• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Aslında gayet insan görümündeler artık :) minyatür bebek gibiler bizim son renkli ultrasonda gayet belli yüzü hatta neresi kime benziyor o bile belli :)

Sol dizim çok ağrıyor benim de üstelik bir saatten fazla ayakta kalsam yürüsem vs üst bacaklarım korkunç karıncalanıyor sol elimde damarlar belirginleşiyor, bu yüzden magnezyum verdi doktorum
Bu renkli ultrasonu özellikle mi istiyorsunuz? Ayrı bir ücreti falan mı var? Ben doktor değiştirdim, onun makinesi renkli. Hatta böyle bir iki saniye gösterir gibi oldu bebeği. Ama ben başka bir sıkıntı ile gittiğim için hiç onun üstünde durmadım. Yani doktorun cihazı müsaitse siyah beyaz yerine renkli bakabiliyor mu, Ücret mi ödüyoruz?

Merhaba değerli anne adayları,​

Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce açtığımız gün gün hamilelik, gebelik sayfa
sında (tıklayın)hamilelik boyunca bebeğinizin gelişimini gün gün ve tarihe göre izleyebileceğiniz bir uygulama paylaşmıştık. Türkiye'de bir ilk olan bu uygulama sayesinde tahmini doğum tarihini girerek bebeğinizin gelişimini izleyebiliyorsunuz.

Artık bu uygulamada kullanılan bilgileri imza alanınızda diğer kullanıcılar ile paylaşabilirsiniz.

Yapmanız gereken : Profil sayfanıza (tıklayın) girerek, Kişisel Bilgiler bölümündeki Bebeğinizin Tahmini doğum Tarihi alanına bebeğinizin tahmini doğum tarihini gün-ay-yıl formatında yazmanız. Örneğin : 24-03-2023

Bebeğinizin tahmini doğum tarihini doktorunuzdan öğrenebileceğiniz gibi, sitemizde bulunan tahmini doğum tarihi ve gebelik hesaplama sayfasından da kendiniz hesaplayabilirsiniz.

���

ANNE ADAYIANNENİN YAŞISON ADET
TARİHİ
ŞEHİRKAÇINCI ÇOCUKİLK KİLOİSİM
CİNSİYETİ
GERÇEKLEŞEN DOĞUM TARİHİ
@eceyyae
22​
25 Haziran​
Aksaray​
1​
52​
@Nare196
26​
25 Haziran​
Hatay​
1​
55​
@zelhan 26 25
Haziran
Kocaeli 1 ERKEK
M mariatheresia
38​
27 Haziran​
ERKEK
@Lavinyata 32 28 Haziran Ankara 1 56 KIZ
@Mei-chan
30​
26 Haziran​
Mersin​
1​
67​
@cankus_
30​
28 Haziran​
3​
73​
@snowflake88
34​
29 Haziran​
Ankara​
1​
59​
KIZ​
@ejce
32​
29 Haziran​
Bursa​
1​
43​
ERKEK
@Deryass
28​
30 Haziran​
Gaziantep​
1​
69​
Papatya0593 Papatya0593
29​
30 Haziran​
Ankara​
1​
62​
ERKEK
@E B R U
26​
30 Haziran​
Bursa​
1​
55​
KIZ
@ismira_1923 34 30 Haziran İzmir 2 65ERKEK
@Canimmmmm
37​
1 Temmuz​
İstanbul​
1​
73​
ERKEK​
@bloggerserap
32​
1 Temmuz​
Samsun​
63​
@Armi2021
30​
1 Temmuz​
1​
65​
@merve4416
35​
1 Temmuz​
Malatya​
2​
68​
M meva126
29​
1 Temmuz​
Hatay​
1​
93​
@sessizyazar
34​
1 Temmuz​
2​
67​
KIZ
kayramberamveram kayramberamveram
30​
2 Temmuz​
Ankara​
4​
90​
ERKEK
@None9696none
26​
2 Temmuz​
İstanbul​
1​
58​
KIZ
@neselikiz87 35 2 Temmuz İstanbul 353 KIZ
@melodit
34​
3 Temmuz​
İstanbul​
1​
74​
@Umudayolculuk86 36 3 Temmuz 3 58 ERKEK
@Lelamor
31​
4 Temmuz​
3​
53​
ERKEK
@Rprnn
26​
4 Temmuz​
1​
60​
@laviniaam
28​
4 Temmuz​
1​
60​
ERKEK
@MelodiminEsi 32 5
Temmuz
154 ERKEK
@meltem kececi
27​
6 Temmuz​
1​
68​
@nail art
35​
5 Temmuz​
İstanbul​
1​
67​
KIZ​
@sadecebirii
32​
7 Temmuz​
Tekirdağ​
1​
53​
@manolya2909
26​
7 Temmuz​
Adana​
1​
60​
VivaLaJuicy VivaLaJuicy
33​
7 Temmuz​
İstanbul​
1​
56​
KIZ
@Beautiful woman
23​
8 Temmuz​
İzmir​
1​
58​
KIZ
bernisko bernisko
27​
8 Temmuz​
Ankara​
1​
57​
@bebeginibekleyenn 25 8
Temmuz
Muğla 158
@csa17
31​
9 Temmuz​
İstanbul​
2​
58​
KIZ
Z Z e r d e c a l
29​
9 Temmuz​
İstanbul​
1​
62​
ERKEK​
@En5
26​
10 Temmuz​
İzmir​
1​
@virgovirgo 32 10 Temmuz Ankara 1 77 ERKEK
@ilkyaznisan
31​
11 Temmuz​
İzmir​
1​
65​
@BUKITOKI
28​
10 Temmuz​
Tekirdağ​
1​
56​
ERKEK
@A R Y A
28​
12 Temmuz​
1​
@MugeBulut
35​
13 Temmuz​
İstanbul​
1​
64​
@eymen350635
35​
14 Temmuz​
Ankara​
2​
84​
@Pnarrdemr 26 14 Temmuz 1 58KIZ
@Maviiportakal
27​
15 Temmuz​
Gümüşhane
1​
61​
KIZ
@Milena35
36​
16 Temmuz​
İzmir​
2​
48​
KIZ
@Bionuroloji
32​
16 Temmuz​
Şanlıurfa​
1​
66​
ERKEK
@member13 42 16 Temmuz Ankara 1 57 KIZ
D destinaa88 34 16
Temmuz
İstanbul 1 53 ERKEK
@zehzeh2
17 Temmuz​
2​
@Black87
35​
17 Temmuz​
Ankara​
2​
67​
ERKEK
@DDYE 28 17 Temmuz
@FalimSakiz
27​
18 Temmuz​
İstanbul​
2​
55​
@mammamia44
27​
19 Temmuz​
İstanbul​
1​
69​
KIZ
@paulfrank
34​
19 Temmuz​
İstanbul​
1​
72​
@dsvsr
25​
20 Temmuz​
Kastamonu​
1​
62​
@Hllgrkn1704 34 21 Temmuz İzmir 2 58ERKEK
@mineHira
37​
22 Temmuz​
İstanbul​
@Artur
23​
22 Temmuz​
Ankara​
2​
67​
@aysdaa 29 23 Temmuz Kocaeli 2 56
pank pank
29​
23 Temmuz​
Ankara​
1​
58​
ERKEK
@Zynp0666 24 23
Temmuz
Ankara
@hatice buse kaya
27​
24
Temmuz​
@byrktrfa 32 24 Temmuz İstanbul 2 62 ERKEK
@sapphire_silk 36 24
Temmuz
Ankara2 ve 3 68ERKEK/ERKEK
@sinop_e 45 25
Temmuz
Sinop 2 ERKEK
@kardelennncicegi
36​
27 Temmuz​
İstanbul​
@Rapunzelinizzz4334
19​
28 Temmuz​
İstanbul​
@ddm_grhn 36 31
Temmuz
Çorum
@L a v i n 26Gaziantep 1 ve 2 ERKEK/KIZ
Benim de kızzz

Bu renkli ultrasonu özellikle mi istiyorsunuz? Ayrı bir ücreti falan mı var? Ben doktor değiştirdim, onun makinesi renkli. Hatta böyle bir iki saniye gösterir gibi oldu bebeği. Ama ben başka bir sıkıntı ile gittiğim için hiç onun üstünde durmadım. Yani doktorun cihazı müsaitse siyah beyaz yerine renkli bakabiliyor mu, Ücret mi ödüyoruz?
Hayir canim normal siyah beyaz aslinda bazi ney goruntu aldiginda kendisi renkliye ceviriyo ayni cihaz yani

Bahsettiğiniz sürekli bir sertlik mi? Kist gibi dediğiniz küçük bir alanda mı oluyor o sertleşme. Benim de arada sağ tarafta oluyor ama geçiyor bir süre sonra. Ayrıca sağ bacağımda dün gece çok fena kasıldı dönerken. Arka sağ baldırım. Ne normal ne değil bilmediğimiz için endişelenip duruyoruz :KK43:
Yok her zaman olmuyor arada kendimi yorduğum vakitlerde özellikle sertleşiyor şimdi tabi magnezyum kullanıyorum o yüzden hep yumuşak ama kasılma hemen geçen bişey de değilmiş o yüzden rahim kısmınız sertleşiyorsa özellikle dikkat edin karından ziyade

Kizlar bende de kramplar başladı, gece bi an boş bulundum gerindim ve bacağıma kramp girdi , bugünde ayağıma girdi , cidden ağrıyor ama normalden kuvvetli bir kramp

Beni de dr banu çiftçi’nin yazısı endişelendirdi 😏 tecrübeli anneler sizce doğru mu bu altı çizili cümleler? 20+2’yim. Tekme falan yok ortada. Bebek hareketlerini hissetmemenin sorun olduğunu iddia ediyor. 😞

21. Hafta (20 Hafta 0 Gün - 20 Hafta 6 Gün)
Bebeğim büyüyor...

Kelebek çırpınması gibi zarif hareketler artık yerini daha güçlü acımasız tekme ve yumruklara bırakıyor. Sevdiklerimizi tekmelemeye anne karnında başlıyoruz ya... Hatta artık onu tanıdıkça hareket şeklini ve alışkanlıklarını daha net anlayacaksınız.

İlk gebeliğiniz de olsa bebek hareketlerini hâlâ hissedemiyorsanız bu doktorunuza iletmeniz gereken bir durumdur. İlk hareketler kelebek çırpınması şeklinde olup sonra kendini daha belirgin ve koordine hareketlere bırakacak.

Ben riskli gebeyim ve başından beri perinatoloğa gidiyorum her ultrasonum ayrıntılı ve renkli ayrıca ücret ödemiyorum ama normalde detaylı farklı ücretlendiriliyor olabilir bilgim yok, sanırım her makinada bu özellik yok

Beni de dr banu çiftçi’nin yazısı endişelendirdi 😏 tecrübeli anneler sizce doğru mu bu altı çizili cümleler? 20+2’yim. Tekme falan yok ortada. Bebek hareketlerini hissetmemenin sorun olduğunu iddia ediyor. 😞

Bebeğim büyüyor...

Kelebek çırpınması gibi zarif hareketler artık yerini daha güçlü acımasız tekme ve yumruklara bırakıyor. Sevdiklerimizi tekmelemeye anne karnında başlıyoruz ya... Hatta artık onu tanıdıkça hareket şeklini ve alışkanlıklarını daha net anlayacaksınız.

İlk gebeliğiniz de olsa bebek hareketlerini hâlâ hissedemiyorsanız bu doktorunuza iletmeniz gereken bir durumdur. İlk hareketler kelebek çırpınması şeklinde olup sonra kendini daha belirgin ve koordine hareketlere bırakacak.
Ben de hissetmiyorum çok nadir belki bir pıt pıt o da bebek mi bağırsak hareketi mi belirsiz. Salı günüydü son kontrolüm bir sorun olsa doktorum söylerdi

Bebeğim büyüyor...

Yok canim ya 400 gram bebek 7 kat derinin altında ne acılı tekmesi, hareketini hissediyorum ama acılı tekme değil , kaldi ki 24 e kadar hissedemeyen var bunun bi garantisi yok yani kiloya flnda bağlı, hiç takılma bence

Bugün 18+3 oldum. Son üç gündür ne yesem akşamları midem çok fena oluyor. Ekşime yanma vs. Süt yoğurt vs denedim onlar da fayda etmedi. Çare gaviscon :) Burdan birileri daha yazmıştı daha önce. Benden daha ileri olan annelerimiz ne derlerse yaşıyorum sonrasında 🥲 bu açıdan burayı okumak rahatlatıyor en azından.

Riskli bir gebeliğim yok. Özel hastanede kadın doğumcu bir profesöre gidiyorum.
Her zaman siyah beyaz bir ultrasonda muayene oluyorum.
Renkli ultrasonu hasta değil doktor özellikle istiyor. Onlar yönlendiriyor. 20 ve 24.hafta arası girilmesi gerekiyor çünkü. Rutin bir işlem. Bebeği çok daha detaylı incelemek amacıyla. Bunu da perinatologlar yapıyor.
Ben indirimli olarak 1000 lira vereceğim. Özel bir görüntüleme merkezine gideceğim.

Bugün 18+3 oldum. Son üç gündür ne yesem akşamları midem çok fena oluyor. Ekşime yanma vs. Süt yoğurt vs denedim onlar da fayda etmedi. Çare gaviscon :) Burdan birileri daha yazmıştı daha önce. Benden daha ileri olan annelerimiz ne derlerse yaşıyorum sonrasında 🥲 bu açıdan burayı okumak rahatlatıyor en azından.
Benim de bu hafta oldu mide yanmam. Dik yastık koymaya başladım uyurken. Yoksa boğazıma da yansıyor. Bi de ben ekşi şeyleri çok seviyorum. O da tetikliyordur herhalde. Rennie kullananları da okudum burda. Acaba bi sakıncası olur mu bu gibi ilaçların? 1 hafta önce böyle sıkıntım yoktu. 😢 yediklerimize ekstra dikkat etmemiz lazım sanırım. Midemiz olduğundan hassas

Riskli bir gebeliğim yok. Özel hastanede kadın doğumcu bir profesöre gidiyorum.
Her zaman siyah beyaz bir ultrasonda muayene oluyorum.
Renkli ultrasonu hasta değil doktor özellikle istiyor. Onlar yönlendiriyor. 20 ve 24.hafta arası girilmesi gerekiyor çünkü. Rutin bir işlem. Bebeği çok daha detaylı incelemek amacıyla. Bunu da perinatologlar yapıyor.
Ben indirimli olarak 1000 lira vereceğim. Özel bir görüntüleme merkezine gideceğim.
Bu bahsettiğiniz ayrıntılı ultrason değil mi? Ona randevu aldım Recep Has hocaya, 9 aralıkta giricem.
Arkadaşlar normal muayenelerde de gördüğü için merak edip sordum:) anladığım kadarıyla doktorun makinesi müsaitse o şekilde de muayene edebiliyor. Çünkü en son gittiğimde benim doktorum da 2-3 saniyelik açtı renkliyi😇

Back
X