- 22 Mayıs 2012
- 10.991
- 30.516
- 798
Aynen bende bundan bahs ediyorum yani sadece tadım alması için yani asla bi öğün şeklinde değil tabiki , ama ben dr hiç sormadımsormam gerekiyor
Neden 4. Ayda başlandı acaba ?4. Ay aşıları olduğunda başladık.
3 gün tarhana, 3 gün yoğurt 3 gün elma 3 gün armut 3 gün üzüm. Meyveler filede verilecek. Sonra da az tuzlu yapılan yemeklerden ve salata sularından tadım. Lezzeti uyarıyoruz sadece. Ama ben istikrarlı devam edemedim. Demire d ebaşlamıştık hangisinden bilmiyorum ama kabız oldu. Bende kestim şimdi yeniden başladım. O kabaklar havuçlar sanıyorum ki 6. ay gibi verilecek bizde.
Kıbrıs canım seni etiketledim ama görmedin sanırım. Senin bebiş kaç haftalık doğdu? 36 haftalık doğan bir bebek normal gelişim gösteriyor mu ayıylaYok ben geçen Dr gittiğimde sordum şeninin ki çok etken prematüre hesaplanmaz dedi , biraz hareketleri sanki ömürlerinden geç yapıyor dedim , mesela ne dedi , dönmüyor dedim ,4 aylık bebek dönmez dedi , nazırları dönüyor dedim , bazı bebekler döne bilir ama normalde 4 aylık bebek dönmez , yani doğduğu günden hesaplaya bilirsin dedi
Off söylenecek çok şey var okurken nabzim hızlandıKızlar kv de Gündüz uğradı biraz. Bebeğin salyası baya akıyor ağlıyordu..
- Ayyy şorikleri ahıyoo dedi. Sonra işaret parmağını bebeğin ağzına soktu bütün damaklarini gezdi. Kaşınıyor mu acaba dedi..
Ben şok. Basım döndü bı anda. Ben asla daha çocuğun ağzına elimi sokmadim bugüne kadar. Bakmak istedim de çenesinden çekiyorum biraz ağzı açılıyor... Hiç bişey diyemeden daha emziği koltuğa düştü. Koltuktan aldı. Eliyle ucunu sildi. Anne ver yıkim demeye kalmadan çocuğun ağzına soktu. Sanki eli emzikten daha temiz Gibi. Sonra telefonu çaldı. Ve aceleyle kalktı gitti. çok sinir oldum ya kafamın içinde kavga ediyorum sürekli.....
aynısını yaşadım parmağını lap diye çocuğun ağzına soktu dişine bakmak için. Ben de donup kaldım hiç birşey diyemedim cehaletle savaşmak çok zorKızlar kv de Gündüz uğradı biraz. Bebeğin salyası baya akıyor ağlıyordu..
- Ayyy şorikleri ahıyoo dedi. Sonra işaret parmağını bebeğin ağzına soktu bütün damaklarini gezdi. Kaşınıyor mu acaba dedi..
Ben şok. Basım döndü bı anda. Ben asla daha çocuğun ağzına elimi sokmadim bugüne kadar. Bakmak istedim de çenesinden çekiyorum biraz ağzı açılıyor... Hiç bişey diyemeden daha emziği koltuğa düştü. Koltuktan aldı. Eliyle ucunu sildi. Anne ver yıkim demeye kalmadan çocuğun ağzına soktu. Sanki eli emzikten daha temiz Gibi. Sonra telefonu çaldı. Ve aceleyle kalktı gitti. çok sinir oldum ya kafamın içinde kavga ediyorum sürekli.....
Canım kusura bakma hiç gelmemiş bana mesaj 33+5 doğdu , aslında prematüre hesaplanması gerekiyor , ama 2 Dr sordum ama yok doğumdan itibaren hesaplaya bilirsin dedi ama bilemedim ki , neye göre öyle söylüyorlar , çünkü herkesin bebeği 1 aylıkta daha aktif oluyor , benim bebeğim 1 aylıktı daha yeni doğmuş gibiydiKıbrıs canım seni etiketledim ama görmedin sanırım. Senin bebiş kaç haftalık doğdu? 36 haftalık doğan bir bebek normal gelişim gösteriyor mu ayıyladüzeltilmiş yaş meselesi kaç haftadan önce doğanlar için geçerli acaba
Ay inanamıyorum ya , insan bari önce iyice elini sabunlar madem böyle bi niyeti var , valla ben bile hiç bişeye ses çıkarmıyorum ama söylerdim yani , anne keşke elini yıkasaydın şuan küçücük ve midesi hassas , insanlar koronadan hiç mi ders almamış yaKızlar kv de Gündüz uğradı biraz. Bebeğin salyası baya akıyor ağlıyordu..
Benim kv kendi gözüne sürdüğü sürmeden getirmiş , kızımın gözüne sürecekti , dedim bunu sen kendi gözüne sürüyorsun çocuğun gözü enfeksiyon kapar olmaz , isterse bozulsun , napalım sağlık buKızlar kv de Gündüz uğradı biraz. Bebeğin salyası baya akıyor ağlıyordu..
Ben de merak ettim canım. Gelen misafirin bebeği o kadar hareketsiz tepkisizdi ki çok farklı geldi. Onu düşünüyorum bebekte bir sıkıntı olabilir diye biraz daha gözlemleyeyimCanım kusura bakma hiç gelmemiş bana mesaj 33+5 doğdu , aslında prematüre hesaplanması gerekiyor , ama 2 Dr sordum ama yok doğumdan itibaren hesaplaya bilirsin dedi ama bilemedim ki , neye göre öyle söylüyorlar , çünkü herkesin bebeği 1 aylıkta daha aktif oluyor , benim bebeğim 1 aylıktı daha yeni doğmuş gibiydi
İlk 6 ay sadece anne sütü almalı bebekler sonuçta tadımı 6 aydan sonra yapacaklarBende korkuyorum herhangi bir alerji gelişirse diye doktorlar da tepki verebilir neden 6 ayı beklemediniz diye
Ayy doğum günleri çok uzak gibi ama o günleri de göreceğiz inşallahZaman hem çok yoğun koşturmalı hem de çok hızlı geçiyo 3 lü rakamlara gelmek benide tuhaf hissettiriyo
Hiç anlamadan doğum günleri gelicek
Anne sütünün yerini tutamaz ki, ama meme reddi yapabilir hiç riske gerek yok elbet yiyeceklerDoyumluk vermem tabiki asla , ama tattırmak amaçlı 1 tatlı kaşığı kadar6 ‘ Dan başlayan herkes genelde yemiyor diyor
Canım bildiğim kadarıyla tatlı meyveler en en son veriliyor. Şekerli olduğu için diğer şeyleri yemiyorlarmış sonra4. Ay aşıları olduğunda başladık.
3 gün tarhana, 3 gün yoğurt 3 gün elma 3 gün armut 3 gün üzüm. Meyveler filede verilecek. Sonra da az tuzlu yapılan yemeklerden ve salata sularından tadım. Lezzeti uyarıyoruz sadece. Ama ben istikrarlı devam edemedim. Demire d ebaşlamıştık hangisinden bilmiyorum ama kabız oldu. Bende kestim şimdi yeniden başladım. O kabaklar havuçlar sanıyorum ki 6. ay gibi verilecek bizde.
Ben hic biberon kullanmadim benim kizim da emmiyor inatla deniyorum, pilates topunda kanguruda emziriyorum. Belim kopmus durumda bizdeki sorun memeyi alana kadar alinca da birakmiyorBenimkide öyle yaa napıcazbiberon kullanıyor musun sende ? Ondan mı diyorum ama bizim biberondan öncede huysuzluk yapıyordu ama bu ara daha fazla 3 4 aylıkken böyle oluyormuş 6.aya kadar da sürüyormuşta gel de dayan
Canım bildiğim kadarıyla tatlı meyveler en en son veriliyor. Şekerli olduğu için diğer şeyleri yemiyorlarmış sonra
Canım ya susmasaydın keşke yoksa yine yapacak elini soktuğu gibi tepki verseydşnKızlar kv de Gündüz uğradı biraz. Bebeğin salyası baya akıyor ağlıyordu..
Aynı sıkıntıyı yaşıyorum, aynen anlattığınız gibi oluyor. Bu sebepten hiç hoşlanmadım o bezden. Bir de ön üst taraftan çiş kaçırıyor, kıyafetlerinin karın kısmı ıslanıyor. Prima pahalı ama diğer bezleri de sık sık değiştirmek gerekiyor, aynı hesaba geliyor gibi oluyorKızlar ben prima ve goon kullanıyorum şuanda (goona geçmeye çalışıyorum da) şöyle bir fark var prima da çiş yapınca bezin her yeri dolardıö goonda sadece ön kısım şişiyor nasıl oluyor anlamadım. Hiç arkalara gitmiyor. Ön doğdolu arka bomboş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?