2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Su 4 ay uyku regresyonu şeysi bu mu ki Melikeben

Her yaşta cıkabilir sinsi meret kbb bence
Allah belasini versin ahshhshs cok can sıkıyor.
Merhaba kızlar 3 çocukla çok fazla takip edemiyorum .ilk reglimi oldum çok fazla yoğun oluyor sizlerindemi böyle oldu bilgi verirmisiniz.saat başı değiştiriyorum neredeyse.ilk ikiside böylemiydi hatırlamıyorum.
Ilk reglim cok yogundu iki bebekte de, bu arada aramiza dondugune sevindim agri yoktu, cok yogundu ki bekarken cok agrili gecirirdim ben, hatta evlenince gecer demislerdi, gecmemisti agrisi, ilk bebekle birlikte regl agrisi kavrami hayatimdan cikmisti.
Peki seyi soracağım, alerjik rinit ilaclari emzirirken kullanilacak ilaclar mi, degilse emzirmeyi bitirdikten sonra gitsem daha iyi olabilir diye dusunuyorum september'im. Cunku baska bir alerjimin ilacini tam olarak 3 senedir icemiyorum ve ona katlaniyorum, bunada bi 1.5 sene katlanirim artik
Alerjide mantikli aslinda o zaman kbb sonrada alerji yapalim biz.
Kbb.. senin sorunun hapşırmak... burun yani.. tanıyı o koyacak sonuçta bizim söylediğimiz Riniti filan boşver :) göğüsle nefes almanla ilgili şikayetin yok..
Humm, o halde kbb mi diyoruz yani. Tamam
Nefes sorunum yok aslinda sadece yogun mukus olusumu soluk borumu dolduruyor yani geniz akintisi yasatiyor ama nefesim kesilmiyor. Fakat koku vb konulardaki rahatsizligim ezelden beri vardir.

Misal dun annemin perdelerini yıkadım, asarken merdiven tepesinde hapsuruk krizi tuttu, cok uzun yillardir ayni deterjani kullaniyoruz sasirdim acikcasi.
Bencede kbbye gitmelisin canım. Göğüs ile ilgili bir durum değil bu
O halde son karar kbb

Ilk dogumundu değil mi? Ilk dogumda epizyotominin bir kenarinda aciklik kaliyor, burda kac epizyotomili varsa hepsiyle konustuk o aciklik var :) bak yarin doktorun o acik kismi onemsemiyecek bile.

Sağolasın

Benimde çok aşırı yoğundu. Hamilelikten önce ilk gün çok yoğun olurdu benim. Ama doğum sonrası ilk regl ilk 5 gün aşırı yoğundu. Doktoruma sordum hatta, ilk birkaç regl böyle olabilir normal dedi.
İyi bari çok anormal gelince korktum.bide zaten zayıfım.inşallah zayıflatmaz beni bu kanama

Ağrı yok bende.demekki düzenli olmayabilir.bakalım benimki nasıl olacak

Benim dikişlerim 5. Gun acıldı ama madecassol ile kapandı tekrar. Eger dikelim derse de hiç korkma en fazla 12 saat sagar sutu dokersin etkiliyo bile olsa ki lokal anestezi etkilemiyor olabilir
Ben avil diye bi alerji ilacı kullanıyorum emzrirken illa ki bi grup vardır kullanılan ya sa az etki eden

Dikişlerinin açıldığını nasıl anlamıştın?
Umarım bir sıkıntı olmaz

Evet ilk doğumum ama bir genişleme söz konusu. İlişkiyi de etkileyecek boyutta. Bu kadarı normal mi?
Ya aslinda bence normal olmamali, ama benimde bayaği hissetmeyecek boyuta gelmisti, hatta sonradan ya acaba estetik mi olsam diye dusunur hale gelmistim. Ikinci bebegin dogumu sirasinda doktoruma soyledim, rahat dogurasin diye kucuk bir aciklik birakmistim, simdi kapatacagim deyip toparlamisti. Ikinci doğumdan sonra bayaği iyiydi hersey :) hatta daha hizli toparlandim.

Çocukların sınav haftasıydı bitti şükür.benide bitirdiler.ben oturmazsam hiç çalışma yok aynı konuları iki çocuğa birden anlatmaktan beynim bulandı iyice.bunun stresiyle regl oldum sanırımküçük garibimle pek ilgilenemiyorum o kendi halinde takılıyo.büyük kız grip olmuş.büyüklerden küçüğe fırsat kalmıyo.babamız zaten hep geç geliyo.yetmeye çalışıyorum işte.Rabbim sağlık versinde beb razıyım bu tempoya.hasta olan bebişlere rabbim tez zamanda şifa versin

Doktora danisacagiz o vakit, o ne onerirse o.

Peki 2. Yi doğurmayacaksam ne olacak

Canım onu da doktor ikizime sordum hxjf
Steroidli bir ilaçla kullanamaz ama doktora emzirdigini söylerse uygun bir ilaç verilebilir dedi.

Canım lokal anestezi ise emzirirsin, niye emziremeyesin?

Canım öncelikle geçmiş olsun inşallah dikişlik değildir ama öyle olsa bile belki lokal anestezi olur, en fazla anesteziden sonraki ilk sütü sağıp atarsın sonrakilere bişey olmaz, biz hastanede genel anestezi alam hastalara bile ilk sütü sağıp attırıyorduk sonrakileri kullanabiliyordu, öncesinde de sütünü sağarsan stok yapmış olursun bebişin etkilenmez

Canım lokal anestezi ise emzirirsin, niye emziremeyesin?
İnşallah sorun olmaz canım
Doktorlar neden bu kadar düşünceli ki bu konuda, dikiver elin degmisken her yeri
Aynen yaa bide bana dikiş attıktan sonra dediki sadece küçük bir dikiş izi kalır başka bir iz kalmayacak dedi. Bahsettiği dikiş izi var ama diğer yer bildiğin açıkta. İçerdeki dokular görünüyor. Muhtemelen dikişler açıldı. Acaba dikmek içinde tekrar biraz kesmek mi gerekiyor düzgün kaynaması için
Çok teşekkür ederim canım inşallah öyle olur

Melikeben canım ben annemdeyim de takip edemiyorum bu ara biraz. Naptı nazenin kuş çıkardı mı dişi? Patladı mı yani? Hiç bilmiyorum süreci kaç günde olurda

Canım tekrar kesilse bile sonuçta dikilcek o yüzden onu düşünme, estetik olmasi için yapılır belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…