• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kızlar benim bebiş iyi, gelişiminde problemi yok çok şükür 🧿 ancak benim tansiyon problemim başladı. Dün yine 15/9lara çıktı. Üç günde bir kan idrar testi verip günde üç kere de tansiyon ölçeceğim.
Daha geçen haftaya kadar tansiyonu 10/6 olan biriydim bir anda neden böyle oldu bilmiyorum.
Yüksek tansiyon dışında herhangi bir gebelik zehirlenmesi belirtim yok. Ödem yok idrarda protein görünmedi ama korkuyorum tabi bir sorun olacak mı diye.
O yüzden @minikkalpp in haberi çok iyi geldi bana. Minikkalpcim bana da dua eder misin şu tansiyon problemim çözülsün hiç bir sıkıntı yaşamadan🙏

Bebeğin gelişimi konusunda içinin rahatlamasına çok sevindim. 🥰 Tansiyon konusunda ne yorum yaptı doktorun? Yani, neyden kaynaklandığını düşünüyor? Sıkıntı yaratacak bir şey değildir eminim ve zamanında gelir bebeğin ama zaten bu haftanın ilerleyen günlerinde normal terme girmiş oluyorsun bildiğim kadarıyla.(hatta girmiş bile olabilirsin) sağlıkla geçsin kalan günler💐🙏🏻

Bana özelden anlatsın o zaman 😅 maşallah @minikkalpp in enerjisi pozitif olarak geçti bana. Böyle iyi şeyler duymaya ihtiyacım var, sezaryen sonrasından çok korkuyorum. Kontrolüm yaklaştıkça korkum artıyor 🫢🫢

Korku hepimizde var. Çünkü anne aynı bile olsa her doğum farklı olabiliyor. Benimki çok iyi geçmişti ama ilki iyi geçti diye ikincisi de süper geçer diye düşünemiyorum, çekirge bir sıçradım iki sıçrar mıyım diyorum mesela. Ama kötü bir tecrübemiz olmaması çok büyük bir avantaj yoksa o korku çok daha canlı olurdu.

Benim anladığım kadarıyla, planlı sezaryenler (doktor da iyiyse) kolay toparlanıyor genelde mecburi sezaryenlere göre çünkü mecburilerde genelde bir şeyler zaten ters gitmiş ve anne adayı o süreçte biraz yıpranmış olabiliyor. O yüzden doktorumuzun doğum şeklimizle ilgili önerisine güvenmemiz çok önemli, bizim için en rahat ve güvenli olanı öneriyorlar aslında (en azından olması gereken o). O yüzden doktoruna güveniyorsan, yüksek ihtimalle kolay toparlanacağına inanmalısın bence.

QUOTE="LadybirdDA, post: 75714275, member: 1134400"]
Bu arada bizim evde start verildi. Yarın mobilyalar geliyor. Odayı boşaltıyor eşim şimdi boş olan odaya. Ben yatıyorum 😊
[/QUOTE]

Bende bugun bi çılgınlık yaptım gecelıgımı ve oğluşun bütün kıyafetlerını yıkadım / yıkanıyor / kuruyor 😁😁 büyük adım bence sonra ütü sonrası kolay hepsı hazır olunca tak tak at valıze ..

Ah son kaleler de düşüyor. Bekleyin, cumadan sonra her şey yolundaysa ben de katılırım kervana 😆😆

Ya belki de hamilelikte özellikle son dönem ödemler oluyor ya tansiyon kan akışı yükseliyordur bilmiyorum ki☹️ yarın annemlere uğrayacağım istiyim bari inş yükselmez hiç birimizin🙏

Sayılı günümüz kaldı ya

Vallahi enteresan her kontrolde doktor da ölçüyordu dimi senin de ☹️ gizli tansiyon gibi bir şey bu belirtisi de yok yarın bende isticem🙏
Evet evet her kontrolde ölçer hiç atlamaz😕 bugün perinatolog hipertansiyon hastalığına dönebiliyor bazen gebelik kaynaklı dedi. Gebelik zehirlenmesi olmasa bile. Kaldı 2-3 haftam azcık dayansın sonra hipertansiyon hastası da olurum ne diyim🙃

Evet evet her kontrolde ölçer hiç atlamaz😕 bugün perinatolog hipertansiyon hastalığına dönebiliyor bazen gebelik kaynaklı dedi. Gebelik zehirlenmesi olmasa bile. Kaldı 2-3 haftam azcık dayansın sonra hipertansiyon hastası da olurum ne diyim🙃
Ayy yok duanı dürüst dile oda sag salım gelsın bütün hersey pera gelır gelmez son bulsun ❤️

Ya dimi ben doğurcam diyenden korkacaksın😂bide daha hiç doğurcak gibi hissetmiyorum diyenden. Valla ben hiç hissetmiyorum ama kesin doğurcam😂
Ama bak hep doğuruyor 😂😂 kızlar sanırım ben doğuruyorum dıyo gercekten doğurunca yok ya daha degıl dıyecegız 😁
Ayy saglıkla doguralım bi avazda bi keside 😃

Yok yok Allahın izniyle hiç bir şey olmaz🙏 Gebelik şekeri de hamilelik bitince %90 bitiyormuş bence hormonlara özgü bir şey sen kendini strese sokma hiç. Ölçtükçe de devamlı yüksek çıkabilir çünkü çıkıcak mı diye hep düşünüyorsun ya ara ara güzel güzel düşünerek ölç inşallah sorunsuz geçecek, az kaldı zaten🙏

Bebeğin gelişimi konusunda içinin rahatlamasına çok sevindim. 🥰 Tansiyon konusunda ne yorum yaptı doktorun? Yani, neyden kaynaklandığını düşünüyor? Sıkıntı yaratacak bir şey değildir eminim ve zamanında gelir bebeğin ama zaten bu haftanın ilerleyen günlerinde normal terme girmiş oluyorsun bildiğim kadarıyla.(hatta girmiş bile olabilirsin) sağlıkla geçsin kalan günler💐🙏🏻
Takip edelim şimdilik dedi. Normal demedi korkma da demedi. Dinlen uzan bol bol dedi. Sürekli tansiyon takibi üç günde bir de kan idrar tahlili yapalım dedi. Cuma günü biticek 37 sanırım . 36+3 üm bugün 🙃 bebek hareketli baya neyseki 🙏

Bende son dönemde 12 8lere çıktım😒 bende ürktüm şimdi.. 10 8 falandı normalim😒

Yarın kontrol var. Kime gideceğim meçhul hala..

Seçenekler:
1- Eski hastanede yeni Dr.
2- Eski hastanede eskidende olan ama tanımadığım ve randevum olan Dr.
3- Artık hastanede olmayan kendi Dr 😂

sorarım birine artık.
Sorunca bana da söyler misiinn 🙏 ay güldüm 😂 ya şundadır ya bunda yap seç birini hahah 😅

Bende son dönemde 12 8lere çıktım😒 bende ürktüm şimdi.. 10 8 falandı normalim😒

Yarın kontrol var. Kime gideceğim meçhul hala..

Seçenekler:
1- Eski hastanede yeni Dr.
2- Eski hastanede eskidende olan ama tanımadığım ve randevum olan Dr.
3- Artık hastanede olmayan kendi Dr 😂

sorarım birine artık.

Ay sizlerden işkillenip ben de ölçtüm, 12.8 çıktı🤦🏼‍♀️🤣 Gerçi benim normalde de böyleydi galiba, gebelikte düşmüş hali 11-7falandı. Ne diyeyim, sonumuz hayrolsun🙏🏻😆

Teyzeleri bu da benim minnak kızım 🥹

Eklentiler

• fd231e71-7acc-4aee-9165-67bbe9c3a209.webp
    fd231e71-7acc-4aee-9165-67bbe9c3a209.webp
    24,9 KB · Görüntüleme: 104
Bence mutlaka iste. Hayır benim esas şaşırdığım olay da o oldu. Hamilelik öncesi anında hissederdim bakardım 11/7 hah derdim yükselmiş. İlk ölçtüğümde tamamen tesadüftü ve hiç bir belirtim olmadı. Enseden sıcak giriyor bir de bana o da olmadı. Dün 15/9 da bile başım ağrımadı.

Çok enteresan ama bu tansiyonlar sizin için yüksek olsa da gebelik için tehlikesiz. Bence düzenli ölçmek lazım. Sizi korkutmak istemem ama benim de geçen haftalarda 11/8 11/7 oldu aa dedim enteresan ama sıkıntı yok. Geçen gün de baya baya yükseldi işte. Tabi herkes de aynı olmaz umarım sizin de olmaz.🙏
Yok kuzu ben öyle şeylerden pek etkilenmem, aa soyada oldu bende de kesin olacak demem aksine bak bana bunlar tecrübe diye aklımın bir köşesine yazarım Allah esirgesin başıma gelirse de mesela derim ki soyada da olmuştu dur bir danışayım 🌸 sıkı takip edeyim ben bakalım

Yani normal bir grip olmadığı çok belli çünkü bu kadar baş ağrısı bana garip geldi sanki migrenim var gibi ve ağrısı dişlerime vuruyor inşallah o kadar uzun sürmez 😥 çok zorlanıyorum 2 gündür ölü gibiyim serum biraz düzeltiyor sonra aynı antibiyotiği dr zorda kalmadıkça içme dedi içime şüphe düşürdü belki daha kolay atlatırdım sanada geçmiş olsun canım doğumlarımıza az kala olması kötü oldu ama inşallah bebişler etkilenmiyordur
Ben bir kutu antibiyotik de içtim ama düzelme olmadı. Her gün yeniden başa sarıyor gibiyim. Kızımın 18.günü onunda öksürüğü tam anlamıyla bitmedi. Aynı dediğin gibi baş diş vücut her yer ağrıyor benim karnımın bir yerinde öksürmekten yırtık da oluşmuş çok canım acıyordu ama yeni yeni geçiyor gibi

Gün geçtikçe daha bir tedirgin ve heycan kaplıyor içimi ilk gebeliğim ve tedavi sonucu olan bir gebelik çok heycalıyım🥹
Benin bebeğimde detaylı ultrason da parmakları yumuluydu sağ 3 parmak sol 2 parmak daha sonraki muaynelerde değişiklik gösteriyordu ama hiç 5 bir açık görünmedi
Yurtdışında yaşıyorum rabbim başka dert vermesin
Başka hastalıklar vermesin inşallah bebeğim sağlıklıdır şuan kadar parmak dışında bir sorun yok gayet iyi kilo boy kalp atışı aklımıza gelebilecek herşey iyi ilerliyor
31.haftalık bir görüntü burda yine yumulu ve bileğini emiyor
Dualarınıza ihtiyacım var bizim içib dua edin
İnşallah sağlıkla kucağına alırsın 🙏

Maşallah 🥹🧿 gördün sonunda demek sevindim en azından neye benziyo kime benziyo kafanda bişeyler oluşmuştur 😂 sağlıkla gelsin peramız 🙏🏾
Sonunda gördüm💕 ama kimseye benzetemedik😂 saçları da çıkmış sordum bugün😀
Amin inşallah hepsi sağlıkla gelsin 🙏

Ben bir kutu antibiyotik de içtim ama düzelme olmadı. Her gün yeniden başa sarıyor gibiyim. Kızımın 18.günü onunda öksürüğü tam anlamıyla bitmedi. Aynı dediğin gibi baş diş vücut her yer ağrıyor benim karnımın bir yerinde öksürmekten yırtık da oluşmuş çok canım acıyordu ama yeni yeni geçiyor gibi
Ahh canım zor geçiyodur senin içinde dimi bebegin suyuda mı azdı yanlış hatırlamıyosam üst üste gelmiş 😢 ben 2 günde kötü oldum gözlerimde ağırlık var öksürüğümüz yok çok şükür o başlarsa yandım bende

Back
X