- 9 Temmuz 2015
- 1.558
- 3.010
- 133
- 34
Çok teşekkür ederim Hepimiz için hayırlısı olsun. Verdiğin bilgiler için çok sağol. Tüp bebek ile ilgili herşeyi Şuan burada yazılanlardan anlamaya çalışıyorum. Hepimiz için farklı bir süreç gerçekten.Canım merhaba öncelikle tedavin hayırlı olsun gönlünce olur inşallah. Opu yumurta toplama işlemine deniyor. İğne kullanıyorsun yumurtaların istediği boyuta gelince anestezi altında bi işlemle toplanıyor. Herkese yapılıyor yani tüp bebeğin temel işlemi. Dondurma yada taze transferse yumurta sayına e2 değerine ve progestron seviyene göre karar veriliyor opudan bi iki gün önceki kan tahliline göre. Bu arada yazdıklarını okudım evet burda bi ananastır gidito ama bence karıştırıyorlar ananas değil avakodo yenilir kuzum ananas tutma sürecin de sıkıntı olur çünkü ananas doğuma yakın rahim ağxı açılsın diye tüketilir avokado ise rahim kalınlaştırıcı özelliği vardır dikkat et bol ceviz ve yumurta da tüket
Ya aslında doktorlarda bilmediği için net bişi diyemiyor senden kaö yumurta çıkar taze mi ilerler dondurmak mı gerekir yani 10 güne toplarım der ama yumurtlar istediği gibi ilaca cevap vermez bu sefer biz noluyo hani böyle6olcaktı deriz gibi gibi onlarda her kontrolde kişiue göre yol belirleyip anlatıyor işte. Ben 3 yıldır yumurta takipleri işte aşılamalar ilaçlar derken baya şey öğrendim kendimi de öğrendim ben bile şu şu ikaca şu kadar sürede tepki verdi vs diyebiliyordm. Biraz sağlıkçı olmam biraz tecrübe biraz da manyak gbi makale o bu okuma derken baya işin içine girdim ama benim bile bazen şu gün şu olur dediğim yerde başka şeylerle karşılaştığım oluyor. Zor bir süreç Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah. 1 yıl deneme yapmışsınız sanırım özel olmazsa nedsn direk tüp bebek yoluna girdinizÇok teşekkür ederim Hepimiz için hayırlısı olsun. Verdiğin bilgiler için çok sağol. Tüp bebek ile ilgili herşeyi Şuan burada yazılanlardan anlamaya çalışıyorum. Hepimiz için farklı bir süreç gerçekten.Doktorlarda oturup her detayı anlatmıyor. İnsan bilmediği için ne soracağınıda o an tahlil edemiyor.
Estağfurullah. Eşimin bir kanser geçmişi var çocukluk yıllarında kemoterapi görmüş ve ameliyat olmuş öncesinde ise İrenbe de 1 tüp sperm dondurulmuş. Testisinin biri bu süreçte alınmış. Yani aslında biz bu konuda kendimizi hazırlamıştık. Çocuk istediğimizde normal yollarla olmama ihtimaline sonrasında ben kadın doğum kontrolleri kan testleri için gidip kendi durumumu öğrenmek istedim öncelikle bu süreçte eşimdende İrenbe sperm testi istedi ve sonuç çok iyi dediler hatta inanılmaz şaşırdılar 15 yıl geçmiş hiç etkisi kalmamış vs diyerek tekrar bana yoğunlaştılar. Bende birşey çıkmadıkça bizi eve gönderdiler 32 yaşındayım 33 olacağım 35 sonrasına doğum hamilelik sürecim kalmasın istediğimden bende başka doktordan fikir almak istedim. İsrail bey e gittik ve daha farklı detaylı bir sperm testi istedi başka bir labaratuvarda o yapıldı. Sonuç olarak evet canlı sperm yüksek oranda ama hareketlilik ve şekil bozukluğu tespit edildi. Tüp bebek önerdi. Bu şekilde süreç başladı.Ya aslında doktorlarda bilmediği için net bişi diyemiyor senden kaö yumurta çıkar taze mi ilerler dondurmak mı gerekir yani 10 güne toplarım der ama yumurtlar istediği gibi ilaca cevap vermez bu sefer biz noluyo hani böyle6olcaktı deriz gibi gibi onlarda her kontrolde kişiue göre yol belirleyip anlatıyor işte. Ben 3 yıldır yumurta takipleri işte aşılamalar ilaçlar derken baya şey öğrendim kendimi de öğrendim ben bile şu şu ikaca şu kadar sürede tepki verdi vs diyebiliyordm. Biraz sağlıkçı olmam biraz tecrübe biraz da manyak gbi makale o bu okuma derken baya işin içine girdim ama benim bile bazen şu gün şu olur dediğim yerde başka şeylerle karşılaştığım oluyor. Zor bir süreç Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah. 1 yıl deneme yapmışsınız sanırım özel olmazsa nedsn direk tüp bebek yoluna girdiniz
Pelin Öcal çok iyi bir doktor.Selam 01.03.2023 medıstate kavacık hastanesınde 6 adet yumurtam alındı.doktorum kenan sofuogluydu yumurta kalıtesınden embrıyo olmadı dendı tup bebek basarısız oldu.aslında yumurtam guzel gelıstı dendı ve 3 merıofer ve 1 kutu cetrotıde ıgnemıde yapmaya gerek gorulmedı kesın gozulye baktım ve psıkolojık olarak yıkıldım•.Transfer olmadı•toplam 26 bın hastayece 10 bın ılaçlarımız tuttu•aralık ayında tedavıye basladık 1 mart yumurtam alındı her gıtttıgımızde 850 tl ssk muayne ucretı verdık.tekrar deneyecegım fakat tekrar buraya gıtmeyecegım.Bahcecık cem celık ve ozkan ozdamar Lutfen bana yardım
Anladım kuzum kesinlikle doğru bir karar olmuş sizin adınıza. Farklı doktorla bilgi alışverişi çok önemli bende sadece pco vardı 1 yıl denedikten sonra miyom çıkınca kendi doktorumla klomen ve çatlatma iğnesi ile başladık ilk aydan hamile kaldım herşey yolundaydı ama 9.haftada kalbi durdu. Sonra pıhtılaşma testi yaptırdım bir gende pıhtı eğilimi çıktı kan sulandırıcı ekledik tedaviye 2 ay ara verdik kürtaj sonrası tam 2 ay sonra hadi bi daha dedik bu sefer miyom büyüdü sıkıntılı bir durum oluştu açık sezeryan şeklinde ameliyat oldum. 4 ay da iyileşme süreci bekledik sonra yine hemen hamile kalabilirim diye düşündük tedaviye başladık olmayınca hsg çekildim doktorum nir problem yok dedi aşılama oldum o yaz derken artk aşılama da doktorum buda tutmazsa tüp bebek artık böyle devam edemeyiz dedi. Biz hadi tüp bebeğe gidiyoruz derken hop birde kist çıktı. Kist için bir doktor laporoskopi olup kisti alması gerektiğini cerrahi boyutta olduğunu söyledi bizde laporoskopi olmadan direk tüp bebek yapsak dedik doğal gebeliği elemiştik kafamızda oda olur diynce tüp bebek doktorunu buldum gittim oda hayda şak dşye evet laporoskopi olcaksn bu kist alınmadan tüp bebek olmaz ayrıca 2 tüpünde de Hidrosalpenks sıvı birikmesi var 2 tüpünde alcam demesin mi. Yine bi iki doktorla tüp alma işinde hem fikir olunca aralıkta laporoskopi olup tüpleri ve kisti aldırdım orada ekstra bir çok problem çıktı Malesef bağırsaklarla vs ilgili derken 1 buçuk aya anca toplamıştım sonra planladığımız gibi bu au tüp bebeğe başladık. Cumartesiye transfer planlıyoruz tabi sorun çıkmazsa dün arayıp 5 embriyo olduğunu 2sinin durumunun perş net olacağı 3ünün ise kaliteli olduğunu söylediler. Yarın herşey netleşecek. Ama şimdiki aklım olsa doktorumuz ne kadar sevsemde 2 yıl boyunca sadece onunla ilerlediğime pişmanım. Nasip olurda hamile kalırsam dahi 2 doktor kontrolünde ilerleyeceğiz. Hiç aşılama o bu durumuna girmediğiniz için ilerde eminim çok iyi bi karar verdiğinizi farkedersinizBirde ilave olarak biz şunu çok etrafımızdan duyduk. İlk önce şu amh-fsh-tiroid bakarlar eve gönderip deneyin derler sonra sperm testi sonra yine deneyin sonra ilaçlı rahim filmi sonra yine deneyin derler böyle 1 sene geçer sonra yaşınız gençse aşılama yada mini tüp bebek sonra tüp bebek sonra rahim çizme ve tekrar tüp bebek derken hem manevi hemde maddi bir yorgunluk olur vs. Bunları tek tek yaşamaya başlayınca üstelikte biz çok erkenden bu konuda hareket etmiş olmamıza rağmen süreç sürekli sorun yok sorun yok diye devam edince açıkçası hemen başka doktordan fikir almak ve zaman kaybı yaratmamak istedik. İyi ki de öyle yaptık benim için çok yorucu yıpratıcı üzücü olmasına rağmen şükür farkedilen bir sebep oldu diyorum çözümü var diye düşünüyorum
Transfer bekliyorummm. Hakkımızda hayırlısı :)Merhaba arkadaşlar benim gibi ilk kez tüp bebek deneyecek olanlar burda buluşalım
Ah çok geçmiş olsun gerçekten. Bu dönemde en yorucu ve zor kısımla hep kadınlar başa ediyor. İlaçlar tedaviler sabır gösterip vücutta olan her değişime uyum sağlamaya çakışmak hepsi çok zor. Ama inşallah dönücü hepimiz için güzel olurAnladım kuzum kesinlikle doğru bir karar olmuş sizin adınıza. Farklı doktorla bilgi alışverişi çok önemli bende sadece pco vardı 1 yıl denedikten sonra miyom çıkınca kendi doktorumla klomen ve çatlatma iğnesi ile başladık ilk aydan hamile kaldım herşey yolundaydı ama 9.haftada kalbi durdu. Sonra pıhtılaşma testi yaptırdım bir gende pıhtı eğilimi çıktı kan sulandırıcı ekledik tedaviye 2 ay ara verdik kürtaj sonrası tam 2 ay sonra hadi bi daha dedik bu sefer miyom büyüdü sıkıntılı bir durum oluştu açık sezeryan şeklinde ameliyat oldum. 4 ay da iyileşme süreci bekledik sonra yine hemen hamile kalabilirim diye düşündük tedaviye başladık olmayınca hsg çekildim doktorum nir problem yok dedi aşılama oldum o yaz derken artk aşılama da doktorum buda tutmazsa tüp bebek artık böyle devam edemeyiz dedi. Biz hadi tüp bebeğe gidiyoruz derken hop birde kist çıktı. Kist için bir doktor laporoskopi olup kisti alması gerektiğini cerrahi boyutta olduğunu söyledi bizde laporoskopi olmadan direk tüp bebek yapsak dedik doğal gebeliği elemiştik kafamızda oda olur diynce tüp bebek doktorunu buldum gittim oda hayda şak dşye evet laporoskopi olcaksn bu kist alınmadan tüp bebek olmaz ayrıca 2 tüpünde de Hidrosalpenks sıvı birikmesi var 2 tüpünde alcam demesin mi. Yine bi iki doktorla tüp alma işinde hem fikir olunca aralıkta laporoskopi olup tüpleri ve kisti aldırdım orada ekstra bir çok problem çıktı Malesef bağırsaklarla vs ilgili derken 1 buçuk aya anca toplamıştım sonra planladığımız gibi bu au tüp bebeğe başladık. Cumartesiye transfer planlıyoruz tabi sorun çıkmazsa dün arayıp 5 embriyo olduğunu 2sinin durumunun perş net olacağı 3ünün ise kaliteli olduğunu söylediler. Yarın herşey netleşecek. Ama şimdiki aklım olsa doktorumuz ne kadar sevsemde 2 yıl boyunca sadece onunla ilerlediğime pişmanım. Nasip olurda hamile kalırsam dahi 2 doktor kontrolünde ilerleyeceğiz. Hiç aşılama o bu durumuna girmediğiniz için ilerde eminim çok iyi bi karar verdiğinizi farkedersiniz
Kesinlikle öyle. Aklına birşey takılırsa yardımcı olabilceğim kadar olurum. Hakkımızda hayırlısı olsunAh çok geçmiş olsun gerçekten. Bu dönemde en yorucu ve zor kısımla hep kadınlar başa ediyor. İlaçlar tedaviler sabır gösterip vücutta olan her değişime uyum sağlamaya çakışmak hepsi çok zor. Ama inşallah dönücü hepimiz için güzel olurBen şimdiden iyi ki diyorum bir çok konuda çünkü hala labaratuvar veya ilaçlar transfer gibi süreçlerle ilgili tam bilgi sahibi olmasakta çokta gecikmeden problemi tespit edip hayırlısıyla bu yolculuğa başladık. Herşey Allahtan doğru zamanda inşallah hayırlısıyla güzel şeyler olacağına inanıyoruz
Hayırlı olsun inşallah, güzel haberlerini de yaz mutlaka :)Transfer bekliyorummm. Hakkımızda hayırlısı :)
Canım transfer sonucun inşallah hayırlısı ile pozitiftir.benim hiç bilgim yok canım doktorlardan ben de medikal park floryada tedavi oluyorum hediye hnm da transfer oldum sonuç bekliyorum. doktoru önermem için erken ama embriyologları iyi diye düşünüyorum
İnşallah güzel haber alırsınız canımBende cumartesi transfer oldum. 12 yumurtam toplandı, 3 embriyo oluştu. Ohss olduğum için dondurdular ve 2 3 ay dinlendikten sonra koydular. sonucu bekliyorum şimdi. 3ünü de koydurdum, 1 istiyordum aslında ama doktorum 1inin çok iyi kalitede olduğunu diğer ikisinin çok kaliteli olmadığını söyledi ama şans yükseltir belli olmaz dedi bende onayladım. Bakalım bir hafta sonra test vereceğim
İnşallah güzel sonuçlanır sağlıklada kucağına almayı nasip olur stresten uzak su gibi geçsin günlerinBende cumartesi transfer oldum. 12 yumurtam toplandı, 3 embriyo oluştu. Ohss olduğum için dondurdular ve 2 3 ay dinlendikten sonra koydular. sonucu bekliyorum şimdi. 3ünü de koydurdum, 1 istiyordum aslında ama doktorum 1inin çok iyi kalitede olduğunu diğer ikisinin çok kaliteli olmadığını söyledi ama şans yükseltir belli olmaz dedi bende onayladım. Bakalım bir hafta sonra test vereceğim
İnşallah çok teşekkür ederim, umarım senin de transferin ve sonrası olumlu olur, çok çok kolay geçerİnşallah güzel sonuçlanır sağlıklada kucağına almayı nasip olur stresten uzak su gibi geçsin günlerin
Teşekkür ederimİnşallah çok teşekkür ederim, umarım senin de transferin ve sonrası olumlu olur, çok çok kolay geçer
Benim öyle haftaya perşembe günü transfer olacam 3 kaliteli değil diye nasıpBende cumartesi transfer oldum. 12 yumurtam toplandı, 3 embriyo oluştu. Ohss olduğum için dondurdular ve 2 3 ay dinlendikten sonra koydular. sonucu bekliyorum şimdi. 3ünü de koydurdum, 1 istiyordum aslında ama doktorum 1inin çok iyi kalitede olduğunu diğer ikisinin çok kaliteli olmadığını söyledi ama şans yükseltir belli olmaz dedi bende onayladım. Bakalım bir hafta sonra test vereceğim
Allahtan umut kesilmez diyelim, 3 hiç aklımdan geçmiyordu aslında ama transfer sırasında ikisi zaten daha kalitesiz istersen koyalım ama olmaz diye de düşünme bakarsın ikiz olur bazen en kalitelisi diye koyuyoruz tutmuyor, daha az kalitede koyuyoruz tutuyor şansını yükseltsin çöp olmasın dediBenim öyle haftaya perşembe günü transfer olacam 3 kaliteli değil diye nasıp
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?