- 9 Temmuz 2015
- 1.558
- 3.010
- 133
- 35
Evet kız dedi bana da ama içimi buruk bıraktılar. Paylaşamadım o yüzden. Kayınvalidem oğlan bekliyordu morali bozuldu suratı asıldı. Kayınvalidemin 3 kızı 1 oğlu var. Ailede 7 torun var 1 i erkek. Oğlan da oğlan diye tutturuyordu. Benim de canım sıkıldı ister istemez tavırlarından. Hala daha şey diyır bir de oğlu 6. Ayda göstermiş zorla kendini belki bu da böyle olurmuş. Yanımızda birde kardeşini aradı haber verdi o da tüh olsun neyse filan dedi. Sanki şey kız olunca kötü oluyor da işte olsun napalım hayırlısı der gibi. Bir de yaşınız genç bir daha yaparsınız filan. Erkek için tekrar doğurtacak beni ona kalsa. Zaten kaynanam 4 çocuk deyip duruyor. Sanki kendileri bakacak gibi. Sinirlendim bende.
2. Çocuğu kendim içim değil kızıma yoldaş olsun diye yapıyorum. Kızımda sorsam kız kardeş isterdi gönlüne göre oldu bence daha çok beraber vakit geçirirler diye seviniyorum. İçimden de hep kız geçiyordu. Tek kız olarak çok zorlandım hep birilerini aradım yanımda hep yalnız kaldım kızım için seviniyorum. Birbirlerine yoldaş hayırlı kardeş olsunlar inşallahKarışık duygular yaşattılar yani açıkcası. Allah herşeyin hayırlısını versin sağlıkla gelsinler inşallah
Ah yani biz ailenin soyadını taşıyacak ilk torunuz hepimiz kız istedik nerdesye mıncıklamalıkCanim seni en iyi ben anlarım galiba. Benim kaynanamın da 3 kızı 1 oğlu var bana ilk günden beri inşallah erkek çocuk olur diyip diyip duruyor ilk torun sağlıklı hayırlisi olsun diyeceğine erkek olsun dedi hep üzülüyorum onun adına eski düşüncelere sahip insanlar hâlâ varmış. Ben ilk günden beri kız hissediyordum bugün kız olduğunu duyunca belki değişir erkek olur çok sevinme inşallah erkektir erkek olmasını istiyorum dedi. En sonunda sinirlenip madem istiyorsun o zaman kendin yap bı tane erkek çocuk dedim, ben sıramı sana verdim sen yap erkek çocuk dedi gülerek
Yok canım detaylı ultrason bebeğin organlarını inceliyor rahım ağzı dediği bebeğe bakarken bakıyor benim bildiğim ultrasonla karından ölçüm yapıyor rahim ağzı uzunluğuna bakıyorKızlar benimki bugün muaynede herşey yolunda vs dedi ayın 8 i rutin muayene 3 hafta sonra vajinal ölçüm mü dedi rahim ağzı ölçüm mü dedi birşey yapıcam rutin bir kontrol dedi erken doğum ihtimalini görüp öyle devam edeceğiz sürece dedi o ne demek diye beni telaş sarınca tüm gebelere uyguladığım rutin birşey dedi doktoru söyleyen var mı bunu ya acaba detay ultrason dediğiniz şey ile aynı mı bu
Niye böyleler hamileyiz herşeye alınıyoruz neden yani bu kadar saçma sapan konuşmalar cinsiyetle ilgili bana kimse bişey demedi herkes sağlıklı olsun vs dedi annem çok kız istiyor oda beni kıracak şekilde değil yani ama sadece cinsiyet meselesi değil her konuda dikkatli olmaları lazım bugün bende eşimin ailesi toplanmıştı bizde gittik inan gerim gerim gerildim kimse lafını sözünü tartmıyor duygusal bir dönemdeyim ilk hamileliğimde de aynısını yaptılar başka konular filan cidden yani ne olsun istiyorlar bebeğe stres te iyi değil sonuçta bişey olsa mutlu mu olacaklar ama ben artık cevaplarını veriyorum cidden katlanamıyorum zaten alınganım Off dertlendim valla bu saat oldu uyuyamadımCanim seni en iyi ben anlarım galiba. Benim kaynanamın da 3 kızı 1 oğlu var bana ilk günden beri inşallah erkek çocuk olur diyip diyip duruyor ilk torun sağlıklı hayırlisi olsun diyeceğine erkek olsun dedi hep üzülüyorum onun adına eski düşüncelere sahip insanlar hâlâ varmış. Ben ilk günden beri kız hissediyordum bugün kız olduğunu duyunca belki değişir erkek olur çok sevinme inşallah erkektir erkek olmasını istiyorum dedi. En sonunda sinirlenip madem istiyorsun o zaman kendin yap bı tane erkek çocuk dedim, ben sıramı sana verdim sen yap erkek çocuk dedi gülerek
Benimki bana çekecek gibi geliyor, rahatına pek düşkün ama canı isteğinde de fazla hareketliBizim bebişler biraz nazlı galibagirdiğimde 10 haftalık bi gebenin ultrason görüntüsü açıktı resmen hayran kaldım bebeğin görüntüsüne Detaylıda iyice büyümüş olur bende güzel görüntü alırım diye umuyorum
Detaylı için yer araştırdın mı ? Ben sırf güzel bir usg fotosu ıcın guzel bır yer bulacagımYaa çok heyecanlı ne güzelBen ultrason konusunda biraz şanssızım inşallah net bi şekilde görürüm
Rahım agzı ölçümü çok önemli çogu anne bu durumdan dolayı bebeğini kaybedıyor.Ablamın rahim agzı yetmezliği var dedıgın haftada dikiş atılıyor. Benım bildiğim vajınal usg ıle ölçülüyor. Agrısız sızısız birşey merak etmeKızlar benimki bugün muaynede herşey yolunda vs dedi ayın 8 i rutin muayene 3 hafta sonra vajinal ölçüm mü dedi rahim ağzı ölçüm mü dedi birşey yapıcam rutin bir kontrol dedi erken doğum ihtimalini görüp öyle devam edeceğiz sürece dedi o ne demek diye beni telaş sarınca tüm gebelere uyguladığım rutin birşey dedi doktoru söyleyen var mı bunu ya acaba detay ultrason dediğiniz şey ile aynı mı bu
Açıklamanın cidden bu olmasını istemiyordum ama buymuş ne korkunç, ne cahil bir zihniyet…Evet canim turkiyede aileye aciklanmasi yasak. Maalesef ortadogu muamelesi goruyoruz begendigi cinsiyet olmayinca kurtaj olmak isteyen profiller yuzunden. Ama doktorunuza soylerler, doktorunuzun insiyatifinde size soylemek. Zaten doktor bebeginin uzerine titredigini bilir bu yuzden soyler merak etme.
Kızımda hiç bilmiyodum yada dikkat etmedim hayırlamıyorum ikizleri araştırırken karşım çok çıktı 2 kerede ölçüm yapıldı aşağı inmesi ileri zamanlarda doğumuda belirliyo önlem amaçlı dikiş atılıyor rutin bişeymiş aslında karından bakılıyorKızlar benimki bugün muaynede herşey yolunda vs dedi ayın 8 i rutin muayene 3 hafta sonra vajinal ölçüm mü dedi rahim ağzı ölçüm mü dedi birşey yapıcam rutin bir kontrol dedi erken doğum ihtimalini görüp öyle devam edeceğiz sürece dedi o ne demek diye beni telaş sarınca tüm gebelere uyguladığım rutin birşey dedi doktoru söyleyen var mı bunu ya acaba detay ultrason dediğiniz şey ile aynı mı bu
Rahim ağzı boyunu kastetmiş yüksek ihtmal kısa olursa problem olabiliyor çünkü erken doğum konusunda ama benim doktorum ayrı bir muayene olarak yapmadı hiç ilk çocuğumda da yapmamıştı her muayenede bakıyor sadece rahim ağzı iyi diye söylüyorKızlar benimki bugün muaynede herşey yolunda vs dedi ayın 8 i rutin muayene 3 hafta sonra vajinal ölçüm mü dedi rahim ağzı ölçüm mü dedi birşey yapıcam rutin bir kontrol dedi erken doğum ihtimalini görüp öyle devam edeceğiz sürece dedi o ne demek diye beni telaş sarınca tüm gebelere uyguladığım rutin birşey dedi doktoru söyleyen var mı bunu ya acaba detay ultrason dediğiniz şey ile aynı mı bu
Ben sessiz takipçilerdendim daha yoğun çalışıyordum o zaman, girebildiğimde toplu okuyordum :) ilk bebeğimdi o zaman şimdi 3. Gördüğüme sevindim sağlıkla al kucağına :)Evet topik benimdiSenin ismini hiç hatırlayamadım .
Yaa adını çünkü hiç hatırlamadımBen sessiz takipçilerdendim daha yoğun çalışıyordum o zaman, girebildiğimde toplu okuyordum :) ilk bebeğimdi o zaman şimdi 3. Gördüğüme sevindim sağlıkla al kucağına :)
Canım merhaba benimde görümcem Amerikada ilk kızımda pandemiye denk geldi gidemedik. Bunda da plansız oldu maalesef pasaport ve vizeye bile başvuramadık. Ama yine de yetişmese de ikisi için başvuracağız. Hem Kanadq hem Amerika. Hangi aracı kurumla anlaştınız. Kanada da yaşayan tanıdığımız yook maalesef yardım edebilecek. Sma Amerika kanadq arası uçakla 1.5 saat filan görümcem yardımcı olur muhtemelen. Acaba özelden yazsam sana bana biraz orada yaşayanların görüşleri ve vergi sistemi hakkında bilgi verir misin? Doktorlarla ilgili de aynı şekildeSelam canım abd vize başvurusu asla yetişmez çünkü orada yüz yüze mülakat süreci var onlıne başvuru dışında gün aldığın görüşme süreci
Biz İstanbul’da yapmıştık ABD görüşmesini geçen sene ama bu sene seçim sürecinden ciddi bir öteleme olmuş randevularda diye duyduk. Kanada için vizeye direk bu ay başvurduk Amerika vizemiz orada kalacak yerimiz ve orada araç vardı masrafımız epey azdı aslında Miami için ama Kanada sosyal devlet olarak çok önerildi kardeşim avukat süreç vergi sistemi gibi araştırmalarını o ve orada bulunan vatandaşlardan öğrendik şimdi Kanada ya yöneldik doğumda Amerika vizesini ve İngiltere vizesini emsal gösterdik ve Kanada’ya başvurduk. Kanada online istedi evrakları eşimden değil ama benden daha önce hiç Kanada vize başvurum olmadığı için parmak izi istedi bunun için İstanbul veya Ankara’da ki aracI kurumdan Randevu alıp gideceksin biz 26sında tamamlıyoruz Kanada 2 ay kalma doktor hastahane pasaport vize yeme içme ( ev kiralama, araç kiralama dahil) 350- 400bin tl civari tutabilir diye hesapliyor esim maksimum biz doktor Ve hastaneyi kendi buradaki doktorumuz aracı oldu Toronto da bulduk ama henüz anlaşmadık. Türk bir doktor olacak oranın vatandaşı aynı zamanda. uçak biletini millerle alacağız.
Tsh 0.01 t3 t4 lerde 5 üzeri yüksek cıkmış endokrolojiye gidiyorum çarşamba günü bakalım ne diyecekTSH kontrolü yaptırmış mıydın? O da etkiliyor çarpıntı hissi yapıyor düşüklüğü.
Bugün sabah vajinamdan şiddetli bir sancı girdi dedim ki kasık agrısı kalsın bu agrı gitsinBaş dönmesi hariç hepsi bende de var, hatta genelde gebeliğin ilk haftası herkes kasıklarım ağrıyor derken anlamlandıramazdım ama şimdi hep kasıklarım hem de karnım ağrıyor. Okula 15dk yürüyorum, nefes nefese kalıyorumama doktor büyümeye bağlı dedi bana
Benim ne Çin ne Rus nede buradaki kese bebek şekli doğum tarihi hiçbiri tutmadı hepsini çürüttümKızlar çin takvimi tutan oldu mu bende bir tek tutan o oldu ve doktorumda çin takvimine bakmış mıydın diye sordu çok merak ettim tutan var mı
Aynı değil rahim agzı kısalıgı ve uzunluğu ölçümü erken doğum riskini ölçüyormuş her Dr yapmaz bana hiç böyle birşey yapmadı 4 hamileliğim ama herhangi birşey değil sadece altan bakacakKızlar benimki bugün muaynede herşey yolunda vs dedi ayın 8 i rutin muayene 3 hafta sonra vajinal ölçüm mü dedi rahim ağzı ölçüm mü dedi birşey yapıcam rutin bir kontrol dedi erken doğum ihtimalini görüp öyle devam edeceğiz sürece dedi o ne demek diye beni telaş sarınca tüm gebelere uyguladığım rutin birşey dedi doktoru söyleyen var mı bunu ya acaba detay ultrason dediğiniz şey ile aynı mı bu
Geçmiş olsun canım, sebebi budur büyük ihtimalle. Benim de çok düşüktü hatta senle de konuştuk galiba. Arada benim de oluyorduTsh 0.01 t3 t4 lerde 5 üzeri yüksek cıkmış endokrolojiye gidiyorum çarşamba günü bakalım ne diyecek
Benim karından baktı ama Dr göre değişebilir bilemedim canımKızlar çok değilde böyle hafif kanama olduğu zaman doktora gittiğimizde ultrasonla mı bakıyorlar yoksa alttan vajinal muayene ediyorlar mı
Ablası olan 2. Çocuk olarak gelecek bebiş çok şanslı bence.. çocuğun cinsiyetini bizim belirlemediğimizi anlayan aile büyüklerinin çoğalması dileğiyleEvet kız dedi bana da ama içimi buruk bıraktılar. Paylaşamadım o yüzden. Kayınvalidem oğlan bekliyordu morali bozuldu suratı asıldı. Kayınvalidemin 3 kızı 1 oğlu var. Ailede 7 torun var 1 i erkek. Oğlan da oğlan diye tutturuyordu. Benim de canım sıkıldı ister istemez tavırlarından. Hala daha şey diyır bir de oğlu 6. Ayda göstermiş zorla kendini belki bu da böyle olurmuş. Yanımızda birde kardeşini aradı haber verdi o da tüh olsun neyse filan dedi. Sanki şey kız olunca kötü oluyor da işte olsun napalım hayırlısı der gibi. Bir de yaşınız genç bir daha yaparsınız filan. Erkek için tekrar doğurtacak beni ona kalsa. Zaten kaynanam 4 çocuk deyip duruyor. Sanki kendileri bakacak gibi. Sinirlendim bende.
2. Çocuğu kendim içim değil kızıma yoldaş olsun diye yapıyorum. Kızımda sorsam kız kardeş isterdi gönlüne göre oldu bence daha çok beraber vakit geçirirler diye seviniyorum. İçimden de hep kız geçiyordu. Tek kız olarak çok zorlandım hep birilerini aradım yanımda hep yalnız kaldım kızım için seviniyorum. Birbirlerine yoldaş hayırlı kardeş olsunlar inşallahKarışık duygular yaşattılar yani açıkcası. Allah herşeyin hayırlısını versin sağlıkla gelsinler inşallah
Bizim buradaki acilde alttan özele vs gidersin normal ultrasonKızlar çok değilde böyle hafif kanama olduğu zaman doktora gittiğimizde ultrasonla mı bakıyorlar yoksa alttan vajinal muayene ediyorlar mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?