Ekmek makarna karbonhidrat çokmu tüketiyorum acaba şöyle bi düşündümde
Yanina porsiyonladiklarin ve ekmek-makarna-pilav miktarı çok önemli.
O eski diyetimle ilgili olarak genel fikir olussun diye ogun ogun yazayim ordan siz az cok fikir sahibi olursun.
mesela sabah kahvaltısında avuç içi ayası kadar tahıllı ekmek( yulaf veya çavdar) idi. Sınırsız salatalık, yeşillik,domates (yağsız limonsuz olacak) 1 kibrit kutusu az yağlı peynir, 6 zeytin 1 haşlanmış yumurta( omlet ise yarım tatlı kaşığı zeytinyağı ile yapilacak) 1 bardak açık çay+2 ceviz içi
Ara ogun 1 kase yogurt+yulaf ezmesi /veya 1 porsiyon meyve +1 kase yogurt/yogurt istennmiyorsa 1 dilim peynir.
Öğle arası 1 kepçe çorba+1 dilim tahilli ekmek + 8 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği + 1 avuç içi büyüklüğünde kırmızı et(veya 1 parça temiz tavuk göğsü veya 3-4 adet kofte) 1 kase yoğurt, sınırsız mevsim salatası)
Ara ogun 1 kase yogurt+yulaf ezmesi /veya 1 porsiyon meyve+yoğurt veya peynir eğer çok açlık hissediyorsam yogurt +yulaf + 2 ceviz tercih ediyordum.
2 Ara ogun yine aynı şekilde.
Akşam yemeği Öğle yemeği gibi +1 dilim avuc içi tahilli ekmek+ çorba+sebze yemegi+et/kofte/tavuk +salata+yoğurt tercih e göre istenirse 3 yemek kaşığı pilav ekleyebiliyorsun( pirinç degil) pilav olursa ekmek yok , ekmek istemezsen çorba 2 kepçe olabiliyor vs vs opsiyonları vardı.
Akşam yemeğinden sonra yatmadan Ara ogun de 1 top dondurma yiyordum ben , yada meyve +peynir
Ama baya dolu dolu yiyorsun. Düzen alışınca açlık hissetmiyordum. Makarna canım çok isterse veya hamur işi veya tatlı çikolata küçük küçük yudumlar halinde zamana yayarak yiyordum vücut onu tolere ediyordu.
Leedong
acıkıyorum çok demiştin benim diyetim böyleydi...
En önemli olan yemekler zeytinyağlı+kavurmadan yapıyordum.
Saatlik programa uyuyordum mesela kahvaltı 7.30-8.00 arası Ara ogun 10.00 Öğle yemeği 12.30-13.00 Öğle sonrası Ara öğünlerde 14.30/ 16.30 Akşam yemeği 18.30 gece öğünü 21.00 sonra uyku. Bol su + bol yürüyüş.
Aslında diyetten ziyade baya sağlıklı beslenme süreci

en kötü birilerine fikir olur belki...