• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Montessori yatak iyi fikir, hem alternatif oyun alanı olur hem de çocuk orda yatmaya başlayana kadar misafir geldiğinde de oda kullanılabilir olur. Bir de ikeadaki malm çekmece dolapları sade ve derli toplu duruyor o ikisinden oda oluşmuş olur şimdilik. Ama çekmeceli dolap alanlar duvara monte etmeyi unutmasın devriliyormuş çocuklar oynarken bütün çekmeceleri birden açarsa.
Çok haklısınız bu tarz güvenlik önlemleri alınmalı. Dediğim gibi güzel bir gardrop ve bir yatak işi çözer. Zaten uzunca süre yapışık gezecek ve uyuyacaksınız😅 tam kullanma yaşı geldiğindede o beşikler kullanışsız oluyor. Sizin önerilerinizde çok güzel

Bebeklik için benim de oda yapasım yok kimi gördüysem hiç kullanmadı bebek odasını. Doğuma yaklaşınca çok heves edersem çocuk odası gibi düzenlerim belki. Bir de 2-3 yaşa kadar kullanılabilen sallantılı anne yanı yataklar için gidip mağazalarda baktım, internette kullananlar işe yarıyor yazmış. Ben de çok sevdim onları, gerçekten uyutmaya yardımcı olacak gibiler.
Sadece bebek odası olarak düşünmemek lazım. Bebek odası olarak satılan takımların artık çoğu modüler yani beşikler büyüyo yatak oluyo çocuk 7 yaşına kadar yatabiliyor. Anne yanı yatağı ilk aylar için ben de alıcam tabi park yatak şeklinde onlar zaten ucuz. Ama doktorların da dediği gibi çocuğu 6.ayda ek gıdayla birlikte kendi odasında yatırmaya başlayınca ayrı oda zaten lazım olacak. Tabi oda takımının içindeki gardrop, şifonyer zaten bebek doğar doğmaz hatta doğmadan lazım eşyalarını koymak için öyle diil mi ya

Sadece bebek odası olarak düşünmemek lazım. Bebek odası olarak satılan takımların artık çoğu modüler yani beşikler büyüyo yatak oluyo çocuk 7 yaşına kadar yatabiliyor. Anne yanı yatağı ilk aylar için ben de alıcam tabi park yatak şeklinde onlar zaten ucuz. Ama doktorların da dediği gibi çocuğu 6.ayda ek gıdayla birlikte kendi odasında yatırmaya başlayınca ayrı oda zaten lazım olacak. Tabi oda takımının içindeki gardrop, şifonyer zaten bebek doğar doğmaz hatta doğmadan lazım eşyalarını koymak için öyle diil mi ya
Elbette bunlar da ihtiyaç ama kendi tecrübeme göre söylüyorum. Doktorların önerisi çok hoş ben açıkçası yapamadım. Emzirirken gece taşınmak çok zor olacağı için uzunca bir süre yanımda yatırdım. Öğle uykularını odasında yaptırdım. Yinede hepimizin ihtiyaçları ve süreçleri farklı oluyor. Benimki bir yaşanmışlık dolayısıyla öneri çevremde çoğu kişidede böyle oldu.

Ben de imom canim + d vitamini.Doktorun neden degistirdi ilacini bir sey dedi mi?
Yok cnm aslında doktor değiştirmedi, ben hamile olduğumu öğrendiğim de direk gidip kendim folik asit ve imom aldim kullanmaya başladım, hatta doktorum ilk üç ay vitamin vermiyorum demişti. 3 ayın sonunda da decavit yazdı bende sormadım imom kullanıyordum diye. Şuan balik yiyemedigim icin imom a mi geçsem tekrar diye düşündüm 😇

Etrafta ebek mobilyası göresin varsa takım da alınır tabi, kaç kere yaşayacaksın ki bu günleri. Benim dediğim de benzer oluyor takımlara, takım şifonyeri yerine daha geniş minimalist tip bir şifonyer beğendim ama fiyat epey ekonomik oluyor. Bebekler için herşeyi yapmaya hazır oluyoruzya minicik dolaplara dünya para istiyorlar kızıyorum ona. Dolap da şifonyer de baya küçük takımlarda. Aynı fiyata yerine göre dolap yaptırırız diye düşündüm, oyuncakları falan da depolar ilerde. Yerine göre yapılınca dolap alanı ve kullanışlılığı çok artıyor. Depolama ürünlerini öyle düşünmek de anne yanı yatağını seçmekte özgürlük tanıdı. Ona baktım sadece. Mekanizmali sallanırları bir kere görüp sallayınca elime yapıştı sanki alıp götüresim geldi zor tuttum kendimi:) dediğim yataklar da yatak odası takımlarınınkine benziyor. Trendyolda sallanır anne yanı ahşap yazınca çıkıyor benzerleri. Yani odasında yatırayım dersem odada kullanılır, inşallah da öyle yaparım ama çok güvenemedim kendime:) Etrafımda kimse alıştıramadı bebeklerini kendi odasına.

cok tesekkür ederim bir sorum daha olucak zorunlu kürtaj sonrası lohusa sonrası kontrolüme gitttim çam sakurada simdide bebeğin pataloji sonucu cıktı hangi bölümden randevu almam gerek bılgısı olan varmı
bu konuda bilgim yok malesef.belki bilgisi olan bi arkadaş yazar

bebek odası alacaksınız büyüyen beşikli modellerden almayın derim. biz hiç kullanmadık. zaten anne yanı yatağında yattı 1 yaşa kadar. sonra büyüyen beşiğini beşik kısmını açtık hiç konforlu değildi yan korumalığından dolayı eğilmek zorunda kalıyorsun. yatak haline getirdik. çok dar yani 7 yaşına kadar zaten asla kullanamazdı bence. yinede mecbur yattı onda ama ben gece yanına gittiğimde uzanamazdım yanına mesela. mecbur oğlumu alıp kendi yatağıma götürürdüm. şimdi normal karyolaya geçtik oh geniş geniş uyansa bende yatıyorum yanına. komple kaldırdık büyüyen beşiği. bebeğimde de kurmayacağım. çok gereksiz bence

O büyüyen beşikler malesef çok kullanışlı olmuyor. Altındaki yatak 80x190 oluyor genelde benim kızım 5 yaşında gece fır dönen bir cocuk hiç yatamıyor geçenlerde gittik çilekten tek yatak aldık 100x200. Bi de uyurken yanında bizi istiyor zor oluyordu bizim yatağa gelmek istiyordu.eğer azcık uygunsa ev 3 yaş gibi bu 10-20 cm daha geniş tarz yatak alınıp baya uzun süre kullanılabilir.
Bebek odası için de eğer kendi dolabınızda asılacak kıyafetler için yer varsa tek bir şifonyer bile yetebilir aslında. Ben ikizler için birer ahşap beşik bi de şifonyer almayı düşünüyorum.

Bizim de bugün görüş günümüzdü minik beyler iyilermiş tek yumurta bizimki birisi diğerinden azcık daha ilerde. Normalde 2 haftada bi çağırıyodu bu sefer 3 olsun detaylı bakalım demişti muayeneden önce ama az daha ilerde olduğunu görünce sen yine 2 hafta sonra gel dedi. Demir hapı baslattı sabah aç karna insallah kabız yapmaz.

Bende vardı kasıkta batma ağrı baya vardı bel ağrısı felan doktor magnezyum ve kan ilacına başlattı şimdi geçti şükür
Ben içiyorum magnezyum ama anlamadım bu ağrıları her günde doktora yazmaya utanıyorum bi iki gün daha takip edeyim olmazsa yazicsm artık arsızlık yapıp

Ben içiyorum magnezyum ama anlamadım bu ağrıları her günde doktora yazmaya utanıyorum bi iki gün daha takip edeyim olmazsa yazicsm artık arsızlık yapıp
Bende de kalça üstündeki kemik ağrı yapıyor, ve kasığa doğru göbek yanları. Magnezyuma bugün başladım. Sanırım erken başladı ağrılar bizde.

Back
X