Ben bi kere oldum sonu pek iyi değildi kendimi uyanıncaya saklıyorum sabah yiyorum resmen onuYa bizimki de hiç ağlamazdı, 4. Ay ile birlikte bayağı ağlamalar başladı. Bir de ben gözyaşı kanalı kapalı mı acaba, niye hiç yaş akmıyor diyordum, meğer hiç doğru dürüst ağlamamış. Şimdi göz yaşları şelale
Yaa bizimki de öyle. Hele gece uyandığında altı şişse mecburen değiştirmek üzere alt açma yerine alıyorum. Gülücükler saçarak şakıyor, nasıl göz göze gelmeyeyim, muhattap olmayayım ben bununla yaa
Evet, doktor öyle diyor. Gözyaşı kanalı tıkanıklığı çapaklanma vb. İle kendini belli edermiş ama eğitimlerden edindiğim teorik bilgiye göre, bebeklerin ilk kırk gün, bir ay kadar ağlayınca gözyaşı akmaz, 2. Aydan sonra akmaya başlar, akmazsa doktor muayenesi önerilir. Bizimki 3.5 aya kadar akmadı ama doktoru çapaklanma falan yok diye önemsememişti.Yaa ama gözyaşı kanalının tıkalı olması ile gözyaşının alakası yokmuşbenimkinin çok akmıyor bak bir korktum
Bende emzirirken öyle yapıyordum ağlamadan büyük rahatlıktı şuan o da olmuyor maalesef gecenin o saatinde mutfakla yatak odası arasında koşuyorum hemen mama hazırlamak içinTek huy değişikliği uykuya geçerken ağlaması oldu bizde. Ben gözümü açsam da açmasam da uyanmışsa uyanıyor valla
Yaaben emzirirken kocamı dürtükleyip kalk mama diyorum. Bebişin ağlamasına müsade etmiyorum
Merhaba, gündüzleri başka yerde (salonda kanepede veya babynest, ana kucağı vs’de) uyutmayı denediniz mi? (Ben gündüzleri kendi yatağında uyumayı hiç denetmedim bu arada) Son çare bebek arabasında uyutulabilir başka türlü uyumuyorsaMerhaba hanımlar, sizlere danışmak istediğim bir konu var. Bebişim 3,5 aylık gece uykusunu yatağında uzun saatler uyuyabiliyor ancak gündüzleri yatağına yatırırsam en fazla yarım saat uyuyor. Genelde koyar koymaz hemen uyanıyor. Kucağımda yüz üstü yatarsa bir saatten fazla uyuyor. Yatağında da aynı şekilde yatırmayı deniyorum ama olmuyor. Gün içinde yatağına koymaya çalışıyorum ancak hemen uyandığı için kucağıma almak zorunda kalıyorum. Denerken uykusuz kalacak diye de üzülüyorum bir yandanNasıl bir çözüm üretebiliriz tavsiyeniz olur mu?
Hiiç merak etme yeni tanışıyor o tatlarla ondan dolayı devamTadımlara başlayan arkadaşlarım ve deneyimli anneler, bir sorum olacaktadımlara başlarken ufak öğürmeler, tükürmeler normal mi acaba yaşamış mıydınız, ek gıda reddine döner mi acaba yoksa genelde karşılaşılan bir durum mı diye merak ettim
Aa aynı benYaaben emzirirken kocamı dürtükleyip kalk mama diyorum. Bebişin ağlamasına müsade etmiyorum
Denemedim, bugüne kadar hep önce kucakta uyutup sonra yatağına alıyordum. 2-3 haftadır yatağına koyamıyorum. Kanepe vs babynest te nasıl uyutuyorsunuz? Pışpışla mı?Merhaba, gündüzleri başka yerde (salonda kanepede veya babynest, ana kucağı vs’de) uyutmayı denediniz mi? (Ben gündüzleri kendi yatağında uyumayı hiç denetmedim bu arada) Son çare bebek arabasında uyutulabilir başka türlü uyumuyorsa
Uyku eğitimi verenler önermiyorlar ama bende hiç gündüzleri yatağında uyutmadım, hep salonda ana kucağında uyku arkadaşıyla uyutuyorum. Sanki gece yatağa gidince gece uykusu olduğunu anlayacak gibi geliyorMerhaba, gündüzleri başka yerde (salonda kanepede veya babynest, ana kucağı vs’de) uyutmayı denediniz mi? (Ben gündüzleri kendi yatağında uyumayı hiç denetmedim bu arada) Son çare bebek arabasında uyutulabilir başka türlü uyumuyorsa
Maşallah onaKızlar kızlar bugün kızım az ateşlenince doktora randevu alayım derken baktım benım doktor ızınden dönmüş hemen ard arda aldım randevuyu.
6 kılo 61 cm ölçtü iyi dedi ağız ucuyla900 gram almış ne bekliyorsa . Neyse maşallah sağlıklı buldu gelişimini hareketlerini oturtmak için erken dedi. Ek gıdaya yogurtla basla dedi. Yogurt ne kadar yemek ıstersede ver dedı. Sonra sebze sonra et corba dedi. Şu an denemeyecegım ama yogurt yenı yapınca denerim yogurdu ilk.
Aşılarımıza da olduk kimse demedi yakan aşı oldugununeyse bıttı gıttı şükür kan ilacını doktora ben sormqdım oda söylemedı bişey . Ebe baslamamız lazım dedı gecıkmeyelım dedı. Birde erkek bebeklerde kansızlık daha çok olur dedi
Yaa 2600 doğdu ya dogum kılosuna gore hesaplıyor birşeyler ama ben kızımda bu kiloları görmemiştim bu bana maşallah tombiş bile geliyoMaşallah ona900 gram almış hemse bu aylarda, daha ne bekleniyordu acaba bebişten
Gaz sancısı geri gelmedi bence. Kan damlasına başladıysanız o yapıyor olabilir. Çünkü başlarda çok fazla gaz sancısı çekiyordu benim bebeğim geçmişti sonra sağlık ocağı kan damlası verdi onu içirince yarım saat sonra çığlık çığlığa aynı gaz sancısı gibi kıvranmaya başlıyor. Sonra oceanın microfer diye damlasını aldım o da aynısını yapıyor 5 damla yerine 1 damla verdim bugün ama bu şekilde kullanamam çok ağrı çekiyor sizler ne yaptınız yan etki yapıyor mu sizlerde deBu ara gaz problemi geri geldi resmen ya. Gazını yapamadığı için uyanıyor geceleri kıvranıyor ama zor çıkarıyor. Her gün ne yedim ben böyle diye sorguluyorum ama gaz yapacak ekstra bişey yemiyorum niye böyle oldu ki
Bunu görmüş hatta paylaşmıştım ben. Böyle diyorlar.. Bilemiyorum ki..Kızlar bir sorum var, şimdi bizimki oyun halısında iki tur falan kendi kendine yuvarlanıyor. Yeni yeteneği buama bazen bir kolu altta kalıyor kurtaramayınca sinirleniyor ve belki acıyor ağlıyor yardım ediyorum. Kendine acaba zarar verir mi diye düşündüm koluna falan, dönmelerine falan müdehale ediyor musunuz
Koluna müdahale etmeyin, evet sinirlenecek ve uğraşa uğraşa çıkaracak kendisi bu şekilde dönmeyi öğreniyorlar :)Kızlar bir sorum var, şimdi bizimki oyun halısında iki tur falan kendi kendine yuvarlanıyor. Yeni yeteneği buama bazen bir kolu altta kalıyor kurtaramayınca sinirleniyor ve belki acıyor ağlıyor yardım ediyorum. Kendine acaba zarar verir mi diye düşündüm koluna falan, dönmelerine falan müdehale ediyor musunuz
Yaa 2600 doğdu ya dogum kılosuna gore hesaplıyor birşeyler ama ben kızımda bu kiloları görmemiştim bu bana maşallah tombiş bile geliyoEki Görüntüle 3400187 suyu seven bebeniz varsa deneyin çok güzel oynadı
Phaedra sen mi sormustun diş için ben gidip gelince 4 saat beklıyorum sonra sagıp döküyorum sonra emzırıyorum.
İşe alacaklar yakında beni 4. Kanal cuma kapanacak
Oceanı mı 1 damla verdinizGaz sancısı geri gelmedi bence. Kan damlasına başladıysanız o yapıyor olabilir. Çünkü başlarda çok fazla gaz sancısı çekiyordu benim bebeğim geçmişti sonra sağlık ocağı kan damlası verdi onu içirince yarım saat sonra çığlık çığlığa aynı gaz sancısı gibi kıvranmaya başlıyor. Sonra oceanın microfer diye damlasını aldım o da aynısını yapıyor 5 damla yerine 1 damla verdim bugün ama bu şekilde kullanamam çok ağrı çekiyor sizler ne yaptınız yan etki yapıyor mu sizlerde de
Denemedim, bugüne kadar hep önce kucakta uyutup sonra yatağına alıyordum. 2-3 haftadır yatağına koyamıyorum. Kanepe vs babynest te nasıl uyutuyorsunuz? Pışpışla mı?
Uyku eğitimi verenler önermiyorlar ama bende hiç gündüzleri yatağında uyutmadım, hep salonda ana kucağında uyku arkadaşıyla uyutuyorum. Sanki gece yatağa gidince gece uykusu olduğunu anlayacak gibi geliyor
Biz üçüncü aydan beri kullanıyoruz ocean microfer, bağırsak hareketlerinde bir değişiklik gözlemlemedim. son iki hafta içinde birkaç kez gaz sancısı çekti ama kakasını yapınca geçti. Normal düzenini etkileyen bir sorun yaşamadı yani damla ile ilgili olabilecek.Gaz sancısı geri gelmedi bence. Kan damlasına başladıysanız o yapıyor olabilir. Çünkü başlarda çok fazla gaz sancısı çekiyordu benim bebeğim geçmişti sonra sağlık ocağı kan damlası verdi onu içirince yarım saat sonra çığlık çığlığa aynı gaz sancısı gibi kıvranmaya başlıyor. Sonra oceanın microfer diye damlasını aldım o da aynısını yapıyor 5 damla yerine 1 damla verdim bugün ama bu şekilde kullanamam çok ağrı çekiyor sizler ne yaptınız yan etki yapıyor mu sizlerde de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?