2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Kızlar tiroid için EUTHYROX kullanan var mı?
Gebelikte kullanımında bir sakıncası olur mu?
Triod yüksekliğinin Bebeğe etkisi zararı ne olabilir?
Ben kullanıyorum Tsh yuksek cıktı euthyrox 25 hafta içi, haftasınu 50 kullanıyorum. İlk dahılıyeye gonderdıler kan sonucları cıkınca. Doktor sıkı tembihledi dıkkat et die. İlacı aksatmıyorum sabah ac karna kahvaltıdan 30dk önce içiyorum.. Doktor dediyse asla ihmal etmeyin

Kızlar ben de bugün çok kötüyüm. Karnım semsert, kasılıyor ve bel ağrım var çok kötü. Neden birden böyle oldu asla anlamıyorum
Ben de cok kotuydum dun surekli kasildi karnim tas gibiydi. Belime de vurdu bazen. Biraz sonra doktora gidecegim. Neden boyle olduk biz ya. Retrodan mi yeniaydan mi hepimizi vurdu

Ben de cok kotuydum dun surekli kasildi karnim tas gibiydi. Belime de vurdu bazen. Biraz sonra doktora gidecegim. Neden boyle olduk biz ya. Retrodan mi yeniaydan mi hepimizi vurdu
hadi bilim adamları bunu da açıklasın gruptaki herkes döküldü bir anda. stres yapma benim uykudan uyandıran bir sancım vardı ona rağmen açılmam olmadı çok şükür kasılmalarda ilk 24 saat çok önemli dedi drum seninki de dün olduğuna göre atlattın en riskli saatleri bir şey olmaz allahın izniyle

Dun aksama kadar kasilan ben degilmisim gibi simdi de hicbi belirti yok. Insallah rahim agzi kisalmamistir

Benim de kayınvalidem değil annem budı bıdı çok gezme onu yapma şundan eksik kal. Normalde bu yaz sadece bi tatil planımız vardı tüm yazı ankarada geçirecektim ama eşim hesapladı 8 kez uçak bileti almış bize annem isyanda bi evde oturun diye

Kızlar.Akıntılar, kramplar hazımsızılık kabızlık hepsinin başangıcı 21. Hafta pek çoğumuzn pert oluşu bu hafta ile başladı

21. gebelik haftasında hem siz hamileliğinizin yarısına geldiniz hem de çok ilginç bir şekilde bebeğiniz de doğacağı boyun yarısı kadar oldu.
Gebeliğin 21. haftasında annedeki değişiklikler şöyledir:

– Vajinadan gelen beyaz bir akıntı,

– Karnın alt kısmında ağrılar,

– Kabızlık ve bacak krampları,

– Midede yanma, hazımsızlık ve gaz sorunu,

– Karın bölgesinde ve yüzde cilt renginde değişiklikler,

– Kan basıncı artacağı için kalp atışlarında hızlanma,

– Baş ağrıları ve baygınlık hissi.
22.Hafta
22 haftalık bebek kollarını, bacaklarını hareket ettirdikçe karnınızda kelebek çırpınışlarına benzer bir his duyabilirsiniz. Hareketleri daha erken hisseden anne adayları, bu haftadan itibaren biraz daha güçlü hissedebilir.

Dun aksama kadar kasilan ben degilmisim gibi simdi de hicbi belirti yok. Insallah rahim agzi kisalmamistir
Allahın izniyle bir şey olmaz başka belirtilerinde olurdu o kadar sürede, kısalsa bile çözümü var bunların Allah gereksinim hissettirmesin.şuan tekme bile atsa kasılma mı bu diye evhamlanıyorum dünden beri

ben de mecburen ayağı yanmış it gibi gezdim ama o kadar korktum ki artık karşıya geçerken dikkat ederim

A acep84
Canım benim gebelik öncesi çıktı tiroidim 7'ye yakındı.
Euthyrox kulanmaya başlayınca düşüş gerçekleşti.
Gebelik başladığında her ay düzenli kan testi vereceksin .HOrmonlar tiroidi sürekli değişirecek denildi.
Geçen ay 1,37'ye kadar inmişti değerim mutluydum çünkü 2,5 üstü bebeğin çok ciddi zararlar verebiliyor. Son kan tahlilimde 3,5 çıktı test sonucu ile apar topar dozajını arttırdık. Gebelikte 5'e yaklaşması düşüğe sebep olabiliyor.
Benim 3,5-4 ay çok ciddi kusma problememim vardı ve geçmiyordu onunda %90 sebebinin yükselip düşen tiroit olduğunu söylediler.
Şuan 21+4 haftadlığım düzeldim diye seviniyordum sabahları istisnasız 15 dk kusuyorum. Büyük olaslık tiroit kaynaklı sıkıntılarım çözülmedi.
Tiroidinn çok düşmeside sıkıntı 1'in altına indiriğinde eksili değerlere yaklaşırsa bu seferde o yönde aynı sıkıntıları yaşayabiliyoruz.hep ideal seviyede tutturmak lazım. Aylık Tiroit testini sakın kaçırma

Amin insallah canim saglikla kucagimiza alalim insallah yavrularimizi

canım tam olarak doğru anladım mı bilmiyorum ama;
joie kubbie sleep diye bir park yatak var hem boyutu park yatak kadar büyük değil (anne yanı beşikler kadardır bilemedin bir tık büyüktür) hem de anne yanı olarak tek yanı aşağı inebiliyor ben ondan aldım mesela odamı daraltmasın diye.

Büyüyen beşik istiyorsan da googlea trend büyüyen beşik yazdığında çıkan beşiği çok beğeniyorum hatta aynı modeli instagramda yapan birçok sayfa da var. koçtaş vs birçok yerde bulabilirsin.

Yine de uzun bir süre park yatakta yatabileceğini söylüyor herkes (tabi yukarıda yazdığım park yatağı uzun vadeli düşünme) ama tabi oda yapacaksan bebeğine park yatak odanın görüntüsünü bozar bence yani ben o sebepten 90x190 yatak yaptırıyorum odasına, kendi odasına geçtiğinde o yatakta başlayacak yani yastıktı korumalıktı derken sevimli hale getiririm diye düşünüyorum, kapılı falan olacak kendi inip çıkabilsin diye, yanları korumalıklı beşik gibi (ileride çıkarılabilen)
beşik olarak da anne yanına aldığım joie kubbie dışında bir şey kullanmayacağım mesela. fikir olur belki sana da.

A acep84 ilk mesajı bulamadım ama görünce yazmak istedim. Ailevi genlerden dolayı bende tiroit hastasıyım uzun yıllardır. Hamileliğin öğrendiğim zaman 11 olmuştu tsh değerim bir anda. Çok korktun ama şuan ilaçla kontrol altında. Sadece bazen dengesi değişiyor ilaç dozunda ayarlama yapılıyor. İlaç öncesi ve sonrası en az yarım saat bir şey yiyip içmemek gerekiyor sadece. Korkma Allahın izniyle bişey olmaz kontrol altına alınabilen bir durum

Kızlar merhaba salı günü detaylı ultrason randevum var . 4000 tl vericem herşey yolunda giderse 20 dakika sürüyormuş ikiz gebeliktede 40-50 dakikada biter dedi. Normaldede bu kadar kısamı sürüyor ya. Ben tek gebelik için yarım saat ile 1 saat arası diye okumuştum.

Bebeklere hizli hizli bakiyor doktorlar, bende asil uzun suren soru cevap oluyor, o yuzden tek bebege gore 15 dk fark etmesi normal bence.

Selam kizlar, serklaj sonrasi birazdan taburcu olacagim. Feritinim biraz dusuk ama demir ilaci kabiz yapar diye vermedi. Bana tavsiye verin nasil besleneyim?
Demir için mantar et tüket canım, Ayreten bir yemek kaşığına pekmez biraz da limon damlat iç

Selam kizlar, serklaj sonrasi birazdan taburcu olacagim. Feritinim biraz dusuk ama demir ilaci kabiz yapar diye vermedi. Bana tavsiye verin nasil besleneyim?
Yeşil yapraklı sebzeler
Kırmızı et balık beyaz et, kuru üzüm, badem, kayısı, yumurta pekmez, kuru baklagıller
Banada ilacı verildi. OROFERON ac karna içip yemek ten Sonra 2 saat ıcınde süt cay ıcilmemesi gerekirmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…