- 19 Mayıs 2022
- 3.175
- 5.037
- 108
- 38
Benimde azdı tırnakla kazıyınca geçtiBanyo yaptırmadan 2 saat önce zeytinyağı sür kafasına yumuşasın sonra yıka... çok ileri seviye değilse geçiyor ileriyse tarağı var. Bu geçince de dikkat ilk oluşurken sarı oluyor derisi. Öyle olunca hemen zeytinyağı sürüp bekletip yıkıyorum hiç kabul oluşmadı şuana kadar.
Newmamanın dediği gibi zeytinyagı (bu asidik ayçiçek ya da organik bebe yagı diyen doktorlar da var ben ebebekin bebe yagını kullanıyorum) banyodan önce sürüp tarıyorsun sonra banyoda önce şampuanı döküp köpürtüyorsun ve sonra su döküyorsunç eğer önce su dökersen arınmıyor. Ben 2 kere köpürtüyorum yagın cıkabilmesi için sonra tekrar cıkınca tarıyorsun. En son nemli kalsın diye parmagının ucuyla yine yag sürüyorsun osman hocaya göre. Ama bunu yapınca sac yaglanıyor. Kazıma, kaldırma enfeksiyon riski var.Bebeğimin dün kafasının üst kisminda 3-4 cm lik bir kisimda konak oluşmuş.
Nasıl geçer? Yayılmaması için ne yapmak lazım? Mustelanin şampuaninı kullanıyorum, şapka takmıyorum hiç. (Dışarı hariç)
Normal bence benimki de cam acklımca altı acılınca falan hapsuruyorKızlar bebeleriniz gün içinde hapşırıyormu hapşırıyorsa genel olarak kaç kez? Benimki 4/5 kez hapşırıyo normalmi yoksa alerjik bir durumu mu var acaba
Bende keçi kılı fırça var başka tarak yok, konak tarahiyla mi tarayacagizNewmamanın dediği gibi zeytinyagı (bu asidik ayçiçek ya da organik bebe yagı diyen doktorlar da var ben ebebekin bebe yagını kullanıyorum) banyodan önce sürüp tarıyorsun sonra banyoda önce şampuanı döküp köpürtüyorsun ve sonra su döküyorsunç eğer önce su dökersen arınmıyor. Ben 2 kere köpürtüyorum yagın cıkabilmesi için sonra tekrar cıkınca tarıyorsun. En son nemli kalsın diye parmagının ucuyla yine yag sürüyorsun osman hocaya göre. Ama bunu yapınca sac yaglanıyor. Kazıma, kaldırma enfeksiyon riski var.
Normal bence benimki de cam acklımca altı acılınca falan hapsuruyor
Aynı durum bizde de var kuzum sadece ortasıBebeğimin dün kafasının üst kisminda 3-4 cm lik bir kisimda konak oluşmuş.
Nasıl geçer? Yayılmaması için ne yapmak lazım? Mustelanin şampuaninı kullanıyorum, şapka takmıyorum hiç. (Dışarı hariç)
Kerem de çok hapşırıyor kuzumKızlar bebeleriniz gün içinde hapşırıyormu hapşırıyorsa genel olarak kaç kez? Benimki 4/5 kez hapşırıyo normalmi yoksa alerjik bir durumu mu var acaba
Valla keçi kılı bi işe yaramıyo kalkmış konagı bile götürmüyo bence. Bende ince dişli normal tarak vardı onla denedim ama sonra konak taragı aldım konak taragının dişleri daha uzun ve sık daha iyi oldu gibi. Seninki azsa ince dişli eski tip cep taraklarından varsa onla dene ya da 20 tl nişey zaten konak taragı al. Zaten 6. Ayda falan btiiypmuş o yuzden ben aynı seyi her banyo pncesinde sonrasında yapıp bekliyorum ama azalıyor gibi hissediyorumBende keçi kılı fırça var başka tarak yok, konak tarahiyla mi tarayacagiz
Eyvah grubun en uysal bebeği boyleyse bittik. Haşhaş yesekKızlar geçmiş olsun 4. Ayın felaketi beni de buldu uyku gerilemesi max45 dakika uyuyor ve bir uykuyu pas geçiyor. Memeyi de bazen ayakta veriyorum nedense o zaman alıyor
Canım kazımak çok doğru değil yumuşatıp banyo yaptırman lazım kendi dökülsün.. azdı dediğin kazıdığına göre kabuk olmuş öncesinde sarı oluyor sarıyken yakalarsan daha kolayngeçerBenimde azdı tırnakla kazıyınca geçti
Ahaha haşhaş bile kurtarmamışValla keçi kılı bi işe yaramıyo kalkmış konagı bile götürmüyo bence. Bende ince dişli normal tarak vardı onla denedim ama sonra konak taragı aldım konak taragının dişleri daha uzun ve sık daha iyi oldu gibi. Seninki azsa ince dişli eski tip cep taraklarından varsa onla dene ya da 20 tl nişey zaten konak taragı al. Zaten 6. Ayda falan btiiypmuş o yuzden ben aynı seyi her banyo pncesinde sonrasında yapıp bekliyorum ama azalıyor gibi hissediyorumTeach_Mavi
Eyvah grubun en uysal bebeği boyleyse bittik. Haşhaş yesek
Çok labuk olmadan yaparsanız taramaya gerek kalmıyor. Hep bakın kafasına sararıyor saç dipleri 1 cmlik bi alan mesela hemen yağ yap yıka kabuklanmadan kurtarıyom ben hiç taramaya gerek kalmadıBende keçi kılı fırça var başka tarak yok, konak tarahiyla mi tarayacagiz
Vallahi beni bile etkiledi gece uykuları iyi ama gün içinde yoruyor memede uyumak istiyor bir de anakucağına koyunca ağlıyor heralde iki aya dizime gelir göğüslerimAhaha haşhaş bile kurtarmamışMelikeben 'i baksana biz ne yapacağız bilmem benim kız artık sabah 5tenuyur
Bir süreçtir geçer inşallah canım benimVallahi beni bile etkiledi gece uykuları iyi ama gün içinde yoruyor memede uyumak istiyor bir de anakucağına koyunca ağlıyor heralde iki aya dizime gelir göğüslerim
Benim hep açık ya evde yalnızım bi ses olsum diye açıyorum ama Alparslan’ın inanılmaz dikkatini çekiyor, ana kucağında tv ye göre 180° çeviriyorum yine dönüp bakıyor en son kapatıyorum artık, sanırım son demler az bi zaman sonra hiç açamayacağımKızlar gün içinde hiç TV aciyor musunuz? Ben dikkat ediyorum fakat bir 10 dakika falan açtığım oluyor
Ben de evde yalnızım tüm gün ama bir şey izliyorsam da bebeği sallarken falan telefonda izliyorum, akşam çok çok ağlıyor kızım renkler ve görüntü çok dikkatini cektigi için susturmak için 10 dakika açıyorum dikkat kesiliyor bir masterchef izleyisi var akıllara zararBenim hep açık ya evde yalnızım bi ses olsum diye açıyorum ama Alparslan’ın inanılmaz dikkatini çekiyor, ana kucağında tv ye göre 180° çeviriyorum yine dönüp bakıyor en son kapatıyorum artık, sanırım son demler az bi zaman sonra hiç açamayacağım
Eşimde diyor ki hani bu bebeler daha bizi bile göremiyordu kocaman odada nasıl tv izliyor
Her geçen gün huyları değişiyorKızlar geçmiş olsun 4. Ayın felaketi beni de buldu uyku gerilemesi max45 dakika uyuyor ve bir uykuyu pas geçiyor. Memeyi de bazen ayakta veriyorum nedense o zaman alıyor
Evet ama geçici bir süreç olduğunu düşünüp kafama takmıyorum mesela normalde 1 saat uyanık kalır sonra uyumak isterdi o arada da mızıedanıyordu bazen ama bugün dışarı çıktık 3 saat gık demedi arabada emzirdim uyudu iyi oldu güzel tarafı da yok değil yaniHer geçen gün huyları değişiyor
Bar mı böyleNasıl bi inceliktir bu yaa ağlicam
Bence doğum bir kadının hayatındaki dönüm noktası, gelen giden ,yapılan iyilik edilen yardım asla ama asla unutulmayacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?