- Konu Sahibi sunshine__
-
- #18.361
benim sin adet tarihim 1 Mart doktorun ultrasonda 8 Aralik. 1 nisanda 4 haftalik hamile olmus oluyoruz 4 + 1 gunluk gibiDeğil yavrum değil öyle Bi mantık yok zaten son satı baz alıncada şöyle düşün ilk öğrendiğin zamanı hatırla ilk ultrasonu haftalık hesaplamasını... Mesela benim hesabıma göre 5 haftalık olan bebek ultrasonda 3 haftalıktı, yumurtlama günü son satla olmuyor ondan 15 gün sonra oluyor ve aslında bat zamanı 2 haftalık gebelik oluyor geç döllenmeyse eğer regli zamanı en az 1 hafta geçmeden gebelik bile öğrenilmiyor.. Şimdi söyler misin nasıl bir doktor sana 2. Regli zamanı 2 aylık olursun dedi o doktorun aklındanda doktorluğundan da şüphe duydum doğrusu
Meet you nun uygulamasını kullanıyordum hala onu kullanıyorum orada da bak aynı şekildeEn başta size dediğim hamilelik haftası hesaplama normal ay ile olmuyor işte sebebi yumurtlama zamanı
40 haftayı aylık haftalıklardaki 4 e bölünce 10 ay oluyor evet böyle olunca hiç bir hesap uymuyor ama döllenme zamanı yani yumurtlama zamanından başlayınca hesaplar oturuyor, o yüzden ikinci regli 2. Ay olamaz yumurta üretmesi demek döllenme olması demek değil ki regle yakın döllenme yaşayan var o zaman onlar ne oluyor günlük olan hamilelik nasıl bir aylık oluyo ooo beynim uyuştu
Zaten hafta 7 gün 4 hafta 1 ay etmiyor 28 gün ediyor bundan kaynaklı basitçe ay ve hafta hesabının uyuşmamasıEn başta size dediğim hamilelik haftası hesaplama normal ay ile olmuyor işte sebebi yumurtlama zamanı
40 haftayı aylık haftalıklardaki 4 e bölünce 10 ay oluyor evet böyle olunca hiç bir hesap uymuyor ama döllenme zamanı yani yumurtlama zamanından başlayınca hesaplar oturuyor, o yüzden ikinci regli 2. Ay olamaz yumurta üretmesi demek döllenme olması demek değil ki regle yakın döllenme yaşayan var o zaman onlar ne oluyor günlük olan hamilelik nasıl bir aylık oluyo ooo beynim uyuştu
Bana da kırıp kullan dedi doktorum. Aç karna kullanacağım değil mi? Bu arada tshınız kaç çıkmıştıBen kullanıyorum 6. Haftadan beri falan. 25lik
Benim de yeni başlamamı söylediler. Acaba geç mi kaldım. TSH değeriniz kaçtı?Ben kullanıyorum euthyrox 50 mg. Zaten normalde de hipotiroidi rahatsızlığım var. Araştırdığım kadarı ile kullanmamamız halinde Allah korusun çocukta zeka gelişimi zarar görüyor. Yani kullanmamız gerekiyor eğer hormon değerinde bir sıkıntı varsa
Çok teşekkür ederimBenim de gebelik troidim var ben levotroin kullanıyorum gebelikte faydası bile var
Değerim normaldi canım hamilelik öncesinde de kullanıyordum çünkü ilacı aynı doz olarak benim zaten yaklaşık 6 senedir kullandığım bir ilaç hashimato rahatsızlığımdan dolayı aynı şekilde kullanmaya devam ediyorum ayda 1 defa da kan tahlili yapıyorum doz belirlemesi için ama bu ilacın dozu kilo alımına göre düzenleniyor daha çok ben de henüz 3 kilo aldım bu yüzden hala dozum değişmedi , ama gebelikte bazı gebelerde sadece gebeliğe özel olarak da bu hormon dengesizleşebiliyor o zaman düzene koymak için yine ilaç gerekiyor seninki de bu şekilde sanırım ilk trimestrdaki kan testinde bir sıkıntı yoksa belki kilo alımına bağlı olarak rahatsızlık kendini yeni belli etmiştir bu yüzden geç kaldığını sanmamBenim de yeni başlamamı söylediler. Acaba geç mi kaldım. TSH değeriniz kaçtı?
2,77çıkmıştı. Ama hamilelik öncesi de dönem dönem yükseldiği için benimde isteğimle ilaç başlandıBana da kırıp kullan dedi doktorum. Aç karna kullanacağım değil mi? Bu arada tshınız kaç çıkmıştı
Bende beş buçuk diyorum iki hafta iki haftadır
Sen dogru hesapliyosun kuzum. 6. Ayi bitiriyoruz. Yani 6 aylik olucaz. 5.5 demen de dogrusu.Hayıııırrrrr tamamen yanlış hesap yapıyorsun
Kasım değil aralık oluyor 9. Ay
Senin son sat ne zaman
Bak benimki 8 mart şimdi say bakalım
1 Nisan
2 Mayıs
3 Haziran
4 Temmuz
5 Ağustos
6 Eylül
7 Ekim
8 kasım
9 aralık...
Erken veya geç doğması mümkün tahmini doğumum 13 Aralık ama ben tık daha erken bekliyorum nedense aralığın ortasını bulmayacak gibi geliyor
40+10 gün hamilelik
Bazı bebekler 42. Haftada bile doğuyor kendi gelmeyen bebeklere su sancı veya sezeryan yapılıyor, 38. Haftada erken doğanlar gibi işte... 39+1 i kim dedi sana
Çok teşekkür ederimDeğerim normaldi canım hamilelik öncesinde de kullanıyordum çünkü ilacı aynı doz olarak benim zaten yaklaşık 6 senedir kullandığım bir ilaç hashimato rahatsızlığımdan dolayı aynı şekilde kullanmaya devam ediyorum ayda 1 defa da kan tahlili yapıyorum doz belirlemesi için ama bu ilacın dozu kilo alımına göre düzenleniyor daha çok ben de henüz 3 kilo aldım bu yüzden hala dozum değişmedi , ama gebelikte bazı gebelerde sadece gebeliğe özel olarak da bu hormon dengesizleşebiliyor o zaman düzene koymak için yine ilaç gerekiyor seninki de bu şekilde sanırım ilk trimestrdaki kan testinde bir sıkıntı yoksa belki kilo alımına bağlı olarak rahatsızlık kendini yeni belli etmiştir bu yüzden geç kaldığını sanmam
Çok teşekkür ederim. Benim de 5 civarlarında şu an2,77çıkmıştı. Ama hamilelik öncesi de dönem dönem yükseldiği için benimde isteğimle ilaç başlandı
Benim de oluyor bu aralar normal sanırım, enfeksiyon var mı ?Kızlar ben de bugün çok kötüyüm. Karnım semsert, kasılıyor ve bel ağrım var çok kötü. Neden birden böyle oldu asla anlamıyorum
Hayır enfeksiyon yok çok şükür. Ama sanırım grip oluyorum. Bademciklerim de ağrımaya başladı.Benim de oluyor bu aralar normal sanırım, enfeksiyon var mı ?
Ben kullanıyorum ya 8 ya da 9. haftadan itibaren. Benimki 25'lik. Sabahları kahvaltıdan bir yarım saat evvel alın.Kızlar tiroid için EUTHYROX kullanan var mı?
Gebelikte kullanımında bir sakıncası olur mu?
Triod yüksekliğinin Bebeğe etkisi zararı ne olabilir?
Estafurullah :) Yok ilaç kilo aldırmıyor aksine tiroid bezi az çalşırsa ve ilaç kullanmazsak metabolizmamız yavaş çalışacağından kilo alırızÇok teşekkür ederim
Peki ilaç kilo mu aldırıyor? Çok soru sordum kusura bakmayın
Ya tamam bilerek fenalık yapmıyorlarda sorun düşüncesizlikleri Allah bilir doğumdan sonra nelerle uğraşacam arada aklıma geliyoda kendi kendime sinirleniyorumben öncesinde çok sinirlendim herhalde ondan artık kızma evresini geçtimkvdemin yaptığı bazı şeylere nası ya oluyorum ama yok bilerek yapmaz falan diyorum
of aynı korku bende de kvdem açısından var ama kızınca laftan anlıyor allahtanYa tamam bilerek fenalık yapmıyorlarda sorun düşüncesizlikleri Allah bilir doğumdan sonra nelerle uğraşacam arada aklıma geliyoda kendi kendime sinirleniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?