- 24 Şubat 2023
- 83
- 43
- 3
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #15.001
bu 360 twiste puset takılabiliyor mu?1 taneyse bence kesin 360. Hem kabine sigiyor hem kapamasi acmasi pratik. Hem de hafif. Balios ve priam agir. Bnm bagajim buyuk ona ragmen ikiside dolduruyo bagaji. Dezavantajlari cok. Lastikleri baliosun da buyuk surusu konforlu ama cevremden edindigim bilgiye gore buyuk alan herkes istisnasis daha sonra kabin boy aliyo sikilip.
Oyuzden twist candir
Cloud z 6-8 ay diye biliyorum ben. Yani bebegin cok minik olmasi lazim. Eger iri olursa boylu olursa sigmaz bence. Oyuzden otokoltugunu da smdiden aldik biz. Zamlanmadan alalim diyipgerci biz de sevkiyat bekliyoruz anakucagi ekim sevkiyatinda gelicekmis. Ellerinde gri yontu kirmizi vardi sdce. İns yetisir yani
Ben 2 yaşındaki bir bebeğin kanguruyla taşınmasının pedogojik açıdan doğru bulmuyorum çünkü 18 aydan sonra bebekte ileride özgüven, Kendi kendine yetebilme becerilerinin temeli oluşmaya başlıyor bu çocuğun tam vücudunu kendi vücudunla komple bağlamak şahsi olarak doğru bir yaklaşım gibi gelmiyor ki yürümeye başladığında çocuğum kanguruda durursa o zaman ben oturur kritik döneminde hata yapıp yapmadığımi düşünürüm. Aynı şekilde uyku eğitimi denilen olayı da bebeğin ileriki hayatında itiraz hakkını elinden alacağıni düşünüyorum kanguru olayı ve diğer olaylarda da aile ve bebeğin içinde olduğu sartlar bakış açıları daha önemli ve belirleyici oluyoryok boyuna uygun kanguruysa 2-2,5 yaşına kadar kullanılıyor. ben ilk kızımda çok severek kullandım biraz bebeğe de bağlı tabi inşallah bu da sever de yine kullanırım. ilk kangurum ergo babydi sonra boyuna uygun nekobaby aldım ikisinden de çok memnundum.
Yok dogmadiHa sizin bebek de doğmadı mı henüz? Tam anlamadım ama
Bu arada ana kucağı cloud z2 isize mış bizimki ve internette 24 aya kadar yazıyor? Anlamadım tam valla. 6 aya kadarsa gereksiz pahalıymış. Aton 5 de aynı işi görür
Puset dediginiz anakucagi mi? Oleyse evet. Buyuk pusetse bilmiorum hatta ondan almadim ama almalimiym bilemediM de su bugaboo larda olani diosaniz bi fikrin yok onunla ilgilibu 360 twiste puset takılabiliyor mu?
Evet. Takılabiliniyor. Puset dediğiniz dümdüz yatak gibi olan port bebe sanırım. O da takılıyor. Oto koltuğu olan ana kucağı da takılıyorbu 360 twiste puset takılabiliyor mu?
Hmm. Doğru. Atonun dönmediğini bilmiyordum. Dönen daha iyi. Bi de evet. Cloud z2 nin tam yatma pozisyonu var. O baya iyi bsey. Neyse. Cloud z alırız artıkYok dogmadisole aton 5 in adac puani dusuk ve bildigim kadariyla tam yatis pozisyonu yok. Oyuzden bebek cok uzun sure kalamaz bi suresi var tam yatis olmaidigi zmn. Bir de baza yok aton da donmuyo yani bebegi yerlestirmesi daha zor donmedigi icin. Bir de ilk aylar arkaya bakmasi daha sonra one bakmasi lazim. İnternette ne yazio hatirlamadim simdi bakarim biraz snra.
Puset dediginiz anakucagi mi? Oleyse evet. Buyuk pusetse bilmiorum hatta ondan almadim ama almalimiym bilemediM de su bugaboo larda olani diosaniz bi fikrin yok onunla ilgili
İlk çocuğu büyütürken ne yazık ki ebeveynler bir çok küçük büyük hata yapabiliyorlar , çocuğun mizacına bağlı olarak yapmam dediğiniz bir çok şeyi yapabiliyorsunuz.Ben 2 yaşındaki bir bebeğin kanguruyla taşınmasının pedogojik açıdan doğru bulmuyorum çünkü 18 aydan sonra bebekte ileride özgüven, Kendi kendine yetebilme becerilerinin temeli oluşmaya başlıyor bu çocuğun tam vücudunu kendi vücudunla komple bağlamak şahsi olarak doğru bir yaklaşım gibi gelmiyor ki yürümeye başladığında çocuğum kanguruda durursa o zaman ben oturur kritik döneminde hata yapıp yapmadığımi düşünürüm. Aynı şekilde uyku eğitimi denilen olayı da bebeğin ileriki hayatında itiraz hakkını elinden alacağıni düşünüyorum kanguru olayı ve diğer olaylarda da aile ve bebeğin içinde olduğu sartlar bakış açıları daha önemli ve belirleyici oluyor
O şekilde olabilir canım özel hastane sistemini bilmiyorum çünkü ama devlette onaylandığı an e nabıza düştüğü için sağlık sistemine de geçiyorÖzel hastanelerden takip olursa tss anlaşmasız düşmüyor , ben sağlık ocağımda da takip başladın diye gittim aile hekimim görmedi mesela. Ayrıca kayıt açtık. Sonra hemşire tarihler verdi bu zamanlar gel dedi . Arkadaşımı çağırıyor , beni ben çağırmadan gittim :)
Amin inşallah hepsi güzelce sağlıkla doğsun büyüsünAllah razı olsun canım valla öyle haklısın ikinci gebelik anne için de herşeyin tecrübe etmiş olarak rahat oluyor mesela ilk gebeligimde ay belim ağrıdı çocuğa mi bir şey oldu diye hoopp hastanedeyim karnım agrisa hoopp hastane midem bulanır yada mide bulantısı geçer herbirinde hopp hastane kosardik şimdi bakıyorum enfeksiyon var hemen ilacı al otur yada ağrı mi var amaaannn nasıl olsa rahim büyüyor olacak öyle şeyler diyorum gibi gibi bilinclenmis oluyoruz otomatikAllah hepimize sağlık bebislerimize güzel gelişim nasip etsin
Konudan bağımsız sana bişey söylemek istiyorum. Yazdığın yazıları, önerileri gerçekten dikkatle okuyorum çünkü çok doğru araştırma yapıyorsun fikrimce. Ben çok araştıramıyorum iş ev telaşı derken valla sen çok yardımcı oluyorsun bana farkında olmadan çok sağolBen 2 yaşındaki bir bebeğin kanguruyla taşınmasının pedogojik açıdan doğru bulmuyorum çünkü 18 aydan sonra bebekte ileride özgüven, Kendi kendine yetebilme becerilerinin temeli oluşmaya başlıyor bu çocuğun tam vücudunu kendi vücudunla komple bağlamak şahsi olarak doğru bir yaklaşım gibi gelmiyor ki yürümeye başladığında çocuğum kanguruda durursa o zaman ben oturur kritik döneminde hata yapıp yapmadığımi düşünürüm. Aynı şekilde uyku eğitimi denilen olayı da bebeğin ileriki hayatında itiraz hakkını elinden alacağıni düşünüyorum kanguru olayı ve diğer olaylarda da aile ve bebeğin içinde olduğu sartlar bakış açıları daha önemli ve belirleyici oluyor
Araştırma yapmak heves etmek belki çevreden gözlemlediğiniz ebeveynlere özenmek örnek almak hepsi çok güzel bunların. Ama kucağınıza aldığınızda inşallah onların fikirlerimizin uzantıları olmadığını anlayacağız. Ben şu an çok merak ediyorum beni nasıl biri bekliyor bu defa? Karakteri mizacı nasıl acaba kızımın? Oğlum sadece memede uyudu 2 yaşına kadar, gündüz uykusunu hiç bi zaman sevmedi , yoğurtlu makarna yediremem hala yoğurt ayrı kasede makarna ayrı tabakta olacak illa. Ama bi başkası sadece ayağında sallayarak uyutabilmiştir mesela. Ya da makarnayı asla sade yemez de yoğurtla karıştırarak yer. 2 yaşında evet sizden ayrı kendi kendine yetebilme mekanizmasının gelişmesini istersiniz ancak onun tek istediği kucağınzda size yapışık bir şekilde yürümeyi istemek de olabilirKonudan bağımsız sana bişey söylemek istiyorum. Yazdığın yazıları, önerileri gerçekten dikkatle okuyorum çünkü çok doğru araştırma yapıyorsun fikrimce. Ben çok araştıramıyorum iş ev telaşı derken valla sen çok yardımcı oluyorsun bana farkında olmadan çok sağol
Ay evet öyle, ne kadar güzel yazmışsınız yüzümde gülümsemeyle okudumAraştırma yapmak heves etmek belki çevreden gözlemlediğiniz ebeveynlere özenmek örnek almak hepsi çok güzel bunların. Ama kucağınıza aldığınızda inşallah onların fikirlerimizin uzantıları olmadığını anlayacağız. Ben şu an çok merak ediyorum beni nasıl biri bekliyor bu defa? Karakteri mizacı nasıl acaba kızımın? Oğlum sadece memede uyudu 2 yaşına kadar, gündüz uykusunu hiç bi zaman sevmedi , yoğurtlu makarna yediremem hala yoğurt ayrı kasede makarna ayrı tabakta olacak illa. Ama bi başkası sadece ayağında sallayarak uyutabilmiştir mesela. Ya da makarnayı asla sade yemez de yoğurtla karıştırarak yer. 2 yaşında evet sizden ayrı kendi kendine yetebilme mekanizmasının gelişmesini istersiniz ancak onun tek istediği kucağınzda size yapışık bir şekilde yürümeyi istemek de olabilirbirlikte öğrenmek ve birlikte büyümek böyle bişey. Yeni bir bebek doğup büyümüyor sadece bir anne de doğuyor büyüyor ve öğreniyor. 2. Bebek de olsa 3. De olsa
Benim de bu yazı çok hoşuma gittiAraştırma yapmak heves etmek belki çevreden gözlemlediğiniz ebeveynlere özenmek örnek almak hepsi çok güzel bunların. Ama kucağınıza aldığınızda inşallah onların fikirlerimizin uzantıları olmadığını anlayacağız. Ben şu an çok merak ediyorum beni nasıl biri bekliyor bu defa? Karakteri mizacı nasıl acaba kızımın? Oğlum sadece memede uyudu 2 yaşına kadar, gündüz uykusunu hiç bi zaman sevmedi , yoğurtlu makarna yediremem hala yoğurt ayrı kasede makarna ayrı tabakta olacak illa. Ama bi başkası sadece ayağında sallayarak uyutabilmiştir mesela. Ya da makarnayı asla sade yemez de yoğurtla karıştırarak yer. 2 yaşında evet sizden ayrı kendi kendine yetebilme mekanizmasının gelişmesini istersiniz ancak onun tek istediği kucağınzda size yapışık bir şekilde yürümeyi istemek de olabilirbirlikte öğrenmek ve birlikte büyümek böyle bişey. Yeni bir bebek doğup büyümüyor sadece bir anne de doğuyor büyüyor ve öğreniyor. 2. Bebek de olsa 3. De olsa
Sağlıcakla bu sefer kucağına al inşallahDaha önce kaybım var ama yapım gereği detaycı bir insanım
Ben 2 yaşındaki bir bebeğin kanguruyla taşınmasının pedogojik açıdan doğru bulmuyorum çünkü 18 aydan sonra bebekte ileride özgüven, Kendi kendine yetebilme becerilerinin temeli oluşmaya başlıyor bu çocuğun tam vücudunu kendi vücudunla komple bağlamak şahsi olarak doğru bir yaklaşım gibi gelmiyor ki yürümeye başladığında çocuğum kanguruda durursa o zaman ben oturur kritik döneminde hata yapıp yapmadığımi düşünürüm. Aynı şekilde uyku eğitimi denilen olayı da bebeğin ileriki hayatında itiraz hakkını elinden alacağıni düşünüyorum kanguru olayı ve diğer olaylarda da aile ve bebeğin içinde olduğu sartlar bakış açıları daha önemli ve belirleyici oluyor
Diyet+her öğün sonrası 15 dk yürüyüş. Sabah öğle akşam açlık ve 2. Saat tokluk kan şekeribelli aralıklarla hba1c kontrolü sık yltrason takibi.Çok şükür benimki diyetke önlenebildi ama bir arkadaşımla aynı dönem gebeydik onda çok sıkı diyete rağmen önlenemedi ve insülin kullanmak zorunda kaldı. Benim ailede şeker genetik onun ailesinde kimsede yok şaştık kaldık bizde. Bünyeden bünyeye değişiyor demek ki. Ama o da çok şükür 38. Haftaya kadar dayandı 38. Haftada dünyaya geldi bebeği. Biraz iri doğdu hafif sarılık oldu ama hastanrde yatmssına gerek kalmadı.Şeker yüklemesi yapıldıktan sonra şekerin çıkınca nasıl bir tedavi uygulandı size ?
Valla haklı bir yazı çocuk insana herşeyi öğretiyor hatta bizler de yeni birey olarak yeniden büyüyoruz anneyken herkesin huyu suyu çocuğa göre şekil alıyor. Bir de şunu da eklemek istiyorum daha çocuk doğmadan ben şunu yapmam yada şunu kesin yaparım demek de yanlış derler ki çocuk insana tukurdugunu yalatıyor valla çocuğu olan herşeyi yaşıyor..Araştırma yapmak heves etmek belki çevreden gözlemlediğiniz ebeveynlere özenmek örnek almak hepsi çok güzel bunların. Ama kucağınıza aldığınızda inşallah onların fikirlerimizin uzantıları olmadığını anlayacağız. Ben şu an çok merak ediyorum beni nasıl biri bekliyor bu defa? Karakteri mizacı nasıl acaba kızımın? Oğlum sadece memede uyudu 2 yaşına kadar, gündüz uykusunu hiç bi zaman sevmedi , yoğurtlu makarna yediremem hala yoğurt ayrı kasede makarna ayrı tabakta olacak illa. Ama bi başkası sadece ayağında sallayarak uyutabilmiştir mesela. Ya da makarnayı asla sade yemez de yoğurtla karıştırarak yer. 2 yaşında evet sizden ayrı kendi kendine yetebilme mekanizmasının gelişmesini istersiniz ancak onun tek istediği kucağınzda size yapışık bir şekilde yürümeyi istemek de olabilirbirlikte öğrenmek ve birlikte büyümek böyle bişey. Yeni bir bebek doğup büyümüyor sadece bir anne de doğuyor büyüyor ve öğreniyor. 2. Bebek de olsa 3. De olsa
Yazını okuyunca çok duygulandım. 5 yıl gözümün önünden akıp geçti:) hepsi o kadar farklı o kadar biricik ve özel ki. Yeni bebeklerimiz nasıl bir serüvene sürükleyecek bizi bu sefer neler öğrenicez bende heyecan ve merakla bekliyorum birde farklı cinsiyet olacak. İlk bebeğimden önce çok araştırdım çok okudum aman eksik kalmayayım her şeyin en mükemmeli olsun diye gençlik de vardı tabii:) ama yolculuk esnasında gördüm ki su akıp yatağını buluyo. Okuyarak değil deneyimleyerek öğreniliyormuş her şey :) emzik konusu mesela çok vermeye çalıştım ama asla almadı :) aslında onunda doğuştan belli zevkleri karakteristik özellikleri varmış robot değilmiş şeklini biz belli bir yere kadar verebiliyormuşuz :)Araştırma yapmak heves etmek belki çevreden gözlemlediğiniz ebeveynlere özenmek örnek almak hepsi çok güzel bunların. Ama kucağınıza aldığınızda inşallah onların fikirlerimizin uzantıları olmadığını anlayacağız. Ben şu an çok merak ediyorum beni nasıl biri bekliyor bu defa? Karakteri mizacı nasıl acaba kızımın? Oğlum sadece memede uyudu 2 yaşına kadar, gündüz uykusunu hiç bi zaman sevmedi , yoğurtlu makarna yediremem hala yoğurt ayrı kasede makarna ayrı tabakta olacak illa. Ama bi başkası sadece ayağında sallayarak uyutabilmiştir mesela. Ya da makarnayı asla sade yemez de yoğurtla karıştırarak yer. 2 yaşında evet sizden ayrı kendi kendine yetebilme mekanizmasının gelişmesini istersiniz ancak onun tek istediği kucağınzda size yapışık bir şekilde yürümeyi istemek de olabilirbirlikte öğrenmek ve birlikte büyümek böyle bişey. Yeni bir bebek doğup büyümüyor sadece bir anne de doğuyor büyüyor ve öğreniyor. 2. Bebek de olsa 3. De olsa
Benim de eğitim fakültesinden öğrendiğim oradan buradan okuduğumKonudan bağımsız sana bişey söylemek istiyorum. Yazdığın yazıları, önerileri gerçekten dikkatle okuyorum çünkü çok doğru araştırma yapıyorsun fikrimce. Ben çok araştıramıyorum iş ev telaşı derken valla sen çok yardımcı oluyorsun bana farkında olmadan çok sağol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?