2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Of ne yapsam bilemiyorum 25. Haftada kendi doktoruma soracağım boyu ne kadar olur diye
Ben o zaman şöyle düşünmüştüm ama hiçbir bilimselligi yok 40 haftaya 20. Haftaya kadar 27 le gelmiş bu 20 daha var bu bu kadar daha büyür 54 olur +2 de nereden geldi bilmiyorum

Yok canım sıcak su erken doğuma sebep olmuyor sordum ben doktora ıkinmak sebep olur dedi kabız olmamaya dikkat et. Sıcak olmasa da ılık suya otur en azından çok iyi geliyor. Fitil bu canim
Yaa korktum böyle diyince siz offf. Magnezyum arada içiyorum aklıma gelirse progestan kullanmıyorum kanamam falan olmadı ki hiç doktora söylüyorum bu sertlesmeleri normal dedi bana. Rahim ağzı uzunluğm da normal ölçülüyor. Şeker içinde 24. Haftada randevu aldım. Diyet yapmıyorum ☹
Dediğim gibi doktora söyledim normal dedi geçen hafta detayliya girdim 34mm ölçülmus rahim ağzı 1 aydır oluyor bu kasilmalar dogum kasilmasi olsa benimde rahim ağzım kisalmazmiydi.
Ben anlamadım şimdi akıntı zararlı bir şey mi? Benim sürekli var. Geçen hafta doktora beyaz akıntım var dedim. Gebelikte normal dedi
Bende anlamadım valla arkadaşlar mantar diyor koku kaşıntı yok ama doktora göre de normal
Öyle olumsuz bir şey söyleyen olmadı bana. Ben de sormadım ama sanmıyorum çünkü
Tamam teşekkür ederim

Eklentiler

• 20230811_193837.webp
    19,9 KB · Görüntüleme: 53
Nasıl hesaplıyorlar peki? Bana hiç bir şey söylemedi şu kiloda doğar vs diye
Onu sormak aklıma gelmedi hiç canım annemde gelmişti bu üst bacak kemiğini uzundu dedi doktor da evet boyumuzu belirleyen kemik odur dedi kiloyu da nasıl hesapladı bilmiyorum ben şeker vb bir şey olur mu diye korktum hayır dedi kesinlikle genetik özellikleri böyle demisti

Dediğim gibi doktora söyledim normal dedi geçen hafta detayliya girdim 34mm ölçülmus rahim ağzı 1 aydır oluyor bu kasilmalar dogum kasilmasi olsa benimde rahim ağzım kisalmazmiydi.
benim de ara ara sertleşme oluyor karnımda, doktor doğum kasılmaları bunlar dedi. ama saatler sürerse gel dedi ağrı acısını beklemeden dedi. rahim ağzım 31 mm en son 21.haftada bakıldı.

O kasilmalar taa en basindan beri oluyor bende. 5 haftalikkken bile sol tarafimda minicik kasiliyordu bebek. Simdi de kasiliyor hatta bazen belime vuruyor cok kasilirsa. Serklajliyim dikkatli ilerliyorum. Ama rahim agzi uzunlugum en son 50 mm di. Doktor kasilmalarin normal oldugunu soyluyor her soyledigimde

Kızlar benim sol ve sağ alt karnım sertleşiyor yürüyünce ama evde yürüyünce değil çarşıya inince oluyor, acaba doktoruma sorsam mı? Korktum bende şimdi

Hayırlı haberlerle gel inşallah canım
Teşekkür ederim şehir hastanesinde girdim normal ultrason gibiydi fotoğrafı da öyle verdiler, bi hayal kırıklığı olmadı değil her şeyi normalmiş çok şükür 550 gr dedi boyunu söylemedi galiba hatırlayamıyorum. Sıvı fazlalığını sordum şuan öyle bir şey yok dedi dikkat ettiğim için düzeldi sanırım.

Benim 10. Haftadan beri oluyor detaylı ultrasonda sordum sorun değil dedi ama nasıl bir çözüm sunuyorlar ya da nasıl bir boyutta olunca gidilmeli

Gözün aydın canım

Selam kizlar. Maalesef hastane odasindan yaziyorum. Detayli randevuma gelmistim. Gule oynaya basladi her sey. Ikizlerden birinin bir kulagini açıdan kaynakli goremedi. Vajinal baksak olur mu dedi. Tabi dedim. Bakar bakmaz hemen bir problemimiz var dedi. Aciklik olmus. Bebegin kesesi asagi dogru sarkmis. O an telastan tam anlamadim ama 25 olmasi gereken bir uzunluk 3 e dusmus.
Karindan ultrasonda asla bir sey gozukmuyordu dedi. Hatta karindan tekrar bakti. Acilen oda hazirlatti, yatisim yapildi. Serklaj yapti, yani dikis atildi.
Fiziksel olarak gobeginde de hic belirti yok dedi, bir agrim da yoktu. Aman kizlar her sey normal diye vajinal muayeneden cekinmeyin. Hatta 22 23. Haftalarda ozellikle isteyin. Eger mudahele etmeseydik 1 hafta 10 gune suyun gelirdi dedi bana.
Cok sukur operasyonda da su gelmemis. Dikisler tutana kadar bir 10 gun cok kritik dedi. Dikise regmen su gelebilir. Onu o zaman konusacagiz maalesef alttaki bebegi sonlandirmak zorunda kalabiliriz dedi.
Bu gece kalip yarin cikacagim hastaneden. Allahtan hastane yakin, su gelirse fln hemen 10 dk da gelecegiz.
Ama kizlar cok iyi detaylida da gayet hersey yolundaydi. 2 3 gun gerisim geride ama ikizler icin normal dedi. Sivilari da iyiymis. Insallah su riskli donemi de atlatiriz

Geçmiş olsun canım, umarım en kısa sürede dikişler tutar, ve şu 10 günü sağ sağlım atlatırsınız Allah’ın izniyle ikisi de zamanında sağlıkla gelsinler

Çok geçmiş olsun, inşallah sağ salim bebeklerinizle birlikte atlatırsınız bu süreci Kendinize çok dikkat edin, istirahat edin bol bol. İnşallah bu zamanlar hepimiz için sağlıkla çabucak geçer, sağlıcakla alırız miniklerimizi kucağımıza.

Ya çok çok geçmiş olsun, iyi ki hemen farkedilmiş… insallah iki bebeğinde seninle olacaktır

Cok gecmis olsun canim. Iyi ki farkedilmis mudahale edilmis. Insallah surec cok guzel ilerler. Dikisler tutar

Ya bugün niye böyle oldu inşallah hemencecik toparlarsın ikisinide kucağına alırsın sağlıklı sıhhatli inşallah

dayanamadım aldım yaa çok bişey almak istemiyorum dedikçe daha çok alıyorum ben
Ben de dayanamadim 3 tane tulum aldim. Cok tatli gorunuyorlar. Aslinda seneye yaz kac beden giyeceklerini kestirmek zor ama 9-12 aldim. Kucuk olmaz insallah yine

çok geçmiş olsun canım benim

Geçmiş olsun canım, inşallah en kısa sürede dikişler tutar ve şu 10 günü sağ salim atlatırsınız Allah’ın izniyle ikisi de zamanında sağlıkla gelsinler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…