2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Benim hediyeliklerim de bitti. Kartlık tasarımı yapıp ozalitçiden bastırdıktan sonra poşetlerine yerleştirmesi kaldı sadece. Basit gibi gözüküyor fakat baya zamanımı aldı 😅 Boya kurut falan. Eşim beyfendi sadece kendi çevresi için 50 tane istediği için 100 adet yaptım 😂😂
Cook guzel ve şirin olmuşlar canım ellerine saglik🥰🥰

Kızlar ciğer geliştirici vuruldu ya şimdi bana etkisi olur değil mi bebişe ? Kafamda hergun sorular var, yani bı arkadaşla konuştum iyi geldi hemşire küvöz deki bebişlere bakıyor. O baya anlattı ama ne bilim işte, mesela fazla kalacak hastalara kan sıvılastirici iğne vuruyorlarmış, e ben hergün bı de hominigırtlak yiyorum ki bebiş biraz daha kilo alır mı diye. Şimdi acil birşey olsa beni nasıl alacaklar ameliyata. Hem tok hem kan sıvılaştırıcı iğne vurulmuş halde 🥲 bı yanımda istiyor ki durabildigi kadar dursun. Sonra diyorum ki, ya karnımın içinde biryerine birşey olursa 😞 ay hastane psikolojisi galiba, az destek bacılar🌸
canım açlık için 4 saat yeterli sana haber verirler, kan sıvılaştırıcı dediğinde coraspin değil de iğne ise onlar pıhtı önleyici sıvılaştırmadan ziyade , sıkıntı olmaz yani merak etme, durabildiği kadar durur inşallah bebiş sağlıkla gelir ☺️🙏

Canım benm seni o kadar iyi anlıyorum ki inan ben de hiç iyi değilim ama bizim gerçekten güçlü olmamız lazım. Her şeyin biteceğini düşünmemiz lazım. Bak bugün bebeğime ziyaret dönüşü eşimle ciddi bir kaza atlattık arabamızın ön tarafı komple pert oldu ve dedim ki iyi ki oğlum yoktu arabada. Bu hayatta her şeyin bir nedeni var. İnan bana geçecek biz de kavuşcaz onlara.

Hayırlısıyla kucağına almanı diliyorum 🥰

Kıbrısım benmki de şırıngayla besleniyor. Bol su iç sütün geldikçe ona şifa olacak

Hikayeni okudum canım, tek başına bir sürü şeyin üstesinden gelmişsin. Peki senin bebeğin neden enfeksiyon yaşamıştı

Oh çok şükür 🧿 allah size bağışlasın

Canım üzülerek söylüyorum ki burda belki bana karşı gelenler de olacaktır ama şöyle ki ciğer geliştirici fayda sağlamıyor maalesef. Benm doğum zamanı belli olduğunda doktorum yapalım ama bi işe yaradığını düşünmüyorum demişti öyle de oldu. Çünkü benm haftası ilerideydi ona rağmen işe yaramadı
Amin inşallah 🤲🤲🤲🤲

Canım benm seni o kadar iyi anlıyorum ki inan ben de hiç iyi değilim ama bizim gerçekten güçlü olmamız lazım. Her şeyin biteceğini düşünmemiz lazım. Bak bugün bebeğime ziyaret dönüşü eşimle ciddi bir kaza atlattık arabamızın ön tarafı komple pert oldu ve dedim ki iyi ki oğlum yoktu arabada. Bu hayatta her şeyin bir nedeni var. İnan bana geçecek biz de kavuşcaz onlara.

Hayırlısıyla kucağına almanı diliyorum 🥰

Kıbrısım benmki de şırıngayla besleniyor. Bol su iç sütün geldikçe ona şifa olacak

Hikayeni okudum canım, tek başına bir sürü şeyin üstesinden gelmişsin. Peki senin bebeğin neden enfeksiyon yaşamıştı

Oh çok şükür 🧿 allah size bağışlasın

Canım üzülerek söylüyorum ki burda belki bana karşı gelenler de olacaktır ama şöyle ki ciğer geliştirici fayda sağlamıyor maalesef. Benm doğum zamanı belli olduğunda doktorum yapalım ama bi işe yaradığını düşünmüyorum demişti öyle de oldu. Çünkü benm haftası ilerideydi ona rağmen işe yaramadı
Geçmişler olsun gerçekten o kadar doğru geldi ki dediğin sadece arabaya zarar gelmiştir inşallah

Benim hediyeliklerim de bitti. Kartlık tasarımı yapıp ozalitçiden bastırdıktan sonra poşetlerine yerleştirmesi kaldı sadece. Basit gibi gözüküyor fakat baya zamanımı aldı 😅 Boya kurut falan. Eşim beyfendi sadece kendi çevresi için 50 tane istediği için 100 adet yaptım 😂😂
Ellerine sağlık çok güzel olmuşlar 🌸 Sabır işi 😂

Arkadaşlar biz 37+3üz kilomuz 3800 olmuş doktor çok fazla kilosu dedi ve hastaneye sevk etti doğum randevusu için, gerçi benim diğer çocuklarda kilolu doğdu 4200 biri diğer 4000 doğmuştu ama tam gününde 40.cı haftada neyapsam bilemedim, yarın hastaneye gidicem bakalım ne derler🫤
İlk 2 çocuğunuz normal doğumla dünyaya geldi doğru anladıysam? Doğuma farklı bir engel mi gördü acaba kilo dışında doktorunuz?

Maşallah size, inşallah sizinle birlikte sağlıklı, mutlu bir ömrü olsun 🙏🥰

Kuzum isim ne koydunuz minnoşum? 37+3müydün bugün?

Maşallah. Allah bağışlasın 🙏🙏

Ayyy maşallah canım😍😍❤️❤️ umarım ikinizde iyisinizdir doğum hikayeni merakla bekliyorum 😍

Tesekkur ederim kizlar 😗
Allah hepinize benimki gibi tez ve kolay dogum nasip etsin. 🙏🤩

Dun gece vajina agzindan yukari dogru kuyruk sokumu ve gobege dogru yayilan ve kivrandiran bir ağrı girdi karnima, adet agrisina cok benziyordu. Ayni agri 10 gun once de girmisti 3-5 kez sonra cikmisti onemsemedim o sebeple uyudum.

Gece 3 kez falan yine girdi, ama oyle canim asiri yanmiyordu. Karnimda kasilma, toplanma yok diye dogum sancisi degil diye dusundum.

Sonra sabah 7.45'te buyuk kizim uyandırdı. Neyse onunla oynarken baktim bu agri 45-50 sn suruyor aralari da 8-10 dk arasi degisiyor. Hala diyorum ki duzen yok. Dolastim evin icinde agri gecmedi. Aha dedim bu herhalde dogum sancisi ama duzensiz. Neyse dus aldim buyuk kizin anane cantasini hazirladim.

Evden cikicaz, kimse inanmiyor dogum diye. 9 gibi hastaneye geldik, yolda aractayken ağrılarım pat diye gecti. Aracin sarsilmasindan midir nedir geciverdi.

Ama bu beni korkuttu cunku acaba baska bi rahatsizligim var ve o mu cikiyor diye dusundum (apandisit vb)

Hastaneye geldik saat 9da. Nstye girdim sanci 30a cikti en fazla.
Doktor sanci yok derken ben dedim ki suyum geliyor, ped takmistim evden cikmadan once. Suyum gelince alt muayenesi yapti doktor, daha iceri girerken dedi ki evet islaklik cok bu hastamizin suyu. Muayeneyi yapti 5 cm acilma var. Yolu yarilamis gelmissiniz ama sanci yok.

Sonra 1.5 saat kadar sanci gelmesini bekledik geldi 50-55 duzeylerinde ama isin kotusu duzensiz. Bu arada 6 cm acilma anca olustu. Suni ve epidural birlikte istedim. Epidural vermediler. Epidural alirsan isin uzar, aslansin, kaplansin diyerek gazladilar ve vermediler :)

Bu arada saat 13 sularina geldi. Suninin etkisi anca ortaya cikmaya basladi. Son 1 saatimi sunni sanci ve ikinma esliginde gecirdim. Acilmam hizli hizli artti. Cikis kismi zor oldu, epizyotemi yine uygulandi. Bu sefer doktor keyfi degil bebek cikabilsin diye yapmak zorunda kaldi.

Yaklasik 40 dikis var ama bunu boyle boylu boyunca dikis ya da sirali dikis gibi düşünmeyin. Bebegin zorladigi alanlardaki kanama etkisini azaltma amaciyla dikis atildi. Dolayisiyla daginik bir dikis alani soz konusu. Haliyle belli olmayacakmis. (Yani umarim)

Bebegim, dogdugunda kuvoze girdi, dogum sirasinda sivi yutmus, kandaki oksijen orani düşük cikmis (ben buralarda plasentayi cikarmakla ve epizyotemilerimin dikilmesiyle mesgul oldugum icn sonradan ogrendim. Bi ara esimi dogum hane kapisinda gozu yasli dua ederken gorunce bi terslik oldugunu kavradim ama ne care)

Neyse yarim saat 45 dk icinde bebiskoyu duzeltmisler, anlik ve onemsiz bi komplikasyonmus.

NewMamaa NewMamaa

Biz 37+3te idik. Gectigimiz ptesi 3.200 gr 49 cm olculmustu.
Bugun 49 cm 3380 gram dogdu.

Hala daha karnimda ayni agri var ama hic umursancak bir sizi degil.

Yani toplam 5 saat sanci cektim ama bunun 1.5 saat kadari Allah belasini versin boyle sancinin modeliydi :)

Bu arada...
Kizimizin henuz bir adi yok. :)

Dun gece vajina agzindan yukari dogru kuyruk sokumu ve gobege dogru yayilan ve kivrandiran bir ağrı girdi karnima, adet agrisina cok benziyordu. Ayni agri 10 gun once de girmisti 3-5 kez sonra cikmisti onemsemedim o sebeple uyudum.

Gece 3 kez falan yine girdi, ama oyle canim asiri yanmiyordu. Karnimda kasilma, toplanma yok diye dogum sancisi degil diye dusundum.

Sonra sabah 7.45'te buyuk kizim uyandırdı. Neyse onunla oynarken baktim bu agri 45-50 sn suruyor aralari da 8-10 dk arasi degisiyor. Hala diyorum ki duzen yok. Dolastim evin icinde agri gecmedi. Aha dedim bu herhalde dogum sancisi ama duzensiz. Neyse dus aldim buyuk kizin anane cantasini hazirladim.

Evden cikicaz, kimse inanmiyor dogum diye. 9 gibi hastaneye geldik, yolda aractayken ağrılarım pat diye gecti. Aracin sarsilmasindan midir nedir geciverdi.

Ama bu beni korkuttu cunku acaba baska bi rahatsizligim var ve o mu cikiyor diye dusundum (apandisit vb)

Doktor sanci yok derken ben dedim ki suyum geliyor, ped takmistim evden cikmadan once. Suyum gelince alt muayenesi yapti doktor, daha iceri girerken dedi ki evet islaklik cok bu hastamizin suyu. Muayeneyi yapti 5 cm acilma var. Yolu yarilamis gelmissiniz ama sanci yok.

Sonra 1.5 saat kadar sanci gelmesini bekledik geldi 50-55 duzeylerinde ama isin kotusu duzensiz. Bu arada 6 cm acilma anca olustu. Suni ve epidural birlikte istedim. Epidural vermediler. Epidural alirsan isin uzar, aslansin, kaplansin diyerek gazladilar ve vermediler :)

Bu arada saat 13 sularina geldi. Suninin etkisi anca ortaya cikmaya basladi. Son 1 saatimi sunni sanci ve ikinma esliginde gecirdim. Acilmam hizli hizli artti. Cikis kismi zor oldu, epizyotemi yine uygulandi. Bu sefer doktor keyfi degil bebek cikabilsin diye yapmak zorunda kaldi.

Yaklasik 40 dikis var ama bunu boyle boylu boyunca dikis ya da sirali dikis gibi düşünmeyin. Bebegin zorladigi alanlardaki kanama etkisini azaltma amaciyla dikis atildi. Dolayisiyla daginik bir dikis alani soz konusu. Haliyle belli olmayacakmis. (Yani umarim)

Bebegim, dogdugunda kuvoze girdi, dogum sirasinda sivi yutmus, kandaki oksijen orani düşük cikmis (ben buralarda plasentayi cikarmakla ve epizyotemilerimin dikilmesiyle mesgul oldugum icn sonradan ogrendim. Bi ara esimi dogum hane kapisinda gozu yasli dua ederken gorunce bi terslik oldugunu kavradim ama ne care)

Neyse yarim saat 45 dk icinde bebiskoyu duzeltmisler, anlik ve onemsiz bi komplikasyonmus.

NewMamaa NewMamaa

Yani toplam 5 saat sanci cektim ama bunun 1.5 saat kadari Allah belasini versin boyle sancinin modeliydi :)

Bu arada...
Hayırlı uğurlu olsun
Şuan kucağınızda ya sağ salim maşallah Kilosu falan da iyiymiş. Tebrikler 🙏🙏

T

NewMamaa NewMamaa

Bu arada...
Tebrik ederim sağlıkla sıhhatle büyüsün inşallah kızınız ☺️

Çok çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun inşallah. Arkadaşın dediği gibi sadakayı ihmal etmeyin. Rabbim sizi bebeğinize, bebeğinizi de size bağışlasın inşallah 🤲🏻
Harika olmuşlar ya bayıldım 💛🤩 Her açıdan o kadar özel ki 😇👏🏻

Benim bir abim var abi olamayasıca... Bu polis taini cikti karisi geldi buda hamile iste dortlu test yaptirdi yaştan kaynakli down sendromlu olabilir seyi çıkmıs buda tutturdu ben kayseriye gidip amniyosentez yaptiracam burdaki doktorlara gitti doktorlar down sendromu olsa ultrasonda cikardi bu cocukta birsey yok amniyosentez tehlikeli yaptirma. Neyse ben gece sancilandim arabamizda yok acil bir sekilde ablami cagirdim acile gittim esim eve geldi oglana bakti acilmam baslamis dogum basladi neyse dogumu anlatmiyacam. Ben hastanede yatarken ablamin cocuklari rotaya yakalandi yanima gelemedi yengemde tutturdu ben gidecem gidecem annesi yok bacilariyla kayseriye gitmek yerine zorla annem benimle hastanede kalirken annemi alip kayseriye gitti beni hastanede tek biraktilar ben o hastanede surundum kimse yardim etmedi o yengem olacak kadin annemin evine çoktu annem bana yardim edecegine ona etti amniyosentez olan kalkmayacak falan dediler diyor annemle kavga ettim telefonlarini acmadim hastaneye geldi yuzune bakmadim aglamis beni oyle surunurken gorunce esim ise basladi bende hastaneden ciktim oglana bakiyorum evde ama nasil agliyorum mesanemdende ameliyat ettiler beni dogumda sikinti cikmis annemi aradim anneme gittim birde ne goreyim yengem ayaga kalkmis suslenmis geziyor piknige gidiyor ben surunurken anneme bu kadinami bakiyordun dedim ya. 3 gun kaldim ama o yengemde o evde ve onunda bir oglu var ve oglu durmadan benim oglumu dovuyor kimsese birsey demiyor. Annem evine git daha iyisin cocuk durmadan dayak yiyor dedi daha neler neler oralari geceyim hastaneden aradilar gel kizi emzirmeye basla kilo alimi olur emmeye baslarsa taburcu. Anneme biraktim oglani annemede dedim bak oglani dovmesin anne ay yengem duydu bu dedigimi bana bir kufurler ediyor inanamazsiniz aglaya aglaya gittim abim aradi bana laf sayiyor karisi esyalarini toplayip evi terketmis. Hastanede kalmaya basladim o yengemi yalvar yakar eve geri getirmisler oglu yine oglumu dovuyormus oglum yemeden icmeden kesilmis uyumuyormus hergun aradilar ne zaman cikiyorsun ne zaman cikiyorsun esimede izin vermediler isten esimin akrabalari zaten umursamadi bizi kaynanamda yaylada oda hayvanlari birakip gelemem dedi ben kuvezdekini unuttum evdekine içim yandi. En sonunda evdeki için tedavi red verip eve ciktim oglumuda aldim ama bu surecte agzimdan burnumdan geldi
Ah neler yaşamışsın okurken sinir oldum. Annenler çok fazla yüz vermişler yengene. Bir çocuğun bir çocuğu dövmesine sessiz kalmak nedir.. yengen uyarmalıydı kendi oğlunu. Ne bencil insanlar var Allahım.
Sen uzun bir süre uzak kal bence o ortamdan bebişinle ve oğlunla ilgilen

Kapı süsü düşünmüyordum ama sizden heveslendim, bugün ben de denedim yapmayı 🤗 içime sinen bir şeyler çıkarsa götürürüm ben de hastaneye 🙃
IMG_20230820_182729.webp

NewMamaa NewMamaa

Bu arada...
Canım çok iyi bence 1.5 saat ağır sancı toplamda 5 saat sancı ile kızına kavuşmuş olman 😍
Senin ilk doğumunda epizyotomi oldu diye bunda atmazlar diye düşünmüştüm açıkçası. 40 dikişi eriyen dikiş olarak mı attılar. Çok ağzın sızın var mı?

İlk doğumu ve normal doğum düşünen biri olarak 40 dikiş biraz gözümü korkutmadı değil 🤐

Plesantada hemen çıktı mı, zor bir kısmı var mı o aşamanın? Birde sütün hemen geldi mi 😍
Bebeğin şuanki durumu nasıl?

Çok soru sordum farkındayım 😪

Kızlar ciğer geliştirici vuruldu ya şimdi bana etkisi olur değil mi bebişe ? Kafamda hergun sorular var, yani bı arkadaşla konuştum iyi geldi hemşire küvöz deki bebişlere bakıyor. O baya anlattı ama ne bilim işte, mesela fazla kalacak hastalara kan sıvılastirici iğne vuruyorlarmış, e ben hergün bı de hominigırtlak yiyorum ki bebiş biraz daha kilo alır mı diye. Şimdi acil birşey olsa beni nasıl alacaklar ameliyata. Hem tok hem kan sıvılaştırıcı iğne vurulmuş halde 🥲 bı yanımda istiyor ki durabildigi kadar dursun. Sonra diyorum ki, ya karnımın içinde biryerine birşey olursa 😞 ay hastane psikolojisi galiba, az destek bacılar🌸
Tabiki de etki edecektir. Gönlünü ferah tut. Şuan kaç haftalık oldu tam. Ne diyor doktor?
Hastanede emin ellerdesin merak etme bence

Back
X