- 2 Temmuz 2023
- 12.230
- 36.796
- 528
Allah belasini versin ahshhshs cok can sıkıyor.
Ilk reglim cok yogundu iki bebekte de, bu arada aramiza dondugune sevindimMerhaba kızlar 3 çocukla çok fazla takip edemiyorum .ilk reglimi oldum çok fazla yoğun oluyor sizlerindemi böyle oldu bilgi verirmisiniz.saat başı değiştiriyorum neredeyse.ilk ikiside böylemiydi hatırlamıyorum.
Peki seyi soracağım, alerjik rinit ilaclari emzirirken kullanilacak ilaclar mi, degilse emzirmeyi bitirdikten sonra gitsem daha iyi olabilir diye dusunuyorum september'im. Cunku baska bir alerjimin ilacini tam olarak 3 senedir icemiyorum ve ona katlaniyorum, bunada bi 1.5 sene katlanirim artikO zaman iki seçeneğin var, ya önce KBB gidip göğüse yonlendirirler, ya da önceki hastalıktan sonra olduğu için önce alt solunum yollarına akciğere baktirip hii akciğerde bişi yok diyip KBB ye gidebilrisin. Benim hastalıktan sonra baslasaydi önce akciğerleri garantiye alır sonra üst solunum yollarına yani kulak burun bogaza baktirirdim
Alerjide mantikli aslinda o zaman kbb sonrada alerji yapalim biz.Dahiliyeye ya da göğüse gidip oradan yan dal uzmanlık alanı alerji hastalıklarını açtırabilirsin. Orada da deri testi yaparlar duruma uygun alerji ilacı verirler. Çıkan sonuca göre hangi dönem daha yoğun yaşarsan bu belirtileri ona göre bir ilaç ve planlama yaparlar canım. Mendillerin içindeki yoğun koku muhtemelen zaten hassaslaşmış olan burnunu rahatsız edip hapşurtuyor.
Humm, o halde kbb mi diyoruz yani. TamamKbb.. senin sorunun hapşırmak... burun yani.. tanıyı o koyacak sonuçta bizim söylediğimiz Riniti filan boşver :) göğüsle nefes almanla ilgili şikayetin yok..
Nefes sorunum yok aslinda sadece yogun mukus olusumu soluk borumu dolduruyor yani geniz akintisi yasatiyor ama nefesim kesilmiyor. Fakat koku vb konulardaki rahatsizligim ezelden beri vardir.İkisine de gidebilirsin alerjik astım yönünden göğüs bakıyor röntgen ve nefes testi yapıyor garantiye almış olursun
Bende 23 yaşında tanıştım kendisiyle annem 56 yaşında yeni çıkmadı ama hala varbu hastalık genetikte olabiliyor bizim öyle, birden pat diye çıkıyor , toz,parfüm,deodorant, aşırı sıcak ortam klima bunlar tetikliyor her şeyi geçtim de tozu hayatımızdan nasıl çıkaracağız imkansız bende hatta hava temizleyici cihaz bile almayı düşünmüştüm
Ama şöyle bişey oldu bi ara evi dip bucak temizleyip halı perdelerde yıkandığında 2 ay boyunca aşırı rahattım, beni en çok toz etkiliyor
Misal dun annemin perdelerini yıkadım, asarken merdiven tepesinde hapsuruk krizi tuttu, cok uzun yillardir ayni deterjani kullaniyoruz sasirdim acikcasi.
O halde son karar kbbBencede kbbye gitmelisin canım. Göğüs ile ilgili bir durum değil bu