2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Sen doğrusun yavrum

1 Mart 1. Ay şeklinde say dedi hamilelik orada başlıyor yumurta üretimiyle 1 Nisan olunca 2. Aya giriyorsun Mayıs 3 Haziran 4 temmuz 5 Ağustos 6 Eylül 7 Ekim 8 Kasım 9 kasimda bitince doğum oluyor benim tahminim 5 Aralık görünüyor doğumum

Ay ne güzel maşallah bende annelik duyguları arttıkça ben benimkilere hepten sinir oluyorum

Hastalıkları saymazsak şanslıyım galiba bilemedim şimdi şunu yazarken bile çarpıntım var ekmem arası yedim uzandım canlanamadım henüz
Kalsiyum eksikliği olabilir mi o çok çarpıntı yapıyormuş

Değil yavrum değil öyle Bi mantık yok zaten son satı baz alıncada şöyle düşün ilk öğrendiğin zamanı hatırla ilk ultrasonu haftalık hesaplamasını... Mesela benim hesabıma göre 5 haftalık olan bebek ultrasonda 3 haftalıktı, yumurtlama günü son satla olmuyor ondan 15 gün sonra oluyor ve aslında bat zamanı 2 haftalık gebelik oluyor geç döllenmeyse eğer regli zamanı en az 1 hafta geçmeden gebelik bile öğrenilmiyor.. Şimdi söyler misin nasıl bir doktor sana 2. Regli zamanı 2 aylık olursun dedi o doktorun aklındanda doktorluğundan da şüphe duydum doğrusu

Olay şöyle oluyor ben de bunu çok merak etmiştim vücut yumurta üretiyor o 14. Günde olgunlaşıp dolleniyor ya işte senin hamileligin o yumurtanın üretildiği gün başlıyor hatta adet olduğumuz zaman aşırı duygusal sinirli olmamız vücudumuzun cenin pozisyona geçmesinin nedeni de vücudun gebelik oluşup kaybettiğini sanmasiymis doç Dr mfk varya onun sayfasına da girip baktım onun hesaplaması da aynı

Kızlar tiroid için EUTHYROX kullanan var mı?
Gebelikte kullanımında bir sakıncası olur mu?
Triod yüksekliğinin Bebeğe etkisi zararı ne olabilir?
Benim de gebelik troidim var ben levotroin kullanıyorum gebelikte faydası bile var

Peki şunu merak ettim doktorun/senin tabirinle
1mart 1.ay oluyorsan
Ve 5aralıkta doğuracaksan
Sen 10aylık mı doğurmuş oluyorsun :)
1.ay mart
2.ay nisan
3.ay mayıs
4.ay haziran
5.ay temmuz
6 agustos
7 eylül
8 ekim
9 kasım
10.ay aralık :)

9+10 diyoruz ya oradaki +10 aralığa kayıyor

Şu mfk da olmasa tarihi değiştirmiş var ya tüm bilimsel şeyler çöpe gitmiş

Kızlar tiroid için EUTHYROX kullanan var mı?
Gebelikte kullanımında bir sakıncası olur mu?
Triod yüksekliğinin Bebeğe etkisi zararı ne olabilir?
Ben kullanıyorum euthyrox 50 mg. Zaten normalde de hipotiroidi rahatsızlığım var. Araştırdığım kadarı ile kullanmamamız halinde Allah korusun çocukta zeka gelişimi zarar görüyor. Yani kullanmamız gerekiyor eğer hormon değerinde bir sıkıntı varsa

9+10 diyoruz ya oradaki +10 aralığa kayıyor
En başta size dediğim hamilelik haftası hesaplama normal ay ile olmuyor işte sebebi yumurtlama zamanı
40 haftayı aylık haftalıklardaki 4 e bölünce 10 ay oluyor evet böyle olunca hiç bir hesap uymuyor ama döllenme zamanı yani yumurtlama zamanından başlayınca hesaplar oturuyor, o yüzden ikinci regli 2. Ay olamaz yumurta üretmesi demek döllenme olması demek değil ki regle yakın döllenme yaşayan var o zaman onlar ne oluyor günlük olan hamilelik nasıl bir aylık oluyo ooo beynim uyuştu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…