İzleyeceğim inşallah, teşekkür ederimSadece uyurken verirseniz ve emzik ağzından düşünce her defa ağlamazsa,destek olmuyor,uyku arkadaşı oluyor.Başka zamanlarda verilince meme reddi yapabiliyor diyorlar
45 dk-dan az uykulara felaket uykusu deniliyor,Seride Samurkaşın youtube videosunu izleyin,az uyuyan bebekleri geri uyutmak lazım,ben 1 aydır uğraşıyorum,önce 30 dk idi,sonra 45 dk,şimdi 50 dk,1 saat gibi yatıyor,uyanırsa geri uyutmaya çalışıyorum,bazen emziği ağzına koymamla uykuya geçiyor,bazen uğraştırıyor,bazen de uyumuyor.
Ay insallah düzelir cok zormus gerçekten, teşekkür ederim.Benim oğlum da uyku vaktinde 2 gündür emziğini çıkarıyor,oynamaya başlıyor,en son kollarını tutdum ki,emziği çıkaramasın,öyle yaptıktan sonra uyudu.Buna alışır diye korkmaya başladım,sakince uykuya geçiyordu,son günler bebeğime bir şey oldu,huysuzlaşdı gibi.
Her yeni ayı dolunca bir huysuzluk geliyor bebeklere.
Bir uyku eğitmeni 4.-5. aylar en zor dönem diyordu,onlar için de zor,yeni şeyler öğreniyorlar,sabredelim,inşallah 5 ay tamam olunca düzelirler
Bizde dün 4 aylık aşılarimizi yaptırdık. 3.5 aylıkken iken kovit geçirdik o gün 2 acil hastane özele götürdüğümuzde 7.100 çıktı. Dün tartildi 7100 dedim nasıl oluyor daha 3.5 aylıkken bu kilodaydi. Hiç mi almaz? Boya gitmiş olabilir dedi. Boyu da 68 cm 5 aylık olduğun da dr a götüreceğim anlarım farkıBen biraz önce 4 aylık aşılarını yaptırdım arkadaşlar, kilosu 7500 / boyu 66 cm olmuş. En son ölçümüne göre 300 gr almış , boyu da 0,5 cm uzamış. Kilosuna takılmadım çok hareketli ama boyu az uzamış geldi. Sizlerin son ölçümü ile arasındaki fark ta böyle az mıydı?
Akşam yine bagirdi çağırdı da içim.rqhatladinormaldir hep geçecek sabret dediğimiz yerdesiniz belki de geçti bile
Kesinlikle ben stresliysem hemen hissediyor kendi daha da stresleniyir. Uyutamayinca str3s yapıyorsam babasına veriyorum. Eger o telaşıyla ben sakinim ben aliyirumCanım artık büyüyorlar, yavaş yavaş bi düzenleri oluyor, öyle her sallamada beyin sarsıntısı olsa ohoo, bisey yok merak etme, benim kızımda degisik huyluydu, arabayla gezmeye gitsek eve dönene kadar mır mır burnunuzdan gelirdi, bebek arabasıyla gezdirsemyine aynı, evden hiç çıkmak istemezdim onunla, ama su 1 haftadir gayet sakin, çevreye ilgisi arttı, gezmek hoşuna gitmeye başladı, uykusu gelince biraz sorun oluyor beşiğine alışık olduğu ici, biraz ağlıyor sonra kucagimizda uyuyor, panikleme sakin kal, sen panikledikce elin ayağın dolanır çocukta panikler daha çok ağlar. Sakinleşmeye başlıyorlar anlıyorlar artık, uykusu uzayacak, uyku araları uzayacak değişecek küçük insan bu
Bebek bu sürekli aynı düzende kalmaz, 5 ay uyur bi anda uyumaz, hiç uyumayan bebek bi anda uyumaya başlayabilir, onlarda değişiyor gelişiyor, gazi olabilir, avucunla bagirsaklarina hafif bastırarak, saat yönünde masaj yap bi kaç tur, bacaklarını karnına ittir, bazen benim kizimda yapiyor, karnini ovalarken susuyor o zaman anliyorum gazi var diye
Benim kızımda sürekli öğürdü, 3 aydan sonra bi daha denerim aldı, öyle bağımlı değil ama gereksiz ağlamalarda ışe yariyor, disleri kasiniyor ya hoslarina gidiyor
Ben yeşil biber veriyorum, hem soğan gibi itici bir tadı yok, hem ısırıp ufaliyamiyor, hemde kıyır kıyır ettiriyor damaklarini, hosuna gidiyor, burda önemli nokta biberin acı olmadığından emin olun
Umarım hiç bir sorun kalmaz .İçinizi ferah tutunGünaydın herkese. Dün oğlumun sünnet sonrası rahatsızlığı için prof.çocuk cerrahına götürdüm.
Doktor keşke erkenden sünnet ettirmeseydin acelen neydi dedi. Kendisi çocuk kendim sünnet olmak istiyorum diyene kadar yapmıyormuş ve genel anestesi ile yapıyormuş.
Benim oğlum doğuştan peygamber sünnetliymiş(hipıspadias) bu da sünnet öncesi detaylı muayenede ve ya ameliyat esnasında deri açılınca görülürmüş. Böyle çocuklar sünnet edilmezmiş,sadece birkaç dikişle görünüş düzeltilirmiş. Tabi bizimki lokal anestezi ile oldu. Muhtemelen bebek ağladı farketmeden hızlı hızlı kesip diktiler. 6 yaşına kadar takip edilecekmiş. İşeme yamukluğuna göre karar verecek düzeltme ameliyatına.
Yani sünnet ettitecek olanlar acele etmeyin bekleyin derim bizim yaşadıklarımızdan sonra.
Benimki doğduğundan beri zor uyuyor,Kizlarr bebeğini zor uyutan var mi bir ben mi böyleyim ya deli gibi uykusu var ama uyumuyor ve ağlıyor bi de yeni ogrendi kendini geri atip duruyor uyumamak icin direniyor resmen en sonunda yorulup uyuyor deli oluyorum uyutana kadar. Emerek uyurdu ya hic böyle değildi.
Aşı huysuzluk yaptı mı? 4 aylık bebeğimi tanıyamıyorum. Asık suratlı , söylenen bir bebek geldi son bir saattir. O kucağımda duracak ben de ayakta beklicem başka türlü gönlü olmuyor. Biraz daha sürerse ağrı kesici veririm sanırım.Bizde dün 4 aylık aşılarimizi yaptırdık. 3.5 aylıkken iken kovit geçirdik o gün 2 acil hastane özele götürdüğümuzde 7.100 çıktı. Dün tartildi 7100 dedim nasıl oluyor daha 3.5 aylıkken bu kilodaydi. Hiç mi almaz? Boya gitmiş olabilir dedi. Boyu da 68 cm 5 aylık olduğun da dr a götüreceğim anlarım farkı
Dün huysuzluk biraz bugün yapılan iki bacağında ağrı hissediyor. Kıyafetini giydirirken özellikle ağlamaya başladı. Şu aşıları yaptırdıktan sonra geriliyorum çokAşı huysuzluk yaptı mı? 4 aylık bebeğimi tanıyamıyorum. Asık suratlı , söylenen bir bebek geldi son bir saattir. O kucağımda duracak ben de ayakta beklicem başka türlü gönlü olmuyor. Biraz daha sürerse ağrı kesici veririm sanırım.
Allah yardimcin olsun canimmBenimki doğduğundan beri zor uyuyor,
Benim de aşı redci olasım geliyorDün huysuzluk biraz bugün yapılan iki bacağında ağrı hissediyor. Kıyafetini giydirirken özellikle ağlamaya başladı. Şu aşıları yaptırdıktan sonra geriliyorum çok
İlk dozu 2 aylıkken nasıl olduysa aynı bu da öyle .. Allah imm biz de 7-8 saatlerinde uyumayı görecek miyizBenim de aşı redci olasım geliyor
Neyseki kısa sürdü huzursuzluğu, normalde 8 de uyuyordu bugün 7 de uyudu. İnşallah gece de güzel geçer .
300 gram alıp 4 cm uzamıştı erkek bebek.Ben biraz önce 4 aylık aşılarını yaptırdım arkadaşlar, kilosu 7500 / boyu 66 cm olmuş. En son ölçümüne göre 300 gr almış , boyu da 0,5 cm uzamış. Kilosuna takılmadım çok hareketli ama boyu az uzamış geldi. Sizlerin son ölçümü ile arasındaki fark ta böyle az mıydı?
Benim ki kız bebek de az uzamış.300 gram alıp 4 cm uzamıştı erkek bebek.
Benim eşim kendi rahatını düşünür önce, tatlis tatlis der 2 dk sever, kolum agridi al der verir, o yüzden uyansın istemiyorAhh benim ki çok hevesli bakmaya, neden çok uyutuyormuşum zaten gece çok uyuyormuş ( zar zor oturttum düzeni) , gündüz uyumasınmış, hatta kucağına alıp araba kullansınmış , bebek meme emmese , kendi de işe gidecek olmasa eminim bana vermez
Canım muhtemelen o ağladıkça sende stres yapıyorsun, sen stres yapinca bebek dahada huzursuz oluyor, o aglasın sen sikonti yapma cigerleri açılır bisey olmaz ağlamaktan, sakince al kucağına göğsüne hafif bastır kollarını sar yavruna kulağının arkasına piş piş tamam yavrum tamam geçti diye masal tonunda sakince konuş, bi süre sonra onun stresi de geçecek. Öyle öyle zamanla sakinlesecek. Benim kızımda çok ağlıyordu, aman Allah im ağlıyor neden ağlıyor havasına hiç girmedim o ağlasın ben konuştum sakince sevdim bağrıma bastım o sinirleri ağlamaları kalmadı, sinirlenince meme bile almıyordu o huyu bıraktı, ee bebek tabi ih mih ediyor ama uykusu gelir karnı açılır, canı sıkılır, oyle yani, sen stres yapinca bebegine cok kotu bisey yapıyor çok büyük bir olaymış gibi sinyal yolluyorsun, siradan davran olay buKizlarr bebeğini zor uyutan var mi bir ben mi böyleyim ya deli gibi uykusu var ama uyumuyor ve ağlıyor bi de yeni ogrendi kendini geri atip duruyor uyumamak icin direniyor resmen en sonunda yorulup uyuyor deli oluyorum uyutana kadar. Emerek uyurdu ya hic böyle değildi.
Ben hep bunu söylüyorum, guruptaki tecrubeli anneler çekildi hep dogum yapinca, bi ben giriyorum bi iki arkadaş daha var, bi ben söyleyince etkili olmuyor, stressiz olmaz sanıyorlar, sakin olun bugün ağlar yarın ağlar, sonra çocukta algılar ağlayacak bisey olmadığını, ona sıradan davranın, büyük bi olay yapıyor gibi ayy ayyy napicam ben, yavrum niye ağlıyor bi yerimi açıyor diye panik panik dolanırsan çocukta panikler kendince dahada ağlar. Çocuğa yolladiginiz sinyal çok önemli. Ilk çocukta bende siz gibiydim salakliklarimi anlatsam gülersiniz. Kızım ağlayacak gibi olsa noldu kız niye agliyon diyorum komik bi dille, susup yüzüme bakıyor, aynı şekilde konuşmaya devam ediyorum ağlayacak olan çocuk gülmeye başlıyorKesinlikle ben stresliysem hemen hissediyor kendi daha da stresleniyir. Uyutamayinca str3s yapıyorsam babasına veriyorum. Eger o telaşıyla ben sakinim ben aliyirum
Cok ağlayınca ister istemez strese giriyorum deneyecem soylediklerini de ilk bebeğim tecrübesizlik işte o ağladıkca bende ağladımCanım muhtemelen o ağladıkça sende stres yapıyorsun, sen stres yapinca bebek dahada huzursuz oluyor, o aglasın sen sikonti yapma cigerleri açılır bisey olmaz ağlamaktan, sakince al kucağına göğsüne hafif bastır kollarını sar yavruna kulağının arkasına piş piş tamam yavrum tamam geçti diye masal tonunda sakince konuş, bi süre sonra onun stresi de geçecek. Öyle öyle zamanla sakinlesecek. Benim kızımda çok ağlıyordu, aman Allah im ağlıyor neden ağlıyor havasına hiç girmedim o ağlasın ben konuştum sakince sevdim bağrıma bastım o sinirleri ağlamaları kalmadı, sinirlenince meme bile almıyordu o huyu bıraktı, ee bebek tabi ih mih ediyor ama uykusu gelir karnı açılır, canı sıkılır, oyle yani, sen stres yapinca bebegine cok kotu bisey yapıyor çok büyük bir olaymış gibi sinyal yolluyorsun, siradan davran olay bu
Benimde kız bebek aşırı kilolu değiliz zaten ama son ay 600 gr 3 cm artmıştı normal dediler her bebek kendine özel genetik faktörlerde etkili oyüzden normal dendiyse takmayın kafanızaBen biraz önce 4 aylık aşılarını yaptırdım arkadaşlar, kilosu 7500 / boyu 66 cm olmuş. En son ölçümüne göre 300 gr almış , boyu da 0,5 cm uzamış. Kilosuna takılmadım çok hareketli ama boyu az uzamış geldi. Sizlerin son ölçümü ile arasındaki fark ta böyle az mıydı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?