- 6 Mart 2019
- 2.732
- 5.988
- 158
Kızlar benim bebiş iyi, gelişiminde problemi yok çok şükürancak benim tansiyon problemim başladı. Dün yine 15/9lara çıktı. Üç günde bir kan idrar testi verip günde üç kere de tansiyon ölçeceğim.
Daha geçen haftaya kadar tansiyonu 10/6 olan biriydim bir anda neden böyle oldu bilmiyorum.
Yüksek tansiyon dışında herhangi bir gebelik zehirlenmesi belirtim yok. Ödem yok idrarda protein görünmedi ama korkuyorum tabi bir sorun olacak mı diye.
O yüzden @minikkalpp in haberi çok iyi geldi bana. Minikkalpcim bana da dua eder misin şu tansiyon problemim çözülsün hiç bir sıkıntı yaşamadan![]()
Bebeğin gelişimi konusunda içinin rahatlamasına çok sevindim.
Bana özelden anlatsın o zamanmaşallah @minikkalpp in enerjisi pozitif olarak geçti bana. Böyle iyi şeyler duymaya ihtiyacım var, sezaryen sonrasından çok korkuyorum. Kontrolüm yaklaştıkça korkum artıyor
![]()
Korku hepimizde var. Çünkü anne aynı bile olsa her doğum farklı olabiliyor. Benimki çok iyi geçmişti ama ilki iyi geçti diye ikincisi de süper geçer diye düşünemiyorum, çekirge bir sıçradım iki sıçrar mıyım diyorum mesela. Ama kötü bir tecrübemiz olmaması çok büyük bir avantaj yoksa o korku çok daha canlı olurdu.
Benim anladığım kadarıyla, planlı sezaryenler (doktor da iyiyse) kolay toparlanıyor genelde mecburi sezaryenlere göre çünkü mecburilerde genelde bir şeyler zaten ters gitmiş ve anne adayı o süreçte biraz yıpranmış olabiliyor. O yüzden doktorumuzun doğum şeklimizle ilgili önerisine güvenmemiz çok önemli, bizim için en rahat ve güvenli olanı öneriyorlar aslında (en azından olması gereken o). O yüzden doktoruna güveniyorsan, yüksek ihtimalle kolay toparlanacağına inanmalısın bence.
QUOTE="LadybirdDA, post: 75714275, member: 1134400"]
Bu arada bizim evde start verildi. Yarın mobilyalar geliyor. Odayı boşaltıyor eşim şimdi boş olan odaya. Ben yatıyorum
[/QUOTE]
Bende bugun bi çılgınlık yaptım gecelıgımı ve oğluşun bütün kıyafetlerını yıkadım / yıkanıyor / kuruyorbüyük adım bence sonra ütü sonrası kolay hepsı hazır olunca tak tak at valıze ..
Ah son kaleler de düşüyor. Bekleyin, cumadan sonra her şey yolundaysa ben de katılırım kervana