2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Ya bunu yaşayan bir benim sanıyordum 😔😔 bazen çok üzülüyorum bu duruma gerçekten hem kendim hem eşim adına. Ama eşimde hiç üstüme gelmiyo bu konuda neden istemiyorsun ya da beni ikna etmeye çalışmıyor. Önceden çok daha farklıydı bu durum böyle olduğu zamanlarda
Ya benim isteğim ilk 3 aydan sonra geri geldi aslında ama yapamıyorum. Çünkü çok eziyetli bu durumda cinsellik yaşamak. Aynı zamanda korkutucu. Rahat hareket edemiyorsun, hayalindeki ile gerçekteki çok başka oluyor. Öyle olunca bir heves olarak kalıyor 😂

Kızlaar bir sorunum var... Osteocare isimli magnezyum kalsiyum bileşimi takviyeyi kullanmaya başladım. Ama ilaç büyük ve yutamıyorum. Aslında ilk hamileliğimde bundan kullandım ve hiç böyle bir sorunum olmamıştı.ikiye bölüyorum yine yutamıyorum. Acaba kapsül şeklinde bir form kullanan var mı? Siz hangi mg ilacını kullanıyorsunuz ve kaçıncı hafta başlamak daha iyi bu takviyelere?
Benim kalsiyum düşük çıkınca doktor bir efervesan yazdı, mg olarak da magnezinc içiyorum. Bir gün mg bir ca al dedi.

Bugün oğlumdan kalan beşiği monte ettik bakalım eksiği var mı sökeriz diye çok zorlandık sonrada üşendik 2 somunu eksik birde kontroplak kestirmistim 2 cm uzun gelmiş yarın onları halledip kumaşını gecirecegim yerleştirdik zaten.Birde organizer almıştım onlarda yarın gelir herhalde gekrise eşyalarıni da dolaba yerlestiririm.Daha arabasının kılıfı var eksik esyalri var ana kucağı da almadım.Siz el atrinis mi birşeye?Birde çalışan anneler doğum izni erken alınıyor mu? avantajı yada dezavantajı var mi

Tecrubeli anneler size bir sorum olacak.Dogumdan sonra annemin benimle kalmasini istemiyorum :KK43: esim evde olacak zaten ihtiyacim oldugu kadar annem sabah gelir istiyosa aksam gider zaten cok yakin oturuyoruz ama bu benim dusuncem sanirim sadece cunku kendisi 1 ay kalicagindan bahsediyor 😄 fakat bende esimde yalniz kalmayi,kendi isini kendi yapmayi seven insanlariz kayinvalidemde 2 dakika mesafemde oturuyoruz zaten.Kesinlikle gece kalmali mi birisi yani yaniniza cok ihtiyac oluyor mu? Yasamadigim icin suan ihtiyacim olmaz gibi geliyor.
Benim annem babam doğumdan 1 ay önce gelecek, bana yardımcı olmak için. Doğumdan sonra da yaza kadar kalırlar. Yazın da ben gitmeyi düşünüyorum. 5-6 aya kadar beraberiz görünüyor 😀 Kuzenim yazın doğum yaptı, gece bebeğe annesi ile nöbetleşe kalkıp bakıyorlardı. Diğer şekil çok zordu, sürekli ağlayan bir bebekti.

Bugün oğlumdan kalan beşiği monte ettik bakalım eksiği var mı sökeriz diye çok zorlandık sonrada üşendik 2 somunu eksik birde kontroplak kestirmistim 2 cm uzun gelmiş yarın onları halledip kumaşını gecirecegim yerleştirdik zaten.Birde organizer almıştım onlarda yarın gelir herhalde gekrise eşyalarıni da dolaba yerlestiririm.Daha arabasının kılıfı var eksik esyalri var ana kucağı da almadım.Siz el atrinis mi birşeye?Birde çalışan anneler doğum izni erken alınıyor mu? avantajı yada dezavantajı var mi
Valla ben 32. Haftaya kadar dayanabilirmiyim bilmiyorum kalp hastasi oldugum icin kendime zor yetiyordu kalbim simdi odadan odaya gidiyorum soluk soluga kaliyorum sanirim 30. Hafta gibi kalpten rapor alip dogum izni baslayana kadar o sekilde idare edecegim

Tecrubeli anneler size bir sorum olacak.Dogumdan sonra annemin benimle kalmasini istemiyorum :KK43: esim evde olacak zaten ihtiyacim oldugu kadar annem sabah gelir istiyosa aksam gider zaten cok yakin oturuyoruz ama bu benim dusuncem sanirim sadece cunku kendisi 1 ay kalicagindan bahsediyor 😄 fakat bende esimde yalniz kalmayi,kendi isini kendi yapmayi seven insanlariz kayinvalidemde 2 dakika mesafemde oturuyoruz zaten.Kesinlikle gece kalmali mi birisi yani yaniniza cok ihtiyac oluyor mu? Yasamadigim icin suan ihtiyacim olmaz gibi geliyor.
Oğlum doğduğunda annem 40 gün bende kaldı. Hatta eşim başka odada uyudu annem benimle uyudu. Sezaryenliydim zaten bana kıyamadığından beneğin tarafında o yatıyordu ağladıkça bana verirdi emzirir geri verirdim o uyuturdu. Bizden gittiğinde ağlamıştım ben şimdi napıcam diye ve çok zorlanmıştım. Çünkü eşimin uykusu aşırı ağır ve bir kere başını yastığa koyduğu an dünya yansa duymaz. Şimdi annemin vertigosu var muhtemelen kalmaz artık çok üzülüyorum :(

ilk doğumda eşimin annesiyle yaşıyordum ve bana çocuk muamelesi yaptı tramwa geçirdim resmen hicbirsye elimi surdurmedi çocukla alakalı herşeye karıştı.İkinci de çatışma cikardim yine çok işe yaramadı 3. De evi ayirmistim annem geldi bir hafta durdu durmadı sadece benimle ilgilendi düşün istedim ama gitti.En başından düşüncem eşimle yanlız kalmak çocuğuma tek bakmaktı ama einim öyle olsaydı daha güzel gunelr geçirmiş olabilirdim.Yani hissediyorsun ihtiyacım varsa cagirirsin yoksa kendin bakarsın kuzuna öyle zor birşey değil alışıyorsun yavaş yavaş.Zaten anneliğin kitabı da yok tecrübeyle öğreniyor çocuğun ve senin hakkında kimsenin karar vermediğinden emin ol.

Oğlum doğduğunda annem 40 gün bende kaldı. Hatta eşim başka odada uyudu annem benimle uyudu. Sezaryenliydim zaten bana kıyamadığından beneğin tarafında o yatıyordu ağladıkça bana verirdi emzirir geri verirdim o uyuturdu. Bizden gittiğinde ağlamıştım ben şimdi napıcam diye ve çok zorlanmıştım. Çünkü eşimin uykusu aşırı ağır ve bir kere başını yastığa koyduğu an dünya yansa duymaz. Şimdi annemin vertigosu var muhtemelen kalmaz artık çok üzülüyorum :KK43:
Rabbim yardımcın olsun çok üzüldüm normal doğum düşündün mu

Şöyle bi türlü enfeksiyonum geçmiyordu çok yanma yapıyordu canım aciyordu sonra mantar oldum fln beni öyle görünce resmen cinsellikten soğudum dedi o zmn takmadım güldüm geçtim ama şuan fark ediyorum ki beni öpmekten bile kaçıyor(en son yaptığımızda onu yarıda bıraktım çok yanıyordu diye) isterim diye ne yapacağını şaşırdı koltukta yanına gitsem kovuyor resmen yorgunum uzanicam diyor yatak odasında hemen uyuyor ya dudağını öpmek istesem yüzünü çeviriyor.. delirmek üzereyim 😂 bı kac defa konuştum hamilesin.. enfeksiyon.. mantar.. fln bahaneler sıraladı
Madem sonunu getiremeyeceğiz bari ben iştaha gelmeyeyim boşa eziyet çekmeyeyim diye düşünüyor olabilir canım. Hele canın o kadar yandıysa adam da üzülüyodur bişey de anlamaz insan. Onlar bizim gibi değil bizim için bi öpücük bi sürü duygu barındırırken onlar direk şevke gelebiliyolar 🤦🏼‍♀️

Kızım doğduğunda eski evimiz çok müsait değildi annemlerde kalmıştık, giden geleni kendi mutfağımda daha rahat ağırlarım demişti annem sağolsun. Gündüz destek şart ama ben gece uykusuzluğa dayanıklı olduğumdan bi de kızımın uykusu iyiydi kendim emzirir uyuturdum annemde olsam da eşimi de annemi de uyandırmadım. Bu sefer eşim mecbur uyanacak gibi ikisi de aynı anda acıkırsa zaten uykusu hafif sorun olacağını sanmıyorum. Annem yakında gündüzleri gelir yanımda olsa yeter. Ben başkası olunca yanımda geriliyorum bazen hala yalnız daha rahatım, sanki sahnede anneliğim puanlanıyomuş gibi geliyo. Lüzumsuz bi hissiyat ama insan söküp atamıyor.

Doktorunuz mu önerdi kalsiyum magnezyum takviyesini? Kalsiyum değerim ne durumda bilmiyorum kullandığım multivitaminin içeriğinde de kalsiyum yok ayrı olarak almak gerekir mi acaba
Evet kas ve eklem ağrılarını önlemek için verdi canım. İlk hamileliğimde daha ileri haftalarda aşırı kemik ağrıları üzerine başlamıştım.şimdi hafiften ağrılar olunca erken aldım ama içemiyorum... Bir efervesan veya varsa kapsül form alacağım mecburen.ayrıca vitamin de alıyorum. Doktor 1 gün vitamin 1 gün osteocare şeklinde önerdi. Fakat ben pek içmiyorum bilerek aksatıyorum. Haftada iki kere vitamin ancak içiyorum..

Kızlar iki sorum var biri gözden kaçtı kimse cevap vermedi.
✨Birincisi uyku tulumu kaçıncı aydan itibaren kullanılmaya başlanıyor? Sizler aldınız mı?

✨İkincisi kullandığım demir hapı eczanelerde bulunmadığı için doktorum ilacı değiştirdi ama yeni yazdığının içeriğinde folik asit var ve kullanmak istemiyorum. Siz neler kullanıyorsunuz özellikle dışı kapsül şeklinde olmamalı midemi rahatsız ediyor yoksa. Bir de kabızlık yapmaz umarım 🤦🏼‍♀️
Ben osende demir c kullanıyorum ama kapsül malesef

Kızlaar bir sorunum var... Osteocare isimli magnezyum kalsiyum bileşimi takviyeyi kullanmaya başladım. Ama ilaç büyük ve yutamıyorum. Aslında ilk hamileliğimde bundan kullandım ve hiç böyle bir sorunum olmamıştı.ikiye bölüyorum yine yutamıyorum. Acaba kapsül şeklinde bir form kullanan var mı? Siz hangi mg ilacını kullanıyorsunuz ve kaçıncı hafta başlamak daha iyi bu takviyelere?
Yoğurtla falan yutmaya çalışın bence ilaç bölmek her ilaç icin uygun bişey değil bu arada ben de onu kullanıyorum 😅 Üstüne nerdeyse yarim litre su içiyorum 😊

Doktorunuz mu önerdi kalsiyum magnezyum takviyesini? Kalsiyum değerim ne durumda bilmiyorum kullandığım multivitaminin içeriğinde de kalsiyum yok ayrı olarak almak gerekir mi acaba
Bana doktorum önerdi benim biraz sınırın altındaydı tahlillerde, doktor da kemik erimesi vs bu tarz şeyler olmasin diye verdi malum hamilelikte bebek en çok kalsiyum cekiyormus anneden kemik gelisimi icin

Benim annem babam doğumdan 1 ay önce gelecek, bana yardımcı olmak için. Doğumdan sonra da yaza kadar kalırlar. Yazın da ben gitmeyi düşünüyorum. 5-6 aya kadar beraberiz görünüyor 😀 Kuzenim yazın doğum yaptı, gece bebeğe annesi ile nöbetleşe kalkıp bakıyorlardı. Diğer şekil çok zordu, sürekli ağlayan bir bebekti.
O kadar şaşırdım ki e eşin nolcak nasıl ayrilcaksin kız eşinden 😳

Kızlar günaydın 🌞 burda henüz gün aymadı tabii ama ben iki gündür 6 da uyanıyorum ve katiyen uyuyamıyorum. Sıcak basıyor yatakta. Saat 11.30 gibi uyudum akşam, uykumu almış da olabilirim ama uyumak istiyorum:( gebelikte hani uyku artıyordu cin gibiyim 😂

Son zamanlarda bebişim aynı anda iki yere tekmelemeye başladı çapraz yerlere filan sizde de oluyor mu çok garip ya eli ayağı hissediliyor sanki 😂

Evet birkaç gündür oluyor bende de. 😍 Eskiden tek bi yerde olurdu şimdi eşzamanlı farklı noktalarda hareket ediyor. Ellerini ayaklarını yicem😍
25+6 oldum.
Artık 3.trimestere giriyoruz. Hareketler daha da netleşti. Tabii benim ilk hamileliğim olduğu için bende daha geç yaşanıyor.
Sizde biraz daha erken haftalarda oluyor 😇

Back
X