2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Canım benimde aynı hık diye ses çıkıyor bazen ama bişey olmuyor alıştım artık başlarda korkuyordummm

Yarın 1 aylık olacağız.. 31 inde doğduk...
Zaman çok hızlı geçiyor. Bazen burda okuyorum bazılarımız bı an önce kırkı çıksın yada 3 aylık olsun istiyor. Ama ben tam tersi... ne kadar zor olsa da bı daha bu Miniş halleri geri gelmeyecek.. çok seviyorum ve yavaş geçsin istiyorum tek ben mi böyleyim bilmiyorum ama ben normalde de ilk 40 gün çok severim bebekleri her dakikasını yaşayarak büyütmek istiyorum. Bebekle yalnız kalcak olanlar korkmayın. İnanın annelik iç güdüsü herşeyin üstesinden gelmeye yetiyo. Ben bazen kendime şaşırıyorum

Doğru diyorsun canım benim bir daha hiç bu kadar minik olmayacaklar bu günleri arayacağız. Ama işte yorgunluk olunca insanda çabuk geçsin istiyoruz bazen sanki o zaman yorulmayacakmışız gibi..

Bende 4 gündür tek bakıyorum. Yaşadığım şehirde kimsem yok sadece eşim var oda dediğiniz gibi işe gidiyor. Bende nasıl yaparım diye tereddütteydim hala öyleyim gerçi ama yapılıyor bir şekilde ya Allah yardım ediyor sıkma canını.

Canım sonda takılmışmıydı? Belki ondandır o bölge tahriş olduysa. Benim ilk hafta vardı bir rahatsızlık. Çok canım yanmadı senin gibi ama idrar yaparken bir rahatsız his vardı

Evet boğaza birşey kaçmış gibi öksürük yada öğürme gibi birşey yapmaya çalışıyor.. ya bazı doktorlar güvenli uyku için reflu yatağında düz yatırın yan yatırmayın diyor.. ama bizler de hep boğazına birşey kaçmasın yan yatırın diye biliyoruz. Böyle olunca da korkuyorum hangisi daha doğru... bir de benim kız kafasını çeviriyor uyurken. Yan yatırsam da düz düz yapsam yan bulduğum oluyor.

Kızlar yarım kundağı önerir misiniz?
Gece bebeğimin eli ayağı rahat durmuyor haliyle hep uyanıyor
Öneriliyor canım. Ama benim kız çıldırıyor eli kolu oynamayınca. Bi yapıyoruz kundak bi yapmıyoruz. Değişiyor bazen yapınca iyi uyuyor bazen yapınca kızıyor uykusu açılıyor dene ve gör

Kuzum sütüm tazyikli olabilir mi? İnstada o tarz şeyler okudum. Bazı annelerin sütü tazyikli oluyormuş. Öyleyse emzirirken memeyi çatal şeklinde tutabilirsin, yada yatarak bebek üstünden yatarken emzirme gibi pozisyonlar varmış. Bir araştır istersen belki ondan kaynaklıdır. Başka bir fikrim yok ama telaş yapma sen doktora git danış ne var çözümü bulunur. Yada refludur belki. Kafası yüksekte tutarak emzir hep kucağa paralel olmasın.

Kızlar merhaba bebeğim 20 günlük elinde bugün aniden bu iz belirdi daha önce yoktu ne olmuş olabilir sizce ? Yarın doktora gitmeyi düşünüyorum geçmezse.Eki Görüntüle 3309066
Canım doğum lekesi olabilir öyle duruyor. Bazıları doğumda çıkıp bazıları sonradan çıkabiliyormuş. Kalıcı ve geçici de olabiliyorlar.. bilgim yok yorum yaptım sadece. Doktora danış bence

Sütünün yetmediğini düşünen anneler için iyi fikir gibi?

valla çok güzel fikirmiş
Ben bunun çakmasını yapıyorum :) emerken yandan enjektör sokup veriyordum.. bunu araştırdım borusu tıkanıyormuş gitmiyormuş filan alette sıkıntı çıkıyormuş. Fiyatı da 500 olunca almadım. İşe yarasa alayım ama tıkanıp kullanamayan çok olunca almadım.

Kuzu sebebi terlemen olabilir mi? Ben emzirirken ve yatakta uyurke çok terliyorum neden bu kadar terliyorum anlamadım normalde hiç terlemeyen biriydim. Hamilelikte terledim de lohusalık daha kkötü.. neyse konu şu terliyorum sonra cam açık vs derken oraya esiyor üşüyor sırtım. Genelde üstüme birşey almakta çalışıyorum ama bebiş bir ağlayınca her şey kalıyor. Öyle yapa yapa sırtım tutulacak kesin senin de ondandır belki..sıcak tutmak iyi gelebilir.

Ben lavaboya maalesef ki lavman ile çıktım, yoksa imkanı yoktu doktor yapalım dedi ben de mecbur kaldım. Küçük tüpte 1-2 ml bir ilaç sıktı. Sonrası hayat çok kolaylaştı.

Sezeryan mı yapmıştın normal doğum mu ?
Benim 19. Gün bugün ara ara hala öyle oluyor ama takip ettiğimde genelde az su içtiğim günler.

Yatıp kalkma ağrısı hala geçmedi, acıya dönüştü 10. Günden sonra. Sezeryan kesi yeri her ayağa kalktığımda oturduğumda kalktığımda acıyo. 5 dkdan fazla yürüyemiyorum

Benimkinde de var kakar gaz için ıkınırken özellikle daha çok, doktor karın kasları gelişmediği için çok büyük bir eforla ıkınıyor o yüzden ses çıkarıyor dedi ama insan hiç kıyamıyor

Yaa kıyamam nasıl inatmış fıstık illa onun dediği olacak valla bende korkuyorum hiç düz yatırmıyorum. Uyanıkken altını değiştirirken vs gözümün önünde yatırıyorum ancak

Canım sonda takılmışmıydı? Belki ondandır o bölge tahriş olduysa. Benim ilk hafta vardı bir rahatsızlık. Çok canım yanmadı senin gibi ama idrar yaparken bir rahatsız his vardı
Canım sonda takıldı ama doğumdan sonra ağrı yoktu 3. Günden sonra başladı bu sancı

Sezeryan oldu canım
Ben tam tersi ayakta iyiyim yürürken iyiyim ama yatıp kalkmak oturup kalmak feci acı veriyor..
zamanla geçecek inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…