- Konu Sahibi Papatya0593
- #17.701
kızlar öksürüğe ve boğaz ağrısına kuru dutun suyu da çok iyi geliyor ilk içmem de bile öksürüğüme iyi geldi sanki aklınız da bulunsun
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim tam tersi sağ sert sol yumuşak , sonrasında karına doğru yayıldı bu sertlik öyle gittim doktora ama her sertlik tabi kasılma olcak düye bişey yok içinizi ferah tutun kendinizi çok yormayın ben temizlik gilan çok yaptım o dönem şehir dışına çıktım yürüdüm ondan olduYaa çok bi sertlik değil aslında solun sağdan daha boş olduğunu dokununca anlıyorum ama sizinki tam nasıl hissediliyor bilmiyorum da yine de endişelendim yani
Benim de bazen sağ taraf baya sertleşiyor. Bebeği de hep solda hissediyorum. Sertlik de kasların uzunlamasına sertleşmesi gibi bir his. Tam tarif de edemiyorum. Kasılma mı acaba bu? Korkmalı mıyım?Günaydın kızlar. Geçen gün sağ tarafımda sertlik var demiştim hala da aynı sanki hep orda duruyor bu da sanki hareket etmediği anlamına geliyor biraz kafaya takmaya başladım açıkçası niye hep aynı yerde duruyor.
Bahsettiğiniz sürekli bir sertlik mi? Kist gibi dediğiniz küçük bir alanda mı oluyor o sertleşme. Benim de arada sağ tarafta oluyor ama geçiyor bir süre sonra. Ayrıca sağ bacağımda dün gece çok fena kasıldı dönerken. Arka sağ baldırım. Ne normal ne değil bilmediğimiz için endişelenip duruyoruzBayadır yoktum bende buralarda, bu sertlik yüzünden bende doktora gittim kist gibi bi sertlik vardı 3 hafta önce malesef rahim kasılması olduğunu öğrendim ogünden beri magnezyyum progestan kullanıyorum hala geçmiş değil, doktor rahim kısmının özellikle yumuşak olması beklenir sert olunca bil ki kasılma oluyo buda bu haftalar için normal bir durum değil yatıp dinlenmek gerekiyor dedi. Herşeyi buna bağlamamak lazım ama dikkat edelim doktora görünmekte fayda var :)
Gözünüz aydın sağlıklı süreci bilmek çok iyi oluyor :) benim de rutin kontrol pazartesi günü, çok merak ediyorum ne durumdayız diye:)Selam kizlar az once kontrolden ciktim 4 lu tarama yapilmisti gecen hafta cok sukur hic bir sorun cikmadi risk cok dusuk dedi doktorum. 3-4 hafta sonrasi icin detayli ultrasona cagirdi ama bugunde cok cok detayli inceledi bobreklerine kalbine yutagina midesine bakti hatta amniyon sivisini yutarken bak nasil yutuyor diye gosterdi. Gelisimimiz hala 1 hafta onden gidiyor. Ocean mummy e ek olarak bi tane daha kan ilaci yazdi. Kasik agrilarini sordum dinlenince geciyorsa kafana takma masabasi calistigin icin dedi. Bu hafta artik yavas yavas hissetmeye baslarsin bebegi dedi. Cok fazla grip vakasi varmis ve yuksek ates bebek icin risk dedi o yuzden kalabalik avm toplu tasima gibi yerlere sakin gitme dedi. Ve son olarak gaz sancisi icin baklagili olabildigince az yememi yemeklerden sonra sicak dus alirsam rahatlayacagimi soyledi. Bu arada benim doktorum perinatolog detayli icin ister bana gelin ister disarda yaptirin dedi ben farkli bir doktora gitsemmi diye dusundum ama doktorumada cok guveniyorum canimi sikacak bisey duyarsam bu sefer tekrar gelip kendi doktoruma baktiracagim iki iki is olacak sanirim o yuzden kendi doktoruma yaptirayim diyorum. Ankarada herkes detayli icin ali ipegi oneriyor ama bilemedim napacagimi suan
Ya hiç bilmiyorum ki nasıl birşey bu kasılma ben içten hiçbir şey hissetmiyorum sadece dokununca sağ sola göre daha sert geliyoBenim de bazen sağ taraf baya sertleşiyor. Bebeği de hep solda hissediyorum. Sertlik de kasların uzunlamasına sertleşmesi gibi bir his. Tam tarif de edemiyorum. Kasılma mı acaba bu? Korkmalı mıyım?
Misal özellikle çorap giyerken falan fark ediyoeum sol ayapımı çok rahat kaldırıyorum yaslıyorum karnıma sağ tarafı o kadar yapamıyorumBenim tam tersi sağ sert sol yumuşak , sonrasında karına doğru yayıldı bu sertlik öyle gittim doktora ama her sertlik tabi kasılma olcak düye bişey yok içinizi ferah tutun kendinizi çok yormayın ben temizlik gilan çok yaptım o dönem şehir dışına çıktım yürüdüm ondan oldu
Amin insallah hayirli haberler alirim umut herzaman varTabi herşeye hazırlıklı olmak ama yinede tedbiri, umudu bırakmamak lazım. Hayırlı haberlerinizi alalım inşallah![]()
Aslinda ben de oyle biliyorum dogrudan etkisi yok ama doktorda ısrarla su icmeyi artir diyor tamam dedim elimden gelenin fazlasini yapiyorum havuc suyu onerdi arkadaslar sagolsunlar oyuzden katı meyvr sıkacagi siparisi verdim hemen ona baslayacagim Allah buyuktur ...Canım su gelmesi bildiğin içtiğimiz su kıvamı. Üç haftadır aynı oranda ise hele ki su değildir artık. Bebeğin suyunun senin içtiğin suyla "doğrudan" bir ilgisi yoktur burda da kendini suçlama. Ama içebildiğin kadar içmen lazım, tuzu azaltman lazım vs. Sen şimdiden en erken ne zaman doğsa yaşar kısmını düşünme bebek büyükçe düzelir ben eminim. 430 gr yaşayan bebek biliyorum okuldaki bir öğrencimin kardeşi. Ama bakıyorsun bir kg doğan yaşamamış da olabiliyor. Onun alacağı nefes varsa bu dünyaya gelir içini ferah tutmaya çalış bol inşirah oku Allah'a sığın![]()
Canim gecmis olsun her anne gibi ilac kullanmak istemeyisini cok iyi anliyorum ben de benzer bisey yasadim ama doktorlar şunu soyluyor vucuttaki mikrop kullanacaginiz ilactan daha tehlikeli asil tehlike enfeksiyon tarzi seyler ve şunu da ekliyim hamilelere uygun kategoride antibiyotikler ve haplar var hangisi uygun gorulurse o veriliyor ama ilac yazilinca mutlaka kadin dogum doktoruna da goster garanti olsun Acil sifalar dilerimAnnem aşırı zayıftın diyip duruyor o kiloyla. Bilmiyorum.
Ben de boğazdan mahvoldum. Bi anda oldu. Her sene geçirdiğim bir hastalık türü bu. Hep boğazımdan oluyor.
Bugün kbbye gidip hem muayene olucam hem rapor alıcam. Çalışacak durumum yok.
Antibiyotiksiz de geçmiyor. İçmek zorunda kalacağım herhalde
keşke olmasaydı bu dönemde ama hamileliği kış ayında geçirince böyle hastalıklar da kaçınılmaz oluyor. Hele ki çalışanlar için. Hepsi geçecek inşallah. Bebeklerimizin keyfi yerinde olsun da.
Ben bugün yaptirdim 16+5 günlüğüm. Saglik ocağı 17 dedi ama benim doktorum ilk 3 ay bitince sorun yok dedi ki baya iyi doktorum doçent riskli gebelik doktoru. Sağlık ocağında beni hemşire epey korkuttu boş boş ama ben doktoruma güveniyorumSağlık ocağı hemşirem 20. Haftda gel dedi.
Aramızda yaklaşık 10-15 gün var ben de rahmin genişlemesine bağlıyorum ve aynen yatarken de oluyor normal sayıyorlar inşaallah sağlıkla ilerler her şeycanım ben gece yatağa yattığımda da oluyor yani ben artık bunun bebeğin hareket etmesine rahmimin büyümesine ve karnımın genişlemesine yoruyorum. karnımda baya çıktı benim. 5 gündür bu ağrıı var ve hiçbir terslik olmadı doktorumda yoktur normal dedi o yüzden canını sıkma takma da korkacak bişey yok bence. 5 aralıkta randevum var bekleyeceğim ozamana kadar.
Sanada gecmis olsun cnm, pazartesi kontrolüm var kkb ye de gideyim diyorum bakalım. 4 gündür nane limon içiyordum ondan bıkkınlık geldi şimdi bende ıhlamur kaynatiyorum akşama onu icicez şifa olur inşallah, yarına toparlamam lazim işe gitmem gerekiyor, kaç gündür saldım işler biriktiBenim de burnum tıkalı oluyor. Akmıyor. Deniz suyu sıkınca iyi oluyor biraz. Çok kötü bir durum.en kötüsü burun tıkanıklığı.
Kbb bölümüne gittim antibiyotik aldım. Hamileliğin için sakıncası yok merak etme dedi. Kullanman lazım boğazın çok kızarmış dedi bana da. Faranjit olmuşum ben de.
Doktorun dediği başka da bir şey yapamayız oldu. Alerji hapı da veremem dedi. Ağrın sızın olunca parol alabilirsin dedi sadece. Hasta olmamaya çalışacaksın. Yapacak bir şey yok diyor.
Bugün için rapor da aldım. Dinlenicem 3 gün. Tavuklu limonlu çorba yaptırıcam anneciğime.
Bu arada bana limonlu ballı ıhlamur çok iyi geldi bana. Dün benim de vücudum ağrıyordu halsizdim. Boğaz ağrım kulağıma da vuruyordu ama bu çayı içip yattım sabaha çok daha iyiydim daha enerjiktim. Öneririm sana da. Allah şifa versin hepimize.![]()
Aaa neden korkutttu. Benim 20. Hafta çünkü 2. Gebeliğim ben 3 doz zaten olmuştum diğer gebeliğimde. Bir doz olacağım bu seferBen bugün yaptirdim 16+5 günlüğüm. Saglik ocağı 17 dedi ama benim doktorum ilk 3 ay bitince sorun yok dedi ki baya iyi doktorum doçent riskli gebelik doktoru. Sağlık ocağında beni hemşire epey korkuttu boş boş ama ben doktoruma güveniyorum
A.s. cnm o doktorundan doktoruna değişiyor ama bnm arkadaşta 8. Aya kadar özele gitti son ay devlete bnm doktoruma devam etti, ilk gitmede de raporunu aldı ve doğumunu da onda yaptı sıkıntı olacağını sanmıyorum, tabi kaprisli bi doktora denk gelmezsenKızlar selam,umarım herkesler çok iyidir. sizlere birşey danışacağım bilgisi olan yardımcı olabilir mi
7.ayıma kadar özel hastaneye gittim devlete hiç gitmedi. Özel sağlık sigortam bitince artık özele gidemeyeceğimden dolayı devlet hastanesine randevu aldım. son 2 ayım için devlete gideceğim yani. doğum izin belgemi yazdırmak için çarşamba günü randevum var. Devlette doktor direk ilkte yazar mı raporumu yoksa ilgilenmez mi sıkıntı çıkarırlar mı
Erken aşı olduğumu düşündü hemşire o yüzden düşük olur kasilman olur yapmam aşını dedi sonra doktor onayı görünce mecbur yaptıAaa neden korkutttu. Benim 20. Hafta çünkü 2. Gebeliğim ben 3 doz zaten olmuştum diğer gebeliğimde. Bir doz olacağım bu sefer
Allah allah sizide strese soktu boşunaErken aşı olduğumu düşündü hemşire o yüzden düşük olur kasilman olur yapmam aşını dedi sonra doktor onayı görünce mecbur yaptı
Allah allah sizide strese soktu boşunaErken aşı olduğumu düşündü hemşire o yüzden düşük olur kasilman olur yapmam aşını dedi sonra doktor onayı görünce mecbur yaptı
muhtemelen magnezyum eksikliği sebepli oluyordurKızlar sağ dizim çok ağırıyor dün gece uykudan uyandım kitlenmisti 3 haftadır var resmen başta normaldir diyordum ama bilemedim
Lavobda oturup kalkarken bile zorlanıyorum dizimi tutup destek alıyorum
Ortopediden randevu alsam mı bilemedim sonuçta röntgen fln ceklimez