2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Ayyy hazır cevap olmak lazım anladığım kadarıyla

Ben olmadım ama genel olarak arkadaşlar da kol ağrısı mevcut.
Daha yan etki yaşananlar da ateş halsizlik gibi durumlarda söz konusu oldu. Serum falan takdırdılar.
Aaa o kadar mı olmuş yan etki bende bugün oldum da baya kolum ağrıyor ishal oldum durduk yere şiddetli bir şekilde

Pardon da sizin aramanız gerekiyor beni bu zamana kadar görevinizi yerine getirmezken siz neredeydiniz dersin
Buraya sorduğum günden itibaren aradım. Ama asla açan yok telefonları. Bir türlü müsait olup da gidemedim de. Biraz tersler. Artık insan görmek istemiyor gibiler reglimden 2 gün önce erken gebelik testinde pozitif görünce kan tahlili vermiştim. Doktor çok olumsuz konuşmuştu betayı görünce. Sağlıksızdır düşer vs demişti. Halbuki regl günümdü daha o gün. Ondan beridir uğramadım sağlık ocağına

Tetanoz aşısını vurulanlar ne gibi yan etki yaşadı yazar misiniz kizlar
Canım benim kolum ilk yapıldığı gün hafif ağrıdı, 2. Gün şişti ve morardı biraz üstüne yatamadım kullanırken hafif ağrısı vardı (yorgun da hissediyordum ama havalardan da olabilir), 3. Gün baya baya geçti. Başka bir yan etki yaşamadım geçmiş olsun

Okul yaşına kadar (6 yaş diye biliyorum) yarım gün çalışma hakkı özel sektörde 5–6 sene önce başladı. Özelde olan devlette de var mıdır bilmiyorum. Ama ben özel sektördeyim kızımda 2 sene yarım gün çalıştım istesem 4 sene daha çalışabilirdim ama tam güne döndüm. Sigortan yarım gün ödeniyor maaşın yarım yatıyor.
Ücretli izin bittikten sonra özelde 6 ay ücretsiz izin hakkın var istersen onu kullanıp sonrasında yarım gün başladım 2 sene:)
Birde devletin sistemi var yine yarım gün ilk çcpukta 2 ay 2. Çocukta 4 ay max burada maaşın yarısını işveren yarısını devlet veriyo tama yakın maaş alıyorsun süresi çok daha kısa.

Hatırladım yada benzer biri yazmıştı aynı şeyi hatta biz sağlıkçı olmadığımız halde bide bayıl Feriha diyesim geldi doktora.
Betayı daha iki gün sonrasına bakmadan değerlendirmek de ne bileyim shhshshd
Sana ters yaparlarsa sende onlara yap.
Hürrem Sultan gibi gebeyim ben diye ortalık da gez

Tatlım part time çalışıp sigorta ve maaşı part time alınca anneye sunulan birsey olmuyor ortada sigortanın tam yatması özellikle çok ama çok önemli. Ama tabiki böyle bir hak olması da çok avantaj işini kaybetmiş olmuyorsun.
Yarım gün çalışma hakkını istediğin zaman kullanma olayı iyiymiş bana böyle dememişlerdi.

Orası öyle tabide işte insan şükrediyo bunada :) mesela özelde de isterdim 2 sene ücretsiz hakkım olsun max 6 ay olması devletten ayrışması çok saçma. Ben bankacıyım ya yarım gün hakkımı sabah 9-12.30 arası kullanmıştım çok iyi oluyodu gün sana kalıyodu :) ücretsizden sonra büyük ihtimal yine öyle yaparım ama zaman ne gösterir bilemiyorum. Keşke her anne sektöründen bağımsız en az 2 yıl bebeğiyle zaman geçirebilse o kadar kıymetli ve değerli ki o 2 yıl

Aaa o kadar mı olmuş yan etki bende bugün oldum da baya kolum ağrıyor ishal oldum durduk yere şiddetli bir şekilde
Halsizlik ateş, 5 gün ishal oldum, her yerim ağrıyordu korona olmuş gibi. İlk yapıldığı gün değil de ertesi gün oldu

Ben kamuda çalışıyorum bizde de yarım gün çalışma hakkı yok mesela. Bir kere 8hafta-8 hafta uygulaması çok çok yetersiz maalesef kesinlikle iyileştirilmesi lazım. Hele ikiz hamilelikte ekstra 2 hafta mı ne ekleniyor yani şaka gibi. Bu uygulamalar yurt dışında böyle midir yani sanmıyorum

Ahahahhaha ters psikoloji iş görür diyorsun hadi bakalım

Şu an kolum çok ağrıyor beklediğim bir şey de birde şiddetli ishal ve ağır uyku yaptı bakalım yarın nasıl olacak teşekkür ederim canim

Halsizlik ateş, 5 gün ishal oldum, her yerim ağrıyordu korona olmuş gibi. İlk yapıldığı gün değil de ertesi gün oldu
Bende aynıyım bugün işte demekki normal yan etkiler canım olsun sağlığımız için inşallah

Bende ilk gün halsizlik, ikinci gün kol ağrısı oldu. İshal de oldu 3 günden sonra geçiyor genelde
Normal yan etkiler demek ki canım birden bire şiddetli bir ishal yaşayınca noluyor dedim nefes bile alamadım resmen. Hayırlısı inşallah üç gün sonra geçsin

Ay ben hala gidemedim sağlık ocağına. Gittiğimde bu zamana kadar nerde kaldın diye azarlarlar falan diye korkuyorum
Bende gidemedim başlarda miğde bulantıları uyku isteği vardı şimdide sıcaklardan İzmir de durmak istemiyorum derken hala haber vermedim zaten herşeyi doktorum takip ediyor

Eğer çocuk ilk 6-7 ayındayken çok engebeli taşlı yokuşlu ( örneğin Efes antik tiyatro veya Alaçatı sokağı gibi) yerlere gitmeyi planlamıyorsanız kesinlikle Bailos ve priam arka tekerlerin büyüklüğünden -kendi büyüklüğünden falan çok hantal hatta İzmirde satış danışmanı kız baya İzmir için hiç tavsiye etmem ekstra bir katkısı yok size özelliklerinin dedi Priam genelde daha gösterişli durduğundan tercih ediliyor dediler kabin boy yada baston tarz olanlar içinde 1 yaş sonrası anneler ikinci bebek arabası olarak priam ın falan yanına alıyor dediler ben mios tercih ettim ve çok çok mutluyum hem küçük hem konforlu tek olayı kabin boy değil yinele görerek aldık arkadaşlarımıza danıştık falan bakalım ama ingiltere uçuşumuzda gördük uçuş kapısına kadar getirilip son an kabine verilebiliyor mios ve her tür bebek arabası sıkıntı yaratmadılar kimseye hatta bire bir miosu verirken gördük

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…