta doğacak bebeğim. En 5 ay havalar tam ısınmaz olduğum yerde. Port bebeyi de kullanırım gibi. İyi olur mu sizce bu şekilde?
Bence sirketten sirkete degisiyordur. Ornegin bizim sirket 4ay ucretli uzerine max 2 yik ucretsiz veriyor. Sut izni ile ise donmek isteyenlere 1 sene sut izni verior kisa mesai gibiKızlar özel sektörde aktif çalışan anne adaylarına bir sorum var ( Kamudaki izinler özel sektöre göre farklılık gösteriyor)
Doğum İzninden sonra ( 16 Haftayı tamamladığınızda)
İşe ne zaman dönmeyi planlıyorsunuz?
Doğum İzni + Yarım Çalışma ( 2 Ay ) + 4 ay Ücretsiz İzin mi?
yoksa
Doğum İzni + + 4 ay Ücretsiz İzin + Yarım Çalışma ( 2 Ay ) ( Yarım çalışma cocuk sayısına göre dğişiyor ben ilk gebeliği baz aldım.
Benim iş yerim evime ters gün içinde süt izinlerini kullanma fırsatım olacağını sanmıyorum. (Yarım çalışma döneminde 1,5 saat olan süt izni hakkını kullanamıyoruz malum)- Normal çalışma sürecine geçtiysek ilk 1 yıl süt izin saatinden faydalanabiliyoruz.)
Kısmı çalışma hakkını kullanmayı düşünen yada daha önce kullanış olan var mıdır? Eşlerden ikisi de çalışıyorsa çocuk ilk okul çağına gelene kadar anneye yarı zamanlı çalışma hakkı veriliyormuş.) Çevremde bu şekilde hiç çalışan olmadı. Özel sektörde bu ne kadar uygulamaya geçiyor merak ediyorum.
Diyelim ki Doğum İzni + + 4 ay Ücretsiz İzin + Yarım Çalışma ( 2 Ay ) bu izinleri kullandık ama sonrası için ekstrem bir sorun oldu . İşe dönemeyeceğimiz bir durumda işten çıkarsak haklı fesih sayılıyor mu? Tazminat alabilir miyiz? Yada işsizliğe başvuru yapılır mı?
Çok soru sordum biliyorum kızlar ama özel sektör çok çetrefilli atacağım her adımı önceden belirlemek istiyorum
ah ah hayalimdeki işyeri orasıBende balios die gittim bakmaya. Ama balios buyuk. Baya konforlu gorunuyor ama pratik degil asla. Esimle priam+360twist almaya karar verdik. O varken priam o yokken 360 kullanmak icin. Biz aldigimizda fiyatlar bole ucmamisti tabi. Ama kullanan arkdslarim asiri memnun
Cloud Z anakucagi ve sirona z oto koltugu aldik. Bir de baza izifox icin.
Bence sirketten sirkete degisiyordur. Ornegin bizim sirket 4ay ucretli uzerine max 2 yik ucretsiz veriyor. Sut izni ile ise donmek isteyenlere 1 sene sut izni verior kisa mesai gibi
Temiz kan kirli kan akışına baktı dediğin gibi kalp atımı gibi dinledi kemikleri falan saydı kafasına safra kesesine yarık dudak mı gibi baktı hatta asistanın elinde check list var . Ona sordu bakmadığım kaldı mı diye o da iki şey söyledi onlara da baktı ama bana göre çok hızlı geçti. Atıl hocaya gideni biliyorum yaptığı ölçümleri için hep risk oranı vermiş yani iyi de olsa 10binde 1 gibi oranlar vermiş o kadarını da istemem yani ama aşırı derecede az geldi memorialda Resul hocaya gideni biliyorum o da 20 25 dk da bakmış . Acaba diyorum her şey tam görülebilir gibi bebek pozisyonu öyle miydi . Çünkü 12. Haftada daha çok bakmıştı göremedi uğraştı baya kaldırdı yarım saat sonra tekrar çağırdı beni . Eğer check list olmasaydı elinde ben başka doktora da detaylıya gidecektim ama o içimi rahatlattı işteBence rutin kontrolleri aynı doktor detaylı gibi ulturasyonlari başka doktor yapmalı 2 farklı gözün görmesi çok önemli ama 15 dakikada bitecek bir iş değil kordonda kan akışı oluyor ya onu bile kalp sesi gibi dinleyip grafiğini alıyorlar
İlk önce doğum izni daha sonra ücretsiz izin olarak oluyorBen biraz araştırdım
Doğum iznimiz bitince 6 aya kadar daha izin yapabiliyoruz ( İş yerine dilekçe verdiğimiz taktirde.)
Ayrıca doğum izni sonrası Kısmı zamanlı işe başlarsak en az 60 gün yarım mesai yapma hakkımız var ( Maaşın yarısını devlet diğer yarısını iş yeri karşılıyor)
Benim kafamı karıştıran kızım Ücretsiz izin mi önce başlamalı Kısmı izin mi orada emin olamıyorum.
Anladığım kadarıyla doğum iznimiz bitti işe dönebilir 60 gün sonra 4 aylığına ücretsiz izin alabiliyoruz. ( 6 ay olan ücretsiz izin süresinde kısmı çalışma ile birlşetirme ve çakışma durumları oluyormuş)
Homeoffice çalışan olarak çok şanslısınız. Ben öğretmenliği bıraktım 3 yıldır E-ticaret uzmanlığı yapıyorum. Doğum sonrası homeofice teklifinde bende buluncam inşallah sıcak bakarlar bu teklifime işyerim
Ben antalyadayim ve medstar topcular da Mustafa sağlam var onunla başladım onunlada devam ediyorumKızlar Antalyada yaşayan kimse var mı gebelik takibini nerede yapıyorsunuz orada
Ben kendimce şöyle mantık kurdum Şeker yükleme yapmak için bazı girdiler olmalı mesela ailede şeker var mı kronik hastalık var mı , amniyosıvısı normalden fazla mı, yediklerimin şeker oranı yüksek mi , açlıkta göz kararması oluyor mu yani hızlı şeker inmesi çıkması oluyor mu. Bunlar yok ise çekimser yaklaşıyorum gene asla karşı değilim ama şekerli bir yemek yemeyi tercih ederim . Öbür türlü yaptırırsam amniyosuyum artar. Zaten rahim ağzı uzunluğum sınırda başka doktor da şekerli su tüketme sıvını arttırır erken doğum olur demişti .yengem de amniyosıvısı çok olduğu ve erken doğum yaptığı için Bu sebepler beni düşündürüyor.Bende sabah youtube de videolar izledim işe gelirken tetanoz ve seker yüklemesi..
Cemal ünlü diye doktor tetanoz u 30. Haftada tetanoz difteri bogmaca versiyonu varmıs onu yaptırın diyor. Saglık ocagındakı tetanoz yeterli değil anladım.
Seker yuklemesine tamam diyor ama Ümit Aktaş var oda seker yuklemesine karşı, dogacak bebekte sekeri tetıkleyebilır dior. videoları buraya ekleyemedim.
Ne yapalım tetanoz difteri bogmaca asısı varmıs onu eczaneden alıp saglık kurulusunda vurulun diyen hocada var, özel hast doktoru dınledım oda tetanoz vurulun dio. Şeker le tetanoz napıcam bilmiyorum.
Cuma Sabah tetanoz için gitmem lazım. Videoları izleyın isterseniz.
Ben tatlı arası olmayan biriyim sadece caya bıraz seker atarım 20. Haftaya kadar 5 kılo aldım şimdi ekmegı biraz daha azaltıcam öğlen yürüyüş yapıyorum 30 40 dk.
Atil hoca 45dk gibi bakti. Onda da check list vardi hem bekti hem detayli anlatti. Bazi yerleri daha uzun uzadiya inceledi. Grafikler fotolar fln olan bir cikti uzerinden 15dk fln summary olarak anlatti o dosyayi da bize verdi.Temiz kan kirli kan akışına baktı dediğin gibi kalp atımı gibi dinledi kemikleri falan saydı kafasına safra kesesine yarık dudak mı gibi baktı hatta asistanın elinde check list var . Ona sordu bakmadığım kaldı mı diye o da iki şey söyledi onlara da baktı ama bana göre çok hızlı geçti. Atıl hocaya gideni biliyorum yaptığı ölçümleri için hep risk oranı vermiş yani iyi de olsa 10binde 1 gibi oranlar vermiş o kadarını da istemem yani ama aşırı derecede az geldi memorialda Resul hocaya gideni biliyorum o da 20 25 dk da bakmış . Acaba diyorum her şey tam görülebilir gibi bebek pozisyonu öyle miydi . Çünkü 12. Haftada daha çok bakmıştı göremedi uğraştı baya kaldırdı yarım saat sonra tekrar çağırdı beni . Eğer check list olmasaydı elinde ben başka doktora da detaylıya gidecektim ama o içimi rahatlattı işte
Anladım. Ben 1 tane bebek arabası alabilirim. O da 360 twist olacak gibi. Ana kucağı olarak da cloud z2 düşünüyorum da. Görevli 6 aya kadar kullanılıyor dedi. İnternette 24 aya kadar kullanılıyor yazıyor. Sizin bilginiz nedir bu konuda?Bende balios die gittim bakmaya. Ama balios buyuk. Baya konforlu gorunuyor ama pratik degil asla. Esimle priam+360twist almaya karar verdik. O varken priam o yokken 360 kullanmak icin. Biz aldigimizda fiyatlar bole ucmamisti tabi. Ama kullanan arkdslarim asiri memnun
Cloud Z anakucagi ve sirona z oto koltugu aldik. Bir de baza izifox icin.
Bence sirketten sirkete degisiyordur. Ornegin bizim sirket 4ay ucretli uzerine max 2 yik ucretsiz veriyor. Sut izni ile ise donmek isteyenlere 1 sene sut izni verior kisa mesai gibi
Sana çok katılıyorum bir de şeker yüklemesi yerine alternatif ölçüm varken yüklemeyi tercih etmem.Normal şekerle yapılıyor olsa bende yaptırırım...
Evet açlık tokluk kan şekerine bakılıyor istemeyenlerde. Hamile olmayanlara neden şeker yüklemesi yapılmıyor da normal takip ediliyor? Hiç kimse bunu sorgulamıyor
Sürekli bir günlük şeker baklava kıyaslaması yapılıyor ama o şeker yükleme testinde bize verilen sıvı ne biliyor muyuz? Gözümün önünde şekerli su yapsınlar bende yaptırayım o yüklemeyi yada bıraksınlar herkes yanında getirin üç beş küp şekerli su onu içsin...
O kadar bariz ki aslında bize kimyasal verildiği
Kimse sorgulamıyor doktorlara da güvenim yok onlarda prosedür uyguluyor.. Sorsan doktora içindekini şekerli su diyecek veya sayamayacak içinde ne var...
Elbette herkes kendi için en iyisi nedir bilir... Kimse kimseye birşeyi empoze edemez lakin zararlı olduğunu bildiğim birşeyi her yerde savunmak anlatmak bir Müslümanı borcudur.. Uygulayıp uygulamamak kişisel tercihtir... İyi günler
Şeker yüklemesi yapıldıktan sonra şekerin çıkınca nasıl bir tedavi uygulandı size ?Sadece şunu söylemek isterşm canım gebelik şekerin varsa bile açlık tokluk takibinde değerlern çok güzel ve normal gelebiliyor. Hatta hba1c dediğimiz 3 aylık şeker ortalaması bile normal çıkabiliyor. Benim ilk gebeliğimde mesela açlık tokluk hba1c hep normaldi ama yüklemede şekerim çıktı. Bu arada hamile olmayanlarada tabikii yükleme yapılıyor şeker hastalığı riski gördüklerinde.
Asla kimseye mutlaka yaptırmalısın ya da aman sakın ha yaptırma diyemem herkes kendi kararını verecek yaşta elimizin altında bilgiler derya deniz. Sadece bu iki konudaki görüşümü yazmak istedim.
Detaylı ultrason yaptırdınız mı?Ben antalyadayim ve medstar topcular da Mustafa sağlam var onunla başladım onunlada devam ediyorum
1 taneyse bence kesin 360. Hem kabine sigiyor hem kapamasi acmasi pratik. Hem de hafif. Balios ve priam agir. Bnm bagajim buyuk ona ragmen ikiside dolduruyo bagaji. Dezavantajlari cok. Lastikleri baliosun da buyuk surusu konforlu ama cevremden edindigim bilgiye gore buyuk alan herkes istisnasis daha sonra kabin boy aliyo sikilip.Anladım. Ben 1 tane bebek arabası alabilirim. O da 360 twist olacak gibi. Ana kucağı olarak da cloud z2 düşünüyorum da. Görevli 6 aya kadar kullanılıyor dedi. İnternette 24 aya kadar kullanılıyor yazıyor. Sizin bilginiz nedir bu konuda?
Ben de bu şekilde aldım. Turkiyeden almak yerine dolapta yurtdışından getiren birisinden aldım çok daha uyguna geldi. Kapalı kutu sıkıntısız teslim aldım. İki ay olmuştur o zaman 19 a gelmişti twist 2, cloud z2 ve aparatıAnladım. Ben 1 tane bebek arabası alabilirim. O da 360 twist olacak gibi. Ana kucağı olarak da cloud z2 düşünüyorum da. Görevli 6 aya kadar kullanılıyor dedi. İnternette 24 aya kadar kullanılıyor yazıyor. Sizin bilginiz nedir bu konuda?
Özel hastanelerden takip olursa tss anlaşmasız düşmüyor , ben sağlık ocağımda da takip başladın diye gittim aile hekimim görmedi mesela. Ayrıca kayıt açtık. Sonra hemşire tarihler verdi bu zamanlar gel dedi . Arkadaşımı çağırıyor , beni ben çağırmadan gittim :)Benim sağlık ocağı aşırı ilgiliymiş onu anladımbelki sisteme kaydınız yoktur diyeceğim ama hastanede gebelik onaylanınca hemen düşüyor her sisteme. Benim gebelik onaylandı hemen arayıp çağırdılar tahliller için, geçen gün tetanoz için gittim yine aynı tahlil artı kalp atışı dinledik. Birde 3.trimeserde çağıracağım dedi. Bir siz gidin bakalım belki haberleri yok veya ihmal ediyorlar
özel firmalara göre değişkenlik gösteriyor olabilir. Bizim şirkette süt iznini peşkeşe kullanıp bitiremiyormuşsın mesela , ama saatlerini birleştirip haftada bir gün izin yapabiliyorsun. Ben malum ekonomi çok kötü eşim de devlet memuru olduğu için benden az allıyor. 4 ay sonra işbaşı yapmayı düşünüyorum haftada 1 gün süt izni alarak .Kızlar özel sektörde aktif çalışan anne adaylarına bir sorum var ( Kamudaki izinler özel sektöre göre farklılık gösteriyor)
Doğum İzninden sonra ( 16 Haftayı tamamladığınızda)
İşe ne zaman dönmeyi planlıyorsunuz?
Doğum İzni + Yarım Çalışma ( 2 Ay ) + 4 ay Ücretsiz İzin mi?
yoksa
Doğum İzni + + 4 ay Ücretsiz İzin + Yarım Çalışma ( 2 Ay ) ( Yarım çalışma cocuk sayısına göre dğişiyor ben ilk gebeliği baz aldım.
Benim iş yerim evime ters gün içinde süt izinlerini kullanma fırsatım olacağını sanmıyorum. (Yarım çalışma döneminde 1,5 saat olan süt izni hakkını kullanamıyoruz malum)- Normal çalışma sürecine geçtiysek ilk 1 yıl süt izin saatinden faydalanabiliyoruz.)
Kısmı çalışma hakkını kullanmayı düşünen yada daha önce kullanış olan var mıdır? Eşlerden ikisi de çalışıyorsa çocuk ilk okul çağına gelene kadar anneye yarı zamanlı çalışma hakkı veriliyormuş.) Çevremde bu şekilde hiç çalışan olmadı. Özel sektörde bu ne kadar uygulamaya geçiyor merak ediyorum.
Diyelim ki Doğum İzni + + 4 ay Ücretsiz İzin + Yarım Çalışma ( 2 Ay ) bu izinleri kullandık ama sonrası için ekstrem bir sorun oldu . İşe dönemeyeceğimiz bir durumda işten çıkarsak haklı fesih sayılıyor mu? Tazminat alabilir miyiz? Yada işsizliğe başvuru yapılır mı?
Çok soru sordum biliyorum kızlar ama özel sektör çok çetrefilli atacağım her adımı önceden belirlemek istiyorum
Ha sizin bebek de doğmadı mı henüz? Tam anlamadım ama1 taneyse bence kesin 360. Hem kabine sigiyor hem kapamasi acmasi pratik. Hem de hafif. Balios ve priam agir. Bnm bagajim buyuk ona ragmen ikiside dolduruyo bagaji. Dezavantajlari cok. Lastikleri baliosun da buyuk surusu konforlu ama cevremden edindigim bilgiye gore buyuk alan herkes istisnasis daha sonra kabin boy aliyo sikilip.
Oyuzden twist candir
Cloud z 6-8 ay diye biliyorum ben. Yani bebegin cok minik olmasi lazim. Eger iri olursa boylu olursa sigmaz bence. Oyuzden otokoltugunu da smdiden aldik biz. Zamlanmadan alalim diyipgerci biz de sevkiyat bekliyoruz anakucagi ekim sevkiyatinda gelicekmis. Ellerinde gri yontu kirmizi vardi sdce. İns yetisir yani
Ben yurt dışında yaşıyorum zaten. Türkiyeye göre burada fiyatı bayağı iyi. Nasıl? Memnun musunuz? Kaç aylık bebeğiniz?Ben de bu şekilde aldım. Turkiyeden almak yerine dolapta yurtdışından getiren birisinden aldım çok daha uyguna geldi. Kapalı kutu sıkıntısız teslim aldım. İki ay olmuştur o zaman 19 a gelmişti twist 2, cloud z2 ve aparatı
Allah razı olsun canım valla öyle haklısın ikinci gebelik anne için de herşeyin tecrübe etmiş olarak rahat oluyor mesela ilk gebeligimde ay belim ağrıdı çocuğa mi bir şey oldu diye hoopp hastanedeyim karnım agrisa hoopp hastane midem bulanır yada mide bulantısı geçer herbirinde hopp hastane kosardik şimdi bakıyorum enfeksiyon var hemen ilacı al otur yada ağrı mi var amaaannn nasıl olsa rahim büyüyor olacak öyle şeyler diyorum gibi gibi bilinclenmis oluyoruz otomatikÖncelikle annene çok geçmiş olsun, hemen iyileşir inşallahikinci gebelik olunca bir tık daha rahat olunuyor sanki çünkü olabilitesi olan şeyleri biliyor insan. Benim de enfeksiyon oluyor sürekli bende ilaç sadece Toz veriyorlar gebelikte malum 2 tane falan yazdırıyorum tekrarlayınca diğerini içiyorum bir tık kolaylık oluyor
Daha önce kaybım var ama yapım gereği detaycı bir insanımİlk gebelik mi sizinki ? Çünkü benim ilk gebeligimde böyle çok ilgiliydi aynı sağlık ocağı ikinci gebeliğe bence fazla şeapmiyorlarzaten çok da üstünde durmuyorum mesela daha hiiiiiccc alışveriş yapmadım çevreye de dedim sakin 36 haftadan önce bir şey almayın çocuğum adına evde dunyalsr kadar bebiş kıyafeti var ne istersen bebek adına bütün malzemeden var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?