2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Teşekkürler , lazımlığa oturuyor canım, bezliykeni mi kastettin anlamadım ama bezliyken anlamıyordum yani yapıyordu çişini bezine sinyal falan beklemedim ben geceleri de hala bez dolu kalkıyor ama kakayı hiç altına yapmadığı lazımlığa gittiği için sanki çişi de tutmayı öğrenmiş şimdilik beklediğimden çok daha kolay gidiyor, çişin var mı diye soruyoruz sürekli sadece😂
Bezsizken nasıl yapıyor diye sormuştum,erkek bebekleri ayakta yapmaya alıştırmak lazım diyenler var.Onun için sordum.Benim oğlum lazımlığa elbiseyle oturuyor,ama çıplak oturmuyor,ısrar edince ağlamaya başlıyor.Önünüzdeki hafta başlamak istiyorum,inşallah en kısa zamanda sonuç alırsınız.

Bezsizken nasıl yapıyor diye sormuştum,erkek bebekleri ayakta yapmaya alıştırmak lazım diyenler var.Onun için sordum.Benim oğlum lazımlığa elbiseyle oturuyor,ama çıplak oturmuyor,ısrar edince ağlamaya başlıyor.Önünüzdeki hafta başlamak istiyorum,inşallah en kısa zamanda sonuç alırsınız.
Bence deneyin beni çok korkutmuşlardı şuan gayet iyi gidiyor, bir kaç kaza oldu tabi ki ama onun haricinde güzel gidiyor , 2 kere çok yaptı onda da oyun halısındaydı kolayca temizlendi, 5. Günümüz falan korktuğumdan kolay geçiyor🥰

Nerelerdesınız kızlar herkes bır toplansın ses versın😁Yoksa neredeyse 3 yıllık sayfa kapansın mı istiyorsunuz😀ne yapalım terk mı edelim artık bız de buraları😁

Nerelerdesınız kızlar herkes bır toplansın ses versın😁Yoksa neredeyse 3 yıllık sayfa kapansın mı istiyorsunuz😀ne yapalım terk mı edelim artık bız de buraları😁

Canım ne olsun hayat koşturmacası🤗

1 haftadır gündemimiz deprem oldu, o günün tatil olması hepimiz için büyük şans oldu 😌

Sen nasılsın çocuklar nasıl?

Canım ne olsun hayat koşturmacası🤗

1 haftadır gündemimiz deprem oldu, o günün tatil olması hepimiz için büyük şans oldu 😌

Sen nasılsın çocuklar nasıl?
Çok şukur ıyıler canım. Evet ya deprem herkesi korkuttu. Bıze artık 6.2 ler az gelıyor kac yıldır sallandıgımız için😀Sene basında cocuklarla yanlızken cok kotu sallamıstı o an cocuklarımı dusunup guvenlı bır yere comelırken kendı korkum hıc aklıma gelmedı normal de cok korkarım Allah bır cesaret vermıstı. Bızım de ıkı gun once oldu bız cok hissetmedik bulduğum yer zemın olarak en saglam mahalle zemını kayalık. Fakat Diğer mahalleler baya baya etkılenmıslerdi. Deprem cok korkunc caresız kalıyor insan 6 Şubat depremın de eşimin abısını, yengesini, yiğenını kaybetmıstık o yuzden korkularımız var bız tedbirimizi alalım Allah ne taktır etmısse😥

Valla rsv virusu ile ugrasioz 2 antibiyotik bitirdik kulagi otit olmus ugrasioruz cnm ya macrol antibiyotik alerji yapti heryeri kizardi yeni yeni kendine geliyor.

Valla rsv virusu ile ugrasioz 2 antibiyotik bitirdik kulagi otit olmus ugrasioruz cnm ya macrol antibiyotik alerji yapti heryeri kizardi yeni yeni kendine geliyor.
Yaaa canım cok gecmıs olsun bu ara cevrede bu viruse yakalanan cok duyuyorum. Gunlerce suren ates, oksuruk cok zor demek sızın de kulaga vurmus.

Yaaa canım cok gecmıs olsun bu ara cevrede bu viruse yakalanan cok duyuyorum. Gunlerce suren ates, oksuruk cok zor demek sızın de kulaga vurmus.
Cnm ateş oksuruk burun akintisi bizde de oldu atesi 39.7 ye kadar cikti ama kulak iyilesmedi bi şişe daha augmentin verildi.

Kızlar nasılsınız? Bayağıdır oldu yazamıyorum çok yoğun oluyorum gün içerisinde.
Çocuklar nasıl?
Alya beni çok zorluyor bu 2 yaş sendromu mu nedir her şeye hırçınlaşıyor yalandan ağlıyor gibi bağırıyor 1 damla göz yaşı yok. Resmen yalandan ağlıyor. Atıyorum bir oyun oynuyor yapamadımı hemen bağırıyor atıyor fırlatıyor. Bu aralar çorba istemiyor. Hatta çizgi film açıyorum artık yesin diye yine de istemiyor. Vuruyor itiyor kendisine çeviriyor. Ne yapacağım bilmiyorum. 🤷‍♀️ Onun ağlaması bağırması psikolojimi bozdu artık. Normalde sessiz çocuk ağlamaz hiç bebekken de ağlamıyordu rahatsızlığı olmadığı sürece. Hatta uzun bir süre bazen ağladığını bile duymuyorduk hiç. Şimdi çyle mi ama mesela kapı çalıyor dış kapı otomatiğe basıyorız illa kattaki daire kapısını da açtırıyor. Açmayınca bağrııyro yere yuvarlanıyor ağlıyor söz de göz yaşı dökmeden. Bu süreçleri yaşıyor musunuz, yaşadınız mı? Ne zaman düzeldi yaşadıysanız. Uyku sıkıntımız yok. Geceleri güzel uyuyor deliksiz. Uykuyu da seviyor. 2 yaş sendromu mu yoksa huyu mu değişti bilmiyorum artık yoruldum 🙄🥹

Kızlar nasılsınız? Bayağıdır oldu yazamıyorum çok yoğun oluyorum gün içerisinde.
Çocuklar nasıl?
Alya beni çok zorluyor bu 2 yaş sendromu mu nedir her şeye hırçınlaşıyor yalandan ağlıyor gibi bağırıyor 1 damla göz yaşı yok. Resmen yalandan ağlıyor. Atıyorum bir oyun oynuyor yapamadımı hemen bağırıyor atıyor fırlatıyor. Bu aralar çorba istemiyor. Hatta çizgi film açıyorum artık yesin diye yine de istemiyor. Vuruyor itiyor kendisine çeviriyor. Ne yapacağım bilmiyorum. 🤷‍♀️ Onun ağlaması bağırması psikolojimi bozdu artık. Normalde sessiz çocuk ağlamaz hiç bebekken de ağlamıyordu rahatsızlığı olmadığı sürece. Hatta uzun bir süre bazen ağladığını bile duymuyorduk hiç. Şimdi çyle mi ama mesela kapı çalıyor dış kapı otomatiğe basıyorız illa kattaki daire kapısını da açtırıyor. Açmayınca bağrııyro yere yuvarlanıyor ağlıyor söz de göz yaşı dökmeden. Bu süreçleri yaşıyor musunuz, yaşadınız mı? Ne zaman düzeldi yaşadıysanız. Uyku sıkıntımız yok. Geceleri güzel uyuyor deliksiz. Uykuyu da seviyor. 2 yaş sendromu mu yoksa huyu mu değişti bilmiyorum artık yoruldum 🙄🥹

Vallahi canım al bizden de o kadar 🥴 bağırma, ağlama, çığlık atma hepsi mevcut.. ben de artık dayanamıyorum bazen, tahammül seviyem düşmüş gerçekten. İşten geliyorum güya dinleneceğim ama nerde 😮‍💨
Bir de inanilmaz döküyor, boyuyor, su ile oynuyor. Arkasında bir enkaz bırakıyor, garanti 3 kıyafet ve daha fazlasını kirletme ya da ıslatma durumunu unutmayalım.
Okula gidince biraz durulur diye düşünüyorum, eylülde başlarız biz artık inşallah 😐

Vallahi canım al bizden de o kadar 🥴 bağırma, ağlama, çığlık atma hepsi mevcut.. ben de artık dayanamıyorum bazen, tahammül seviyem düşmüş gerçekten. İşten geliyorum güya dinleneceğim ama nerde 😮‍💨
Bir de inanilmaz döküyor, boyuyor, su ile oynuyor. Arkasında bir enkaz bırakıyor, garanti 3 kıyafet ve daha fazlasını kirletme ya da ıslatma durumunu unutmayalım.
Okula gidince biraz durulur diye düşünüyorum, eylülde başlarız biz artık inşallah 😐
Çok zor gerçekten de ben de çok zorlanıyorum. Resmen psikolojik şiddet. İstediğini ağlayarak ya da bağırarak yaptırmaya çalışıyor. Bizimkisi konuşmuyor henüz Belkş de o yüzdendir. Kendisini ifade edemediği içindir diyeceğim ama vücut diliyle ne istediğini gayet iyi anlatıyor. Çorba asla içmiyor doktor tatlandır içine pekmez ya da bal koy dedi onu da yaptım. Yine de çorba olduğunu anlıyor tükürüyor geri. Ama meyveli yoğurt versem yiyor.
Normalde çok iştahlıydı koca koca kaselerde çorbalar içip bitiriyordu. Gerçekten de ağlayacağım artık. İnat mı inat oldu gitti. Parka götürüyorum çıkmak istemiyor. Elimde kraker ya da yiyecek olursa onunla kandırıyorum. Öyle çıkıyor. Arabadayken bile park görsün başlıyor bağırmaya ağlamaya.. Çok zor bir çocuk oldu gitti. Okullar kapansın da anneme gitsem diyorum orası kalabalık oluyor daha iti geliyor ona. En azından bu ağlama krizleri olmuyor ama çorbasını yine de içmiyor. Orada da içmiyor. 1 haftadır böyleyiz çorba yok sürekli yoğurt vs. Nasıl yapacağım bi akıl verin bana. 😢

Çok zor gerçekten de ben de çok zorlanıyorum. Resmen psikolojik şiddet. İstediğini ağlayarak ya da bağırarak yaptırmaya çalışıyor. Bizimkisi konuşmuyor henüz Belkş de o yüzdendir. Kendisini ifade edemediği içindir diyeceğim ama vücut diliyle ne istediğini gayet iyi anlatıyor. Çorba asla içmiyor doktor tatlandır içine pekmez ya da bal koy dedi onu da yaptım. Yine de çorba olduğunu anlıyor tükürüyor geri. Ama meyveli yoğurt versem yiyor.
Normalde çok iştahlıydı koca koca kaselerde çorbalar içip bitiriyordu. Gerçekten de ağlayacağım artık. İnat mı inat oldu gitti. Parka götürüyorum çıkmak istemiyor. Elimde kraker ya da yiyecek olursa onunla kandırıyorum. Öyle çıkıyor. Arabadayken bile park görsün başlıyor bağırmaya ağlamaya.. Çok zor bir çocuk oldu gitti. Okullar kapansın da anneme gitsem diyorum orası kalabalık oluyor daha iti geliyor ona. En azından bu ağlama krizleri olmuyor ama çorbasını yine de içmiyor. Orada da içmiyor. 1 haftadır böyleyiz çorba yok sürekli yoğurt vs. Nasıl yapacağım bi akıl verin bana. 😢
Canım çorba olmazsa olmaz birşey değil, Türk anneleri çok takılıyor bu çorba işine yemezse sorun yapmayın diye duymuştum bir doktordan sanki Osman Gönüal dı, 2 yaş bizde de gümbür gümbür az önce marketten aldığı şeyi vermemek için kasiyere kaç dk ağladı vermeyeceğim diye, bazen gerçekten sabrımı çok zorluyor benim de

Çocuklar nasıl?
Benim buyuk kiz oyleydi şu an bes yasa yaklasti,hala huysuz😏 biz de de iki bucuk yas civari baslamisti,sonrasinda uc yas sendromu,dort yas sendromu derken bes yasina girecek durum ayni.

Çorbayı içmesi çok farkeden mi canım, bence yoğurt daha iyi olur ona. Sabah menemen çok seviyor bizimki, diğer bizim yediklerimizden de kendi döke saça yiyor işte 😂 bu akşama yoğurda ekmek banıp yedi sadece mesela

Canım bızım de bır ara ıstedıgı olmayanca aglama krızlerı ya da sebepsız aglamalar mesela su ver verıyorum aglıyordu alıyordum aglıyordu baska alternatıf sununca da dinlemezdı. Şuan dıyelım bıe sey ıstıyor evde yok şuan yok evde baban gelince alsın dıyorum tamam deyıp susuyor. Donemsel bu krızlerde artıs olabılıyor sız luan zirvedesınız bır sure sonra hafifleyecek gececek bır sure sonra yıne baslayacak oyle oyle zamanla gecıyor.Mesela babası işten gelince hıc birimiz kapıyı acamıyoruz bız acsak babasını evden cıkarıp kapıyı kapatıp tekrar kapıyı acıyor😁Çorba kısmına gelırsek artık buyudugu ıcın sıkılmıstır damak tadı degısıyor. Kendı yemeklerınızden ver. Saglıklı makarnalardan yapıp verebılırsın kendı batırıp batırıp yer hosuna gıder. Artık ne sevıyorsa onu saglıklı sekılde sun.

Leedong Leedong yazmayı unutmusum da ya corbanın ıcıne hıc bal pekmez konulur mu ılk defa boyle bır sey duydum cocuk onu nasıl yesın doktor tatlansın demıste zaten kucuk 6 aylık bebek yemeklerı degıl kı tuzu her seyı atılıyor.

selam kızlar, biz de aynılarını yaşıyoruz heralde yaşının gereği böyle şeyler çünkü herkeste aynısı var gördüğüm kadarıyla. Evet doğan büyüyor ama gelin görün nasıl büyüyor işte inşallah zamanla oturacak her şey biraz sabretmemiz gerekiyor benimde çok zorlandığım zamanlar oluyor ama bir şekilde geçiyor Allah yardımcımız olsun 🤲

Back
X