- 23 Nisan 2021
- 687
- 730
- 53
süt damlatmayı denedin mi? tuzlu suyu hiç duymadım canımKızlar burun temizliği için serum fizyolojik yerine tuzlu su kullanan var mı? Bi zararı olur mu acaba düşünceniz nedir
Burnu tıkalı serum fizyolojik yok nöbetçi eczane çok uzak ve aspiratöre de gelmiyor napmalıyım duş aldırdım açılmıştı tekrar tıkandı
Serum fizyolojikte normalde tuzlu su, 1 litre suda 9 gr tuz, ( yaklaşık 1 tatlı kaşığı dolusu). Evde kaynamış soğutulmuş suya bunu oranlayarak yapabilirsiniz bence.geçmiş olsunKızlar burun temizliği için serum fizyolojik yerine tuzlu su kullanan var mı? Bi zararı olur mu acaba düşünceniz nedir
Burnu tıkalı serum fizyolojik yok nöbetçi eczane çok uzak ve aspiratöre de gelmiyor napmalıyım duş aldırdım açılmıştı tekrar tıkandı
Denedim ama pek işe yaradığını söyleyememsüt damlatmayı denedin mi? tuzlu suyu hiç duymadım canım
Çok teşekkürlerSerum fizyolojikte normalde tuzlu su, 1 litre suda 9 gr tuz, ( yaklaşık 1 tatlı kaşığı dolusu). Evde kaynamış soğutulmuş suya bunu oranlayarak yapabilirsiniz bence.geçmiş olsun
Ne güzel olusturmussunuz rutini . Ben is filan göremiyorum. Bebek arabasını sevmiyor, emzik sevmiyor anakucagi sevmiyor.gunduz uyutursam 5 dk gece iki saatte bir kalkıyor hala .Bir kaç gün bebeğinizi gözlemleyin,not edin,kaç saat uyanık kalıyor,hangi saatlerde besleniyor,hangi saatlerde uyuyor.Sizin bebeğiniz destekli uyuyor.Bunları biliyorsanız destekleri azaltmakla başlamalısınız.Ben tam bilinçli yapmadım,ama destekleri gün geçtikce azaltdığımı gördüm.Eylülde kpyden kendi evimize geldik,kriz yaşadık,yatağına koyunca kıyameti koparıyordu,o yüzden kucağımda uyutup yatağa koyuyordum,bazen odada kucağımda gezdiriyordum,ninni(çocukşarkısı) söylüyordum,öyle sakinleşiyordu,ağlamayı kesince emziği ağzına tutduruyordum,nini söyleyerek uyutuyordum,yatağa koyuyordum,uyanırsa yatağını sallıyordum.Sonra bir gün yatağa koymamla uyuması bir oldu,ondan sonra sallamayı bıraktım.Bizim rutin şöyle:uyandığı zaman emziriyorum,hava iyise dışarı çıkarıyorum,bahmede bir az geziyoruz, ya da odada oynuyoruz,işim varsa,o arabasında oyuncakla oynuyor,benim işimi görüyorum,uyku işaretleri geldiğinde emziğini veriyorum,tutuyorsa uykusu gelmiş demek,yatağına götürüyorum,oğlumun ismiyle uykusu var,uyumak istiyor,tatlı rüyalar diyorum,çok ağlarsa kucağımda uykuya dalmasını bekleyip yatağına koyuyorum.Bu rutin her gün aynı devam ediyor.Bazen huzursuz olduğu,daha çok kucak istediği zamanlar da oluyor,o zaman da onun ihtiyacına göre davranıyorum.
Benim kizim 3 aylıkken 65 cm, 6300 gr di, 4m ayda 68 cm 6500 gr olmuştu, ebe obur aya bakalım sorun var gibi görünmüyor dedi, ya bir ay boyuna uzar bi ay kilo alır bebislerBenim eşim kendi rahatını düşünür önce, tatlis tatlis der 2 dk sever, kolum agridi al der verir, o yüzden uyansın istemiyor
Canım muhtemelen o ağladıkça sende stres yapıyorsun, sen stres yapinca bebek dahada huzursuz oluyor, o aglasın sen sikonti yapma cigerleri açılır bisey olmaz ağlamaktan, sakince al kucağına göğsüne hafif bastır kollarını sar yavruna kulağının arkasına piş piş tamam yavrum tamam geçti diye masal tonunda sakince konuş, bi süre sonra onun stresi de geçecek. Öyle öyle zamanla sakinlesecek. Benim kızımda çok ağlıyordu, aman Allah im ağlıyor neden ağlıyor havasına hiç girmedim o ağlasın ben konuştum sakince sevdim bağrıma bastım o sinirleri ağlamaları kalmadı, sinirlenince meme bile almıyordu o huyu bıraktı, ee bebek tabi ih mih ediyor ama uykusu gelir karnı açılır, canı sıkılır, oyle yani, sen stres yapinca bebegine cok kotu bisey yapıyor çok büyük bir olaymış gibi sinyal yolluyorsun, siradan davran olay bu
QUOTE="Hksu, post: 75865584, member: 1111865"]
Ben biraz önce 4 aylık aşılarını yaptırdım arkadaşlar, kilosu 7500 / boyu 66 cm olmuş. En son ölçümüne göre 300 gr almış , boyu da 0,5 cm uzamış. Kilosuna takılmadım çok hareketli ama boyu az uzamış geldi. Sizlerin son ölçümü ile arasındaki fark ta böyle az mıydı?
Tuz oranini iyi ayarlamak lazım diye izlemiştim bir videoda. Bazen bende duş aldirdiktan sonra çekiyorum burnunuKızlar burun temizliği için serum fizyolojik yerine tuzlu su kullanan var mı? Bi zararı olur mu acaba düşünceniz nedir
Tuz oranini iyi ayarlamak lazım diye izlemiştim bir videoda. Bazen bende duş aldirdiktan sonra çekiyorumKızlar burun temizliği için serum fizyolojik yerine tuzlu su kullanan var mı? Bi zararı olur mu acaba düşünceniz nedir
3. Ay takibinde Rizedeydim boyu 62 cm olctu 4.ay takibi ve aşısında Tokattaydim memleketimde boyu 61 cm ölçtüKızlar günaydın biz haftaici 4 aylık asilarimiz olduk. Kilo olarak 400 gr almış. Boy hiç uzamamis. Boyu uzamayan oldu cocugunz da. Açıkçası bu ölçülere de pek güvenmiyorum. He4kes farklı ölçüyor ama.yine de merak ettim.
geçmiş olsun canım. ben de tuzlu suyu çok tazyikli veremiyorum. geri içini nasıl çekiyorsunuz?Denedim ama pek işe yaradığını söyleyemem
Biz de aynıyız kendime 5 dk ayırıp tırnağımı zor kesiyorum. Evin hali zaten halay çekiyorNe güzel olusturmussunuz rutini . Ben is filan göremiyorum. Bebek arabasını sevmiyor, emzik sevmiyor anakucagi sevmiyor.gunduz uyutursam 5 dk gece iki saatte bir kalkıyor hala .
Ne oldu canım? Tam takip edemiyorum yazılanları. Evden çık aksine daha fazla çık. Evde duvarlar üstümüze geliyor. Çocuklar da dışarda sakinliyorben iki gündür çok kötüyüm kızlar. selim de çok kötü. her şeye ağlıyor. çok pişman oldum istanbula geldiğime. oturup ağlıyorum artık bi daha hiç evden çıkmayacağım
Bu hafta doktora götüreceğim bakalım ne çıkacak3. Ay takibinde Rizedeydim boyu 62 cm olctu 4.ay takibi ve aşısında Tokattaydim memleketimde boyu 61 cm ölçtüRizedeki ölçümü dikkate alacagim Kasimda bakalim burda kac ölçülecek boyu. Kilo olarak da ortalama her ay bir kilo aldik ama sanki bu gelecek ölçümde o kadar alamayacak gibi geliyor.
Bu hafta doktora götüreceğim bakalım ne çıkacak3. Ay takibinde Rizedeydim boyu 62 cm olctu 4.ay takibi ve aşısında Tokattaydim memleketimde boyu 61 cm ölçtüRizedeki ölçümü dikkate alacagim Kasimda bakalim burda kac ölçülecek boyu. Kilo olarak da ortalama her ay bir kilo aldik ama sanki bu gelecek ölçümde o kadar alamayacak gibi geliyor.
Ya hiç sorma eskiden yüzüme bir krem surerdim şimdi o da kalmadiBiz de aynıyız kendime 5 dk ayırıp tırnağımı zor kesiyorum. Evin hali zaten halay çekiyor
Boyuda kilosu cok iyi masallahBen biraz önce 4 aylık aşılarını yaptırdım arkadaşlar, kilosu 7500 / boyu 66 cm olmuş. En son ölçümüne göre 300 gr almış , boyu da 0,5 cm uzamış. Kilosuna takılmadım çok hareketli ama boyu az uzamış geldi. Sizlerin son ölçümü ile arasındaki fark ta böyle az mıydı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?