- 3 Haziran 2022
- 2.120
- 5.029
- 78
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #15.161
genelde kramp ağrı ve kabızlık kaynaklı veriliyor canımkizlar doktorum bana magnezyum vermedi başından beri folikasit decavit şimdie d vitamin damla ve gyna ferro sanol verdi sizlere magnezyum vermiş acaba neye göre verildi
BenimDün de yazdım cevap yazmadınız devamlı alttan sıkıstırma tuvalete gitme gibi oluyormu sizde de hatta 2 gun dur rahimde hafif agrı da hissettim akşam dinlendim hafifledi. Ama sıkıstırma hıssi gecmıo tuvalet e saatte 1 gidiyorum içtiğim su 2 lt anca. Çok oturmayım die arada dolanıyorum agır işim yok burada.
Paket aldım ama doktordan numara falanda almadım cmtesi randevum var, gelsede bir gitsem.
Tüm uyusmustur yoksa sezeryana alamazlar öyle normal uykuda. Tüm uyusuklukta uyandiktan sonra sonra bayağı sancı çekiyorsun ama belden aşağısı için öyle değil bir gün sonrasına başlıyor tam sancıların. Ama iki üç güne bayağı rahatlıyorum her ikisinde de.. bebeğin kalbinin yavaş atma sebebi doğmadan önce olan bir şeyse bir şey diyemem ama doğduktan sonra oluşmuşsa tüm uyustugu için anestezi bebeğe de geçiyor yarı uyusmada geçmiyor bebeğe. Bunu bana anestezi doktorum söylemiştiSlm anneler benisler iyidir insallah bisi sorucaktim bugun esimin yegeni sezeryan oldu bebegin kalbi yavas atiyormis sukir saglikla geldi bebesiniz merak ettigim su anne tok oldugu icin belden asagi uyusturmamislar sadece uyutmuslar uyandigi gibi agri feryat figanmis ve eslinede kimseyede boyle bisi yapacaz dememis tok karin oldugu icin sadece uyutmuslar dogru bir uygulamai bana yanlis geldi bi bilginiz var mi acaba
Her kelimesine katılıyorum, biz böyle okuyoruz araştırıyoruz vs ama tamamen ona göre şekil alıyor herşey. Kanguruda taşımak ta güvenli bağlanma için önerilen bişey zaten süresi size ve bebeğe göre değişir o ayrı. Herkes kendi çocuğu için en iyisini yapmak isterAraştırma yapmak heves etmek belki çevreden gözlemlediğiniz ebeveynlere özenmek örnek almak hepsi çok güzel bunların. Ama kucağınıza aldığınızda inşallah onların fikirlerimizin uzantıları olmadığını anlayacağız. Ben şu an çok merak ediyorum beni nasıl biri bekliyor bu defa? Karakteri mizacı nasıl acaba kızımın? Oğlum sadece memede uyudu 2 yaşına kadar, gündüz uykusunu hiç bi zaman sevmedi , yoğurtlu makarna yediremem hala yoğurt ayrı kasede makarna ayrı tabakta olacak illa. Ama bi başkası sadece ayağında sallayarak uyutabilmiştir mesela. Ya da makarnayı asla sade yemez de yoğurtla karıştırarak yer. 2 yaşında evet sizden ayrı kendi kendine yetebilme mekanizmasının gelişmesini istersiniz ancak onun tek istediği kucağınzda size yapışık bir şekilde yürümeyi istemek de olabilirbirlikte öğrenmek ve birlikte büyümek böyle bişey. Yeni bir bebek doğup büyümüyor sadece bir anne de doğuyor büyüyor ve öğreniyor. 2. Bebek de olsa 3. De olsa
Bu şekilde doğumlarda 24 saat bişey yememek 6 saat önce de su alımını kesmek gerekir çünkü bölgesel anestezi sadece bel altını uyuşturur ve ameliyat sırasında vücudun diğer kısmı kendini uyanık sandığı için işlevleri uyabıkmış gibi devam eder. Mide de bulunan yiyecek parçacıkları akciğere kaçabilir mesela. Yani uygulama doğru hatalı olan eşinizin yengesi.Slm anneler benisler iyidir insallah bisi sorucaktim bugun esimin yegeni sezeryan oldu bebegin kalbi yavas atiyormis sukir saglikla geldi bebesiniz merak ettigim su anne tok oldugu icin belden asagi uyusturmamislar sadece uyutmuslar uyandigi gibi agri feryat figanmis ve eslinede kimseyede boyle bisi yapacaz dememis tok karin oldugu icin sadece uyutmuslar dogru bir uygulamai bana yanlis geldi bi bilginiz var mi acaba
Haftada 2-3 kere sütlü buzlu kahve yapıyorum.Bu sıcak havalarda kararında olduğu sürece güzel ferahlatıyorHiç içilmez diye bişey yok tatlım günde 1 bardak kahve ve çay içebiliriz ben normalde her gün bir fincan Türk kahvesi kesin içerdim ama hamilelikte tiksindim onun yerine sütlü granül ya da soğuk kahve içiyorum. Zararlı olan aşırıya kaçmak
Bende kabızlık problmei vardı . O sırada suda eriyenlerden verdi.Midem bulandığı için içemedim. Doktorumdan hap şeklinde olanları kullanmak isteidğimi söyledim.Tekrar yazdı.Ama bir öncekinin süresi dolmadığı için eczane vermedi. Ağustos ortasını bekliyorum bendekizlar doktorum bana magnezyum vermedi başından beri folikasit decavit şimdie d vitamin damla ve gyna ferro sanol verdi sizlere magnezyum vermiş acaba neye göre verildi
1 Sade Türk kahvesi hemen her gün içiyorum ben.Ben kahve zarar verir diye içmedim hiç sadece iki defa soğuk kahve içtim onda da hep pişman oldum neden canım istiyor diye suçların kendimi
Belden aşağı uyuşturma önüne gelene yapmıyorlar isteğe bağlı diye biliyorumSlm anneler benisler iyidir insallah bisi sorucaktim bugun esimin yegeni sezeryan oldu bebegin kalbi yavas atiyormis sukir saglikla geldi bebesiniz merak ettigim su anne tok oldugu icin belden asagi uyusturmamislar sadece uyutmuslar uyandigi gibi agri feryat figanmis ve eslinede kimseyede boyle bisi yapacaz dememis tok karin oldugu icin sadece uyutmuslar dogru bir uygulamai bana yanlis geldi bi bilginiz var mi acaba
Şimdi anladım canım çünkü diğer türlü olmazdıAy yok tabi ki 2 yaşındaki bebeği bende komple kanguruda taşımadım öyle bişey değil benim kastettiğim. Mesela uzun yürüyüş yapacağınız zaman bebek arabasıyla gidersiniz ya bi yere bebek yorulunca falan biner ben bebek arabasını nerdeyse hiç kullanmadım hep kanguru taşıdım uykusu geldi yoruldu hop kanguruya geçtik
Tabi tabiŞimdi anladım canım çünkü diğer türlü olmazdı
İkisinide yaşamış olduğun için sormak istedim canım neden genel tercih ediyosun? Benim ilk doğumum sezaryen ben genel istedim doktor ikna etti ilk anı yaşa bebeğinin plasentasını kesmeden kucağına verelim dediler. Epidural+spinal oldum. Ağrı çok olmadı ama epidural belden aşağı kaslarımı çok inaltif ettiği için gaz çıkarmada çok sorun yaşadım saatlerce çıkaramadım o beni mahvetti çıkarınca rahatladım. Genelde gaz sıkıntısı falan olmuyo dimi? Bu sefer nasıl yapsam karar veremiyorum1 Sade Türk kahvesi hemen her gün içiyorum ben.
200 mg kafein geçmedikçe sıkıntı yok
Belden aşağı uyuşturma önüne gelene yapmıyorlar isteğe bağlı diye biliyorum
Ben ilkinde genel ikincide belden uyuştum. Ama geneli tercih ederim.
Canım sen bir tane bebek deterjanı onermistin ss almıştım bulamadım tekrar söyler misinİkisinide yaşamış olduğun için sormak istedim canım neden genel tercih ediyosun? Benim ilk doğumum sezaryen ben genel istedim doktor ikna etti ilk anı yaşa bebeğinin plasentasını kesmeden kucağına verelim dediler. Epidural+spinal oldum. Ağrı çok olmadı ama epidural belden aşağı kaslarımı çok inaltif ettiği için gaz çıkarmada çok sorun yaşadım saatlerce çıkaramadım o beni mahvetti çıkarınca rahatladım. Genelde gaz sıkıntısı falan olmuyo dimi? Bu sefer nasıl yapsam karar veremiyorum
Kuzum aslında doğum yapmadan önce minoris almıştım bir şişe gram leke çıkarmadı bitene kadar kullandım sonra başka doğal arayışına girdim bunu farkettim ve o günden bıgüne bunu kullanıyorum. Buda efsane kir çıkarmıyo ama zaten benişler çok hızlı büyüdüğü için bi kıyafeti uzun süre giyemiyolar değişmek zorunda kalıyoruz. hemde minorise göre bi tık daha etkili:)Canım sen bir tane bebek deterjanı onermistin ss almıştım bulamadım tekrar söyler misin
Anladim canim ama belden aşağısıni uyusturmuslarsa neden uyandığında çok fazla acı çekmiş olabilir ki?Muhtemelen genel anestezi veremeyip belden aşağısını uyuşturmuşlardır ve sedasyonla da uyumasını sağlamışlardır. Sedasyon da çok yaygın kullanılan bi yöntem benim bacağımdan platin çıkarırlarken belden aşağımo uyuşturmuşlardı sadece ben ameliyat masasında panik olunca sedasyon ile de uyuttular oradan hatırlıyorum ama genel anestezi olmuyor o
Ben hayallerle girdim belden uyuşmalıya ilk ağlamasını duyucam yanıma vercekler filan çok pozitif girdim hatta yanımda fotoğraf makinesi gözlük ameliyathaneye baya şeyle gittim foto isteyecektim gözlük takıp bebeme bakacaktım filan dediğin gibi ilk yanıma verilir filan sandımİkisinide yaşamış olduğun için sormak istedim canım neden genel tercih ediyosun? Benim ilk doğumum sezaryen ben genel istedim doktor ikna etti ilk anı yaşa bebeğinin plasentasını kesmeden kucağına verelim dediler. Epidural+spinal oldum. Ağrı çok olmadı ama epidural belden aşağı kaslarımı çok inaltif ettiği için gaz çıkarmada çok sorun yaşadım saatlerce çıkaramadım o beni mahvetti çıkarınca rahatladım. Genelde gaz sıkıntısı falan olmuyo dimi? Bu sefer nasıl yapsam karar veremiyorum
Teşekkür ederimKuzum aslında doğum yapmadan önce minoris almıştım bir şişe gram leke çıkarmadı bitene kadar kullandım sonra başka doğal arayışına girdim bunu farkettim ve o günden bıgüne bunu kullanıyorum. Buda efsane kir çıkarmıyo ama zaten benişler çok hızlı büyüdüğü için bi kıyafeti uzun süre giyemiyolar değişmek zorunda kalıyoruz. hemde minorise göre bi tık daha etkili:) Eki Görüntüle 3278328
Ben hayallerle girdim belden uyuşmalıya ilk ağlamasını duyucam yanıma vercekler filan çok pozitif girdim hatta yanımda fotoğraf makinesi gözlük ameliyathaneye baya şeyle gittim foto isteyecektim gözlük takıp bebeme bakacaktım filan dediğin gibi ilk yanıma verilir filan sandım
Tabi öyle olmadı benim dana hiç ağlamadı ben panik oldum apar topar çocuk doktoru temizleyip kuvöze götürdü. Korkulu rüya idi benim için kuvöz. Hastane odasında hiç bebekli bir anne olamadım hep ben hastaneden taburcu oldum oğlum kuvözden 4.gün çıktı.
İstememe sebebim de şu baş dönmesi çok yaptı ayakta duramadım wcye filan zor gittim panik atak gibi nefes alamadım suyu mu çok içmek gerekirmiş öyle bir şey. Hasta bakıcılar artık altıma sürgü koydu wc ye kalkamayınca vs.
Yani hem hayallerimin suya düşmesi hem de baş dönmesi şimdi istemiyorum gerek yok.
Gaz sancısı filan bence aynıdır sonuçta ameliyat ederken bağırsak mağırsak hepsi yerinden oynuyor vs. Gaz için zaten beslenmene dikkat edip yürüyorsun onlardan yana telaşım yok . Uyuşma şekliyle den ziyade bence doğum çeşidiyle ilgili.
Belden olan da çok hızlı oluyor zaten hemen açıp bebeği çıkarıyorlar. Diğerinde uyanana kadar dünyadan haberin olmuyor.
İşte öyle canım. Hayırlısı olsun. Doktor fikrimi değiştirmez ise böyle düşüncem. Ama doktorum da ısrarcı bir tip değil ben ne dersem bana uyar gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?