2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    201

ben de hep beşiğinde yatırıyorum
Ben babayla aynı yatakta yatıyorum. Ben uyandığımda o da uyansın diye . Hatta bu hafta gece va4diyasindan geliyor. Sabahları giderek rahatsız ediyoruz ikincisi de üstüne yatarım bir şey olur diye korktuğumdan beşikte yatiriyorum. Bir kaç kişiden okuyunca filan . Böyle hır kural mı var ya da doğrusu yan yana yatmak mi diye dusundum

ben de babayla yatıyorum gece bebiş uyandığında kocam sağındaysa soluna dönüyor bebek ağlarsa emziğini versene diyor ve uyumaya devam ediyor ay tam dayaklıklar ya

gel de dövme

burun temizlemekten nefret ediyorum ya çok rahatsız oluyor bebişim de. galiba hava nemlendirici alacağım

Kızlar ya kzıım 4bucuk aylık kucakta göz teması kurmamak için elinden geleni yapıyor ama yatarak kuruyor gülüyor babıldıyor va va… bir de yetmıyormuş gibi kucaga alınca ters cevirtiyor etrafa bakmak için veeeee artık yatarak emiziryorum kucakta emmiyor iyice otizmden korkar oldum bugün tam 4.5aylığız

Kızlar meme ucum sürekli tıkanıyor kremsi bi nokta, bebeğim emerken çok acıyor ucu, açıldığında acımıyor, 2 haftadır Kapalı o nokta aynı durumu yaşayan varmı, mastit değil sadece ucu sanki ısırılıyormuş gibi acıyor, buhar zeytinyağı yaptım ama derinleşmiş baya

Bizimki de öyle diyordu kendisi salonda uyurken, şimdi bebeği yatağına alıştırdım geçen günlerde, evde de yatılı misafirim var, bebek senin canına okuyor diyor. Halbuki bebeğim zor bebek değil. ( allah zor bebek annelerinin yardımcısı olsun. Babalardan hayır yok

Ek gıdaya başlayan vsmri neler veriyorsunuz yardımcı olursanız sevinirim
Merhaba, benim kizim 4 ay 10 gunluk, biz son 5 gundur tadimlara basladik. Yurt disinda yasiyorum burada 4-6 ay arasi tadimlara baslatmayi tavsiye ediyorlar, bir de kendisi cok istekli. Biz yemek yerken onu da bizi gorecegi sekilde yanimizda konumlardirdik. Hep izledi bizi, sanirim o yuzden hevesli.

Oneri su sekilde:
  • Gunde 1-2 defa 3-4 kasik, iki emzirme arasinda.
  • Sebze: Havuc, kabak, brokoli, karnabahar, bal kabagi, patates, bezelye
  • Meyve: Muz, armut, kavun,elma, kivi, mandalina
  • Yumurta, balik, nohut da var listede ama ben henuz onlari denemedim
  • Baslangicta henuz karisim seklinde degil tek tek veriliyor
  • Sebzeler haslandiktan sonra blenderdan gecirilmeli ya da catalla ezilmeli. Meyveler de ayni sekilde blendardan gecirilmeli ya da catalla ezilmeli. Su veya anne sutu ile de biraz inceltilip verebilirsiniz.
  • Henuz verilmemesi gerekenler: tuz, sut urunleri, bal, ciger, cig et, cig yumurta

Bunlar sadece tadim icin, ayni miktarda emzirme devam ediyor 6.aya kadar. 6.aydan sonra ogunlere geciliyor.

Bizim referans aldigimiz gorseli ekliyorum, turkce degil ama resimlerden de anlasiliyor.

Bir de muz yedikten sonra kakasinda kirmizi minik minik seyler oldu, korktuk. Muzun lifleriymis, biz de basta anlamadik sonra ogrendik.

Eklentiler

• WhatsApp Image 2023-10-22 at 12.36.01.webp
    28,8 KB · Görüntüleme: 52
Süt incisi olmuştur. Evet bende sadece sol göğsüm ayda bir kez mutlaka oluyor. Bazen elimle alabiliyorum tıkacı bazen de steril iğne ucu ile açıyorum.

Arkadaşlar bugün kızımı tarttirmaya götürdüm saglik icagina, 7400 olmus, bu ay 900 gr almış çok sevindim, geçen ay 200 gr almıştı sadece. Geçen ay sürümde azalma olmuştu zaten hatırlarsanız sizede söylemiştim, çok şükür cabuk düzeldi sütüm, yoksa ek gıdaya erken geçmek zorunda kalacaktım yada mama başlayacaktım

Benimki de yorgun, uykusuz iken yüzüme bakmıyor ,sanki cezalandırıyor gibi. Yatarak emzirme dışında faynı dediğiniz gibi. Bence yüreğinizi ferah tutun .

Saçmalamayın. Dış dünyayı kesfediyor. Benimki de öyle eskiden bir saat memede duran bebek. Şimdi etrafı izleyecegim diye emmiyor bile. Algıları açık. Gündüz bol bol dışa dönük gezdireceksin

İlk zamanlar bende de olmuştu. Acıdığı için ben almamıştım. Acaba bebek emdi de mi yok oldu Bilmiyorum.

Amin canim .valla eşim banyo yapıyor ya gözüme batıyor .

Kizlar dungece yarım saatte bir uyandı oğlum ya . İki saatte bir uyanıyor diye laf etmiştim ya dün gece iki saati aradım valla

Yok canım aklınıza kötüyü getirmeyin hemen, benim kızımda uzun uzun göz teması kurmuyor, dikkatleri etrafta hep, merdivene çıkınca dışarı gidecez diye seviniyor geri eve dönünce ağlıyor benimki, artık farkindalar herşeyin, tanımak görmek istiyorlar

Süt incisi olmuştur. Evet bende sadece sol göğsüm ayda bir kez mutlaka oluyor. Bazen elimle alabiliyorum tıkacı bazen de steril iğne ucu ile açıyorum.
Bende elimle alıyordum şimdi derinleşmiş galiba, eşim şimdi insülin iğne almaya gitti umarım daha beter etmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…