2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Tam 15 gün var minnoşların arasında 🥰
Vazgeçmeden her gün bir şeyler denetiyorum bakalım neyi severse
Gece uykusuna kaçta geçiyor gece uykuları nasıl kuzum
Canım bu grubun en uykusu iyi olmayan bebisi benim. Gündüz uykuları için geçerli bu durum. Gece uykumuz iyi mi kötü mü inan bir fikrim yok. Ortalama 22.15 gibi gece uykusuna geçiyor, gece 1.45 gibi uyanuyor. 2 de uyuyor.
5.30 gibi uyanuyor. 5.45 te uyuyor. 7 gibi uyanıyor.
Her gün böyle olmasa da günlük sirkadiyen ritmi bu şekilde olmaya başladı gibi.

Gece demekki derin uykuda uyuyor, normalde bebekler derin uykuydayken cis ya da kaka yapmazlar. Bir de kac kere besliyorsun ve beslerken uyuyorsa ondan yapmiyordur, uyaninca ciksin cisler kakalar🙂
Evet cidden derin uyuyor uyanmıyor hiç ben zorla öpe öpe kaldırıyorum 😂 uyku saatini biliyorum uyumadan önce iyice emzirip mama veriyorum gazını alıp altını değiştikten sonra uyutuyorum, sabaha kadar uyuyor öyle tabi ben 5 6 saat uyuduktan sonra uyandırıp emziriyorum

Bebisimin yapabildikleri ise (2 ay 26 günlük)
Aguluyor
Başını tutabiliyor
Annesini iyi tanıyor gözünü ondan ayirmiyor
Kahkaha atıyor
Emziği ağzından çıkınca onu tekrar alabiliyor ( bugün ilk kez oldu ins devamı gelir :) )
Dizlerini kitleyip ayağını sağlam basabiliyor
Başını bacağını top gibi yapıp mekik gibi birleştirebiliyor(bu dönmenin ilk adımı)
Eller sürekli ağızda zaten
Göz takibinin daha çok geliştiğini hissediyorum
Geçen hafta cingiragi tutuyor ama hemen bırakıyordu şimdi sımsıkı tutup bırakmıyor
Cuma günü de 3 ay kontrolü var, bakalım ne kadar yol katetmisiz ❤️
Bu mesajını yeni gördüm yazmışsın kaç günlük olduğunu😅

Evet cidden derin uyuyor uyanmıyor hiç ben zorla öpe öpe kaldırıyorum 😂 uyku saatini biliyorum uyumadan önce iyice emzirip mama veriyorum gazını alıp altını değiştikten sonra uyutuyorum, sabaha kadar uyuyor öyle tabi ben 5 6 saat uyuduktan sonra uyandırıp emziriyorum
Benim kızımın da sabah bezi çok dolu olmuyor sasiriyorum hatta bunca saat nasıl çok dolmadı diye. Gün içinde de dolu dolu alıyorum bezlerini. Derin uyuyor mu bilemem ama 😄

Canım bu grubun en uykusu iyi olmayan bebisi benim. Gündüz uykuları için geçerli bu durum. Gece uykumuz iyi mi kötü mü inan bir fikrim yok. Ortalama 22.15 gibi gece uykusuna geçiyor, gece 1.45 gibi uyanuyor. 2 de uyuyor.
Gündüz o kadar uykusuzluğa gece daha çok uyumasını beklerdim
Uykuyu sevmiyor galiba benim yeğenimin adı da Eylül o da hiç sevmezdi uyumayı cimcime şimdi büyüdü kocaman oldu 😅
Bizim geçen haftaya kadar seninkiyle benzerdi 22.00 gibi uyur 2 gibi kalkar sonrası kısa uykular şeklindeydi
Şimdilerde gece 12 ye doğru uyuyor 5 te kalkıyor 6 gibi uyuyup 8 de kalkıyor ve gün başlıyor

Benim kızımın da sabah bezi çok dolu olmuyor sasiriyorum hatta bunca saat nasıl çok dolmadı diye. Gün içinde de dolu dolu alıyorum bezlerini. Derin uyuyor mu bilemem ama 😄
Ee bak derin uyuyormuş işte ya da ben şey diyorum yediği içtiği kar kaldı ona kilo oldu 😄

Teşekkür ederim canım
Dün emmedi yine parçaladı kendini ve mememde doluydu bende sağayım bari dedim , normalde masaj kısmında bile süt gelmeye başlardı ama ilk 3 dk çok az gelince moralim bozuldu bıraktım sağmayı , demekki sebebi buymuş ya süt geç geliyormuş 🥲
Evet bir gariplik var. Emiyor Süt yok sonra sızlamaya iki taraftan geliyor. Her gün bebeğe de bize de güncelleme geliyor yetişemiyorum 😂
10 kere rahat fazlası vardır. Ama bezelye kadar bile kaka görsem alıyorum bazen pırtlarken kaçırıyor altını açıyorum bir damla çiş olsa da tekrar aynı bezi bağlamıyorum. Gece de her uyandığında hemen hemen bazen 2 bazen 3 kere değiştiriyorum.
Ben gece almıyorum artık. Kaka yapmıyor uykusundan da uyanmıyor. Hiç uykusu kaçmasın diye ellemiyorum 🙂
8-10 u buluyordur belki fazlası da vardır kuzum çok dolmasını beklemiyorum rahatsız etmesin diye, gecede emzirmeden önce alıyorum altını
Gündüz ben de sık sık alıyorum ama o kadar olmuyordur. Bacaklarının açılmasını seviyor bazen sakinleşsin diye de alıyorum
Orayalama 6 7 benim... ama gece almıyorum altını bir süredir.. ama kendim rahatsız oluyorum o kadar uzun süre durmasından artık alcam galiba. Çünkü uzun uyumaya başladı artık.
Evet canım benim de o civarda ben de gece ortası alsam mı diye düşünüyorum. Bu seferde uykusu açılır mı bilmiyorum. Gece gece uyanınca gülüyor oynamaya çalışıyor 😂
Canım benim sütüm 1 dakika sonra falan geliyor ama çok geliyor hatta diğerinden damlıyor yine. Ama göğüslerim aşırı yumuşadı gören hiç süt yok sanar ve bebisin de dikkati dağılıyor tabi gece çok güzel emiyor gündüz habire boynumu çizer kıyafetimle oynar 😄
Anladım canım bu sütün sonradan gelmesi yeni güncelleme 😂 Süt ve taze taze çıkıyor

Teşekkür ederim canım

Evet bir gariplik var. Emiyor Süt yok sonra sızlamaya iki taraftan geliyor. Her gün bebeğe de bize de güncelleme geliyor yetişemiyorum 😂

Ben gece almıyorum artık. Kaka yapmıyor uykusundan da uyanmıyor. Hiç uykusu kaçmasın diye ellemiyorum 🙂

Gündüz ben de sık sık alıyorum ama o kadar olmuyordur. Bacaklarının açılmasını seviyor bazen sakinleşsin diye de alıyorum
Benimki de altının açılmasına bayılıyor bıraksam öyle kalır uzun süre 😅

Güzel fikir, ben bir fizyoterapist gözüyle neler yaptığımı yazayım:
En öncelikli sözlü iletişim. Hiç bir şey yapmasak sözlü iletişim bile yeter şu dönemde. Her şeyi anlatıyorum tane tane abartılı ses tonu ile. Az önce bulaşık bosaltirken bardakları tabakları teker teker saydim öyle yerleştirdim.

Elini ayağını keşfetmesine izin veriyorum. Her alt değiştirmede 10 dakika çıplak kalıyor altı, hem havalanıyor 2-3 saat kapalı olan yerler, hem ayağı bacağı ciplakken bol bol dokunup opup, eliyle dokundurup uyarı veriyorum. Ayağının altına yumoş battaniye, ya da sert koltuk kumaşı degdiriyorum hissetmesi için, dizini kırıp ayak tabanını zemine bastırıp poposunu kaldırıyorum hoşuna gidiyor.

Zeka kartları olmazsa olmazimiz 😄 hep yüzüstü gösteriyorum onları karşısına üç beş tane koyuyorum, bazen düz zeminde yüz üstü yatırıp, bazen emzirme yastığı ile destekleyip her gün mutlaka sırt kaslarını kuvvetlendiriyor um. Bu ilerdeki yapmasını beklediğimiz tüm motor beceriler icin zemin hazırlıyor.

Mutfakta eline temiz buzdolabı poşeti veriyorum sesi çok hoşuna gidiyor eliyle kavrıyor güzelce ve onu oyalıyor.

Piyanolu oyun halısı var ama ona bilinçli basmıyor bence, ama yine de ondan da eksik kalmasın yavrum diye koyuyorum tabi 😝

Kitap sabah okuyorum sallanan sandalye almıştım hamileyken hep orda oturup kitap okumayı hayal etmiştim, öyle de yapıyorum bakıyor resimlere dikkatini çekiyor ama Max 5 dk 😄

El kuklamiz var maymun, her gün onu elime takip maymun masallari okuyorum nedense hoşuna gidiyor en sevdiği şey olabilir.

Geçenlerde bir tabağa kuru nohut döktüm ellerini daldırdım içine oynattim bol bol sesi falan hoşuna gitti ( tabi mutlaka kucağımda gozetimimde)

Banyodan nefret ediyor, alıştırmak için her yolu denedim başardım. Tam yatırmiyorum başı yukarda olcak şekilde yarım yatirip sürekli ellerim tombik tombik kirlenince çok komik şarkısını söylüyorum o bizim banyo şarkımız oldu.

Sırtüstü dönme alıştırmaları yapıyorum her gün, elini kolunu kendi kurtarmasını bekliyorum.

Pilates topum var, güzelce bir örtü serip yüzüstü yatırıp duyu girdisini artırmak için pıt pıt ziplatiyorum başını müthiş kaldırıyor kesinlikle en güzel tummy time pilates topunda yapılan. Sağa sola ileri geri götürüyorum topu çok hoşuna gidiyor.

TV açmamaya çalışıyorum, Türkçe pop 90 lar açıyorum kucağıma alıp dans ediyorum.

Kıyafet giydirme ve cikarmalarimiz çok zor onu sevdirecek bir şey bulamadım henüz

Ha ben bu arada emzirirken konuşmuyorum, ama hep ellerine dokunuyorum. Nedense dikkati dağılacak gibi geliyor.

Bir fizyoterapist olarak, bebeğimin ayına uygun gelişimini takip ederek yaptığım aktiviteler bunlar. Hiç birini zorlamadan yapıyorum ve ağlayınca kucağıma alıyorum ki o işten sıkılmasın.

Gündüz uykuları hemen hemen hiç olmayan bir yavru kuşunuz varsa, bol bol aktivite bulmak zorunda kalmanız kaçınılmaz :)
Canım çok güzel yazmışsın teşekkür ederiz. Güzel fikirmiş bak yeni şeyler öğrendim senden bende gün içindeki aktivitelere eklemeliyim. Şu kukla parmağa takılandan mı Ben de ondan var hiç sevmiyor yani dikkatini çekmiyor Bim'den aldım diye dandik mi acaba? Pilates topunu doğumdan sonra indirmiştik eşime söyleyeyim şişirsin... Evet ben de çıplak bırakıyorum Ama ayak altına hiçbir şey değdirmiyordum bak çok mantıklı geldi avuçlarına yaptım ama ayaklarının altına yapmamıştım onu da yapmalıyım.. buzdolabı poşeti ve nohut da çok mantıklı Hemen onları daha önümüzdeki günlerde yapalım

Tummy time'ı kaç dakika yapmalıyız günde acaba? benimki hiç sevmiyor çok ağlıyor ağladığı zaman alıyorum nefret etmesin diye Sonra tekrar deniyorum ama bir şekilde sevdirmem lazım yastıklı ya da yastıksız sevmiyor.. 2 3 dak durursa şanslıyım😀

Benim kızım karın üstü zamanı seviyor genellikle emzirme yastığının üzerinde tutuyorum önüne siyah beyaz kart veys çıngırak diziyorum onlara bakıyor. Birkaö defa uzanmaua calıstı bazılarına.

Pilates topunu yeni şişirdim septembrmom septembrmom gibi kullanmak için.

kitap okuyorum resimlerine bakıyor sonra resimlerden ilgisini ceken varsa ona geri dönüp üzerinde konuşuyorum.

bol bol konuşma ve şarkı var.

Farklı müzikler dinletmeye calısıyorum.

Oyun halısında vakit geçiriyor. Şimdi pinterestten siyah beyaz cıktı alıp küpler koydum onlara bakıypr epey.

Aynayla biz de oynuyoruz genelde yanına yatıp gösteriyorum veya boy aynalarına gidiyoruz.

Benim kızım grubun en küçüklerinden Teach_Mavi Teach_Mavi ile aynı gün doğurmuşuz ve gündüz uykuları olan bir bebek o yüzden saydım bitti bi anda😅

Yastıksız karın üstü zaman yaparken dönebiliyor tek tarafa.

Kahkaha atıyor ama sesi cok cıkmıyor veya sadece tek çığlık.

Ellerini yumruk yapıp emebiliyor.

Kafasını dik tutabiliyor.

Bizimle iletişime geçmek için sesler cıkarabiliyor.

Çıngırak sesinden pek hoşlanmıyor korkuyor biraz ama zürafa Sofie var onun sesine çok gülüyor. Bu oyuncakların içinde havalı bişry olur basınca ses cıkarır ya klasik, o sese yani.

Tanıdığı kimselere gülüyor baya.

Şimdi farklı kumaşlar ve nesnelerdrn bi dokun hisset panosu yapmak istiyorum ama malzemem yok.
Yine aynı sekilde beyaz bi keçenin üzerine siyah keçe ile desenler yapıp koyabilirim uzerine.

İnstagramda basarannisa var ve onun kitabı, oraya bakmaya calısıyorum.

Canım çok güzel yazmışsın teşekkür ederiz. Güzel fikirmiş bak yeni şeyler öğrendim senden bende gün içindeki aktivitelere eklemeliyim. Şu kukla parmağa takılandan mı Ben de ondan var hiç sevmiyor yani dikkatini çekmiyor Bim'den aldım diye dandik mi acaba? Pilates topunu doğumdan sonra indirmiştik eşime söyleyeyim şişirsin... Evet ben de çıplak bırakıyorum Ama ayak altına hiçbir şey değdirmiyordum bak çok mantıklı geldi avuçlarına yaptım ama ayaklarının altına yapmamıştım onu da yapmalıyım.. buzdolabı poşeti ve nohut da çok mantıklı Hemen onları daha önümüzdeki günlerde yapalım

Tummy time'ı kaç dakika yapmalıyız günde acaba? benimki hiç sevmiyor çok ağlıyor ağladığı zaman alıyorum nefret etmesin diye Sonra tekrar deniyorum ama bir şekilde sevdirmem lazım yastıklı ya da yastıksız sevmiyor.. 2 3 dak durursa şanslıyım😀
Pinterestte sureyi gosteren gorseller var ama totalde mi tek seferde mi anlamadım. Ben 2 ay kontrolünde sordum doktora sıkılana kadsr dedi

Canım ele takılan kukla aldım ben bimden. Belki daha büyük olduğu için kızım seviyor. Tummy time 1 dakika bile olsa faydalı çünkü her saniye sırt kaslari güçleniyor. Gün içersinde sırt kaslarını güçlendiren başka bir hareket yok malesef hayatlarinda. Az çok demeden 30 saniye bile olsa dene mutlaka zamanla alisacaktir. Karşısına da sen geç dans et, ya da en sevdiği şeyleri koy. Benim kızım da şuan 4-5 dk duruyor en fazla

Benim kizim 2 ay 13 gunluk, sabahlari camdan ya da balkondan disari bakarak araba agac kedi kopek vb seyler hakkinda konusuyorum. Aa kedi gecti kedi gri renk 4 ayagi var vb sekilde 30 milyon kelime teknigiyle,
Oyun halisinda oyuncaklari tutmasi icin tesvik ediyorum yine anlatiyorum
Anakucaginda otururken kelime kartlarini anlatiyorum ingilizce ve turkce
Aksamlari babasiyla sirtustu yataken ingilizce sohbet, keyfi yerindeyse tummytime ve donme calismalari, bir de ucak oyunu oynuyorlar cok seviyor.
Sarki soyleyip dans ediyoruz, bazen o yatarken kollarini bacaklarini oynatarak ona dans ettiriyorum cok seviyor.
Kitap okuyoruz ama pek dinlemiyor, yine de okuyoruz🤣
Ben hiç 30 milyon kelime kitabını aldım ama hala okumadım ne zaman okuyacağım bilmiyorum.. çocuktan vakit bulamıyorum ki okuyayım bu aralar okuman mı gerekiyor daha ileridedir diye düşünmüştüm ben onu yanlış mı düşündüm

2. Sorum: kelime kartları dediğin hangileri acaba link verebilir misin? Benim BİM'den aldığım kitaplar var ben de onlar üzerinden İngilizce çalışıyorum işte renkler hayvanlar şunlar bunlar

Çok çok iyi düşünmüşsün bugün benimde aklıma geldi başka napabilirim diye, saydıklarının hepsini yaptırıyorum bende kitap okuma çok ilgisini çekiyor resimleri tutup gösteriyorum ( anlıyormuş gibi yapıyor 🤣 ) çıngırağı da tutturmaya çalışıyorum çok heyecan yapıyor sıpa ama bilinçli olarak alıp tutamıyor daha bu arada benim bebe bayağıdır bacaklarını dik tutuyor öyle ki sezaryen yerime denk geliyordu hep rahatsız ediyordu canı istemeyince de kukla gibi davranıyor 😄
Benimki çıngarak tutturunca filan heyecan meycan yok, zorla tutturdun da ne oldu der gibi bakıyor 😁 benimki de sürekli basmak istiyor basıyor hatta ben zararlıysa diye basmasın diye uğraşıyorum

Canım ele takılan kukla aldım ben bimden. Belki daha büyük olduğu için kızım seviyor. Tummy time 1 dakika bile olsa faydalı çünkü her saniye sırt kaslari güçleniyor. Gün içersinde sırt kaslarını güçlendiren başka bir hareket yok malesef hayatlarinda. Az çok demeden 30 saniye bile olsa dene mutlaka zamanla alisacaktir. Karşısına da sen geç dans et, ya da en sevdiği şeyleri koy. Benim kızım da şuan 4-5 dk duruyor en fazla
Bende alayım o kukladan vardı bimde küçük parmak olanlar ilgisini az çekiyor.. tummy time'a devam o zaman kaç saniyeyse o kadar kar demek 🙃

Bizim bebeler aynı 🤣🤣🤣 rekoru biz kırmışız

Bebisimin yapabildikleri ise (2 ay 26 günlük)
Aguluyor
Başını tutabiliyor
Annesini iyi tanıyor gözünü ondan ayirmiyor
Kahkaha atıyor
Emziği ağzından çıkınca onu tekrar alabiliyor ( bugün ilk kez oldu ins devamı gelir :) )
Dizlerini kitleyip ayağını sağlam basabiliyor
Başını bacağını top gibi yapıp mekik gibi birleştirebiliyor(bu dönmenin ilk adımı)
Eller sürekli ağızda zaten
Göz takibinin daha çok geliştiğini hissediyorum
Geçen hafta cingiragi tutuyor ama hemen bırakıyordu şimdi sımsıkı tutup bırakmıyor
Cuma günü de 3 ay kontrolü var, bakalım ne kadar yol katetmisiz ❤️
Mekik dediğinde kafası dizlerine mi değiyor? Sırt üstü yatarken mi? Ay hayal edemedim.
Kahkaha atmaları çok tatlı değil mi 🙃

Dizini kitleyip ayağını basmak, düz yatarken böyle popoyu kaldırıyor o sanırım?

Benim kızım karın üstü zamanı seviyor genellikle emzirme yastığının üzerinde tutuyorum önüne siyah beyaz kart veys çıngırak diziyorum onlara bakıyor. Birkaö defa uzanmaua calıstı bazılarına.

Pilates topunu yeni şişirdim septembrmom septembrmom gibi kullanmak için.

kitap okuyorum resimlerine bakıyor sonra resimlerden ilgisini ceken varsa ona geri dönüp üzerinde konuşuyorum.

bol bol konuşma ve şarkı var.

Farklı müzikler dinletmeye calısıyorum.

Oyun halısında vakit geçiriyor. Şimdi pinterestten siyah beyaz cıktı alıp küpler koydum onlara bakıypr epey.

Aynayla biz de oynuyoruz genelde yanına yatıp gösteriyorum veya boy aynalarına gidiyoruz.

Benim kızım grubun en küçüklerinden Teach_Mavi Teach_Mavi ile aynı gün doğurmuşuz ve gündüz uykuları olan bir bebek o yüzden saydım bitti bi anda😅

Yastıksız karın üstü zaman yaparken dönebiliyor tek tarafa.

Kahkaha atıyor ama sesi cok cıkmıyor veya sadece tek çığlık.

Ellerini yumruk yapıp emebiliyor.

Kafasını dik tutabiliyor.

Bizimle iletişime geçmek için sesler cıkarabiliyor.

Çıngırak sesinden pek hoşlanmıyor korkuyor biraz ama zürafa Sofie var onun sesine çok gülüyor. Bu oyuncakların içinde havalı bişry olur basınca ses cıkarır ya klasik, o sese yani.

Tanıdığı kimselere gülüyor baya.

Şimdi farklı kumaşlar ve nesnelerdrn bi dokun hisset panosu yapmak istiyorum ama malzemem yok.
Yine aynı sekilde beyaz bi keçenin üzerine siyah keçe ile desenler yapıp koyabilirim uzerine.

İnstagramda basarannisa var ve onun kitabı, oraya bakmaya calısıyorum.
Ben monti children sayfasından bir set aldım ay ay değişik şeyler var bir bakabilirsin. Minik yastıklar var farklı dokularda sana da fikir olsun.. aldığım setteki diğer oyuncaklarda baby gym diyorlar ya ahşap ona asılıyor.. şuan 2 ay olanı asmıştım 1 aydır ona bakıyor mavi kırmızı sarı küpler. Dönüyorlar rüzgarla filaz izliyor. Ben kahvaltı yaparken bebeği anakucağına koyup üstüne bunu koyuyorum :) uzanıp tutmaya çalışıyor bazende.

septembrmom septembrmom . Canım bebişleri gün içinde düz zemine yatırmalıyız dimi gelişim için? Annem öyle diyorda 🤣🤣 hep kucakta yada anakucağında tutma şu çocuğu yere battaiiye ser üstüne yatır rahatlasın diyo 😅

Back
X