Canım benimde aynı hık diye ses çıkıyor bazen ama bişey olmuyor alıştım artık başlarda korkuyordummmKızlar benim bebiş yatskta uyurken bazen boğulcak gibi hareket yapıyor. Ağzını açıyor garip sesler çıkıyor öğürüyor gibi oluyor.. hemen kaldırıyorum yada yan çeviriyorum. Kusma vs bir şey dr yapmıyor.. reflu yatağında yatıyor bir de.. nedir bu anlamadım. Ben görmezken olcak diye çok korkuyorum
Bi saniye değilm ama 8 10 saniye sürüyordur.Canım benimde aynı hık diye ses çıkıyor bazen ama bişey olmuyor alıştım artık başlarda korkuyordummm
Doğru diyorsun canım benim bir daha hiç bu kadar minik olmayacaklar bu günleri arayacağız. Ama işte yorgunluk olunca insanda çabuk geçsin istiyoruz bazen sanki o zaman yorulmayacakmışız gibi..Yarın 1 aylık olacağız.. 31 inde doğduk...
Zaman çok hızlı geçiyor. Bazen burda okuyorum bazılarımız bı an önce kırkı çıksın yada 3 aylık olsun istiyor. Ama ben tam tersi... ne kadar zor olsa da bı daha bu Miniş halleri geri gelmeyecek.. çok seviyorum ve yavaş geçsin istiyorum tek ben mi böyleyim bilmiyorum ama ben normalde de ilk 40 gün çok severim bebekleriher dakikasını yaşayarak büyütmek istiyorum. Bebekle yalnız kalcak olanlar korkmayın. İnanın annelik iç güdüsü herşeyin üstesinden gelmeye yetiyo. Ben bazen kendime şaşırıyorum
Bende 4 gündür tek bakıyorum. Yaşadığım şehirde kimsem yok sadece eşim var oda dediğiniz gibi işe gidiyor. Bende nasıl yaparım diye tereddütteydim hala öyleyim gerçi ama yapılıyor bir şekilde ya Allah yardım ediyor sıkma canını.Akşam bu saatlerde yine kendimi kötü hissediyorum kızlar
Bebeğim çok güzel kilo alıyordu 15. Günde doğum kilosunun üzerine 600 Gr almisti, doktorumuz mamayı kes dedi ben de en azından günde 1 kere 30 CC veriyordum ama iki gündür asla ama asla doymuyor habire parmaklarını emiyor. Bu gece mesela saatte bir uyandı ve ben hep emzirdim artık göğsümde süt kalmadı mama veriyorum. Hatta 60 CC veriyorum anca doyuyor. Günde bire dusurmusken bunu yapmak biraz üzdü beni, bebek emdikten sonra sagiyorum 35 CC süt çıkıyor acaba diyorum, bebek ne kadar süt emebiliyor aklımda sorular sorular..
Onun dışında yarın annem gidiyor, eşim de işe gidiyor, tek yapabilecek miyim bilmiyorum. Şimdi gece ben bakıyordum sabaha karşı anneme verip uyuyordum cesaretim hiç yok özgüvenim yerlerde bebek bakımı konusunda. Bebek uyanıyor, emziriyorum altına bakıyorum, iki öpüp koklayıp uyutmaya geçiyorum aglamaya başlıyor elim ayağıma dolaşıyor nasıl uyutucam ne yapicam diye düşünüp duruyorum emzik de almıyor. Gece daha kolay emzirip dalmaya yakın yatağında pis pis yapıp uyuyor o da en fazla 50-60 dk. Bugün 20. Gün ve ben kendimi yetersiz mutsuz hissediyorum evde akşam eşim gelene kadar bebekle ne yapacağım
Canım sonda takılmışmıydı? Belki ondandır o bölge tahriş olduysa. Benim ilk hafta vardı bir rahatsızlık. Çok canım yanmadı senin gibi ama idrar yaparken bir rahatsız his vardıBir şey sorucam kızlar belki aranızda aynısını yaşayan vardır
Doğum yapalı bugün 6 gün oldu. Hafif beslenmeme lifli gıdalar yememe bol su içmeme rağmen hala lavaboya zor çıkıyorum. Magne calci içiyorum iki gündür onla rahat çıkıyorum ama
Asıl sorun idrara çıkarken aşırı ağrı oluyor daha lavaboya giderken kıvranıyorum bıçaklıyorlar sanki.. antibiyotik kullanıyorum en az 3 lt su içiyorum dut kaynatıp içiyorum o yüzden enfeksiyon olduğunu sanmıyorum.. ama neden oluyor ve ne zaman geçer acaba tuvalete gitmek işkence benim için
Yatıp kalkarken de hala aşırı ağrım oluyor ne zaman geçecek bu acılarrr
Evet boğaza birşey kaçmış gibi öksürük yada öğürme gibi birşey yapmaya çalışıyor.. ya bazı doktorlar güvenli uyku için reflu yatağında düz yatırın yan yatırmayın diyor.. ama bizler de hep boğazına birşey kaçmasın yan yatırın diye biliyoruz. Böyle olunca da korkuyorum hangisi daha doğru... bir de benim kız kafasını çeviriyor uyurken. Yan yatırsam da düz düz yapsam yan bulduğum oluyor.Benimkinde de var o davranış hatta öksürüyor benimki boğazına bişey kaçmış gibi, sürekli sağ- sol yan yatırıyoruz. Doktora sorduğumda normal olduğunu söyledi, sindirmeye çalışıyor dedi. Ama bana da pek normal gelmedi
Öneriliyor canım. Ama benim kız çıldırıyor eli kolu oynamayınca. Bi yapıyoruz kundak bi yapmıyoruz. Değişiyor bazen yapınca iyi uyuyor bazen yapınca kızıyor uykusu açılıyorKızlar yarım kundağı önerir misiniz?
Gece bebeğimin eli ayağı rahat durmuyor haliyle hep uyanıyor
Kuzum sütüm tazyikli olabilir mi? İnstada o tarz şeyler okudum. Bazı annelerin sütü tazyikli oluyormuş. Öyleyse emzirirken memeyi çatal şeklinde tutabilirsin, yada yatarak bebek üstünden yatarken emzirme gibi pozisyonlar varmış. Bir araştır istersen belki ondan kaynaklıdır. Başka bir fikrim yok ama telaş yapma sen doktora git danış ne var çözümü bulunur. Yada refludur belki. Kafası yüksekte tutarak emzir hep kucağa paralel olmasın.Kızlar moralim bozuk biraz
Bebeğim Son on gündür nerdeyse günde bir kez fışkırır tarzda kusuyor balgamı da var biliyorum günlük burun temizliğini de yapıyorum neden kusuyor fışkırır tarzda bilmiyorum
Emdiği sütmü fazla geliyor desem en fazla 5 dk memede kalıyor
İnanın moralim çok bozuldu kusunca tıkanıp nefes alamıyo aklım çıkıyor o nefes alana kadar baya korkuyorum
Sizde varmı böyle bir durum ?
Canım doğum lekesi olabilir öyle duruyor. Bazıları doğumda çıkıp bazıları sonradan çıkabiliyormuş. Kalıcı ve geçici de olabiliyorlar.. bilgim yok yorum yaptım sadece. Doktora danış benceKızlar merhaba bebeğim 20 günlük elinde bugün aniden bu iz belirdi daha önce yoktu ne olmuş olabilir sizce ? Yarın doktora gitmeyi düşünüyorum geçmezse.Eki Görüntüle 3309066
Sütünün yetmediğini düşünen anneler için iyi fikir gibi?
Ben bunun çakmasını yapıyorum :) emerken yandan enjektör sokup veriyordum.. bunu araştırdım borusu tıkanıyormuş gitmiyormuş filan alette sıkıntı çıkıyormuş. Fiyatı da 500 olunca almadım. İşe yarasa alayım ama tıkanıp kullanamayan çok olunca almadım.valla çok güzel fikirmiş
Kuzu sebebi terlemen olabilir mi? Ben emzirirken ve yatakta uyurke çok terliyorum neden bu kadar terliyorum anlamadım normalde hiç terlemeyen biriydim. Hamilelikte terledim de lohusalık daha kkötü.. neyse konu şu terliyorum sonra cam açık vs derken oraya esiyor üşüyor sırtım. Genelde üstüme birşey almakta çalışıyorum ama bebiş bir ağlayınca her şey kalıyor. Öyle yapa yapa sırtım tutulacak kesin senin de ondandır belki..sıcak tutmak iyi gelebilir.Kizlaarr help me.
4 gun once bir tutulma agrisiyla uyandim, tam tutulmada denemez ama tarif edebilecegim en yakin his bu.
4 gundur agri azalmak yerine surekli artisa geciyor. Kalbimin arkasindan boynuma oradan da koluma yayiliyor. Bayilmak uzereyum artik agridan, emzirdigim icin agri kesici krem surmedim 3 gun ama dun artik dayanamayip surdum ve agri daha fena artti.
Emzirirken uygulanabilecek bir koca kari usulu var mi bildiginiz?
Bir şey sorucam kızlar belki aranızda aynısını yaşayan vardır
Doğum yapalı bugün 6 gün oldu. Hafif beslenmeme lifli gıdalar yememe bol su içmeme rağmen hala lavaboya zor çıkıyorum. Magne calci içiyorum iki gündür onla rahat çıkıyorum ama
Asıl sorun idrara çıkarken aşırı ağrı oluyor daha lavaboya giderken kıvranıyorum bıçaklıyorlar sanki.. antibiyotik kullanıyorum en az 3 lt su içiyorum dut kaynatıp içiyorum o yüzden enfeksiyon olduğunu sanmıyorum.. ama neden oluyor ve ne zaman geçer acaba tuvalete gitmek işkence benim için
Yatıp kalkarken de hala aşırı ağrım oluyor ne zaman geçecek bu acılarrr
Kızlar benim bebiş yatskta uyurken bazen boğulcak gibi hareket yapıyor. Ağzını açıyor garip sesler çıkıyor öğürüyor gibi oluyor.. hemen kaldırıyorum yada yan çeviriyorum. Kusma vs bir şey dr yapmıyor.. reflu yatağında yatıyor bir de.. nedir bu anlamadım. Ben görmezken olcak diye çok korkuyorum
Benimkinde de var kakar gaz için ıkınırken özellikle daha çok, doktor karın kasları gelişmediği için çok büyük bir eforla ıkınıyor o yüzden ses çıkarıyor dedi ama insan hiç kıyamıyorBenimkinde de var o davranış hatta öksürüyor benimki boğazına bişey kaçmış gibi, sürekli sağ- sol yan yatırıyoruz. Doktora sorduğumda normal olduğunu söyledi, sindirmeye çalışıyor dedi. Ama bana da pek normal gelmedi
Yaa kıyamam nasıl inatmış fıstıkEvet boğaza birşey kaçmış gibi öksürük yada öğürme gibi birşey yapmaya çalışıyor.. ya bazı doktorlar güvenli uyku için reflu yatağında düz yatırın yan yatırmayın diyor.. ama bizler de hep boğazına birşey kaçmasın yan yatırın diye biliyoruz. Böyle olunca da korkuyorum hangisi daha doğru... bir de benim kız kafasını çeviriyor uyurken. Yan yatırsam da düz düz yapsam yan bulduğum oluyor.
Sistit olmadım daha önce o yüzden çok yeni geliyor bu durum ama ihtimal dahilinde evetBen doğumdan sonra iki defa üst üste sistit oldum canım ben de 3lt su içiyordum
Canım sonda takıldı ama doğumdan sonra ağrı yoktu 3. Günden sonra başladı bu sancıCanım sonda takılmışmıydı? Belki ondandır o bölge tahriş olduysa. Benim ilk hafta vardı bir rahatsızlık. Çok canım yanmadı senin gibi ama idrar yaparken bir rahatsız his vardı
Evet canım aynen öyle Sanki boğuluyor sonra da kendini kurtarıyor gibi sesler çıkarıyor. Başlarda müdahale ediyordum. Artık etmiyorum sadece takip ediyorumBi saniye değilm ama 8 10 saniye sürüyordur.
Sezeryan oldu canımBen lavaboya maalesef ki lavman ile çıktım, yoksa imkanı yoktudoktor yapalım dedi ben de mecbur kaldım. Küçük tüpte 1-2 ml bir ilaç sıktı. Sonrası hayat çok kolaylaştı.
Sezeryan mı yapmıştın normal doğum mu ?
Benim 19. Gün bugün ara ara hala öyle oluyor ama takip ettiğimde genelde az su içtiğim günler.
Yatıp kalkma ağrısı hala geçmedi, acıya dönüştü 10. Günden sonra. Sezeryan kesi yeri her ayağa kalktığımda oturduğumda kalktığımda acıyo. 5 dkdan fazla yürüyemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?