- 24 Kasım 2013
- 789
- 1.022
- 313
- Konu Sahibi Papatya0593
- #17.601
hala tam iyileşememiş biri olarak boğaz ağrıma az da olsa iyi gelen zencefili rendeleyip 1 limon ve bikaç yemek kaşığı bal karışıtıp bekletip şurup gibi içmek oldu.gece özellikle tıkandığımda bikaç kaşık içtim. öksürük için burdan bir arkadaş grituss önerdi onu aldım bitkisel oda rahatlattı biraz. hastalığı yeni başlayanlar inşallah benim gibi 1 ayı bulmaz çok yordu beniBu arada o kadar maske takıp dikkat etmeme rağmen, beslenmeme vitaminlerime özen göstermeme rağmen benim de boğazım ağrıyordün başladı. Maske koruyucu değil diye düşünmeye başladım.
Boşuna mı takıyorum acaba?
Şimdi dışardan dokununca bile ağrıyor. Neden öyle oldu anlamadım. Sıcak bi şeyler içiyorum, pekmez tereyağı limon karışımı yapıyorum falan. Hatta bugün işe gitmeyip rapor alacaktım ama dik yastıkla uyuyunca boğazım sabaha daha iyi oldu ve işe gidebildim.
benim gibi geniz akıntısı derdini çekenlerin boğazı her zaman daha açık rahatsızlanmaya maalesef. Çünkü boğaza akıntı oluyor. O da mahvediyor. O yüzden dik yastık kurtarıcı. Birine beddua etmek isterseniz geniz akıntısı yaşamasını dileyebilirsinizo kadar hayat kalitesini düşürüyor ki. Nefesi de etkiliyor kalbe de zararlıymış falan. ve çözümü yok. Gerçekten rezalet.
Ayrıca dün diş hekimine gidip dişlerime baktırdım temizlik yaptırdım. Son trimesterden önce gidilmesi öneriliyor. Hamilelerde röntgen kesinlikle çekilmez dedi. Çok zor durumda kalınırsa müdahale edilebilir ancak dedi. Ama yüzeysel bir çürük varsa onu hallediyorlar.
Diş etlerim hassaslaşmış. Bu dönemde çok normal dedi. Parodontax macun iyi gelirmiş. Arada bi kullan dedi. Her gün kullanmak istemezsem. Alacağım onu. Bi de gargara yazamadı hamilelere uygun değilmiş diye. Tuzlu su ile gargara yaparsın dedi diş temizliği sonrası. Diş ipi kullanmaya ve listerine bakım suyuna da devam et dedi.