2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Merhabalar bir sorum olacakk hamilelikte ilk muayeneye ne zaman gittiniz betahcg kaçtı ya da kaçıncı haftadaydiniz ve vajinal muayene oldunuz mu bir zararı var mı acaba?
Beta hcg değeri 3.000 olduğu zaman karından ultrason ile gözükür demişti bana doktorum. Benim gebeliklerim kanamalı ve riskli olduğu için ilk başlarda hep vajinal muayene oldum bir sıkıntısını da görmedim. Bu konudaki hurafelere inanmayın doktorunuza güvenin

Teşekkür ederim

Bende de oluyor ara ara. Şaşırdım doğrusu bunun da mı ilgisi varmış gebelikle ilginç

5doz çok değil mi 19 dayım daha olmadım 20 de tek doz yeter dedi doktorum belki 2 en fazla
5 doU tamamlarsan tekrar vurulmana gerek yok demişti doktorum canım ömur boyunca, bende ilk gebelikten itibaren başlamıştım, bir kaybım var bu 3. Gebeliğim sene olarak bu seneye denk geldi, 1 yıl arayla falan vuruluyor dozlar kızım 4 yaşında öyle düşün. bu gebeliğime denk geldi 1 i yani.

Bu mide yanmaları boğaz yanması karında gerginlik beni bitirdi çok da duygusallaştım ya ne zormuş anne olmak ağlayıp duruyorum
Bence birbirimize sıkı sıkı sarilıp hüngür foşurt ağlayalım birşeyimiz kalmaz bende aynıyım canım

Ya bende bilmiyorum ama bi çivi bile ayağa takılsa tehlikeli oluyor , o gün kendi kendime düşünüyordum evham yaptım ama dr gerek yok dedi
Bugün sağlık ocağına gittiğimde hemşire bana da direkt aşın var dedi, bende doktorum çok gerekli görmedi yaptırmayacağız dedim. O da hekimle bir konuşun o halde diye bizi doktora yönlendirdi; doktor en başta aşının işte doğumun hastanede değilde, arabada, evde vb yerde olursa diye önlem amaçlı olduğunu falan anlattı. Sonra işte tüp bebek olduğunu, 3. Denemede pozitif olduğunu söyledim: “haa o zaman işler değişir dedi, zor ulaşılan gebelikte hekimler olabildiğince bebeği rahatsız etmemek için çok gerekli olmayan etkenleri elerler, bende katılıyorum bu durumda doktoruna” dedi. Bizimde içimiz rahat etti açıkçası. “Zararı olmaz bilimsel açıdan böyle birşey yok ama olası bir problemde direkt aşı akla gelecektir, bunu istemeyiz” dedi. Sizinde tüp bebekse ve ikizdi o yüzdendir gerekli görmemesi bence.

Teşekkür ederim bende de bazı ölçüleri özellikle kafası 3 gün geride çıktı. Ama genel olarak haftasıyla uyumlu. Doktor bişey demedi bende sormadim ama tedirgin oldum

Teşekkür ederim bende de bazı ölçüleri özellikle kafası 3 gün geride çıktı. Ama genel olarak haftasıyla uyumlu. Doktor bişey demedi bende sormadim ama tedirgin oldum
Bana da söylemedi aslinda ben doğum icin konuşurken dedim ki sanki bana kafası büyük kilosu fazla normal doguramazsin diceksiniz gibi geliyor dedim o zaman söyledi bana bir kriz geldi o an tabi doktor da bunlari söyledi bana. Kız çocuklarının bir hafta geriden gelmesi de cok sık gördüğümüz bir sey dedi. Ben sonrasında tabi içim rahat etmedi kendi doktoruma da sordum muayene oldum ayrica radyoloji uzmanına da tekrar gosterdim herkesi darladiktan sonra içim rahat etti

Kaç grammis peki

Aslında senin sat 26 Kasım değil miydi. 21 +5 de gitmişsin ultrasona. Orda da 21 +3 çıkmış

Çok fark Yok
Evet ama iki gün önden gidiyor diye ben 21+5 demiştim hesabım öyleydi yani önceki kontrollerimde. Bu arada üç doktorun ölçümleri de bir gun once bir gün sonraydı yada. Kilosu da 437 gram. Ben de kilolu doğmuşum eşim de bence az bile kilosu

24 haftadan sonra genetik farklar ortaya çıkıyormuş. Yani eğer kilolu Bebek olacaksa 24den SONRA belli olur. Benim eşim 4 kilo doğmuş ben 2.500 doğmuşum

Evet olabilir aslında ama başka arakadaşlarımdan sordum normal gebelik onlarada yapmamışlar , kıbrısta heralde yapmıyorlar

Benim dr’um bana perintoloğa gittiğinde ileri yada geri yada ağırlığını farklı göstere bilir merak etme dedi ulturason makinesi farkından oluyor dedi

24 haftadan sonra genetik farklar ortaya çıkıyormuş. Yani eğer kilolu Bebek olacaksa 24den SONRA belli olur. Benim eşim 4 kilo doğmuş ben 2.500 doğmuşum
Ben 6 kilo doğmuşum eşim 5 kilo doğmuş suan beslenme uzmanıyla ilerliyorum ben 5bucuk kilo aldım dikkat ediyorum ama bilmiyorum tabi kaçamaklar oluyor arada.
Siz bu kadar araştırıyorsunuz aklınıza takılan bir sey mi var canınızı sıkan?
Ben de cok stresliyim iki dusugum var ne yazık ki. Pimpirikleniyorum elimde olmadan bebeği de strese sokmak istemiyorum ama elde olmuyor tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…