2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Ben hastane odasına doğum anında eşimi istiyorum ve olursa ara ara annemi istiyorum. Doğum sonrasında odaya sürekli birilerinin doluşmasını istemiyorum beneğimle vakit geçirmek istiyorum. Diğer Gelecek olanlara da doğumdan sonra gelmelerini söyledim. Hastanede doktor, ebe hemşire va çikolata dağıtmayı düşünüyorum. Eve gelenlere de çikolata ve bir kaç şey ikram ederim diye düşünüyorum.
Bende hastanede sadece eşim ve olursa anneler olsun yeter diyordum geçen gün doğum konuşulunca heralde hastane odama ziyarete zaten erkekler gelmez tesettürlüyüm dedim benim kv hemen bi gelse benim babam(kayınvalidemin kendi babası yani) odadan çıkmaz gelir kesin sürekli falan dedi bende heralde odaya da gelmez sonuçta açık giyincem falan dedim bozuldu biraz ama napıyım bebeğin büyük büyük dedesi de ben canımla uğraşırken odada olmayıversin yani🤷🏻‍♀️

Ben hastane odasına doğum anında eşimi istiyorum ve olursa ara ara annemi istiyorum. Doğum sonrasında odaya sürekli birilerinin doluşmasını istemiyorum beneğimle vakit geçirmek istiyorum. Diğer Gelecek olanlara da doğumdan sonra gelmelerini söyledim. Hastanede doktor, ebe hemşire va çikolata dağıtmayı düşünüyorum. Eve gelenlere de çikolata ve bir kaç şey ikram ederim diye düşünüyorum.
Cok haklısın bnce

Bende hastanede sadece eşim ve olursa anneler olsun yeter diyordum geçen gün doğum konuşulunca heralde hastane odama ziyarete zaten erkekler gelmez tesettürlüyüm dedim benim kv hemen bi gelse benim babam(kayınvalidemin kendi babası yani) odadan çıkmaz gelir kesin sürekli falan dedi bende heralde odaya da gelmez sonuçta açık giyincem falan dedim bozuldu biraz ama napıyım bebeğin büyük büyük dedesi de ben canımla uğraşırken odada olmayıversin yani🤷🏻‍♀️
O ne öyle ya koca adamsın ne yapcan amelytlı emzirmeye calısan bı kadının yanında . Kanamamız olur üstümüz basımız batar bilmem ne Ymn ederm insanı çileden çıkarırlar.

O ne öyle ya koca adamsın ne yapcan amelytlı emzirmeye calısan bı kadının yanında . Kanamamız olur üstümüz basımız batar bilmem ne Ymn ederm insanı çileden çıkarırlar.
Hayır zaten onun böyle bir şey yapmayı düşünmesi saçma kayınvalidemin de normalmiş gibi bana söylemesi daha da saçma😁

babasi mi ya insanlar ne tuhaf dedenin ne işi var ya valla ben olsam tabi gelsin şeyime de bakar derdim hay Allah'ım

babasi mi ya insanlar ne tuhaf dedenin ne işi var ya valla ben olsam tabi gelsin şeyime de bakar derdim hay Allah'ım
İşte istiyoki kendi tarafından olan herkes istediği her şeyi yapsın normaldir diye düşünüyor 🤦🏻‍♀️ Neyse ki ben çata çat cevap veren biriyimdir de ordan yırtıyorum🤣

İşte istiyoki kendi tarafından olan herkes istediği her şeyi yapsın normaldir diye düşünüyor 🤦🏻‍♀️ Neyse ki ben çata çat cevap veren biriyimdir de ordan yırtıyorum🤣
Senin o halini görür de gelemez bence. Az da olsa düşünür diye düşünüyorum. Eltim doğum yaptı erkekler hemen çıkıyordu dışarı kendi erkek kardeşi bile 5 dakika gördü çıktı.

Canım ben arkadaşımdan yola çıkarak söyleyim. Lohusa şerbetini , hediyeliklerini, çikolatasını falan koymuştu hastanede odasına. Gelenlere veriyordu. Eve gelen olursa da orada da yine aynı şekilde devam edersin.
Peki mevlut ne zaman yapılıyor bebek mevludu.
Ben eve 40'ımız çıkana kadar anne baba kardeşler dışında kimseyi kabul etmeyeceğim için hastanede yapacağım hepsini ama kalan hediyelik ve çikolatayı yine yakınlara verilebilir sonradan isteyen olursa.
Bends istemiyorum ne yalan soyleyim ama doktorum zaten aile dostumuz doğumuma teyzemde gircek kuzenimde tipci oda gelcek zaten Annem kardeşlerim bir kaç kuzenim bide eşimin ailesi derken odaya gelicek insanlar ben sadece lohusa şerbeti ve çikolata ikram etmeyi dusundum o da annemin hevesinden arkadaşlarım çevremiz eve gelir zaten kimseye de duyurmak istemiyorum suan dogum yapıorum diye:KK43: valla artik yıldım cunku insandan
Erkek gelmez heralde zaten ya benim kayınbaba falan gelmicek ama kayınvalide görümce gelir onlara gelmeyin diyemem zaten doğumuma kendi ailemden insanlarda gireceği icin nereye kadar kime gelme dicem bana kalırsa 40gun lohusa evine de gidilmemeli ama iste gerçekten herkesin hayatı farklı geniş aileler oluyor kardeş sayısı fazla olanlar eşinin ailesi bide şehir disindan gelcekse nereye kadar gelmeyin diceksin ben artik arkadaşları geçtim ki samimi kiz arkadaşlarım şimdiden hastane kapısında bekliycez diyorlar:( kimseye haber vermicem aile disinda ama iste aile zaten başlı başına bi ton insan

Ya kızlar ben gelenekleri adetleri cok bilmiyorum ama bizim tarafin ilk torunu .nenemle dedem de ilk kez torun cocugu görücez diye heyecanlı suan bebek hasretinde benim taraf ve şunu yapalim bunu yapalim diyorlar size sormak istedim.nereye ne konur diye geçen hastane kontrolünde kapı süsü gordum birinin elinde o onu yaptırabilirim diye düşündüm .benim bi adagim var dogum oldukran sonra lokma dokturcem izmirli arkadaslar varsa bilirler doğumda vefat da ise girmede izmirde döktürür insanlar bende öyle bi adak verdim Ankarada yaşadığım icin burda musait bir cuma gunu dokturup dagittircam. Mevlut de okutmak istitorum o heralde bir kaç ay sonra yapılıyor o zamanda tavuklu pilav dağıtıp bide hediyelik dağıtmayı düşünüyordum ama dogum dan sonra lohusa şerbeti ve çikolata almayada karar verdim bizimkilerin hevesi yüzünden. Allah sağlık versinde yapabilirim insallah.
Yardımcı olan arkadaslara teşekkür ederim 💖🙏

Ben de senin gibi istiyorum. Sadece dogum esnasinda annem ve esim olsun. Doguma esim girsin istiyorum. Ama annemin de destegini hissetmek istiyorum. İste kayinvalidem gelcem diye tutturdu benim dogumda hastanede olacakmis. Sirf o gelmesin diye annem de gelmesin diyorum cunku bu sefer senin annen geldi ben niye gelmiyorum der o. Napicam hic bilmiyorum zaten asiri anlayissizlar🤦🏻‍♀️😒

Biz eşimle doğum hazırlık eğitimine gittik. Orda dedikleri ilk şeyden biri mahremiyet. Doğum odanızda kimi istiyorsanız o olsun kalabalık olmasın bu psikoloji doğumu ve açılmayı da etkiliyormuş. Eşiniz ve tanınıza kimi istiyorsanız onlar olsun dedi.Çünkü normal olursa sancı çekeceğiz, egzersiz yapmak isteyeceğiz eşimizden destek alacağız. E birde istediğiniz rahat ettiğiniz şekilde giyineceksiniz biraz anlayışlı olsalar keşke. Eğitimden sonra eşimde diyor kim istersen o gelsin kendi ailemi de doğumdan önce almayız odaya dedi fikirleri değişti. Bence eşinizle karşılıklı anlaşarak bu konuyu konuşun gerekirse eşiniz annenize söylesin.

Ben hediyelik anahtarlık ve çikolata yaptırıyorum. Bir de isme özel kese içinde kedi maması vereceğiz olmazsa olmazımız.😊 Sayıyı fazla tuttuk hem hastaneye hem eve gelenlere veririz diye. Bir de lohusa şerbeti ikram edeceğiz yine hem hastane hem ev için.
Yaa bende tohum dusunuyorum zaten doğa aşığı biriyim tohum ya da mama aklimda:) ama annemde çikolatasız olmaz sen yaptırmazsan ben yaptircam diyor .mamayı nereye yaptircaksiniz ;)

40 mevlidi diye yaparlar bizim 40 ı çıkınca ama sana kalmış bence ben mesela birkaç ay sonra yaparım diye planlıyorum @ankazmrt0
Evde kuran okutulsun istiyorum ama heralde 2 3 ay sonra okuturum ya 40 çok erken geliyor suan bana yani insallah vok hızlı ayaklanirimda 40im çıktığımda kanli canlı olurum:)

Senin o halini görür de gelemez bence. Az da olsa düşünür diye düşünüyorum. Eltim doğum yaptı erkekler hemen çıkıyordu dışarı kendi erkek kardeşi bile 5 dakika gördü çıktı.
İşte inşallah karşı taraf bizde de o kadar düşünceli olur😁
Erkek gelmez heralde zaten ya benim kayınbaba falan gelmicek ama kayınvalide görümce gelir onlara gelmeyin diyemem zaten doğumuma kendi ailemden insanlarda gireceği icin nereye kadar kime gelme dicem bana kalırsa 40gun lohusa evine de gidilmemeli ama iste gerçekten herkesin hayatı farklı geniş aileler oluyor kardeş sayısı fazla olanlar eşinin ailesi bide şehir disindan gelcekse nereye kadar gelmeyin diceksin ben artik arkadaşları geçtim ki samimi kiz arkadaşlarım şimdiden hastane kapısında bekliycez diyorlar:KK43: kimseye haber vermicem aile disinda ama iste aile zaten başlı başına bi ton insan
Bende kimseye çaktırmadan pıt diye doğurup eve geçsem diyorum ama eminim kapıda bi ton insan yığılıcak😂
Biz eşimle doğum hazırlık eğitimine gittik. Orda dedikleri ilk şeyden biri mahremiyet. Doğum odanızda kimi istiyorsanız o olsun kalabalık olmasın bu psikoloji doğumu ve açılmayı da etkiliyormuş. Eşiniz ve tanınıza kimi istiyorsanız onlar olsun dedi.Çünkü normal olursa sancı çekeceğiz, egzersiz yapmak isteyeceğiz eşimizden destek alacağız. E birde istediğiniz rahat ettiğiniz şekilde giyineceksiniz biraz anlayışlı olsalar keşke. Eğitimden sonra eşimde diyor kim istersen o gelsin kendi ailemi de doğumdan önce almayız odaya dedi fikirleri değişti. Bence eşinizle karşılıklı anlaşarak bu konuyu konuşun gerekirse eşiniz annenize söylesin.
Biz eğitime de gitmedik belki gitsek benim eşim de şimdiden herkesi uyarırdı ama olsun yine de hakkını yiyemem eminim ben rahatsız olursam o duruma el koyar😊

Evet 3 ay geçmesi mantıklı canim ALLAH saglikla o günleri yaşamayı nasip etsin inşallah.
Aminn insallahh. Ben bir de sunnetini ilk doğduğu gibi yaptiralim diyordum. Su anda kararsizim ya nasil kiyicam cok kucuk olacak. 3 ay gectikten sonra sanki daha mantikli. Hem sunneti olur hem de mevlidini o sekilde yapmis oluruz. Her turlu icim el vermeyecek ama😭 erkek bebeklerin de boyle bir zorlugu oluyor

Back
X