• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    303
Canim iste tek bir doktor degil de bir cok doktora basvurmak kafa karisikliği yapiyor malesef. Çapa dan sonra kesinlikle 1 doktor gorusu seklinde devam etmelisin.
Kesinlikle öyle iki özele gittim araştırma şehir hastanesi derken yorum farkı oldu ne yana gideceğimi şaşırdım. Bi umut çapa diyorum bakalım.

Ah canım ya bu gittiğim 4.doktor o kadar farklı yorum varki hangisini yapayım bilemedim ilk gittiğim doktor coraspin yeterli dedi perinatoloji coraspine bile gerek yok eğilimin pıhtılaşmaya yatkın bile değil dedi şehir hastanesinde ki doktorda coraspine gerek yok dedi bugün araştırmaya gittim coraspin +oksapar 04 iğne dedi şaştım kaldım başım ağrıyor düşünmekten. Bebeğim çok iyi çok şükür Allahıma 🤲🏻 Cuma gününe ÇAPA ya randevu aldım orası Bi tık daha iyi diye bakalım oradakiler ne diyecek 🤦‍♀️
Ben senin yerinde olsam hematolojinin görüşününe göre ilerlerdim. Kadın doğumcular bu konuda çok kafa karıştırıyor malesef. 😐 Yoruma açık bir konu ve her dr kendi kafasına yatanı söylüyor. Ama şöyle de bir şey var, yatkınlık varsa önlem amaçlı kullanmak faydalı olabilir. Benim dr da düşük öyküsü varsa, pıhtılaşma çıkmamışsa bile kan sulandırıcı kullandırtıyor mesela. Testte çıkmaması pıhtılaşma olmadığı anlamına gelmez hamilelikte ne olacağını bilemeyiz diyor. Eğer için rahat etmeyecekse kullan derim ben sürekli endişe ile yaşamaktansa en azından kafan rahat olur.

Perinatologun dediğine çok şaşırdım. Homozigot demek zaten taşıyıcısın demek. Heterizigotsa yatkınlık var demek. Sende ikisi de mevcut. Doktorlar bazen çok garip gerçekten ya 🙄 Şükür bebeğin iyiymiş canım endişelenme dediğin gibi çapa daha donanımlı bir hastane bakalım ordaki doktor ne önerecek sen de ona göre hareket edersin artık. Önemli olan şuan bebeğinin iyi ve sağlıklı olması içini ferah tut 🙏🌸
Ben de homozigot varsa kullanılması gerekli diye biliyordum. Acaba genden gene mi değişiyor bu durum🤔

Evet ve riskli gebeliklere bakıyor perinatoloji ve önemli olan bu genlerdeki eğilimler değil demişti senin değerlerin gayet normal dedi. Çok garip bi durum ve sürekli kafamda soru işareti olsun istemiyorum endişeli olmak beni üzüyor. Bebeğimden dolayı tedirgin oluyorum bakalım cuma günü ne dicekler canım. İnşallah canım saolasın 🌸
Bizleri de haberdar et canım🌸🙏

Ben de homozigot varsa kullanılması gerekli diye biliyordum. Acaba genden gene mi değişiyor bu durum🤔
Evet homozigot heterizigottan biraz daha riskli bi durum aslında. Mesela benim pıhtılaşma olan genim çok önemli bir gen değil ama homozigot olduğu için iğne kullanıyorum. Belki heterozigot olsaydı doktorum iğneye gerek yok diyebilirdi. Ama bu demek değil ki heterozigot önemsiz. Özellikle pai ve faktör leiden genlerinde heterozigot ya da homozigot farketmez genellikle iğne+coraspin başlatıyor doktorlar canım

Evet homozigot heterizigottan biraz daha riskli bi durum aslında. Mesela benim pıhtılaşma olan genim çok önemli bir gen değil ama homozigot olduğu için iğne kullanıyorum. Belki heterozigot olsaydı doktorum iğneye gerek yok diyebilirdi. Ama bu demek değil ki heterozigot önemsiz. Özellikle pai ve faktör leiden genlerinde heterozigot ya da homozigot farketmez genellikle iğne+coraspin başlatıyor doktorlar canım
Benim de çok detaylı bilgim olmamakla birlikte ben de böyle biliyordum. Doktorların yorumları kafa karıştırıyor cidden ya 😑

Klasikten şaşma koltuk altı en güvenilir. Bende hepsinden var. Temassız vs . En doğru sonuç koltuk altı olanda çıkıyor. Markası da chicco.
Küçükken zaten ölçmek sorun olmuyor , büyüdüğünde istemiyorlar. Ben ne yaptım hasta olmadığı zamanlarda ates olcerle oyun oynadık arada sırada. Şakadan öksürüp aaa ateşim çıkmış deyip ates olceri kendime koydum bip bip sesini heyecanla bekledik çıkmasını, sonra onda denedik vs. Oyuna çevirdik yani. Ara ara yaptım ki unutmasın hasta olduğunda haydi gel ateşine bakalım bip bip dinleyelim diyorum kendi koyuyor koltuk altına. Şuan 2 yaşında hala çekmecede bulur anneme bip bip deyip koltuk altına koyuyor..
Çok teşekkür ederim ,güzel taktik🤗

Evet bana da Drlar öyle söylemişti. O iki gen önemliymiş, ki benim bı arkadaşımin faktör v geni heterozigotmus, iki gebelik kaybından sonra öğrenmişti. O genlerde heterozigot da olsa çok önemliymis.

bizde de hem temassız hem koltukaltı var, önce temassız alından ölçer ile bakıoruz zaten cok farketmiyor en fazla 0.2-0.3 derece civarı farkediyor. yani temassız cok az farkla daha düşük gösteriyor ama 38-38.5 ın üzeri ise zaten ona göre müdahale ediyoruz. her ikisi de bulunsun bence, duruma göre yani huysuzluguna göre :) ikisini de kullanırsınız S Smgc
Teşekkür ederim, tavsiyeler o yönde hep. Öyle yapicm ben de bı koltukaltı bı de temassız. Temkinli olmakta fayda var😌 sizin temassız ölçerij markası ne acaba?

Kesinlikle öyle iki özele gittim araştırma şehir hastanesi derken yorum farkı oldu ne yana gideceğimi şaşırdım. Bi umut çapa diyorum bakalım.
Devletteki yazsa da bu sefer onun takipli hastası olmanız gerekir. Bı d eoyle bı durum var 🤦 özeldeki kendi görüşü farklı olduğu için yazmaz iğne ve ilacı.

Evet hangi gen olduğu önemli. Faktör 5 ve pai. Heterozigot ya da homozigot veya kaç gen mutasyonluysa iğne dozunu ona göre ayarliyorlar sanırım. Hatta bazı kan değerlerine de bakıp ona göre ayarliyorlar. Baya araştırdığım ve Dr gezdigim için ogrendim biraz😄

Canım şimdi gördüm :KK68: Sağlıkla gelsinler sen de rahatlıkla kolay bir süreç geçir inşallah :nazar::KK68:🙏 Biz birini beslemeye çalışırken sen 3 tane birden :) Allah kolaylık versin. Besinine vitaminine dikkat et 😍😘

Çok teşekkür ederim canım 😊🥰 inşallah hepimiz sağlıklı bir süreç geçirip sonunda bebeklerimize kavusuruz 🤲🤲😊😊

Yaa ben bebekleri besliyorum galiba kendimi de besliyorum doktor karnin çok yağlı deyip durdu 🤣🤣 şaka bir yana ayran, muz, ceviz, kasar, badem, somon yiyordum kızımda doktor bu çocuk 36 hafta olmadan 4 kiloyu geçer dedi durdurdum kendimi bunlar kilo aldırır diye okumuştum yine aynı besin düzenine geçtim nasılsa normal doğum yapmam imkansız kilo alsınlar bari çabuk toparlarlar 🥰

Allah hepimize kolaylık versin 🥰 anne olmak her türlü zor ama dünyanın en güzel şeyi ❤😊

biz bir tane kuzuda şiştik canım senin minik kuzular 3 tane senin çok normal :anneadayı: :nazar: çok teşekkürler amin inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız miniklerimi<i insan endişelenmeden duramıyor ki işte :110::nazar::110:

Yaa ben anlamıyorum ama göbeğim aşırı yağlandı böyle de değildi zayıf değilim ama bu kadar da değildi çözemedim 1 ay sonra ayağa kalkamayacağım bu gidişle 🤣

Yok yani biliyorum insan endişeleniyor istemeden de olsa 🙈 ama mümkün olduğunca kalbimizi temiz tutup dua edelim bebislerimiz sağlıkla gelsin kucaklarimiza 😊😍 doktorlar da gerçekten kötülükten yapmıyorlar ama bence insanlarla iletişim kurma konusunda eğitim almalılar hamileyiz biz stres yapmayın deyip bizi en çok onlar stres yapıyor 🙈 mesela çok zor değil parlaklık veya kist var ama bu tek başına önemli bir bulgu değil ve geçici olabilir biz şimdilik takipte kalalım başka bir bulguya rastlarsak bunu değerlendiririz demek 😊 ama bunu prof. Olmuş doktorlar değil genetik danışma birimindeki tatlı hemşire söylüyor doktor ise daha olumsuz bir tavırla davranıyor veya korkutarak söyleyenler de var yani ne bileyim ben o kız olmasa dün herhalde mahvolurdum yorgunluk oldu ama eve geldim ve uyuyabildim çünkü içimi rahatlattı tavri 😊🌸

Allah hepimizi iyi insanlarla karsilastirsin inşallah 🤲🤲🥰🥰

Evet hangi gen olduğu önemli. Faktör 5 ve pai. Heterozigot ya da homozigot veya kaç gen mutasyonluysa iğne dozunu ona göre ayarliyorlar sanırım. Hatta bazı kan değerlerine de bakıp ona göre ayarliyorlar. Baya araştırdığım ve Dr gezdigim için ogrendim biraz😄
Çok karışık mevzular 🤔 ben kimin alanıysa onun görüşünü dikkate almayı seviyorum bu tarz konularda. Hamile kalma sürecimde de çıkardığım en büyük ders buydu. Erkek ile ilgili konularda kadın doğum dr nun belirttiği fikirleri de ciddiye almam ürologlar neden var o zaman. Aynı şekilde kan mevzusu da öyle geliyor bana hematoloji ve tıbbi genetik daha güvenilir kaynakmış gibi hissediyorum 🤔

Çok karışık mevzular 🤔 ben kimin alanıysa onun görüşünü dikkate almayı seviyorum bu tarz konularda. Hamile kalma sürecimde de çıkardığım en büyük ders buydu. Erkek ile ilgili konularda kadın doğum dr nun belirttiği fikirleri de ciddiye almam ürologlar neden var o zaman. Aynı şekilde kan mevzusu da öyle geliyor bana hematoloji ve tıbbi genetik daha güvenilir kaynakmış gibi hissediyorum 🤔
Benim gittiğim dr lar unide ogretim üyesi.doc ve proflardi. Birisi prof ayrıca perinatologtu. Bır de kendi arkadaşım var başka şehirde, şehir Hastanesi'nde calisan. Hepsi de benimkine önemsiz dedi. Bazı kan değerlerime de bakilmisti, sıkıntı görülmemişti. Hatta Dr lardan birisi benim eşimin de mthfr geninden biri homozigot, hicbsy kullanmadı, gayet de sağlıklı kızım var dedi. O kadar alanında uzman Dr un ağzından duyunca güveniyorsunuz. Hematologlar evet kan değerlerinden anlıyorlar ama kadın doğum uzmanları hamilelikle ilgili herşey hakkında bilgi sahibiler.düşüğe sebep olan gen mthfr değil kesinlikle dedi hepsi de. Allah korktugunuza ugratmasin, doğru kişilere guvenelim her ne olursa olsun🤗

Benim gittiğim dr lar unide ogretim üyesi.doc ve proflardi. Birisi prof ayrıca perinatologtu. Bır de kendi arkadaşım var başka şehirde, şehir Hastanesi'nde calisan. Hepsi de benimkine önemsiz dedi. Bazı kan değerlerime de bakilmisti, sıkıntı görülmemişti. Hatta Dr lardan birisi benim eşimin de mthfr geninden biri homozigot, hicbsy kullanmadı, gayet de sağlıklı kızım var dedi. O kadar alanında uzman Dr un ağzından duyunca güveniyorsunuz. Hematologlar evet kan değerlerinden anlıyorlar ama kadın doğum uzmanları hamilelikle ilgili herşey hakkında bilgi sahibiler.düşüğe sebep olan gen mthfr değil kesinlikle dedi hepsi de. Allah korktugunuza ugratmasin, doğru kişilere guvenelim her ne olursa olsun🤗
Ama çoğu dr dozun vs ayarlanması için hematolojiye yolluyor gebeleri, zaten önemli noktalardan biri kan sulandırıcı kullanacak mı? Diğeri de kullanacaksa dozu ne olacak? Bunlar için hematolojinin görüşünü istiyorlar o yüzden de değerlendirme alırken o alana da başvurmak bana mantıklı geliyor, yani ben olsam öyle yapardım

S Smgc bu arada bahsettiğim konu senin gibi tüm doktorların aynı görüşte olduğu durumlar için değil de kafa karışıklığı yaratan durumlar için. Yoksa zaten 4 5 doktor da aynı şeyi söylüyorsa arkasını aramaya gerek kalmaz...

Benimkini konu komşu, okul duymayan kalmadı😁

Benimkini de duymayan kalmadı 🤣🤣🤣 kızım sağolsun dün hastanede bile bir teyze sevmiş onu anlatmış hemen 3 tane kardeşim olacak diye 🤣🤣🤣🤣

Kızlar bende bugün şehir hastanesine gittim ilk defa normalde özeldeydi doktorum ama o ikili testten sonra gel diye muayneye gittim. Bebişim baaya büyümüş 🧿 ama ultrason cihazıno kadar kötüydü ki çok net görüntü vermedi☹️ Perşembe ikili testim var detaylıya giricem inşallah o zaman net görürüm🙏🏼
Yine de bir cinsiyet tahmini alayım 😇🙈😁

Ayy hakikaten kötüymüş cihazı 🙈🤣 ama ben sanki erkek gibi hissettim dünde 1 buçuk saat ultrasonda bakınca erkek görünümüne aşina oldum biraz ama erkek gibi geliyor bana 🥰🌸 sağlıkla gelsin inşallah 🧿🧿

Kizlqr merhabalar valla cok fazla takip edemiyorum okul açıldı hem ben başladım hem de oğlanı götürüp getiriyorum mide bulantilaru bas ağrıları ev isi derken geciyor bu arada bugün tsh icin doktora kontrole gittim 1 ayda değerim 3ten 1.13e düşmüş bi arkadaş vardı burda adını unuttum kontrole gittiğinde sonucu bana da sole demisti burdan okur umarım...
Herkese Hayirli saglikli gunler diliyorum 😘😘😘😘

Ilaci bıraktırdı mi peki doktor bu kadar düşünce biraktiriyorlardi ama 🥰 hadi gözün aydın değerin çok güzel olmuş 😊 diğer durumlar da zamanla azalır inşallah 🤲

Kızlar bugün araştırma hastanesine randevum vardı gittim bu kan pıhtılaşması sonucumu birde araştırmaya göstereyim diye burdaki doktor da iğneye başlıcaksın dedi şaştım kaldım gelmişim gebeliğimin 3.ayına bu ayda başla iğneye dedi kafamı allak bullak etti 🤦‍♀️ birde rapor çıkarmadı hematolojiye git dedi hematolojiye de Allah bilir ne zaman randevu bulurum orası meçhul. Özeldeki doktorum coraspine bile gerek görmezken bu doktor iğne kullan dedi hangisine uyucamı şaşırdım şimdide vicdan yapıyorum kullanmazsam ya bişey olursa kullansam mı falan diye düşüne düşüne başım ağrıdı artık. Acaba önlem amaçlı mı kullan başla dedi yoksa gerçekten eğilimim Varmı?

Ah canım ya bu gittiğim 4.doktor o kadar farklı yorum varki hangisini yapayım bilemedim ilk gittiğim doktor coraspin yeterli dedi perinatoloji coraspine bile gerek yok eğilimin pıhtılaşmaya yatkın bile değil dedi şehir hastanesinde ki doktorda coraspine gerek yok dedi bugün araştırmaya gittim coraspin +oksapar 04 iğne dedi şaştım kaldım başım ağrıyor düşünmekten. Bebeğim çok iyi çok şükür Allahıma 🤲🏻 Cuma gününe ÇAPA ya randevu aldım orası Bi tık daha iyi diye bakalım oradakiler ne diyecek 🤦‍♀️

Vallahi çapa bu konularda iyi yani hematoloji bakması gerekiyorsa eline bir kağıt yazıp yolluyor seni hemen bakıyor hematoloji ben o anlamda çok memnunum risk varsa da hemen perinatolojiye yönlendiriyorlar 😊 ama testlerin varsa elinde testlerini mutlaka götür yanında yoksa seni ordan oraya testler için yolluyorlar binalar da birbirinden uzak valla canım çıkıyor her gidişimde 🙈

Benimkini de duymayan kalmadı 🤣🤣🤣 kızım sağolsun dün hastanede bile bir teyze sevmiş onu anlatmış hemen 3 tane kardeşim olacak diye 🤣🤣🤣🤣

Ayy hakikaten kötüymüş cihazı 🙈🤣 ama ben sanki erkek gibi hissettim dünde 1 buçuk saat ultrasonda bakınca erkek görünümüne aşina oldum biraz ama erkek gibi geliyor bana 🥰🌸 sağlıkla gelsin inşallah 🧿🧿

Ilaci bıraktırdı mi peki doktor bu kadar düşünce biraktiriyorlardi ama 🥰 hadi gözün aydın değerin çok güzel olmuş 😊 diğer durumlar da zamanla azalır inşallah 🤲

Vallahi çapa bu konularda iyi yani hematoloji bakması gerekiyorsa eline bir kağıt yazıp yolluyor seni hemen bakıyor hematoloji ben o anlamda çok memnunum risk varsa da hemen perinatolojiye yönlendiriyorlar 😊 ama testlerin varsa elinde testlerini mutlaka götür yanında yoksa seni ordan oraya testler için yolluyorlar binalar da birbirinden uzak valla canım çıkıyor her gidişimde 🙈
Yok dogumdan sonra duruma gore biraktirirz dedi 1 ay sonra kontrol gel dedi bilmiyorum valla kullan simdilik dedi bakalim cok düşerse biraktirir belki tesekkur ederim🥰🥰🥰

Çok fenaydı kalp atışını dinletemedi cihaz bozuk dedi 🫢 Ayy hadi yaa erkek 2 kız 3 oldu🤣 Sağol kuzum 🥰

Back
X