Güzel fikir, ben bir fizyoterapist gözüyle neler yaptığımı yazayım:
En öncelikli sözlü iletişim. Hiç bir şey yapmasak sözlü iletişim bile yeter şu dönemde. Her şeyi anlatıyorum tane tane abartılı ses tonu ile. Az önce bulaşık bosaltirken bardakları tabakları teker teker saydim öyle yerleştirdim.
Elini ayağını keşfetmesine izin veriyorum. Her alt değiştirmede 10 dakika çıplak kalıyor altı, hem havalanıyor 2-3 saat kapalı olan yerler, hem ayağı bacağı ciplakken bol bol dokunup opup, eliyle dokundurup uyarı veriyorum. Ayağının altına yumoş battaniye, ya da sert koltuk kumaşı degdiriyorum hissetmesi için, dizini kırıp ayak tabanını zemine bastırıp poposunu kaldırıyorum hoşuna gidiyor.
Zeka kartları olmazsa olmazimiz

hep yüzüstü gösteriyorum onları karşısına üç beş tane koyuyorum, bazen düz zeminde yüz üstü yatırıp, bazen emzirme yastığı ile destekleyip her gün mutlaka sırt kaslarını kuvvetlendiriyor um. Bu ilerdeki yapmasını beklediğimiz tüm motor beceriler icin zemin hazırlıyor.
Mutfakta eline temiz buzdolabı poşeti veriyorum sesi çok hoşuna gidiyor eliyle kavrıyor güzelce ve onu oyalıyor.
Piyanolu oyun halısı var ama ona bilinçli basmıyor bence, ama yine de ondan da eksik kalmasın yavrum diye koyuyorum tabi
Kitap sabah okuyorum sallanan sandalye almıştım hamileyken hep orda oturup kitap okumayı hayal etmiştim, öyle de yapıyorum bakıyor resimlere dikkatini çekiyor ama Max 5 dk
El kuklamiz var maymun, her gün onu elime takip maymun masallari okuyorum nedense hoşuna gidiyor en sevdiği şey olabilir.
Geçenlerde bir tabağa kuru nohut döktüm ellerini daldırdım içine oynattim bol bol sesi falan hoşuna gitti ( tabi mutlaka kucağımda gozetimimde)
Banyodan nefret ediyor, alıştırmak için her yolu denedim başardım. Tam yatırmiyorum başı yukarda olcak şekilde yarım yatirip sürekli ellerim tombik tombik kirlenince çok komik şarkısını söylüyorum o bizim banyo şarkımız oldu.
Sırtüstü dönme alıştırmaları yapıyorum her gün, elini kolunu kendi kurtarmasını bekliyorum.
Pilates topum var, güzelce bir örtü serip yüzüstü yatırıp duyu girdisini artırmak için pıt pıt ziplatiyorum başını müthiş kaldırıyor kesinlikle en güzel tummy time pilates topunda yapılan. Sağa sola ileri geri götürüyorum topu çok hoşuna gidiyor.
TV açmamaya çalışıyorum, Türkçe pop 90 lar açıyorum kucağıma alıp dans ediyorum.
Kıyafet giydirme ve cikarmalarimiz çok zor onu sevdirecek bir şey bulamadım henüz
Ha ben bu arada emzirirken konuşmuyorum, ama hep ellerine dokunuyorum. Nedense dikkati dağılacak gibi geliyor.
Bir fizyoterapist olarak, bebeğimin ayına uygun gelişimini takip ederek yaptığım aktiviteler bunlar. Hiç birini zorlamadan yapıyorum ve ağlayınca kucağıma alıyorum ki o işten sıkılmasın.
Gündüz uykuları hemen hemen hiç olmayan bir yavru kuşunuz varsa, bol bol aktivite bulmak zorunda kalmanız kaçınılmaz :)