2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Cidden bebeği beğendiklerinde bize benzetmek istemiyorlar galiba 😅 benim bebek ilk doğduğunda beğenmedi diye bana benzetti şimdi toparlandı bal gibi olunca hemen kendilerine benzetmeye çalışıyor. Çok tuhaflar cidden
Kesinlikle katılıyorum 😄 bebemin kafa şekli ve başı babası (eşimin önleri açık🙈). Her gören aaaa başı sen diyor, o da Allah razı olsun saçı yok diye mi bana benzetiyorsunuz diyor😂😂 ama diğer türlü ben. Benim bebeklik fotoma çok benziyor ama daha bunlar çok değişir 🫠🫠

Aynen benimki de sürekli huysuz değil uyudu bugün hatta maşallah sürekli sadece emerken kavramıyor deli gibi bide uykuda çığlık çıplığa ağlıyor gaz vurunca zeytinyağını içiremezsen mamaya koy canım ben öyle yapıyorum 🤦🏻‍♀️ atak filandır umarım ya şu gaz ve 💩 problemi olmasa çok akıllı sakin bir bebek aslında
Seninle benim bebekler 8. Hafta atağında olabilir evet🤦‍♀️ zeytinyağı normalde bizim memleketten gelir henüz gelmedi marketten alınanlara güvenemiyorum da. Kullandığı d vit zeytinyağlı o yetmez mi😂

Canım benim beyaz tenli kızımı kocama benzetti kv. Ki eşim de evet ailesine göre daha açık tenli ama esmerdir😂😂 eşim diyordu, ne alaka anne bu çocuk beyaz ben beyaz mıyım diye 🤣 bu sefer de sen bebekken böyleydin diyodu🥲🥲🫠🫠
İlk çocukta yaşadım bunu eşime çok çok benziyor oğlum esmer ikiside filan ben kumralım onlara göre ama bir bebeklik fotom var acayip benziyor o halime kime göstersem oğlum sanıyor o resmî kv gösterdim bak banada benziyor diye çünkü içten içe artık takıyordum kv o resme ne dedi biliyormusun aaa sen küçükken oğluma (kocama) benziyorsun dedi yani yine kendi bebeğime benzetmedi 🤣🤣🤣 pes ettim sonra ikinci çocukta kesin bizim aileye benzeyecek diyip durdular ikinci oğlum aynı benim ailem kopyası hala kabullenemiyorlar benim aileme benzemesini daha çok değişir yok işte kimseye değil kendine benziyor 🤣 bende çıldıryorum onları ayy sen dedeye mi benzedin dayıya mı benzedin diye 🤣🤣

kızlar bu meme terbiyesi diyorlar ya tam olarak ne zaman oluyor? Çünkü benim göğüslerimde çok fazla ve hemen süt birikiyor. Yani akmıyor ıslaklık olmuyor ama hemen sertleşiyor. İnanın emzirmekten soğudum artık. Mastit olmaktan korktuğum için sürekli stresliyim. Düzenli sağıyorum emziriyorum ama bazı kişilerin süt kanalları dar olurmuş ondan da oluyormuş. Son çarem bu meme terbiyesi

Seninle benim bebekler 8. Hafta atağında olabilir evet🤦‍♀️ zeytinyağı normalde bizim memleketten gelir henüz gelmedi marketten alınanlara güvenemiyorum da. Kullandığı d vit zeytinyağlı o yetmez mi😂
Dr bana 1 çay kaşığı ver dedi bende senim gibi direndim vermedim ama artık pes ettim 🤣 ama bişey diyim mi vermediğime pişman oldum verdikten sonra 90 lık mamanın 30 cc ni içti ve gazını çıkarttı o miktar bile yetmiş 🙈 💩 yapar inşallah bekliyoruz ya bana burda biri önermişti özem yaşam diye bir bak sende istersen 🥰 bu arada hangi d vitamini o ya bende geçeyim

Gece 3 de kalktı emzirdim sonra sağmaya gidecektim göğsümü, uyuyakalmışım göğsüm yine yanlardan sertleşmeye başlamış 😢 ya çocuk geceleri 3 4 saat uykuya geçti ben geçemiyorum neden göğüslerim şişiyor hemen uykunun ortasında sürekli sağmam lazım ne yapcam ben böyle ya. Daha ne kadar böyle devam eder acaba. Şu terbiye diyorlar ya o ne zaman oluyor 😞
Sertleşme olduğunda göğüslerde sıcak basması da oluyor. Emzirme sonrası soğuk kompres rahatlatıyor

Dr bana 1 çay kaşığı ver dedi bende senim gibi direndim vermedim ama artık pes ettim 🤣 ama bişey diyim mi vermediğime pişman oldum verdikten sonra 90 lık mamanın 30 cc ni içti ve gazını çıkarttı o miktar bile yetmiş 🙈 💩 yapar inşallah bekliyoruz ya bana burda biri önermişti özem yaşam diye bir bak sende istersen 🥰 bu arada hangi d vitamini o ya bende geçeyim
Ocean marka kuzu. Hem içeriği temiz hem zeytinyağlı.
Dediğin markaya bakacağım 😘

Hepimizde ayrı dert var valla bende keşke kaka sayısı biraz azalsa diyorum☹️ doktor banada günde 5 i geçmemesi lazım demişti ama 5 i çok nadir yapıyor genelde 7 8 bu kadar da fazla. Alerji olabilir bizde de var bir şey ama bakalım bu ay da kilo alamadıysa bir de onunla uğraşıcaz
Aman hiç ortaları yokmu bu bebelerin biri yapmaz biri çok yapar anne olmakta ayrı olay benimki de hergün yapıyordu niye bu sürekli yapar derdim sonra bir yapmamaya başladı kökten kesildi 5,6 günde bir onuda yapınca niye böyle kakası rengi şekli valla bi atlatalım şu dönemleri istiyorum bide doyamıyorum mis kokusuna ama kakayla kilonun alakası olsaydı benim oğlanın tosuncuk olması lazımdı üzülme hiç almıştır kilo 🥰

Ocean marka kuzu. Hem içeriği temiz hem zeytinyağlı.
Dediğin markaya bakacağım 😘
Ödüllü bir marka kızlar, araştırın tabi kendiniz de 🌸

Bunu da bir çocuk doktoru tavsiye etmişti. Ben kullanmadım, bir araştırın isterseniz

Bizim de aynı durumda.6 gün oldu hala yık yok. Geçen sefer yarım fitil yapmıştım zorla yapmıştı 8. Günde.Ama doktor geçen muayene ederken popoda çatlak var hiç bir şekilde ne fitil ne pamuk yapma dedi. 3 tane krem verdi poposuna.Ikındıkça ağlıyor. Belki kakayı düzenli yapsa gaz problemimizde olmazdı bu kadar çok
Bende fitil verdim ona rağmen yapmadı

Aman hiç ortaları yokmu bu bebelerin biri yapmaz biri çok yapar anne olmakta ayrı olay benimki de hergün yapıyordu niye bu sürekli yapar derdim sonra bir yapmamaya başladı kökten kesildi 5,6 günde bir onuda yapınca niye böyle kakası rengi şekli valla bi atlatalım şu dönemleri istiyorum bide doyamıyorum mis kokusuna ama kakayla kilonun alakası olsaydı benim oğlanın tosuncuk olması lazımdı üzülme hiç almıştır kilo 🥰
Gerçekten ortaları yok, inşallah geçecek bu günler. Mayıs haziranı görseydik azından ek gıdaya başlayıp bir havalar ısınsaydı🙏

Hepimizde ayrı dert var valla bende keşke kaka sayısı biraz azalsa diyorum☹️ doktor banada günde 5 i geçmemesi lazım demişti ama 5 i çok nadir yapıyor genelde 7 8 bu kadar da fazla. Alerji olabilir bizde de var bir şey ama bakalım bu ay da kilo alamadıysa bir de onunla uğraşıcaz
Canım ben probiyotik kullandığın için bağırsaklarını çok çalıştıyor diye düşünüyorum çünkü bazı probiyotiklerin içeriği diğerinden farklı oluyor kimisi katikasmasi için kimisi sivilasmasi için ona dikkat edin

Ay bu kakadan ne cektim dunden beri yapmiyor yavrum kivranip duruyo🥺 bagirarak agliyor resmen ben mama veriyorum o yuzdenmi tikadi bagirsagi acaba emmiyo cunku sutumu sagip veriyorum her yolu denedim zeytinyagi verdim olmadi su bile verdim yine yok dut kurusu suyu dediler onuda verdim hala agliyo uykuya dalmakta zorlaniyo🥺🥺

soyasosu soyasosu Alyaliya Alyaliya kızlar mamaya kattığım zeytinyağı işe yaradı 💩 yaptı ayy yavrum bir gülücükler saçıyor rahatladı ya 🤣
Maşallah yaa🤩🤩

Birde kızlar size şöyle birşey diyeceğim
Anneannem Almanya da doğumlarini yapmış anneme mama vermiş memislerim bozulmasın diye emzirmemiş😏Hiç tasvib etmiyorum o ayrı
Ve Alaman çocuk doktoru muayene ediyor bağırsakları yapışma durumuna gelmiş susuzluktan demiş mama verenler için muhakak su takviyesi tavsiyesinde bulunmuş mamadan sonra bir kaç çay kaşığı su.
Takdirinize not bırakıyorum.
Kendimde arada vermek istiyorum 😀 mama vermiyorum ama olsun su iyidr bağırsaklara faydalidir

Ay bu kakadan ne cektim dunden beri yapmiyor yavrum kivranip duruyo🥺 bagirarak agliyor resmen ben mama veriyorum o yuzdenmi tikadi bagirsagi acaba emmiyo cunku sutumu sagip veriyorum her yolu denedim zeytinyagi verdim olmadi su bile verdim yine yok dut kurusu suyu dediler onuda verdim hala agliyo uykuya dalmakta zorlaniyo🥺🥺
Ellerini ısıt yağ ile masaj yap güzelce ovala tuvalet yapar pozisyonunda tutakrak kucaginda gezdir

Dünden beri diyorsun normal canım benimki 8 9 gün yapmıyor çocuk perişan halde. Doktorlara göre bu bile normal. Gerçekten kafayı yiyeceğim. Benimki de 5 ten beri gözünü kırpmadı ağlıyor

kızlar bu meme terbiyesi diyorlar ya tam olarak ne zaman oluyor? Çünkü benim göğüslerimde çok fazla ve hemen süt birikiyor. Yani akmıyor ıslaklık olmuyor ama hemen sertleşiyor. İnanın emzirmekten soğudum artık. Mastit olmaktan korktuğum için sürekli stresliyim. Düzenli sağıyorum emziriyorum ama bazı kişilerin süt kanalları dar olurmuş ondan da oluyormuş. Son çarem bu meme terbiyesi
Benim bu bebeğimde aşırı terbiyeliler bende anlamış değilim 🤣
Oncekilerde akardı sular seller gibi 2,3 aydan sonra ped felan kullanmazdim
Senin durumun da farklıymış mochiyi al emzirirken diğer göğsüne sıkarak koy
Sütün sagilmis olur ferahlar memen buzluğa atarsın
Benim yavru boğulur gibi oluyor çok gelince senin fosur fosur gelmiyor mu memisler dolunca

Back
X