2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Yaa maaşallah canım görmüşsünüz yüzünü de uzun olcak demekki :) bacak boyu FL diye yazan ultrasonda kaçmış o canm?

Kızlar soluma yatınca 3 gündür kaburgam uyuşuyor gibi hissediyorum bu nedir biliyor musunuz? Ağrı gibi değil internette kaburga ağrısına genişleme vs diyorda bu bildiğin uyuşma

37 ye kadar çalışırsam doğum öncesi 8 hafta izin var 8 hafta olarak kullanılmıyor mu
Canım 8 hafta iznin var ama hepsini aktaramıyorsun.
32 den 37 ye kadar çalışabilir raporu alıp işe gidiyorsun. Yani 5 hafta. 37den sonra çalışamaz raporu veriyorlar. (Çalışabilir raporu vermezler yasak çalışman) sonra 40. Haftada doğurursan. 5 hafta aktarmış oluyor. 37den sonra çalışamadığın için. Ama allah korusun 37 de doğurdun o zaman 37-40 arası çalışmadığının için o 3 haftayı da aktarıyorsun yani 8 hafta oluyor. 8 hafta aktarmanın tek yolu erken doğurmak bunu da kimse istemez zaten. Sağlıklı olsunlar da ne zaman gelirlerse artık:) yeter ki sağlığımız olsun da 32 den 37 ye kadar çalışabilir raporu alalım. 5 haftamızı aktaralım temizinden:)

37 ye kadar çalışırsam doğum öncesi 8 hafta izin var 8 hafta olarak kullanılmıyor mu
Şoyleki 32 hafta dolunca analık iznine ayrilabiliyorsun ama siz ben çalışabilirim derseniz calsiabilir raporu alıyorsunuz .diyelim ki 37 haftaya kadar çalıştınız .o zaman doğum öncesi 4 hafta doğum sonrası 12 hafta oluyor . Calistigin kısım doğum sonrasına aktarılıyor .her türlü 16 hafta analık parasını alırsın .bı arkadaş yanlış bilgi vermiş

Hayır 37de ayrılsanız bile izne en fazla 5 hafta aktarabiliyorsunuz 13 hafta oluyor maximum benim bildiğim böyle. Erken doğumda ne olur bilmiyorum bana özlük boyle bilgi verdi

Kızlar soluma yatınca 3 gündür kaburgam uyuşuyor gibi hissediyorum bu nedir biliyor musunuz? Ağrı gibi değil internette kaburga ağrısına genişleme vs diyorda bu bildiğin uyuşma
Benimde sola uzanınca sırt kemiğim ağrıyor çok feci ya , heralde sizin kaburga ağrısı genişlemeden dolayı oluyor

Bende öyle biliyorum o çalışılan 4 hafta doğum sonrasına aktarılmış oluyor yoksa neden fazladan çalışalım ki sonuçta toplam 16 hafta izin olacak

çok afedersiniz ama konudan bağımsız bir şey soracağım, 32. haftadan sonra izin hakkımız oluyor ya onun yerine rapor alabiliyor muyuz, iznimizi sonra kullanmak için ?
32 ila 37. Haftalar arasında yalnızca fiilen çalışırsanız izninizi doğum sonrasına aktarabilirsiniz. Rapor ya da yıllık izninizi bile kullansanız kabul görmüyor.

37ye kadar alabilirsiniz en fazla doğum sonrasına sadece 5 hafta aktarabiliyorsunuz 32 37 arasını. Normal rapor aldınız yanı diyelim 37ye kadar 5 hafta aktarabilirsiniz en fazla.
5 hafta aktardım, 40. haftada doğum yaptım diyelim oldu 8 hafta, 8 hafta da doğumdan sonraki izin değil mi ?

Benim internetten araştırdığıma göre olmuyor rapor dahi almış olsak personel işleri analık iznine çıkarıyor gibi anladım. Siz farklı bir bilgiye ulaşırsaniz bize de yazar mısınız
yazarım elbette, ama işte benimde aklıma takıldı sanki izin hakkı dururken rapor alınamaz gibi çünkü zaten 32 haftadan sonra dr raporuyla oluruyla çalışabiliyorsun

evet riskli gibi, doğum sonrası rapor almak daha mantıklı, ya keşke ücretsiz izinde çalışma gününden sayılsa, tayin sürem uzamasın diye ücretsiz izne çıkmak istemiyorum o yüzden alabildiğim kadar rapor alacağım inşallah

Bu analık izni işinde arkadaşım şey demişti. 32den sonra toplam 16 hafta izin veriyorlar istersen çocuk içerdeyken geçir bu vakti istersen çocuk dışarıdayken. ister 32de başla 16 hafta kullan ister 37de başla 16 hafta kullan sana kalmış şeklinde açıklamıştı. Aktarma vs diyince insanın aklı karışıyor biraz

32 den sonra çalışabilir raporu alıyorsun. Onu aldıktan sonra normal grip olup rapor da alsan yada yıllık izin de alsan çalışabilir raporu hakkından yiyorsun... yani izin dahi alamayız aktarmak istiyorsak.
anladım canım maalesef tahmin ettiğim gibi

Hayır 37de ayrılsanız bile izne en fazla 5 hafta aktarabiliyorsunuz 13 hafta oluyor maximum benim bildiğim böyle. Erken doğumda ne olur bilmiyorum bana özlük boyle bilgi verdi
37.haftada doğum yaparsa 5 hafta aktarmış , 8 haftada doğum sonrası olacağından 13 hafta eder, ama 37 ye kadar 5 hafta 40. haftada yani normal zamanda doğum yaparsa orda da 3 haftasını gene kullanmış olur etti 8 hafta, doğum sonrası 8 haftada geldi mi 16 oluyor yine

Bakın isterseniz , indirimde baya uyguna geliyor

37 den 40 a kadar çalışamazsın. Mecburen yasa gereği doktorlar 37den sonra "Çalışamaz" raporu vermek zorunda. Yani 37de izne mecburen ayrılıyorsun. 40ta doğurursan son 3 hafta mecburi raporlu olduğun için 5 hafta aktarıyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…