Sevgili kızkardeşlerim,
sessizce burada yazılanları okuyarak gönlümü ferahlattım şimdiye kadar. Şimdi kendi sürecimden bahsedeyim belki birilerinin de gönlüne ben ferahlık getiririm bu heyecanlı süreçte.
yaş 41, ilk tüp bebek denemesi, herhangi bir sorunumuz yok fakat daha beklememek adına tüp bebeğe yöneldik. İlk denememiz, ileri yaş olduğu için genetik test önerildi ve oluşan embriyolardan elimizde 1 sağlıklı embriyomuz kaldı. 15 mayısta transfer oldu, bugün ilk test sonucumu aldım (hcg 324) iki gün sonra tekrar test vereceğim katlanarak artması gerekiyormuş. 7 gün sonra da muayeneye çağırdı doktorum.
Transferden sonra buraları çok okudum belirtiler yaşanılanlar nasıl olur diye. Herkesin kendine özgü bu süreci. Ben ilk günlerde kasık ağrısı, hafif bel ağrısı yaşadım, son haftada bir işaret olmadı. Lekelenme vb yaşamadım. transfer sonrası günlük yaşantına dönebilirsin denilse de ben 1 hafta evde genel olarak yatarak geçirdim. Ev işi vs yapmadım yemek ve tuvalet için kalktım, verilen ilaçları aksatmadan uyguladım. Hamileyim gibi beslendim, akdeniz türü beslenme ağırlıklı. Günde 1.5-2 lt su tükettim, çayı azalttım. Ananas,avokado,ceviz, kabak çekirdeği tükettim dozunda-çok değil. 12 gün bekledim, arada test yapmadım boşuna moralimi bozmamak için. Tabi ki yolun çok başı ama ilk testin poz olması biraz içimi rahatlattı.
hepinizin, bugün yaşadığım gönül ferahlığını ve mutluluğunu yaşamanızı kalbimden diliyorum.