• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Sürekli hissedemeyiz günün çoğunu uyuyarak geçiriyorlar 🤭
Bizim hareketlerimiz onlara beşik gibi etki ediyormuş genelde ben dinlenirken hareket ediyor bebeğim
Anladim cnm bende sürekli değil bi iki kere hissediyorum burda kıpır kıpır yaziliyo ya dedim bende mi anormallik var 😀

Evet öyleymiş. Bende sırf o yüzden rapor alıp işe gitmedim geçen pzt. Doktor baktı her şey yolunda dedi. Endişe etme. Bir de kabızlık var mı diye sordu önce. Ama bende öyle bir durum yok. Belki gaz sancısı olabilir diye de düşündürüyor bu durum.
Eğer o değilse rahim büyüyor kaslar geriliyor gibi şeyler söyledi.
Zaten sonra geçti. Ama bu ağrıdan önceki 2 gün çok yoğun geçmişti ve çok ayakta kalmıştım. O da beni sarstı sanırım. Pekçok etken olabilir yani.
Kendimizi yormamamiz gerekiyor bu bir gerçek. Ben hiç bir şey yapmıyorum işe gidip geliyorum bi çamaşır atıyorum makinaya birde mutfak topla ama o bile yetiyor. Sabahları kuş gibi kalkıyorum hiç ağrı sızı olmuyor ama öğlene doğru başlıyor ağrılar sizilar gerilmeler, akşam resmen elimi kaldıracak halim kalmiyor, namazı bile artık oturarak kılıyorum. Öncekiler annelerimizin hiç mi canı yokmus bizmi çürüğüz anlamış değilim 😳

Kızlar ben aynı soruyu yine sormuştum ama birkaç sayfa önceki konuşmalarda gördüm tekrar sorma ihtiyacı hissettim. Konuşmaları bulsam alıntılayacaktım 🤷🏼‍♀️

Hastane çıkışı alıyoruz ya ben en çok içime sineni aldım pançodan. Doğumhaneye onu vermeyi düşünüyordum ama kanlı oluyor oraya daha basit bir şey verelim tarzı konuşmalar okudum tam hatırlayamadım 🤦🏼‍♀️

Bu konuda fikriniz nedir? Tekrar sormak istiyorum
Yok cnm çok kanlı falan olmuyor ilk nasıl görmek istiyorsanız onu giydir 🥰zaten hastane için en az 3 takım kiyafet gerekir sezeryanda üç gün yatiriyorlar çünkü ♥️

Kendimizi yormamamiz gerekiyor bu bir gerçek. Ben hiç bir şey yapmıyorum işe gidip geliyorum bi çamaşır atıyorum makinaya birde mutfak topla ama o bile yetiyor. Sabahları kuş gibi kalkıyorum hiç ağrı sızı olmuyor ama öğlene doğru başlıyor ağrılar sizilar gerilmeler, akşam resmen elimi kaldıracak halim kalmiyor, namazı bile artık oturarak kılıyorum. Öncekiler annelerimizin hiç mi canı yokmus bizmi çürüğüz anlamış değilim 😳

Aynıyım ben de. Bugün sözde evi süpürüp sileyim dedim. Hafifçe süpürüyorum. Kendimi yormadan.
Bi de mutfağım dağılmıştı onu halletmeliydim.
Ama ben sadece mutfağı topladım bi de çok basit 2 çeşit yemek yaptım ki bunlardan biri de makarna 😄 ama bittim tükendim.

Duşa girdim çıktım. Eşime dedim yarın için giyecek gömleğin de var. Ben bir şey ütüleyemicem bugün.

Sadece mutfak toparlama ve bir nevresimi makineye atmayla günü kapattım. 😒 neden bu kadar çabuk etkileniyoruz ben de anlamadım. Artık çevre de eskisi gibi temiz ferah değil. Hava da hava değil. Gıda da içecek de öyle. O yüzden herhalde. Dayanıklılık seviyesi düşük.

Benim de sabah sırtıma ağrı girdi. İlk kez oldu. Sonra geçti. Son 3 aya girince bunlar artıyormuş. Youtubedaki hamileler için uygun egzersizlere bakmak gerek. Önemli ölçüde azaltıyormuş ağrıları.

Yok cnm çok kanlı falan olmuyor ilk nasıl görmek istiyorsanız onu giydir 🥰zaten hastane için en az 3 takım kiyafet gerekir sezeryanda üç gün yatiriyorlar çünkü ♥️

Evet işte benim akrabalar da bunu diyor. 2-3 takım az. 5-6 tane olsun dendi bana. Hem gün içinde de belki akşama dek aynı kıyafetle kalmaz bir şey olur. Kirlenir falan.

Kızlar dün gece bebeğin hareketlerini az hissettim, baya endişelendiğim için yarım yamalak uyudum. Sabah lavaboya gidince idrar rengim baya koyuydu, sanırım dün az sıvı içtim. Hemen yarım litre su içtim, bebek bir hareketlendi, anlatamam 🥰❤️ su tüketimi bence çok önemli
Ayy deme yaa😫 bugün hiç içmedim bebekte çok az hareket etti🙁 ben niye su içemiyorum cildiricam ya😔 yutamiyorum içtiğim anda midem bulaniyor😬 bi doğurayim kana kana su doya doya çay icicem🤲

Anladim cnm bende sürekli değil bi iki kere hissediyorum burda kıpır kıpır yaziliyo ya dedim bende mi anormallik var 😀
Benim bir akşam o kadar hareket etti ki doktora sordum düşün yani, ertesi gün tık yok 😅
Üç gün mü 😮 inşAllah o kadar kalmam ya 🙄 bana hastane odaları yetti bu sene

Benim bir akşam o kadar hareket etti ki doktora sordum düşün yani, ertesi gün tık yok 😅

Üç gün mü 😮 inşAllah o kadar kalmam ya 🙄 bana hastane odaları yetti bu sene
Sezryan da aksi bi durum yoksa 2 gün kalınıyor cnm bebeğimiz saglikla yanımizda olsun da ins gecer 2 gün ☺️ dengesiz oluyor demek ki bu haftalarda bi de koç burcu olunca 🤣

Ben de başta çok hissetmiyorken çok dikkat etmiyordum ama dediğiniz gibi artık en ufak şeyde aklıma geliyor pişman oluyorum. Bir daha asla yapmam. Süpürge bile açmıyorum. Misafir olayı da ayrı mesele ya. Siz davet ettiyseniz başka da hamile kadının evine misafirliğe gidilmemeli bence.
Ben hiç kimseyi kabul etmiyorum gitmiyorum da daha yeni yeni kendime geliyorum, valla kusura bakan baksin hiç umursamiyorumda🙃

Sezryan da aksi bi durum yoksa 2 gün kalınıyor cnm bebeğimiz saglikla yanımizda olsun da ins gecer 2 gün ☺️ dengesiz oluyor demek ki bu haftalarda bi de koç burcu olunca 🤣
Amin canım o günleri bir görelim de 🥰
Benimki koç burcu olmayabilir eyvah eyvah 😅 mecburi sezaryen olacak 38.hafta tam 21 Mart 😅

Ben detaylı da perinatologuma sorduğumda 28r kadar hareket takibi yapma dedi ama annelik delilik işte insan hep iyi mi diye merak ediyo umarım hersey yolunda gider mutlu şekilde ayrılırsiniz muayeneden❤️
Evham yapma diyeceğim de sen ve ben evham ve drama queenler olarak başı çekiyoruz sanırım hele ben son iki kontrolümde maalesef ki suyum fazla çıktı şekerden, 3 gündür sağ tarafımda korkunç bir sancı var fitile başladım geceleri sıfır uykuyum. Ama bebek hareketlerini evham yapmıyorum ben hala ufak pıtırtılar olarak hissediyorum diğer arkadaşlar gibi tekme ya da dışarıdan hissetme gibi şeyler yok kasıklarımda ya da göbeğimin biraz altında kalp çarpıntıları gibi kıpırtılar mesela dün doğru düzgün hiç hissetmedim son bir saattir falan pıtırdıyor :)

Back
X