- 15 Nisan 2023
- 474
- 694
- 33
- 28
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #15.021
Ay ben hala gidemedim sağlık ocağına. Gittiğimde bu zamana kadar nerde kaldın diye azarlarlar falan diye korkuyorumBen 19+4’üm bugün. Daha geneliğimi dün bildirdim aile hekimine:) sisteme son adet tarihini girince sağlık bakanlığı otomatşk belli bi aralık tarihinde aşı için gün açıyormuş. Beni mesela cuma günü çağırdı 19+6 oluyorum ilk günü bugün dedi. Son gününü sormadım cuma günü gidip yaptırcam.
Hayır daha değil Ağustos 14 için randevu aldım tıp fakultesindeki perinatoloji doktoru cem beyden benim 21. Haftam o zaman a denk geliyorDetaylı ultrason yaptırdınız mı?
Ben de araştırıyorum detayları öğrendiniz mi? Bir de ücreti ne kadar?Hayır daha değil Ağustos 14 için randevu aldım tıp fakultesindeki perinatoloji doktoru cem beyden benim 21. Haftam o zaman a denk geliyor
Bana da doktorum dedi de tıp fakültesinden tanıdıklarım var diye hangi doktoru diyor bilmiyorum belki aynı kişidir. 2 hafta sonra randevu alıcaz.Bana doktorum önerdi randevu alalıda baya oldu doktor doç. O nedenle doktoru araştırmadım. Fiyat ta bin TL diye biliyorum ama tam emin değilim
Her bebek farklı ama bahsettiğim şey benim 2 yaşındaki bir çocuğun bir şeye bağımlı olmadan size sarılmak istediğini söylemesi için imkan verilmeli. Hepsi aynı kalıpta doğup büyümüyor ya da hepsinde biz aynı anneliği yapamıyoruz ama özellikle kritik dönemlerin ekstra hassas geçmesi taraftarıyım. Üniversitedeki öğretmeniminin anne ve baba ağaç çocukları meyve olmalı nasıl ki ağaçlar meyvelerine göre şekil değiştirmiyor ama her meyve farklı büyüklükte şekilde renkte yetistiriyorsa ağaç onlara bu imkanı sunarken onları koruyup besliyor büyütüyorsa bizler de öyle yapmalıyiz derdi. Etrafımızda o kadar farklı anne baba profilleri görüyorum ki yanlış veya doğru demek doğru değil herkes kendince elinden gelenin iyisini yapıyor. Lisede öğretmenim ciddi anlamda çocukların sorunlarından davranışlarından ailesi ile ilgili geçmişteki sorunları ilgili bozukluklari görüyoruz bakınca çok basit bir olayın ileriye dönük nasıl bir sorun olduğunu izliyoruz okulda çocuk öğretmeninden izinsiz telefonunu almış karıştırmış iş disipline geldi ben de disiplindeyim uzaklaştırma vereceğiz babası ile annesini çağırdık çocuğun kadının savunması şu hocam biz ona ne istersek verdik ne dediyse yaptık niye bu çocuk böyle kadına olayı anlatıyoruz yaptığı şey ceza almak zorunda diyoruz önce hocam affedin ben hallederim konusurum biz ceza vermek zorundayız dedikçe kadında ağlama krizleri çocuğun yüzünde asla değişme yok kadın bize ölürüm sebebi siz olursun dedi en son müdürümüz dışarıya çıkın dedi. Uzaklaştırma cezası bitti geldi çocuk hocam benim küçüklüğümden beri istediğim şey yapılır hep böyle oldu olacak da dedi. Ablası da 2 sınıf üsttu ondan çocuk resmen erkek kardeşine hizmet etsin diye yetistirilmistiAraştırma yapmak heves etmek belki çevreden gözlemlediğiniz ebeveynlere özenmek örnek almak hepsi çok güzel bunların. Ama kucağınıza aldığınızda inşallah onların fikirlerimizin uzantıları olmadığını anlayacağız. Ben şu an çok merak ediyorum beni nasıl biri bekliyor bu defa? Karakteri mizacı nasıl acaba kızımın? Oğlum sadece memede uyudu 2 yaşına kadar, gündüz uykusunu hiç bi zaman sevmedi , yoğurtlu makarna yediremem hala yoğurt ayrı kasede makarna ayrı tabakta olacak illa. Ama bi başkası sadece ayağında sallayarak uyutabilmiştir mesela. Ya da makarnayı asla sade yemez de yoğurtla karıştırarak yer. 2 yaşında evet sizden ayrı kendi kendine yetebilme mekanizmasının gelişmesini istersiniz ancak onun tek istediği kucağınzda size yapışık bir şekilde yürümeyi istemek de olabilirbirlikte öğrenmek ve birlikte büyümek böyle bişey. Yeni bir bebek doğup büyümüyor sadece bir anne de doğuyor büyüyor ve öğreniyor. 2. Bebek de olsa 3. De olsa
Belkide aynı doktordur şimdi tekrar baktım da ücret 1400 TL diyor.ben birde fetal DNA testi yaptırmak istiyorum onu da soracağım inşallah.Bana da doktorum dedi de tıp fakültesinden tanıdıklarım var diye hangi doktoru diyor bilmiyorum belki aynı kişidir. 2 hafta sonra randevu alıcaz.
Ben altta da belirttim bebeğin ve ailenin tutumu ile de ilgili diye. Çocuk geliyor 8 aylık 8 aylık olan çocuğun hareketli olmasını bekleriz en azından ses çıkarmasını tepki vermesini çocuk da 3 saat falan hiçbir tepki yok sadece ortalığa bakıyor arkadaşıma neden böyle dedim aa benim kızim çok akıllıdır mizacı sakin evde bile bazen olduğunu unutuyorum diyor şimdi bu durum sevinilecek övünülecek bir durum değil elinden oyuncağı alidginiz zaman tepki vermeli asla oyuncağı bile takip etmiyor bu benim için bir sorun olduğunun işaretidir. Bir de tam tersi bir olay var üniversite okurken tayinci bir konuşunuz vardu oğlu 4 yaşında falandı kadın da hamileydi doktora gitmesi gerekiyordu çocuğu bize bıraktı annem de mercimek çorbası bezelye pilav yapmıştı hep beraber oturduk annem ona da yedirdi beraber oturduk falan oynadık annesi geldi geceye doğru abla kusura bakma hiç durmayan bir çocuk sana yük oldu dedi annem de uyudu hiç yük olmadı dedi annesi dedi aç uyudu de mi abla dedi annem de bunları yedi dedi annesi nasıl yedi dedi yemez onları o dedi. Şimdi anne o kadar sartlanmis ki reddedecegine öğrenilmiş çaresizlik 3. Kez denememis bileİlk çocuğu büyütürken ne yazık ki ebeveynler bir çok küçük büyük hata yapabiliyorlar , çocuğun mizacına bağlı olarak yapmam dediğiniz bir çok şeyi yapabiliyorsunuz.
Bu ücrete doktor ücreti de dahil mi? Yaptırınca yorumunu bekliyorum canım. Sen benden önce yaptıracaksın benim daha 5-6 hafta var.Belkide aynı doktordur şimdi tekrar baktım da ücret 1400 TL diyor.ben birde fetal DNA testi yaptırmak istiyorum onu da soracağım inşallah.
Tatlım yeşilimsi akıntı enfeksiyon belirtisi olabilir bence doktoruna ulaşma şansın varsa bir sor derim ben. Yoksa da yarın gidip sağlık ocağına bir idrar tahlili ver. Bol su iç.kızlar birkaç günüm çok yoğun geçti 2 kere şehirler arası yolculuk yaptım ve çok kısıtlı uyuyabildim cenazemiz vardı. oldukça yoruldum. kasıklarımda bir gerginlik ve ağrı hissediyorum hafifçe belimde de ağrı var. kokusuz yeşilimsi bir akıntım oldu bu sabahta. acaba susuz kalmak akıntı rengini değiştirir mi?
Tatlım evet anlatımların enfeksiyon gibi duruyor bol bol su iç.Kızlar yürürken kasıklarım ağrıyor demiştim bir kaç gün önce, bu sabah aynı şekilde hiç uyutmadı sürekli tuvalete kalktım ama sürekli az az geldi, acaba idrar yolu enfeksiyonu mu oldum tekrar
Kalp atışını duyduktan sonra gel dedi bilgileri aldı aşı için 9 ağustosda gel dedi başka da bir iletişim yok şimdilik..Kizlar saglik ocagi ne siklikla cagiriyor sizleri?
Tatlım direk şikayet et hiç bekleme. Sen gebesin ne bu sorumsuzlukKız bugün ben kan idrarı da söyledim sağlık ocağında daha hiç yapmadılar bana dedim bir kan idrar alsanız iyi olur yok dedilerbugün enfeksiyon geçiriyorum galiba dedim direk monurol yazdı
Doktor muayene ücreti canım kontrol için tekrar bı ücret var mı bilmiyorum yarın bı arayayip sorayım haber veririm sana yaptırıncaBu ücrete doktor ücreti de dahil mi? Yaptırınca yorumunu bekliyorum canım. Sen benden önce yaptıracaksın benim daha 5-6 hafta var.
Öncelikle sağlığın yerinde ise mümkün mertebe 37. Haftalara kadar çalışmayı düşün. Doğum öncesi kullanmadığın haftalar doğum sonrasına aktarmış oluyorsun bebeğin ile daha uzun zaman geçirmiş olursun. Hayatım yarım gün çalışma hakkın doğum iznin bittikten sonra hemen başlaması gerekiyor. Bana o şekilde söylendi ama bunu tekrar araştıracağım. Ücretsiz izin hakkımız olduğunu şuan senden duyuyorum.Kızlar özel sektörde aktif çalışan anne adaylarına bir sorum var ( Kamudaki izinler özel sektöre göre farklılık gösteriyor)
Doğum İzninden sonra ( 16 Haftayı tamamladığınızda)
İşe ne zaman dönmeyi planlıyorsunuz?
Doğum İzni + Yarım Çalışma ( 2 Ay ) + 4 ay Ücretsiz İzin mi?
yoksa
Doğum İzni + + 4 ay Ücretsiz İzin + Yarım Çalışma ( 2 Ay ) ( Yarım çalışma cocuk sayısına göre dğişiyor ben ilk gebeliği baz aldım.
Benim iş yerim evime ters gün içinde süt izinlerini kullanma fırsatım olacağını sanmıyorum. (Yarım çalışma döneminde 1,5 saat olan süt izni hakkını kullanamıyoruz malum)- Normal çalışma sürecine geçtiysek ilk 1 yıl süt izin saatinden faydalanabiliyoruz.)
Kısmı çalışma hakkını kullanmayı düşünen yada daha önce kullanış olan var mıdır? Eşlerden ikisi de çalışıyorsa çocuk ilk okul çağına gelene kadar anneye yarı zamanlı çalışma hakkı veriliyormuş.) Çevremde bu şekilde hiç çalışan olmadı. Özel sektörde bu ne kadar uygulamaya geçiyor merak ediyorum.
Diyelim ki Doğum İzni + + 4 ay Ücretsiz İzin + Yarım Çalışma ( 2 Ay ) bu izinleri kullandık ama sonrası için ekstrem bir sorun oldu . İşe dönemeyeceğimiz bir durumda işten çıkarsak haklı fesih sayılıyor mu? Tazminat alabilir miyiz? Yada işsizliğe başvuru yapılır mı?
Çok soru sordum biliyorum kızlar ama özel sektör çok çetrefilli atacağım her adımı önceden belirlemek istiyorum
Bana da 2017 yılında doğum iznim biter bitmez işe başlamam gerektiğini yoksa yarım gün çalışma hakkımın yandığı söylendi.Ben biraz araştırdım
Doğum iznimiz bitince 6 aya kadar daha izin yapabiliyoruz ( İş yerine dilekçe verdiğimiz taktirde.)
Ayrıca doğum izni sonrası Kısmı zamanlı işe başlarsak en az 60 gün yarım mesai yapma hakkımız var ( Maaşın yarısını devlet diğer yarısını iş yeri karşılıyor)
Benim kafamı karıştıran kızım Ücretsiz izin mi önce başlamalı Kısmı izin mi orada emin olamıyorum.
Anladığım kadarıyla doğum iznimiz bitti işe dönebilir 60 gün sonra 4 aylığına ücretsiz izin alabiliyoruz. ( 6 ay olan ücretsiz izin süresinde kısmı çalışma ile birlşetirme ve çakışma durumları oluyormuş)
Homeoffice çalışan olarak çok şanslısınız. Ben öğretmenliği bıraktım 3 yıldır E-ticaret uzmanlığı yapıyorum. Doğum sonrası homeofice teklifinde bende buluncam inşallah sıcak bakarlar bu teklifime işyerim
Doktorum bana günde bir tane maden suyu icmelisin dedi.magnezyum olduğu için.Kızlar günde bir sade maden suyu içebilir miyiz?
Hiç öyle bir şey yapamazlar onların takip edip araması gerekiyo cezai işlemleri var. Benimki çok teşekkür etti haber verdiğim için:) mesela kızımda beta hcg yaptırdığımda sonuç 37 çıkmıştı 2 gün sonra aradı aile hekimim sistemden görüp. Bir şey derlerse takibinizi yapsaydınız dersin sende :)Ay ben hala gidemedim sağlık ocağına. Gittiğimde bu zamana kadar nerde kaldın diye azarlarlar falan diye korkuyorum
Şikayet etmek istemedim valla bugün eve zor geldim yanımda çocuk kol kanat ağrıyor yapmam gereken bir ton iş var sıcaklar da bir yandan..Tatlım direk şikayet et hiç bekleme. Sen gebesin ne bu sorumsuzluk
Pardon da sizin aramanız gerekiyor beni bu zamana kadar görevinizi yerine getirmezken siz neredeydiniz dersinAy ben hala gidemedim sağlık ocağına. Gittiğimde bu zamana kadar nerde kaldın diye azarlarlar falan diye korkuyorum
Tatlım yarın 184'ü ara oraya anlat bence.Şikayet etmek istemedim valla bugün eve zor geldim yanımda çocuk kol kanat ağrıyor yapmam gereken bir ton iş var sıcaklar da bir yandan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?