2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Cıdden cok zor kadın olmak ya, butun cıleyı bız cekıyoruz

Kızlar ilk 3 ay mide bulantısı yüzünden hep rapor almak zorunda kalmıştım çünkü işim sürekli konuşarak, konuştukça midem kalkıyordu müşterilerle konuşamıyorum hiç. Şimdi doktora geldik tetanoz yine kötü etti beni, rapor verirler mi yine de sizce? Sağlık ocağı veriyor çünkü

Esımın koltugu benım kafa hızamda alt tarafı gormesıne ımkan yok ama karanlıkta sankı kalcamı kım görecek, yanı gorse ne olacak, yıne de sagımı solumu cekıstırıyor cok gülmüştük, vajınal almıyorlsr hıc normalde, bızım hastanede karından bakıldıktan sonra vajınale gecılecegı zaman sızı dısarı alalım dıyorlar hep doktor bıle bakmıyor kı adam cıns ıste, benım doktorum da kadın, bazen erkek asıstan oluyor ıcerde, karından bakılacağı zaman bıle adama ters ters bakıyor

O ofsistimcidden canim sen hastaneden ciktiktan sonra tekrar sancin oldu mu? Doktor nidicard gibi bi ilac verdi mi
tekrar sancım oldu canım ara ara da hala ufak kasılmalar oluyor ama şiddeti çok daha az. bir de pozisyon değiştirince ya da hafifçe yürüyünce geçiyor o gün olan sancım geçmiyordu. daha önceye göre farklı olarak akıntımda çok ciddi artış var. progesterona başladım ve magnezyumun dozunu arttırdık ekstra ilaç vermedi çünkü o gün akşam sancım geçmişti ve açılmam olmadı. dün dr gittim tekrar ilaca bir ay kadar devam edeceğim ve ağır iş yapmamı vs yasakladı.

Sabah yine 1 saatte 4 defa filan sanci oldu. Nidicardi icince karnim yumusadi cok sukur simdi. Ilacin etkisi gecince ne olacak diye korkuyorum

Next to me aldıysan Juno neden aldın?
Kv ye anneye mi biri gezmeye giderken filan?

Babyjörn ana kucağı düşünüyo musun?
Cnku evin icinde onunla dolastirmak ve dedigin gibi biyerde uzun kalicaksak kendi yataginda uyutmak icin. Anakucagi tak yatisli gerci ama olsun bide herkes almis die aldim acikcasi
Babybjorn aldim cnm.
Buyuk alinicak bisey kalmadi. Bir tek cop ve alt acma zimbirtisina karar vericem okdr.

Bu arada gittigim hastanenin dogum fiyatini ogrendim, korkunc
Koc universitesi 39000, sezeryan 3 gece kalmali.
Suit oda secenegi yok, oda kucucuk.
Arti bebek paketi ayriymis 8800. Ikiz oldugu icin bana bebek paketi x2.
eve yemek mis, oncesi sonrasi egitimlermis, hic bir ekstra hizmet de yok. Hastanede kaldigin 3 gun emzirme ve diyetisyen danismani sadece. Fiyata gore biraz hayal kirikligi oldu.
Ama mecbur, doktorumu degistirmek istemiyorum, eve yakin ve yenidogan yogun bakimi iyi bir hastane. 30bini sigortam karsilayacak gerisini biz. Saglikli dogsunlar da yapacak bir sey yok.

Bu arada yenidogan yogunbakim bebek basi geceligi 20bin yuzum düşünce bilgi veren kisi, bebekleri sgk dan giris yapariz dedi neyseki. Yine de bize fark cikar mi bilmiyorum. Sormaya mecalim kalmadi gerisini

Sabah yine 1 saatte 4 defa filan sanci oldu. Nidicardi icince karnim yumusadi cok sukur simdi. Ilacin etkisi gecince ne olacak diye korkuyorum
hiç korkma tekrar gider dr sorarsın ilacın dozunu arttırır filan bir sürü çözümü var, kendini yorma nefes egzersizi yap rahatlamana yardımcı olur gerilince de karın sertleşiyor kasılıyor. Ya Muhyi (yaratan can veren), Ya Musavvir (yarattıklarına şekil veren suret veren) zikirlerini çek kendini rahatlat. Allahın izniyle hiçbir şey olmayacak dua edeceğiz sana hepimiz

Kızlar eritrosit pozitif cıkmıs, 29 unda tahlilde negatif cıkmıstı diğer sonuclar var onları da beklıyorum pek iyi okumadım ama doktorla öğleden sonra görüşücez.

Hafta sonu olmasi canimi sıktı. Insallah olmaz da olursa ararim artik doktorumu. Cok tesekkur ederim. Allah razi olsun. Moral oldun bana

ben hiç balık yemedim kokusuna dahi tahammül edemiyorum önünden geçerken kızlar. siz yiyebiliyor musunuz? haftada 2 3 gün balık yağı içeren takviye verdi dr'um ama sanmıyorum balık kadar fayda sağlasın.
Adı ne takviyenin?
Sen doktoru değiştin mı?
Yoğun ulaşamıyorum diyordun sonrasında noldu hatırlamıyorum.
İlk aylar bende elenatal içmiştim folic için.
Bende daha hiç balık yemedim.
Sırf onun için istedim oda imom verdi haftada 2 veya 3 kez iç dedi. Bu ara biraz fazla içtim sanki biraz ara vereyim.
Hangi ilaç nidilat filan mı?
Babyjörn bizim zamanımızda yok muydu bilmiyorum biz elektrikli salıncak filan almıştık müzikli filan
Hiç kullandın mı de çok çok az.
Ama babyjörn biri çok tavsiye etmiş KK da. Hatta muadili de iş görür mamma yazmış.
Özel sigorta olunca bir şekilde yine hastadan çıkarıyorlar sanırım. Çünkü benim hastane ayrıntılı ya bana 2000 derken ssk özel sigorta bir arkadaşa burda 3800 demişti mesela. SGK farkını da özel sigortadan çıkarıyorlar muhtemelen.
Sağlık olsun.
Hafta sonu olmasi canimi sıktı. Insallah olmaz da olursa ararim artik doktorumu. Cok tesekkur ederim. Allah razi olsun. Moral oldun bana
Nöbetçi doktor vardır illa belki kendi doktorun da nöbetçidir belli olmaz hastaneyi ara sor.

Canım sağlık Bakanlığı çağrı merkezinde çalışan bir arkadaşım var bu ambulans yönlendirmeleri yapan birimde. O bana hiçbir özel hastane yenidoğan yoğun bakım için para talep edemez öyle bir şey yaşarsan mutlaka haber ver demişti diye hatırlıyorum

sudem34 progesteron fitil verdi canım, dr değiştirdim sancıyla gittiğim gün kendi dr yeri yoktu özlem kesiktaş aydının yeri vardı ona aldılar çok sevdim dr. her şeyi detaylı inceledi açıkladı güler yüzlü ve rahatlatıcıydı hem de randevu bulmak daha kolay.

Aslında kan ilacı tiroid ilacının emilimini etkiliyormuş kan için aynı sorun var mı bilmiyorum zaten kan değerleri kolay toplanabilen değerler değil en az 3 ay kullanmak gerekiyor ilacı
Anladim teşekkür ederim öğrendiğim iyi oldu sagolasin
Haftasonu rapor verilmiyor diye biliyorum. Bir de senede 40 gün rapor alma hakkımız var senin doldu mu 40 günün benim doldu rapor alamiyorum

Kızlar 1 saat kadar önce durduk yerde çok rahatsızlandım ya başım döndü elim kolum tutmaz oldu nefesim daraldı baya yığılıp kalacak gibi hissetrim kendimifelan tansiyonum normalde 7-5 civarıdır hep. Hemen tansiyonumu ölçtük 8-7 çıktı ama nabız 140 olmuştu. Durduk yerde niye böyle bişey oldu anlamadım sizce doktoruma haber vermelimiyiz şuan iyiyim çok şükür

Herkese merhaba arkadaşlar dün ayrıntılı ultrasonum vardı plesenta marjinal benim bebek gelişimi güzel ilerliyor ama kanama riskinden dolayı erken doğum riski yaşıyorum. Perinatolojide devam etmem gerekiyor her iki haftada bir kontrole gidecem. Bu arada kız diye bildiğimiz cinsiyetimiz bize sürpriz yapıp erkek çıktı benim gibi plesenta marjinal türü riski olan hamile arkadaşlar varsa iletişim halinde olalım. Çünkü riskli bir gebelik bu tür gebelikler. Hepimizin bebisi sağlıcakla gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…