- 30 Mayıs 2015
- 5.208
- 12.856
- 448
- 34
merhaba 5 aylık bebeğim 7100 kgHanımlar merhaba bebeğim 4 buçuk aylık oldu dün tartıda 6.500 gr çıktı. Kilosu çok düşük geldi bana. Zaten uzun zamandır beslenmesi sıkıntılı. Doktor ek gıdaya geç dedi. Kilosunu düşük buldu sanırım
Ben de 5.ayı bekleyeceğimmerhaba 5 aylık bebeğim 7100 kg
3650 doğdu ve son ay 300 gr aldı iki doktor hemşire ve ebe gayet iyi dedi 1 doktor ek gıda için aceleci olma aynen devam et dedi
maşallahhh eğer misafir yokken cadılığa devam ediyorsa mutlaka hep misafir çağırYavrum 1 aylık huysuzluğunu atağını , turşuluğunu , cadılığını dün sabahtan akşama kadar yaptı, sonra yorgunluktan harap bitap düştü, erkenden uyudu .?sabaha bol gülücükle misafir karşıladı. Gün içinde de her zamankinden daha sakindi.Hiç yormadı beni. En iyisi ben hep misafir ağırlayayım
400 hiç az değil sizin çocuğunuz şimdiye kadar da iyi kilo almış, yemek yerken mutfağa yanımıza götürüyorduk 2 aylıktan beri 1 aydır falan yemek yeme hareketlerimizi izliyor ama atılıp ağzını açmıyor, ben bazen yiyebileceği şeyleri ağzına götürüyorum kavun muz emiyor onları çektiğimde geri istiyor, bazen kendimi sütümü sağıp kaşıkla içirmiştim ilk defasında çok iyi içememişti ama sonra dökmeden güzelce içmişti hatta kaşığı alıp ağzına götürüyor bu da belki yiyeceklere karşı meraklandırmış olabilirBilmiyorum şu anki kilosunu az buldu sanırım. 5 aylık olunca tadımlara başlayım diyorum. Şimdilik başlamayacağım
8 de uyuttum biraz önce, ben de sizin yöntemi deniycem 3 saatte bir emziricem bakalım daha uzun uyuycak mi, siz kaldırdığınızda ne kadar emiyor 2 memeyi de veriyormusunuz, yataktan Kendiniz alıp tekrar siz mi yatırıyorsunuz? Bir de bizim ki gece uyanıp kaka yapmaya çalışıyor o da uykusunu açıyor, sizlerin bebeği gece ya da sabaha karşı kaka yapmaya çalışıyor mu?Erken uyuyunca daha uzun ve kesintisiz uyuyor benim ki de .
Biz de sofrada yanımıza alıyoruz sadece izliyor denemek için ağzına kaşığı uzattığımda hiç tepki vermiyor.400 hiç az değil sizin çocuğunuz şimdiye kadar da iyi kilo almış, yemek yerken mutfağa yanımıza götürüyorduk 2 aylıktan beri 1 aydır falan yemek yeme hareketlerimizi izliyor ama atılıp ağzını açmıyor, ben bazen yiyebileceği şeyleri ağzına götürüyorum kavun muz emiyor onları çektiğimde geri istiyor, bazen kendimi sütümü sağıp kaşıkla içirmiştim ilk defasında çok iyi içememişti ama sonra dökmeden güzelce içmişti hatta kaşığı alıp ağzına götürüyor bu da belki yiyeceklere karşı meraklandırmış olabilir
Tek meme veriyorum, bazen 8 bazen 10 bazen 12 dk emiyor , daha fazla emmiyor . Saat kurup 3 saatte bir uyanmasını beklemeden uykusu açılmadan emziriyorum. Bir kaç gün öncesine kadar yanımda yatırıyordum .artık beşiğinde yatıyor. Uykusu açılmadan alıyorum memeyi bıraktığında gaz çıkarmadan yerine koyuyorum. Benim bebeğim 4-5 günde bir gündüz kaka yapıyor sadece. Daha hiç gece yapmadı. Ama gaz çıkarmak için kıvransa da uykusu açılıp uyanmıyor8 de uyuttum biraz önce, ben de sizin yöntemi deniycem 3 saatte bir emziricem bakalım daha uzun uyuycak mi, siz kaldırdığınızda ne kadar emiyor 2 memeyi de veriyormusunuz, yataktan Kendiniz alıp tekrar siz mi yatırıyorsunuz? Bir de bizim ki gece uyanıp kaka yapmaya çalışıyor o da uykusunu açıyor, sizlerin bebeği gece ya da sabaha karşı kaka yapmaya çalışıyor mu?
Ben de göstermeye çalışıyorum sadece izliyor.henüz hiç bir şey vermedik ondan olabilir benceBiz de sofrada yanımıza alıyoruz sadece izliyor denemek için ağzına kaşığı uzattığımda hiç tepki vermiyor.
E bebekte kendi markası ile oioi vardı. Kendi markasını alacaktım yapışmıyor diye almadım. Oioi fiyatı yüzünden almamıştım. Iyiki almamisimBen instagram yorumlarında bi süre sonra o oioi tabaklara sinen koku yüzünden bebeklerin o tabaktan yemediğini okudum. Çok yorum vardı aynı şekilde o yüzden melamin bi set aldım. Bir de tupperware gibi kaliteli saklama kabı alacağım. Zamanla porselen tabak da kullanırım.
Canım hiç bilemedim. Ben Aralık ayının bekliyorum ek gıda icin .o gün parmak ucuyla yoğurt verdim hiç agzinda emmedi bile dudağından geri dokulduBir doktora daha sordum tadımlara başlayabilirsin dedi ama bebeğim biz yerken hiç hevrslenmiyor ağzını açmıyor hazır değil sanki
Listedeki saatlere göre uyuttum ama uyku süreleri hiç uzamadi bes on dk gibi oldu. Yarın tekrar deneyeceğim bakalım. Baba verince siz napiorsunuz. Ben veriyorum çocuğu babasına iş yapayım diye arkamda geziyorlar 2Ben aynen bu şekilde 8 de uyandırıp akşam 8 de uyutuyorum. Gün içinde 35-40 dk 3 bazen 4 ( 4. Uyku 20 dk oluyor) uyutuyorum. Rahatlık oldu .gece 3 saatte bir emziriyorum uyandırmadan. İnşallah bozulmaz . Çok memnunum. Çok nadir gündüz bazen uyumakta zorlanıyor, o kadar da olacak( bebek, baba evdeyse babaya verilir . 1 saat ikisini de görmeyecek şekilde ortadan kaybolunur, Bol hoşgörü ve sabır yüklenerek ortama geri dönülür. Baba evde değilse bebekle beraber dışarı çıkıyor, stresimizi de babadan çıkarıyor , hoş görü yüklenip sakinleşiyoruz. Babamız sebepsiz şamar oğlanı oldu Kendi ruh sağlığı için Artık gerilme mesajlarımıza cevap vermeyecek olgunluğuna alıştı.
Baba evdeyse gündüz saati ise dışarı tek çıkıyorum.Listedeki saatlere göre uyuttum ama uyku süreleri hiç uzamadi bes on dk gibi oldu. Yarın tekrar deneyeceğim bakalım. Baba verince siz napiorsunuz. Ben veriyorum çocuğu babasına iş yapayım diye arkamda geziyorlar 2ben daha çok sinirleniyorum kuyruk gibi
Yinede çocuğun burnunu çekiyor, ayrıca makinenin ici toz degilmi ya, hasta olur çocuk çok saçma şahsen yapmamÇocuğa değil canım aspiratorw bagliyirlar ama bence yine güvenilir gelmiyor
Valla canım öyle çok bebek esyasi varki elimde, kıyafetleri geçti o, biberon, meyve filesi, iki gözlü tek gözlü tabaklar, kaşıklar, cam rende şuan çöp alma niyetim yok gibi ama belki geniş 2 3 bölmeli bir tabak alabilirim, yapışır yapışmaz bilmiyorum ne bulursam. Koyacak yerim yok, verecek kimse yok doldu her yerBen şu masaya yapışan tabaklar bebekler için alacak mısınız. Benim Çok hoşuma gidiyor. Öyle bir tabak alsam mı diyorum
Siz deneyimi annesiniz. Ben ek gıda için hiçbir şey almadım zamanı gelince alırım diye . Kullanışlı bulduğunuz işimizi kolaylaştıracak şeyleri yazar mısınız? Ona göre alışveriş yapayım.Yinede çocuğun burnunu çekiyor, ayrıca makinenin ici toz degilmi ya, hasta olur çocuk çok saçma şahsen yapmam
Valla canım öyle çok bebek esyasi varki elimde, kıyafetleri geçti o, biberon, meyve filesi, iki gözlü tek gözlü tabaklar, kaşıklar, cam rende şuan çöp alma niyetim yok gibi ama belki geniş 2 3 bölmeli bir tabak alabilirim, yapışır yapışmaz bilmiyorum ne bulursam. Koyacak yerim yok, verecek kimse yok doldu her yer
Ya ben banyonun kapısını kilitledim geçen hafta. Kapıyı çalıp durduBaba evdeyse gündüz saati ise dışarı tek çıkıyorum.
Beraber çıkıyorsak ya önlerinde ya da arkalarında tanımıyormuş gibi davranıyoruz
Eğer geç saatse duşa girip , oyalanıyorum. Oraya gelemiyorlar
Valla bizim ilk olunca meraklıyım. Peki al dediğin ya da alma dedig8n bir şey var mı?Yinede çocuğun burnunu çekiyor, ayrıca makinenin ici toz degilmi ya, hasta olur çocuk çok saçma şahsen yapmam
Valla canım öyle çok bebek esyasi varki elimde, kıyafetleri geçti o, biberon, meyve filesi, iki gözlü tek gözlü tabaklar, kaşıklar, cam rende şuan çöp alma niyetim yok gibi ama belki geniş 2 3 bölmeli bir tabak alabilirim, yapışır yapışmaz bilmiyorum ne bulursam. Koyacak yerim yok, verecek kimse yok doldu her yer
Ilk bebekte evimiz o kadar kalabaliktiki cocugu nasıl neyle büyüttüm bilmiyorumSiz deneyimi annesiniz. Ben ek gıda için hiçbir şey almadım zamanı gelince alırım diye . Kullanışlı bulduğunuz işimizi kolaylaştıracak şeyleri yazar mısınız? Ona göre alışveriş yapayım.
Oyy sevsinler sümüğünu, yukarda anlattim ek gida tavsiyelerimi canimValla bizim ilk olunca meraklıyım. Peki al dediğin ya da alma dedig8n bir şey var mı?
Valla ben Manuel ağzımla çekiyorum burnunu .hatta bir seferinde aspiratorun pamuk kısmı yamuk duruyordu. Düzeltmeye çalıştım. Duzeltememisim ağzıma sümük gelmişti
Ilk 2 ay yattım canım yatarak emziyordum koynumda da uyuyordu, burnundan süt geliyordu emerken hep, araştırdım ki burnuna ve kulağına kaçabiliyormuş kulakta enfeksiyona neden oluyormuş, bir daha yatarak emzirmedim kucağımda oturarak emziriyorum, yorganin altına saklıyorum emince beşiğe koyuyorum, uykum çok hafiftir ama işte bebekle olunca biraz uykusuz kaldım uyur kalırım üzerine düşerim, yada babası deli uyur, babası kolunu felan çarparsa diye korkum kalmadı rahatca uyuyorumKızlar sizler bebeginizle mi yatıyorsunuz. Be doğduğundan beri besiginde uyutuyorum. Bir kaç kişi beraber yatıyoruz diye yazmış.
Ben gece yanıma alıp yatarak emziriyorum ondan sonra yerine koyduğumda uyanıyor sabaha kadar çok fazla uyanıyor Bu yüzden hep yanımda, babası da salona gidip uyuyor, sabah kalktığında da ne güzel uyudunuz sabaha kadar diyorKızlar sizler bebeginizle mi yatıyorsunuz. Be doğduğundan beri besiginde uyutuyorum. Bir kaç kişi beraber yatıyoruz diye yazmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?