2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Ay ben hala gidemedim sağlık ocağına. Gittiğimde bu zamana kadar nerde kaldın diye azarlarlar falan diye korkuyorum

Bana doktorum önerdi randevu alalıda baya oldu doktor doç. O nedenle doktoru araştırmadım. Fiyat ta bin TL diye biliyorum ama tam emin değilim

Bana doktorum önerdi randevu alalıda baya oldu doktor doç. O nedenle doktoru araştırmadım. Fiyat ta bin TL diye biliyorum ama tam emin değilim
Bana da doktorum dedi de tıp fakültesinden tanıdıklarım var diye hangi doktoru diyor bilmiyorum belki aynı kişidir. 2 hafta sonra randevu alıcaz.

Her bebek farklı ama bahsettiğim şey benim 2 yaşındaki bir çocuğun bir şeye bağımlı olmadan size sarılmak istediğini söylemesi için imkan verilmeli. Hepsi aynı kalıpta doğup büyümüyor ya da hepsinde biz aynı anneliği yapamıyoruz ama özellikle kritik dönemlerin ekstra hassas geçmesi taraftarıyım. Üniversitedeki öğretmeniminin anne ve baba ağaç çocukları meyve olmalı nasıl ki ağaçlar meyvelerine göre şekil değiştirmiyor ama her meyve farklı büyüklükte şekilde renkte yetistiriyorsa ağaç onlara bu imkanı sunarken onları koruyup besliyor büyütüyorsa bizler de öyle yapmalıyiz derdi. Etrafımızda o kadar farklı anne baba profilleri görüyorum ki yanlış veya doğru demek doğru değil herkes kendince elinden gelenin iyisini yapıyor. Lisede öğretmenim ciddi anlamda çocukların sorunlarından davranışlarından ailesi ile ilgili geçmişteki sorunları ilgili bozukluklari görüyoruz bakınca çok basit bir olayın ileriye dönük nasıl bir sorun olduğunu izliyoruz okulda çocuk öğretmeninden izinsiz telefonunu almış karıştırmış iş disipline geldi ben de disiplindeyim uzaklaştırma vereceğiz babası ile annesini çağırdık çocuğun kadının savunması şu hocam biz ona ne istersek verdik ne dediyse yaptık niye bu çocuk böyle kadına olayı anlatıyoruz yaptığı şey ceza almak zorunda diyoruz önce hocam affedin ben hallederim konusurum biz ceza vermek zorundayız dedikçe kadında ağlama krizleri çocuğun yüzünde asla değişme yok kadın bize ölürüm sebebi siz olursun dedi en son müdürümüz dışarıya çıkın dedi. Uzaklaştırma cezası bitti geldi çocuk hocam benim küçüklüğümden beri istediğim şey yapılır hep böyle oldu olacak da dedi. Ablası da 2 sınıf üsttu ondan çocuk resmen erkek kardeşine hizmet etsin diye yetistirilmisti

Bana da doktorum dedi de tıp fakültesinden tanıdıklarım var diye hangi doktoru diyor bilmiyorum belki aynı kişidir. 2 hafta sonra randevu alıcaz.
Belkide aynı doktordur şimdi tekrar baktım da ücret 1400 TL diyor.ben birde fetal DNA testi yaptırmak istiyorum onu da soracağım inşallah.

İlk çocuğu büyütürken ne yazık ki ebeveynler bir çok küçük büyük hata yapabiliyorlar , çocuğun mizacına bağlı olarak yapmam dediğiniz bir çok şeyi yapabiliyorsunuz.
Ben altta da belirttim bebeğin ve ailenin tutumu ile de ilgili diye. Çocuk geliyor 8 aylık 8 aylık olan çocuğun hareketli olmasını bekleriz en azından ses çıkarmasını tepki vermesini çocuk da 3 saat falan hiçbir tepki yok sadece ortalığa bakıyor arkadaşıma neden böyle dedim aa benim kızim çok akıllıdır mizacı sakin evde bile bazen olduğunu unutuyorum diyor şimdi bu durum sevinilecek övünülecek bir durum değil elinden oyuncağı alidginiz zaman tepki vermeli asla oyuncağı bile takip etmiyor bu benim için bir sorun olduğunun işaretidir. Bir de tam tersi bir olay var üniversite okurken tayinci bir konuşunuz vardu oğlu 4 yaşında falandı kadın da hamileydi doktora gitmesi gerekiyordu çocuğu bize bıraktı annem de mercimek çorbası bezelye pilav yapmıştı hep beraber oturduk annem ona da yedirdi beraber oturduk falan oynadık annesi geldi geceye doğru abla kusura bakma hiç durmayan bir çocuk sana yük oldu dedi annem de uyudu hiç yük olmadı dedi annesi dedi aç uyudu de mi abla dedi annem de bunları yedi dedi annesi nasıl yedi dedi yemez onları o dedi. Şimdi anne o kadar sartlanmis ki reddedecegine öğrenilmiş çaresizlik 3. Kez denememis bile

Belkide aynı doktordur şimdi tekrar baktım da ücret 1400 TL diyor.ben birde fetal DNA testi yaptırmak istiyorum onu da soracağım inşallah.
Bu ücrete doktor ücreti de dahil mi? Yaptırınca yorumunu bekliyorum canım. Sen benden önce yaptıracaksın benim daha 5-6 hafta var.

Tatlım yeşilimsi akıntı enfeksiyon belirtisi olabilir bence doktoruna ulaşma şansın varsa bir sor derim ben. Yoksa da yarın gidip sağlık ocağına bir idrar tahlili ver. Bol su iç.
Kızlar yürürken kasıklarım ağrıyor demiştim bir kaç gün önce, bu sabah aynı şekilde hiç uyutmadı sürekli tuvalete kalktım ama sürekli az az geldi, acaba idrar yolu enfeksiyonu mu oldum tekrar
Tatlım evet anlatımların enfeksiyon gibi duruyor bol bol su iç.
Kizlar saglik ocagi ne siklikla cagiriyor sizleri?
Kalp atışını duyduktan sonra gel dedi bilgileri aldı aşı için 9 ağustosda gel dedi başka da bir iletişim yok şimdilik..

Kız bugün ben kan idrarı da söyledim sağlık ocağında daha hiç yapmadılar bana dedim bir kan idrar alsanız iyi olur yok dediler bugün enfeksiyon geçiriyorum galiba dedim direk monurol yazdı
Tatlım direk şikayet et hiç bekleme. Sen gebesin ne bu sorumsuzluk

Bu ücrete doktor ücreti de dahil mi? Yaptırınca yorumunu bekliyorum canım. Sen benden önce yaptıracaksın benim daha 5-6 hafta var.
Doktor muayene ücreti canım kontrol için tekrar bı ücret var mı bilmiyorum yarın bı arayayip sorayım haber veririm sana yaptırınca

Öncelikle sağlığın yerinde ise mümkün mertebe 37. Haftalara kadar çalışmayı düşün. Doğum öncesi kullanmadığın haftalar doğum sonrasına aktarmış oluyorsun bebeğin ile daha uzun zaman geçirmiş olursun. Hayatım yarım gün çalışma hakkın doğum iznin bittikten sonra hemen başlaması gerekiyor. Bana o şekilde söylendi ama bunu tekrar araştıracağım. Ücretsiz izin hakkımız olduğunu şuan senden duyuyorum.
Okul yaşına kadar anneye yarım gün çalışma hakkı daha hiç kimse de görmedim bence öyle bir sey yok.
Çalışmayı bıraktığın an hiçbir şekilde tazminat hakkın yok.
Patronun ile aran iyiyse bebeğe bakacak kimse yok beni işten çıkarmış gibi gönderebilir misiniz en azından işsizlik almak istiyorum diye teklif edersin kabul ederse ancak öyle olur. Madem iş yerin uzak süt izinlerini toplayıp bir gün işten erken çıkmayı teklif edersin.

Bana da 2017 yılında doğum iznim biter bitmez işe başlamam gerektiğini yoksa yarım gün çalışma hakkımın yandığı söylendi.

Ay ben hala gidemedim sağlık ocağına. Gittiğimde bu zamana kadar nerde kaldın diye azarlarlar falan diye korkuyorum
Hiç öyle bir şey yapamazlar onların takip edip araması gerekiyo cezai işlemleri var. Benimki çok teşekkür etti haber verdiğim için:) mesela kızımda beta hcg yaptırdığımda sonuç 37 çıkmıştı 2 gün sonra aradı aile hekimim sistemden görüp. Bir şey derlerse takibinizi yapsaydınız dersin sende :)

Tetanoz aşısını vurulanlar ne gibi yan etki yaşadı yazar misiniz kizlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…